- 28 Mart 2014
- 4.821
- 4.445
- 248
Canimm Rabbim dogru doktorla karsilastirsin.. cok zor seyler yasiyoruz. Hormonlar normalse doktorlar cok tedavi onermiyo aslinda en guzeli sizde cikis olmasi canimm. Bizde 1tane bile cikmiyor. Rabbim ol deyince olmiycak sey yok sperm oluncada Allahin dedigi olur sperm cikmayincada. Bence siz sperm dna hasar testi yaptirin. Belki hasarli diye tutmuyo tup bebek.. evet bnde esimde kisti duyunca uzuldum 5mm birdeAHHH AHH sorma arkadaşım o varikosel yapan doktoru bil bulsam.... prolaktin yüksekliğinden beyin kist çıkması muhtemel bi arkdaşın moralini bozmasın diye girmiştim bu topiğe aslında..kısa kısa konuşunca olmuyo tabi...
baştan anlatayım durumumu tabi okumak isterseniz çok dertliyim bende sizin gibi...
6 yıllık evliyim 2 sene korunduk sanki cocuk oluyomuş gibi bide korunmuşum aptallık mı deyim kadermi deyim bilmiyorum ..ozman şartlar öleydi 29 yaşımda evlendim aslında hataydı korunmam ama çalışmam lazımdı düğümüzü eşimle ikimiz kendimiz yaptık borçları ödeyim öle bırakırım diyodum....2 sene geçtikten sonra yaklaşık bi sene korunmadık amabütürlü çocuk olmuyordu en sonunda gittim doktora bende hiç bişi yok sadece hipotroidim var oda ilaçla kontrol altında neyseee eşim de gitti sonunda sperm testi sıfır azosperm dediler ki ozmana kadar bunun ne olduğu bilmiyodum sonra doktor solda varikosel var dedi hemen ameliyat dedi güvendik inandık hemen hiç araştırmadık özel hastanede oldukça saygın bi doktor...inandık yaptık ameliyatı sonra beklemeye başladık ama olmuyo cocuk bi tülü hamile kalamadım ...doktor eşime bide testojel diye bi ilaç verdi lanet olası bu ilaç yüzünden eşim testesteron üretimini dışardan aldığı için vucudu üretmemeye başlamış...biz bunu başka doktora gidince öğrendik hormonları da alt üsttü beyin MR istediler prolaktin çok yüksekti nitekim şüphelerinde yanılmadılar beyninde kist çıktı işte ozman dünyam başıma yıkılmıştı korkmuştuk düşünsene beyinde kist bilmiyoz tabi ..allahım dedim istemiyorum çocuk falan eşim iyi olsun..
1 sene içinde eşimin değerleri düzeldi ...yani aslında biz varikosel olmadan önce hormon tedavisi olsaymışız belkide çoktan bebeğimize kavuşurduk...yada bilmiyorum belkide bunların da olması gerekti....sperm sayısı hiç artmadığı için aşılama bile yapmadılar ...sonra sağ da varikosel çıktı 3-4 tüp merkezine sorduk hiç biri ameliyat önermedi ...ilaçla vitaminle takviyeyle sperm sayısı bi arttı bi çıktı çok şükür tabi hiç olmamasından iyi dedik....7 ay içinde 3 kez tüp bebek denedik olmadı alahh olmadı ....hemde ankarada çok ünlü bi profesöre sebebi ne mi
inanın halabilmiyorum ..ne yapacağımı bilmiyorum 4ncü tedavi için kime inanıcam bilmiyorum ...zaten 3 tedavide ve eşime uygulanan tedaviler ilaçlar dahil yaklaşık 30 milyar para harcadık....
UMUTSUZ KONUŞUP SİZİ ÜZMEK DEĞİL NİYETİM YAŞIMDAN DOLAYI ENDİŞELİYİM BEN 36 YAŞINDAYIM ŞİMDİ VE BENİMDE YUMURTALARIM AZALIYOR.... DAHA ERKEN DAVRANSAK DAHA İYİ OLABİLİRDİ BELKİ HERŞEY NASİP KISMET......BELKİ DOĞRU DOKTORU BULAMADIM BELKİ DOĞRU LABORATUVARI BULAMADIM BİLMİYORUM BENİMLE BERABER TEDAVİ OLAN ARKADŞALARIM VARDI İNANIN 1 YUMURTAYLA 1 -2 SPERMLE HAMİLE KALDI BEBEĞİNİ KUCAĞINA ALDI GÖZÜMLE GÖRDÜM ..RABBİM OL DEDİKTEN SONRA GERİSİ YALAN BİZİM İÇİN DE BİR GÜN OL DESİN RABBİM DİYE HERGÜN DUA EDİYORUM HEPİMİZ İÇİN ....
hepinize iyi geceler
elindeki bu tahlil kagıtlarını götür fsh lh testesteron ast alt betahcg prolaktin estradiol psa alp ggt bu testleri istiyo bunları yaptır canım.Arkadaslar nasip olursa haftaya kaan beyde randevumuz var bana önerdiginiz birseyler varmi
Amin canim inşallah bu mübarek CUMA gecesi hürmetine RABBiM bizimle bu yolda savaş veren tum arkadaslra HAYIRLI evlatlatlar nasip etsin ...merhaba inhibin b sonucunuza göre testislerin durumu bizlere göre iyi gibi,inşallh tedaviniz sonucunuzda Rabbim evladınıza kavuşmanızı nasib eder
Iyi akşamlar Arkadaşlar neler olmuş böylelütfen hoşgörülü olalım kırmayalım birbirimizi .. Ilk durumumuzu öğrendiğimiz zaman bunalımını şokunu atlatmamıştım saha buraya ilk yazdığım zaman yaklaşık 1,5 yıl önce ...herkes o kadar yardımcı olmuştu ki özellikle Cemrem Allah razı olsun . Sayfalarca önceden okumaya başladım olumlu olumsuz herşeyi okudum . Emre bakırcıoğlu , Kaan Aydos hepsini burdan okudum . Herkes başından geçenleri yazmıştı . Hala teşekkür ediyorum munaysa iyi ki bu topiği açmışta azolu eşleri dertleşiyor bilgileniyor . Herkes deneyimlerini anlatmakta özgür . Şuan da bizi okuyan birçok kişi var ben üye olmadan iki ay sadece okumuştum. Ilk okuduğum zamanlarda Emre bakırcıoğluna gitmiştik zaten çok net ve eealist bir Dr . Sadece yuvarlak hücre çıkmıştı o da bunun hiç bşr önemi olmadığını tese olmamız gerektiğini söylemişti. Sonra burda ki arkadaşlarım (iyi niyetinizden şüphen yok) kesinlikle tese yaptırmayın dedi Celalettin hocayı önerdi , gittik Dr un tavrını kadınlara karşı olan tavrını hîç beğenmesemde eşimi ikna ettim tedaviye 2-3ay düzensiz iğne ve bitkisellere kullandık ve eşim bıraktı tedaviyi istemedi ben çok üzüldüm çünkü inanmıştım. Aradan 6-7 ay geçti eşim tese oldu tabi o zamana kadar bu konuda ki sudan çıkmış balık durumunu atlatmış az da olsa bilgilenmiş ve tecrübelenmiştim. Eşim tese oldu ve az da olsa sperm bulundu . (Detaylı yazıyorum çünkü yeni okuyan vardır diye düşünüyorum ) şimdi ki aklım olsa öğrenir öğrenmez tese olurduk çıktı diye söylemiyorum bunu tesenin çok ta korkulacak birşey olmadığını gördüğüm için. Celalettin hoca o kadar büyüttü ki gözümüzde teseyi hiç de öyle değilmiş . İğbe konusuna gelince biz şimdi iğne tedavisine başladık ama amacımız hormonları düzeltmek değil Emre beyde söylemişti hormonlar sadece kağıt üzerinde düzelir diye. Amaç eğer içerde az da olsa sperm var ise kuvvetlendirmek . Yaşana olaylara gelince herkes istediği dra gitmekte istediğini yazmakta özgürsün. Ben ilk Celalettin hiç aileme melek gibi anlatım devlet hastanesinde Allah rızası için bu işi yapıyordu, ama sonra işin rengi değişti . Tedavisi için birşey diyemem o zamanlar çok istememe rağmen eşim tedavi olmadı . Benim fikrim başlarda gerçekten Allah rızası içindi ama sonradan değişti son hastane fiyatlarını duyunca çok şaşırmıştım memorıalda bile o fiyatlar yok , bizim maddi bir problemimi yok çok şükür ama sorgulamadan edemiyor insan tabi ki evladımız olsun da para bir şekilde bulunur ama bu fiyatlar çok abartıldıydı. Ben hocanın karşıtı değilim onu çok seven sevmeyen olabilir bu çok normal , herkesin kendi tercihi .. Ayrıca Güler'im senin yaptığım ne kadar yanlış birşeydi bu konu da beni şüphelendirdin insan böyle bir şeye niye gerek duyar ? Çok uzun olsu kusura bakmayın ... Bende düşündüklerimi yazmak istedim . Maalesef sizin de dediğiniz gibi bu illetin tedavisi yok ama iğne tedavisinin de bizim gibi testis kaynaklı azolularda 6-8 aydan daha fazla kullanılmasının zararlı olduğu söyleniyor , bu arada eşim dayanamayıp çok sevdiği doktoru :) Emre beyi aramış yine :) testesteronunun ameliyat sonrası düştüğünü fsh I'n da arttığını söylemiş gel ilaç yazalım demiş şaşırdım . Biz murat başarla tedaviye başladık ama eşim yine de onun da fikrini alıcam diyor . Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın uzun zamandır yazmayınca böyle oluyor [/QUOT
çok güzel yazmışsın.eline ağzına yüreğine sağlık
yazdıkların gerçekten objektif.sonuna kadar doğruları yazdığını hep okudumEYİNYAS canım seni anlıyorum. Çok acılar çektin, yaşadıklarını kimsenin yaşamasını istemediğin için yazıyorsun. Hele ki en son olaydan sonra herşeye herkese öfkelisin. Haklısında.... Hatta yazdıklarında doğruluk payıda var. En basiti ilk bağış olayını sorduğumda sen çok net cevap vermiştin, Evet var diye! ve dediğinde doğruydu. Bu işin bir karşılığı vardı. Vakıfa her ay düzenli para yatırdık ama bizlerde aptal insanlar değiliz, gerçekten vakıf için harcandığını gördük. Bu doğru bir şey mi, hayır asla tasvip etmiyorum. Kimse böyle birşeye mecbur bırakılmamalı. Tabi ki yakamıza yapışmadı hoca ama insan kendini mecbur hissediyor. Şuan sistem değişti ama sonuç değişmedi. Sadece yasalara uyduruldu.
Yada Tülay20 arkadaşımızın durumu, testislerin indirildiğini benden öğrendi. Halbuki bunu doktorun söylemesi lazımdı, en azından bir üroloji doktoru ile görüşmesi için yönlendirmesi.....
Çok uzatmak istemiyorum. Bizler hocanın müridi değiliz. hocanın doğrularıda var, yanlışlarıda... Yarın öbür gün tutupta benimde karşıma geçip, helal kazancınız yok vs. diye bizim yüzümüzden olmuyormuş gibi abuk sabuk şeyler söylerse, bende eşimde doktora karşıda sessiz kalmayız yada burada bende olumsuz yorumlar yaparım. Hatta en son gittiğimizde benzer örnekler verdi.
Sakın yanlış anlama, Tekrarlıyorum doğruluk payın var ama Doktorun yanlışlarını anlatırken, biz gitmeye devam ettiğimiz için körü körüne gittiğimizi ve aklımızın olmadığınıda ima ediyorsun. işte tam burada asıl yanlışı yapıyorsun. Ben ve benim durumunda olanların çok bir seçenek hakkı yok. Bu işle ilgilenen doktorlar sayılı ve aşağı yukarı tedavileri benzer. Her insanın yapısı farklı, kiminde işe yarıyor kiminde yaramıyor. Sıfır germ hücresi ile başladık tedaviye. Bazı arkadaşlar dahiliye doktoru vs. demiş. benimde tereddütlerim vardı ama üroloji doktorlarının çogu mikro tesede germ bile yoksa yapılabilecek hiçbirşey olmadığını söyledi ama dahiliye doktoru yapılabilecek birşeylerin olduğunu! Şuan imkansız denilen germ hücreleri>spermotosit>spermatit' ler oluştu. son aşama sperm kaldı. Belki oluşacak belki oluşmayacak bilmiyorum ama durum bu iken şuan bizim için bu doktora gitmemiz en mantıklı olan. Yani arkadaşım uzun lafın kısası ben şuan körü körüne gitmiyorum ve benim gibi kaybedecek birşeyi olmayanlar insanlarında en azından denemesini isterim.
yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.ağzına yüreğine klavyene sağlık.Iyi akşamlar Arkadaşlar neler olmuş böylelütfen hoşgörülü olalım kırmayalım birbirimizi .. Ilk durumumuzu öğrendiğimiz zaman bunalımını şokunu atlatmamıştım saha buraya ilk yazdığım zaman yaklaşık 1,5 yıl önce ...herkes o kadar yardımcı olmuştu ki özellikle Cemrem Allah razı olsun . Sayfalarca önceden okumaya başladım olumlu olumsuz herşeyi okudum . Emre bakırcıoğlu , Kaan Aydos hepsini burdan okudum . Herkes başından geçenleri yazmıştı . Hala teşekkür ediyorum munaysa iyi ki bu topiği açmışta azolu eşleri dertleşiyor bilgileniyor . Herkes deneyimlerini anlatmakta özgür . Şuan da bizi okuyan birçok kişi var ben üye olmadan iki ay sadece okumuştum. Ilk okuduğum zamanlarda Emre bakırcıoğluna gitmiştik zaten çok net ve eealist bir Dr . Sadece yuvarlak hücre çıkmıştı o da bunun hiç bşr önemi olmadığını tese olmamız gerektiğini söylemişti. Sonra burda ki arkadaşlarım (iyi niyetinizden şüphen yok) kesinlikle tese yaptırmayın dedi Celalettin hocayı önerdi , gittik Dr un tavrını kadınlara karşı olan tavrını hîç beğenmesemde eşimi ikna ettim tedaviye 2-3ay düzensiz iğne ve bitkisellere kullandık ve eşim bıraktı tedaviyi istemedi ben çok üzüldüm çünkü inanmıştım. Aradan 6-7 ay geçti eşim tese oldu tabi o zamana kadar bu konuda ki sudan çıkmış balık durumunu atlatmış az da olsa bilgilenmiş ve tecrübelenmiştim. Eşim tese oldu ve az da olsa sperm bulundu . (Detaylı yazıyorum çünkü yeni okuyan vardır diye düşünüyorum ) şimdi ki aklım olsa öğrenir öğrenmez tese olurduk çıktı diye söylemiyorum bunu tesenin çok ta korkulacak birşey olmadığını gördüğüm için. Celalettin hoca o kadar büyüttü ki gözümüzde teseyi hiç de öyle değilmiş . İğbe konusuna gelince biz şimdi iğne tedavisine başladık ama amacımız hormonları düzeltmek değil Emre beyde söylemişti hormonlar sadece kağıt üzerinde düzelir diye. Amaç eğer içerde az da olsa sperm var ise kuvvetlendirmek . Yaşana olaylara gelince herkes istediği dra gitmekte istediğini yazmakta özgürsün. Ben ilk Celalettin hiç aileme melek gibi anlatım devlet hastanesinde Allah rızası için bu işi yapıyordu, ama sonra işin rengi değişti . Tedavisi için birşey diyemem o zamanlar çok istememe rağmen eşim tedavi olmadı . Benim fikrim başlarda gerçekten Allah rızası içindi ama sonradan değişti son hastane fiyatlarını duyunca çok şaşırmıştım memorıalda bile o fiyatlar yok , bizim maddi bir problemimi yok çok şükür ama sorgulamadan edemiyor insan tabi ki evladımız olsun da para bir şekilde bulunur ama bu fiyatlar çok abartıldıydı. Ben hocanın karşıtı değilim onu çok seven sevmeyen olabilir bu çok normal , herkesin kendi tercihi .. Ayrıca Güler'im senin yaptığım ne kadar yanlış birşeydi bu konu da beni şüphelendirdin insan böyle bir şeye niye gerek duyar ? Çok uzun olsu kusura bakmayın ... Bende düşündüklerimi yazmak istedim . Maalesef sizin de dediğiniz gibi bu illetin tedavisi yok ama iğne tedavisinin de bizim gibi testis kaynaklı azolularda 6-8 aydan daha fazla kullanılmasının zararlı olduğu söyleniyor , bu arada eşim dayanamayıp çok sevdiği doktoru :) Emre beyi aramış yine :) testesteronunun ameliyat sonrası düştüğünü fsh I'n da arttığını söylemiş gel ilaç yazalım demiş şaşırdım . Biz murat başarla tedaviye başladık ama eşim yine de onun da fikrini alıcam diyor . Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın uzun zamandır yazmayınca böyle oluyor
Bundan sonra buraya tedavimiz ile ilgili iyi veya kötü bir şey yazmayacağım
Maşallah herkesin dilinde dolaşıyorum
Bu dr Yanlış yapmış olabilir ki
En başta hoca bizler için doğal çıkış için uğraştı
Baktık ki olmadı.vakit kaybetmeden tese olalım bari dedik
Bir dr a iyi gelen başka bir dr a iyi gelmez
Eşim burda bi kaç dr a daha gitti
Testistlerin indirilmesi fayda etmez diyor
Ve haliyle sperm de çıkmaz diyorlar
Hiç kimseye kızmaya hakkım yok
Hepimizin yanlışları hataları var.
Ben çocuk için sonuna kadar mücadelemi vereceğim
Eğer ki olmazsa Rabbim in takdiri ilahi[/QU
şimdi anlıyorsun değilmi canım.bu güvenip inandığın doktorunda diğerlerinden hiçbir farkının olmadığını.
doğal çıkış için uğraşırken aslında umut verip zamanınızı harcadığını.
sağlığınız için indirtin.size sağlık ön planda derken anladınızmı şimdi beni.
bana belki kızıyorsun tülay.senin üzerinden seni kullanmıyorum.
ve senin bu durumuna çok sevindiğimi düşünme.şu an senin için inanmasanda yüreğim kan ağlıyor.
ben burda hasta dayanışmasından yanayım.hiçbir doktorda umurumda değil.
ne ben onlarsız eksik kalırım nede onlar bensiz eksik kalacak.
ben sadece aylarca insanları doğal çıkış için kandıran insanlara kızıyorum.
kilometrelerce yol gidip bu ay değil öbür ay sizden ümitliyim demesine kızıyorum.foto isteyip gelin spermiyogram yapalım sizde çıkış var derken,umudumu bu kadar yükseltirken aslında değil çıkış hücreler bile yarıya inmişti.eşim yürüyemiyor sürünüyordu.evet müslüman ümitvar olacak ama allaha karşı ümit.ve bence bu kadar umuda gerek yoktu.ben ilk tesede yıkılmadım aksine allahım ne kadar şanslıyım bunu duymayı bile isteyen ne kadar çok insan var deyip şükrettim.en azından spermatidimiz vardı.umutluydum.
ama bu tedavi yıktı be ni.bu teseden sonra nasılsın dediklerinde hiç iyi değilim diyoum..benden doğal çıkış beklerken hücrelerle sevindirilirken şuan anlıyorum sadece umut vermiş.benim için hiçbirinin ötekinden farkı yok.hiçbiri benim için değil kendi çıtalarını yükseltmek kendilerine isim yapmak için kullanıldığım denek olarak kalacağım.belki sperm çıksaydı onlar için başarılarına bir imza olacaktım.
bağış hakkındaki yazın herkes evet dedikten sonraydı.yoksa böyle birşey yokmuş gibi devam edecektiniz allah rızası için demeye.canım yazdıklarının hepsine katılıyorum,çok objektif bir yazı,daha önce bende bağış konusunda detaylı bir yazı yazmıştım objektif bir şekilde,at gözlüğüyle bakmıyoruz yani,o altını çizdiğin yerin altınada bende imzamı atıyorum.
.Pazartesi günü dr a gideceğiz
Ve bendeki moral sıfır
Ki eşime yansıtmamaya çalışıyorum
.
İnş güzel haberlerle donersiniz canım Rabbim yardımcınız olsun
İnşallah hayırlı haberlerini aliriz canim,iyi düşün iyi olsunPazartesi günü dr a gideceğiz
Ve bendeki moral sıfır
Ki eşime yansıtmamaya çalışıyorum
senin fikrin ne biliyormusun.hiç...eyinas merak etme ne üzülüyorum nede çok vakit ayırdım o linkler için, çok basitti.
peki sence linkleri niçin vermiş olabilirim?
şimdiye kadar yazdığım o bal gibi övgüler nerde.
bide;
aşk mı?
senin hakaretlerinle, küçümsemelerinle dolu o saflar..
Allah senin yakınlarına sabır versin. pardon sana dua da etmemeliyim.
senin bedduana bedduayla cevap vermiyorum, ama
benim için düşündüklerinin yüzlerce katını - artık ne düşünüp ne istiyorsan- rabbim sana ihsan eylesin.
senin fikirlerine karşı çıkılmasına alışık değilsin bedduaya sarılıyorsun. eminim duymuşsundur bu kadar kültürlü biri olarak, haksız yere yapılan beddualar sahibine geri döner. naçizane tavsiyem dua et, hemde herkese, o zaman şu daralan kalbin nasıl rahatlar görürsün.
sana saldırmak için çok uğraşmıyorum canım, kendiliğinden olu veriyo. ama emin ol yazılarını ilk okuduğum da sana cevap yazmıyorum yazsam hakaretten yine banlamnırım. Allah insanın boğazını düğüm düğüm yaratmış birazını yutup birazını söyelemek için. bunu da sana tavsiye ederim. ben bu yüzden sabredip seni de anlamaya çalışıp sonra yazıyorum.
inş. artık bu sayfalarda güzel yazılarını da görürüz, kaan hocada tedaviye başla, iyi sonuçlar al, anne ol,bizler sonuç alamazsan şuanki tedavimizden ardından bizde gelelim, bizlerde senin kadar anne olmak istiyoruz, hangi doktorun elinden olması en azından benim için hiç önemli değil.
Kızlar bana yardımcı olursanız bir soru soracağım benim eşim de bazen hiç sperm çıkmıyor bazen 100 bin-115 bin çıkıyor tüp bebeğe başladık yarın yumurta toplama var eşime de önce pesa çıkmaz ise tese yapılacak arada sperm çıkışı olduğu için tese de falan sperm çıkmama ihtimali var mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?