amin cnm artar inşlh bundan sonra gerisi gelir valla cnm kaç aydır tarih veriyom olmuyo bi türlü bana kalsa ocak bu ay başlamak istiyom ama hani gene bişey diyemiyorum çünki olurda bi sorun olur kalır diyeaminnnnnn teşekkür ederim, inşallah :) siz ne zaman tüp bebek işlemine başlıyacaksınız? Bu yolda ne zorlu bir yol :) yok germ, spermatit, sperm, canlı sperm, tüp bebek tutucakmı tutmaacak mı vs. ama Allah hepimizin sonunu hayırlı bir şekilde anne baba olarak sonlandırsın :)
Teşekkür edrim :) Eşim biraz daha çoğalsın öyle diye bekliyor, Diyorum ya çok rahat kendisi :)
Canım bişey soracaktım nasıl bakıyorsunuz örneği lam üzerine sürüp mü bakıyorsunuz yoksa özel malzemeleri felan varmı bizde alalım dedikte :))
amin cnm artar inşlh bundan sonra gerisi gelir valla cnm kaç aydır tarih veriyom olmuyo bi türlü bana kalsa ocak bu ay başlamak istiyom ama hani gene bişey diyemiyorum çünki olurda bi sorun olur kalır diye
yaaa benim eşim olsa çıldırırdı herhalde,ortalığı ayağa kaldırırdı sevinciyle,aminnnnnn teşekkür ederim, inşallah :) siz ne zaman tüp bebek işlemine başlıyacaksınız? Bu yolda ne zorlu bir yol :) yok germ, spermatit, sperm, canlı sperm, tüp bebek tutucakmı tutmaacak mı vs. ama Allah hepimizin sonunu hayırlı bir şekilde anne baba olarak sonlandırsın :)
Teşekkür edrim :) Eşim biraz daha çoğalsın öyle diye bekliyor, Diyorum ya çok rahat kendisi :)
yaaa benim eşim olsa çıldırırdı herhalde,ortalığı ayağa kaldırırdı sevinciyle,
Ayy ne güzel bir gelisme inşallah hareketli kuyruklu basli hizli milyonlarca olsun o supermennlerrKafayı cok takmayıp, rahat olmasıda üretimi tetiklemiş olabilir :))) Eşim mikroskop ile bakarken ben mutfağa geçmiştim. seslenmiş seslenmiş duymamışım. Yerini kaybetmemek için hemen tlf ile resmini çekip bana göstermeye getirdi. o an tabi çok sevindik ama eşim hareket eden sperm peşinde :) Sanırım düşüncesi sperm var ama hareket etmedikten sonra gidip test versem bir anlamı yok diye düz mantık düşünüyor :)
nladım canım sadece lama sürüp bakılınca görülmüyormu denedinizmi canım hiç evet baya malzemeleri varmış :)lam ve lamel arasına pipet ile 1 damladan biraz fazla numune koyup bakıyoruz. 1000x de özel yağı var o sürülüp bakılıyor :) bu görüntü o şekilde oldu ama başka aparatlarıda var. Mesela boyama ile bakmak için boya. (biz yanlış almışız, yenisini alıcaz) santrifüj aletide lazım onuda yakın zamanda temin edicez inşallah ama detaylı görmek biraz masraflı. gerçi bize sadece şuan bu görüntüde yetti :)
hayırlısıyla en kısa zamanda olur inşalahhhh :)
iyi günler. mikroskop 1400 tl demişsiniz illaki farklı bir şey dir ama 1000x büyüten başka mikroskoplar da var onlarda gözükmez mi? mesela şu tipler 1024x- 1200x'e kadar diyor. boyama yapıp spermatit görmek için değil de sadece sperm varsa görmek için kullanmaya bu yeterli olmaz mı?Kafayı cok takmayıp, rahat olmasıda üretimi tetiklemiş olabilir :))) Eşim mikroskop ile bakarken ben mutfağa geçmiştim. seslenmiş seslenmiş duymamışım. Yerini kaybetmemek için hemen tlf ile resmini çekip bana göstermeye getirdi. o an tabi çok sevindik ama eşim hareket eden sperm peşinde :) Sanırım düşüncesi sperm var ama hareket etmedikten sonra gidip test versem bir anlamı yok diye düz mantık düşünüyor :)
Tülayy canimm ben cevizli inciri yaptm kavanoza yagda biraktim saklama kosullari nasil olucak yani nerede saklamaliyim.. insallah okursun yazdigimi :)
Selam kizlar benimde esimde azosperm hastasi mikrotesede bile bulunamamisti. Dogal yoldan sayili sperm cikti yillar sonra tup bebek yaptirdik ilki tutmadi ikincide hamile kaldimsuan yaklasik 7 haftalik hamileyim keseyi gorduk ama daha kalp atislarini duymadik 10 gun sonra insallah onuda duyariz. Esimde azfc delesyonu cikti simdi aklima bir suru soru takildi genetik bir problem sonucta ya bu bebegi etkiler mi acikcasi bos gebelik falan olmasindan korkuyorum ne olurr fikri olan bilgisi olan paylassin
Uzun bir şey gözüküyor bence sperm o hadi hayırlısı canımHepinize iyi akşamlar hanımlar. Bizlere somut elle tutulur gözle görülür birşeyler lazım. Hatırlayanlar vardır belki. Amatör olarak kullanmak için bir mikroskop almıştık ve ilerlemeyi kendimizde takip etmiştik. 3 ay gibi bir sürede %1 Spermatite kadar ulaştığımız için profesyonel bir mikroskop alarak takibe devam ettik. Bizim durumumuz doktorlara görede imkansızdı. 2 yıl herşeyi bıraktık ama bu topikte okuduklarım sayesinde tedaviye başladık. İlk baktığımızda menide siyah koyu lekeler yani lökosit harici hiç bir şey göremiyorduk. sonraki 3 ay içinde germ hücreler spermotatisleri görmeye başladık. 6 ay içinde spermatitleri görmeye başladık. Degerleri %11 e çıkmıştı. Aralık ortasında doktora gittikten sonra düzenli olarak iğneleri vurmadım. Kısa bir tatile çıktık :) Veeeeeee dönüşü spermiograma baktığımızda şok oldumGörüntü çok iyi değil tlf ile çekildi. bakın bakalım benim gördüğümü sizlerde görücekmisiz
Eşime ısrarla Arif beye gidip test vermesini söylesemde, emin olmak için... eşim biraz iğneleri vur, öyle giderim diyor
Sonuç olarak sizde gördünüz mü inanamıyorum........
Ayy ne güzel bir gelisme inşallah hareketli kuyruklu basli hizli milyonlarca olsun o supermennlerr
Sizin tedavisi biz kaç ay oldu eşinin sebebi bunlarida paylasirsan çok seviniriimm.
2015 ilk güzel haberini verdin darisi hepimize olsuunnnn.
A
nladım canım sadece lama sürüp bakılınca görülmüyormu denedinizmi canım hiç evet baya malzemeleri varmış :)
iyi günler. mikroskop 1400 tl demişsiniz illaki farklı bir şey dir ama 1000x büyüten başka mikroskoplar da var onlarda gözükmez mi? mesela şu tipler 1024x- 1200x'e kadar diyor. boyama yapıp spermatit görmek için değil de sadece sperm varsa görmek için kullanmaya bu yeterli olmaz mı?
http://www.hepsiburada.com/liste/br...productId=ofismead8855000&categoryId=21032546
http://www.hepsiburada.com/liste/br...spx?productId=ofismeade21&categoryId=21032546
tlnszn
Valla süper bir gelişme canım
Devamı çorap söküğü gibi gelicek
Umut oldun bizlere
Yakında dr olup mezun olucaz
Bence eşinin testislerinin yerine indirilmesi işe yaramış baksana
Dr lar her ne kadar işe yaramaz deselerde
Uzun bir şey gözüküyor bence sperm o hadi hayırlısı canım
Tamam canimm oyle yapicam tesekkurler :)Ben kapalı yerde muhafaza ediyorum canım sende öyle yap
maşallah . inşallah devamı da sağlıkla olur. Hikayenizi biraz anlatırmısın? yani bu güne kadar ne aşamalardan geçtiniz, işe yarasın yaramasın neler yaptınız? doktor isimleri vs.Selam kizlar benimde esimde azosperm hastasi mikrotesede bile bulunamamisti. Dogal yoldan sayili sperm cikti yillar sonra tup bebek yaptirdik ilki tutmadi ikincide hamile kaldimsuan yaklasik 7 haftalik hamileyim keseyi gorduk ama daha kalp atislarini duymadik 10 gun sonra insallah onuda duyariz. Esimde azfc delesyonu cikti simdi aklima bir suru soru takildi genetik bir problem sonucta ya bu bebegi etkiler mi acikcasi bos gebelik falan olmasindan korkuyorum ne olurr fikri olan bilgisi olan paylassin
Selam kizlar benimde esimde azosperm hastasi mikrotesede bile bulunamamisti. Dogal yoldan sayili sperm cikti yillar sonra tup bebek yaptirdik ilki tutmadi ikincide hamile kaldimsuan yaklasik 7 haftalik hamileyim keseyi gorduk ama daha kalp atislarini duymadik 10 gun sonra insallah onuda duyariz. Esimde azfc delesyonu cikti simdi aklima bir suru soru takildi genetik bir problem sonucta ya bu bebegi etkiler mi acikcasi bos gebelik falan olmasindan korkuyorum ne olurr fikri olan bilgisi olan paylassin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?