Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
amin cnm artar inşlh bundan sonra gerisi gelir valla cnm kaç aydır tarih veriyom olmuyo bi türlü bana kalsa ocak bu ay başlamak istiyom ama hani gene bişey diyemiyorum çünki olurda bi sorun olur kalır diye

lam ve lamel arasına pipet ile 1 damladan biraz fazla numune koyup bakıyoruz. 1000x de özel yağı var o sürülüp bakılıyor :) bu görüntü o şekilde oldu ama başka aparatlarıda var. Mesela boyama ile bakmak için boya. (biz yanlış almışız, yenisini alıcaz) santrifüj aletide lazım onuda yakın zamanda temin edicez inşallah ama detaylı görmek biraz masraflı. gerçi bize sadece şuan bu görüntüde yetti :)

Canım bişey soracaktım nasıl bakıyorsunuz örneği lam üzerine sürüp mü bakıyorsunuz yoksa özel malzemeleri felan varmı bizde alalım dedikte :))

hayırlısıyla en kısa zamanda olur inşalahhhh :)
amin cnm artar inşlh bundan sonra gerisi gelir valla cnm kaç aydır tarih veriyom olmuyo bi türlü bana kalsa ocak bu ay başlamak istiyom ama hani gene bişey diyemiyorum çünki olurda bi sorun olur kalır diye

ben kaçıyorum cnm artık eşim uyudu kaldı koltukta bende yatayım yarın babama gidicem sınavlarımın ardından biraz gezeyim
daha da güzel haberler almak dileğiyle..
cnm masrafını artık geçtik varımız yoğumuz evlat uğruna zaten... inşlh çok bekletmeden bebelerimiz gelir...

yaaa benim eşim olsa çıldırırdı herhalde,ortalığı ayağa kaldırırdı sevinciyle,

Kafayı cok takmayıp, rahat olmasıda üretimi tetiklemiş olabilir :))) Eşim mikroskop ile bakarken ben mutfağa geçmiştim. seslenmiş seslenmiş duymamışım. Yerini kaybetmemek için hemen tlf ile resmini çekip bana göstermeye getirdi. o an tabi çok sevindik ama eşim hareket eden sperm peşinde :) Sanırım düşüncesi sperm var ama hareket etmedikten sonra gidip test versem bir anlamı yok diye düz mantık düşünüyor :)

yaaa benim eşim olsa çıldırırdı herhalde,ortalığı ayağa kaldırırdı sevinciyle,

Ayy ne güzel bir gelisme inşallah hareketli kuyruklu basli hizli milyonlarca olsun o supermennlerr
Sizin tedavisi biz kaç ay oldu eşinin sebebi bunlarida paylasirsan çok seviniriimm.
2015 ilk güzel haberini verdin darisi hepimize olsuunnnn.

A
nladım canım sadece lama sürüp bakılınca görülmüyormu denedinizmi canım hiç evet baya malzemeleri varmış :)

iyi günler. mikroskop 1400 tl demişsiniz illaki farklı bir şey dir ama 1000x büyüten başka mikroskoplar da var onlarda gözükmez mi? mesela şu tipler 1024x- 1200x'e kadar diyor. boyama yapıp spermatit görmek için değil de sadece sperm varsa görmek için kullanmaya bu yeterli olmaz mı?

http://www.hepsiburada.com/liste/br...productId=ofismead8855000&categoryId=21032546

http://www.hepsiburada.com/liste/br...spx?productId=ofismeade21&categoryId=21032546

tlnszn
Valla süper bir gelişme canım
Devamı çorap söküğü gibi gelicek
Umut oldun bizlere
Yakında dr olup mezun olucaz
Bence eşinin testislerinin yerine indirilmesi işe yaramış baksana
Dr lar her ne kadar işe yaramaz deselerde

Canım ne güzel bir haber Allah kucağına almak nasip etsin çok sevindim senin adına bize umut oldun..

Uzun bir şey gözüküyor bence sperm o hadi hayırlısı canım

Aminnn hepimize inşallah. dün gece tülayın açtığı topiğe daha önce burada yazdıklarımı birleştirip eklemiştim. Burayada oradan alıp kopyalıyım :)

Eşimde çift taraflı inmemiş testis sorunu vardı. Azosperm nedeni bu. Bebek iken yapılması gereken ameliyat çocuk iken yapılmış. Hem geç kalınmış hemde doktor indirme işleminde başarısız olmuş. Aile ihmalimi desem, doktorların ihmalimi desem, taktiri ilahi desem bilmiyorum ama aynı durumda olup zamanında ameliyatları başarılı yapılan ve çocuk sahibi olan insanlar var! Sanırım en doğrusu tedbirde eksik kalınmış, Allah’ta bunu uygun görmüş.

30 yaşında eşime hem mikro tese hemde indirme ameliyatı yapıldı. Şükür indirildi ama şiddetli Azosperm yani germ hücresi dahi tesede bulunamadı. Doktorlar imkansız, uğraşmayın vs. dedi. Hatta 3.ameliyatı yapmam dedi. Çünki tese kendini yenileyen bir organ değil, aksine normal bir insanda bile yıllar geçtikçe eksilen bir organ. Daha sonra Celalettin hocayı duyduk. Tereddütlerim vardı ama kaybedecek birşeyimizde yoktu. Tedaviye başladık. 6 aydır tedavideyiz. Doktorların olumlu yada olumsuz söylediği hiç bir şeyi önemsemiyorum. Azosperm hastalığının kesin bir tedavisi yok ama olmayacak diyede bir şey yok. Celalettin bey, müfit bey, kaan bey vs. sadece deneyerek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Hastaneler ise hemen tese işlemine geçip maddi giriş sağlamaya çalışıyor. Çünki sperm testi ile en az germ yada spermotositi olmayan birine bile hemen tese deniyorsa aklıma bu geliyor birtek.

Azosperm hastalarının 3 seçenek hakkı var. 1-tese 2- prenglyn ve benzeri hormon iğneleri kullanmak 3-durumu kabullenip hiç bir şey yapmamak. 1.olanı denedik durum hüsran, şuan 2. seçenek hakkımızı kullanıyoruz. Olmazsa mecbur 3.seçenek… eşim küçükken alınması gereken tedbirlerin hepsini şimdi yapmaya çalışıyorum. Taktiri Allaha bıraktım. Ol derse olacak, olma derse olmayacak. Biz başladığımızda hücre dahi yoktu ve olması tıbben mümkün değildi!!!

İlk başladığımızda
İmmatür Germ Cell 0

Spermatosit 0

Spermatit 0

Tedaviye başladıktanm 3 ay sonra

İmmatür Germ Cell 506.000

Spermatosit 97%

Spermatit 3%

Tedaviye başladıktan 6 ay sonra
İmmatür Germ Cell 1.026.000

Spermatosit 89%

Spermatit 11%

Amatör olarak kullanmak için bir mikroskop almıştık ve ilerlemeyi kendimizde takip etmiştik. 3 ay gibi bir sürede %1 Spermatite kadar ulaştığımız için profesyonel bir mikroskop alarak takibe devam ettik. İlk baktığımızda menide siyah koyu lekeler yani lökosit harici hiç bir şey göremiyorduk. sonraki 3 ay içinde germ hücreler spermotatisleri görmeye başladık. 6 ay içinde spermatitleri görmeye başladık. Degerleri %11 e çıkmıştı.

En son Aralık ayının ortasında doktora gittikten sonra düzenli olarak iğneleri vurmadım. Kısa bir tatile çıktık :) Veeeeeee dönüşü kendimiz spermiograma baktığımızda şok oldum. Hareketli olmasada artık sperm vardı. Hatta inanamadım :) En kısa zamanda eşimi ikna edip Arif beyde spermiogram testi yaptırmak için ikna etmeye çalışıcam.

Diğer topiğe daha önce yazdıklarımı kopyalayarak bu yazıyı oluşturdum. Şuan içim umut dolu inşallah bende, sizlerde anne baba olmayı isteyen herkeste canlı ve sağlıklı spermler oluşup hayırlısıyla bir aile olmayı başarıp, bu savaşı kazanırız. Evde kendimiz baktığımız sperm örneğini sizlerde kendi gözünüzle görün diye paylaşıyorum :) Allahıma şükürler olsun, bu bile bir mucize...

Lam ve lamelin içine numuneden koyarak görülülüyor. zaten onlarda çok ucuz. Bu görüntüyü o şekilde elde ettik :)
A

nladım canım sadece lama sürüp bakılınca görülmüyormu denedinizmi canım hiç evet baya malzemeleri varmış :)

Şuan bizdeki bu yolladığım linktekine benziyor.
http://www.hepsiburada.com/liste/br...ductId=ofisresearchermikr&categoryId=21032546

Sizin yolladığınız lintekiler ilk deneme için aldığımız mikroskoplardan. Biz ondada görüyorduk, hücreleri ama biraz uğraş istiyor. Mesela bir arkadaşa ondan tavsiye ettim ve aldılar ama yapamadılar, göremediler yani. İllaki araştırılınca daha uygun bir marka model vardır ama okul mikroskopları yerine özelliklerinde kan, bakteri inceleme vs. olursa daha iyi görmenizi sağlar.

Canım ben sana ne dedim hep, belki sizin indirilmiş olsaydı çoktan çıkardı. Tabiki kesinlik olmasada insan vücudu cok farklı sperm oluşacak bile olsa kasıklarda olan bir testiste yaşama ihtimali var mı yok! Doktorların her dediğine bakarsak şuan hiç birşey yapmadan oturup beklerdik yada evlat edinirdik ama tabi inşallah spermler çoğalıp canlanır, bundan sonraki aşamada asıl önemli olan o :) yaşayarak görüyoruz, sonunda bu konuda hep birlikte prof. oluruz :)))))

Sağol cnm, inşallahhh hepimizde sağlıklı spermler olurda aile oluruz :)
Uzun bir şey gözüküyor bence sperm o hadi hayırlısı canım

mrb arkadaşlar benimde eşim azospermi 3,5 yıllık evliyim 2 yıldır bebek istiyoruz eşimin azosperm oldugunu 6 ay önce öğrendik çok zor bi durum izmirde iyi bir doktor ve hastane arıyorum

maşallah . inşallah devamı da sağlıkla olur. Hikayenizi biraz anlatırmısın? yani bu güne kadar ne aşamalardan geçtiniz, işe yarasın yaramasın neler yaptınız? doktor isimleri vs.

kese gözüktüyse hamilesiniz, yakınlarda kalp atışınıda duyarsınız :)

Bu delesyon bozukluğunda genetik bir sorun olabilir ama olmayadabilirde. Biraz karışık işler. Yada bebekte taşıyıcı olabilir ve buda bir sorun teşkil etmez ama içinizin rahat etmesi ve daha güzel endişesiz bir hamilelik geçirmek için ilerleyen aylarda amniyosentez yaptırarak doğmadan önce bir sorun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…