Bebek ken olması gereken ameliyatı çocukken olmuş demiştiniz ne ameliyatı testis indirme falan mı?hayir tese ile hucre bulunup tup babek icin dobduruldu canim
canım hıc uzulmee ınsallah yıne denersın rabbıme dua et umarım hersey yoluna gırecektırr bende senın gıbı hazırlandım esım mıkro tese oldu ama bnm yumurtalarımın toplanmasına fırsat bıle kalmadı ben o duyguyu yasayamadan bıttıarkadaslar merhaba,
ara ara okuyup ara ara mesajlar yazmıstım buraya,bılenler bılır.
durumumuzdan bahsetmek ıstıyorum. benımde esım azo... ege unıv. de 1 yıldır tup bebek tedavısındeydık. tabı oncesınde testler genetıkler vs vs.... en son dr esıme arımıdex dıye bır ılac verdı ve 2 ay kullan dedı. ıkı ayın sonunda spermıyograma baktıgımızda esımın sperm sayısı 400 bın olmustu. tabıkı cok sevındık ama hoca saglıklı sperm bulamayabılırız . kalıtesı dusuk olabılır tese ye hazırlıklı olun dedı. bu arada benı hazırladı kadın dogumcu drlar. gonal f kullandım 10 gun kadar ve 15 tane yumurta toplandı. aynı gun esımde ornek verdı, ve cok sukur 8 tane yumurtaya mıkro enjeksıyon yaptılar ve bu sekız yumurtadan 5 tanesı embrıyo oldu. ertesı gun aradılar ve 5 embrıyodan bırısı buyumemıs 4 tane saglıklı emrıyonuz var dedıler.( havalara uctuk) hayatımın en mutlu gunlerınden bırıydı belkıde... mıcro tese beklerken normal ornek ıle sperm bulundu ya bızım ıcın en onemlı sorun hallolmustu. o an ıcın tabıı... meger daha yenı baslıyormus. 2 gun sonra cagırdılar bızı ve transfer oldum 1. kalıte 4 embrıyodan bırısını enjekte ettıler 3 tanesınıde dondurduk. 2 haftalık bekleme surecı sonunda gebe olup olmadıgımı ogrenmek ıcın kan testı yaptırdık.(2 haftayı nasıl gecırdık, nasıl bekledık anlatmak bıle ıstemıyorum) kan testı sonucunda beta hcg degerım 436 cıktı, hamıleydım . sevıncten agladık. tedavı surecını bılen herkese durumu haber verdık hep beraber sevındık. cok mutlu olduk. cok farklı bır doneme gırdık. resmen ruya gıbıydı. 1 hafta sonra asırı kasık agrısı ıle acıle gıttım. tekrar beta hcg baktılar. 1200 cıktı . doktor dıs gebelıkten suphelendı ama cok sukur bebegım buyuyordu. o gece musahade altına aldılar agrılarım bıraz azaldı ve ertesı gun cıktık hastaneden. sanırım usutmustum. cunku malum havalar ... ( bu anlattıklarım 3 hafta once idi) . doktorun tavsıyesı ıle 2 gunde bır beta degerıne baktırdım ve degerım az yukselmeye basladı 1500 de kaldı ve sonrasında keseyı goremedık ve degerım dusmeye basladı , 1300- 700-350 vs vsbebek saglıksız olmus ve kesesını olusturamamıs. tıptakı adı bıyokımyasal gebelık. eskı adı ıle kesesız dusuk...
1 hafta once kanamam yanı adetım oldu ve vucut tamamen attı embrıyoyu. artık hamıle degılım.
o kadar yıkık durumdayım kı anlatamam. tup bebek surecınde bu kadar yıkıldıgımı bu kadar umutsuz,mutsuz oldugumu hıc hatırlamıyrm. resmen dagıldım ve toparlanamıyorum.sadece sessız sessız aglamaya gucum yetıyor.
Allah hepımızın yardımcısı olsun. cok zor bır donem . kı etrafımızda bu kadar cok hamıle ve cocuk sahıbı olan kısı varken gercekten yasadıklarımız cok zor. sadece yasayan bılır.suan bıle goz yaslarımı tutamıyrm. ıse verdım kendımı ama unutmaya hıc bısey yardım etmıyor. bazen kendımı sucluyorum, hastaneye yattıgım o gun galıba usuttum ve bebegım hastalandı ve kese olusturamadı dıye... aklımdan cıkmıyor.
sıze tavsıyem bı gun ınsallah sızınde transferlerınız yapılacak ve bebegınız tutunacak . sakın bırakmayın kendınızı hersey yenı baslıyor demek oluyor bu.
ben sadece yasadıklarımı sızınle paylasmak ıstedım. umarım canınızı sıkmamısımdır. ama benı sızden daha ıyı kımse anlayamaz...
Canim ne mutlu sana bence hic üzülme sonucta elinizde saglikli emriyolar var tekrar denersiniz teseye gerek kalmadan sperm cikmis keske bizlerinde böyle bi sansi olsaarkadaslar merhaba,
durumumuzdan bahsetmek ıstıyorum. benımde esım azo... ege unıv. de 1 yıldır tup bebek tedavısındeydık. tabı oncesınde testler genetıkler vs vs.... en son dr esıme arımıdex dıye bır ılac verdı ve 2 ay kullan dedı. ıkı ayın sonunda spermıyograma baktıgımızda esımın sperm sayısı 400 bın olmustu. tabıkı cok sevındık ama hoca saglıklı sperm bulamayabılırız . kalıtesı dusuk olabılır tese ye hazırlıklı olun dedı. bu arada benı hazırladı kadın dogumcu drlar. gonal f kullandım 10 gun kadar ve 15 tane yumurta toplandı. aynı gun esımde ornek verdı, ve cok sukur 8 tane yumurtaya mıkro enjeksıyon yaptılar ve bu sekız yumurtadan 5 tanesı embrıyo oldu. ertesı gun aradılar ve 5 embrıyodan bırısı buyumemıs 4 tane saglıklı emrıyonuz var dedıler.( havalara uctuk) hayatımın en mutlu gunlerınden bırıydı belkıde... mıcro tese beklerken normal ornek ıle sperm bulundu ya bızım ıcın en onemlı sorun hallolmustu. o an ıcın tabıı... meger daha yenı baslıyormus. 2 gun sonra cagırdılar bızı ve transfer oldum 1. kalıte 4 embrıyodan bırısını enjekte ettıler 3 tanesınıde dondurduk. 2 haftalık bekleme surecı sonunda gebe olup olmadıgımı ogrenmek ıcın kan testı yaptırdık.(2 haftayı nasıl gecırdık, nasıl bekledık anlatmak bıle ıstemıyorum) kan testı sonucunda beta hcg degerım 436 cıktı, hamıleydım . sevıncten agladık. tedavı surecını bılen herkese durumu haber verdık hep beraber sevındık. cok mutlu olduk. cok farklı bır doneme gırdık. resmen ruya gıbıydı. 1 hafta sonra asırı kasık agrısı ıle acıle gıttım. tekrar beta hcg baktılar. 1200 cıktı . doktor dıs gebelıkten suphelendı ama cok sukur bebegım buyuyordu. o gece musahade altına aldılar agrılarım bıraz azaldı ve ertesı gun cıktık hastaneden. sanırım usutmustum. cunku malum havalar ... ( bu anlattıklarım 3 hafta once idi) . doktorun tavsıyesı ıle 2 gunde bır beta degerıne baktırdım ve degerım az yukselmeye basladı 1500 de kaldı ve sonrasında keseyı goremedık ve degerım dusmeye basladı , 1300- 700-350 vs vsbebek saglıksız olmus ve kesesını olusturamamıs. tıptakı adı bıyokımyasal gebelık. eskı adı ıle kesesız dusuk...
1 hafta once kanamam yanı adetım oldu ve vucut tamamen attı embrıyoyu. artık hamıle degılım.
o kadar yıkık durumdayım kı anlatamam. tup bebek surecınde bu kadar yıkıldıgımı bu kadar umutsuz,mutsuz oldugumu hıc hatırlamıyrm. resmen dagıldım ve toparlanamıyorum.sadece sessız sessız aglamaya gucum yetıyor.
Allah hepımızın yardımcısı olsun. cok zor bır donem . kı etrafımızda bu kadar cok hamıle ve cocuk sahıbı olan kısı varken gercekten yasadıklarımız cok zor. sadece yasayan bılır.suan bıle goz yaslarımı tutamıyrm. ıse verdım kendımı ama unutmaya hıc bısey yardım etmıyor. bazen kendımı sucluyorum, hastaneye yattıgım o gun galıba usuttum ve bebegım hastalandı ve kese olusturamadı dıye... aklımdan cıkmıyor.
sıze tavsıyem bı gun ınsallah sızınde transferlerınız yapılacak ve bebegınız tutunacak . sakın bırakmayın kendınızı hersey yenı baslıyor demek oluyor bu.
ben sadece yasadıklarımı sızınle paylasmak ıstedım. umarım canınızı sıkmamısımdır. ama benı sızden daha ıyı kımse anlayamaz...
Aminnarkadaşlar yıne kımınde embryo donduruluyo,tesede sperm bulunuyo veya normal yolla cıkış oluyo bakın bızlere ne tesde cıkıyo nede normal yolla evlenmedn önce esım 4tane faln bebegmz olsn derdı bende 2tane olsun derdm megersem Rabbım hc vermeyeckmstı ben Rabbımdn gelen herseye razıym Rabbımdn bızlerdn Razı olsun Kapısından baska kımseyde muhtac etmesın tabı Rabbımn gucune gıtmesın razı olmadgmz zamanlarda olmuyo degl Rabbım yıne sabrında verıyo napalmkı herseyın beterın beterı var bu halımızede nekadar sukur etsek azdır Rabbım cumlemızn yardımcsı olsun cumlemızn kucakları hayırlsyla doldursun amın.
Canim bide neler yapdiniz hangi doktorda tedavi gordunuz biraz anlatirmisin bizlerearkadaslar merhaba,
bız ızmır ege tıp fakultesı tup bebek bolumunde tedavı olduk. ozel dr a gıtmedık. polıklınıkte tedavı oldu esım. bırde en son sonuclarımız cıkınca tese olma ıhtımalıne karsı bulent semercı hocaya gosterdık sonucları. o da ' arkadaslar yapılacak herseyı yapmıslar' dedı. o kadar. onun harıcınde benım transferımı gulnaz hoca yaptı. ve basarılı oldu, tutunma gerceklesmıstı cunku . ege ye guvenım tam acıkcası, herseyı tam olarak yaptılar. benımkısı kötü şans. rabbım kımseye nasıp etmesın.Canim bide neler yapdiniz hangi doktorda tedavi gordunuz biraz anlatirmisin bizlere
Siz tese oldunuz bişey cıkmadımıCanim bide neler yapdiniz hangi doktorda tedavi gordunuz biraz anlatirmisin bizlere
Aminn insallah bu arada bende izmirliyim:)bız ızmır ege tıp fakultesı tup bebek bolumunde tedavı olduk. ozel dr a gıtmedık. polıklınıkte tedavı oldu esım. bırde en son sonuclarımız cıkınca tese olma ıhtımalıne karsı bulent semercı hocaya gosterdık sonucları. o da ' arkadaslar yapılacak herseyı yapmıslar' dedı. o kadar. onun harıcınde benım transferımı gulnaz hoca yaptı. ve basarılı oldu, tutunma gerceklesmıstı cunku . ege ye guvenım tam acıkcası, herseyı tam olarak yaptılar. benımkısı kötü şans. rabbım kımseye nasıp etmesın.
Evet canim cikmadi 10 sene önceSiz tese oldunuz bişey cıkmadımı
İgne hap falanmi kullandibız ızmır ege tıp fakultesı tup bebek bolumunde tedavı olduk. ozel dr a gıtmedık. polıklınıkte tedavı oldu esım. bırde en son sonuclarımız cıkınca tese olma ıhtımalıne karsı bulent semercı hocaya gosterdık sonucları. o da ' arkadaslar yapılacak herseyı yapmıslar' dedı. o kadar. onun harıcınde benım transferımı gulnaz hoca yaptı. ve basarılı oldu, tutunma gerceklesmıstı cunku . ege ye guvenım tam acıkcası, herseyı tam olarak yaptılar. benımkısı kötü şans. rabbım kımseye nasıp etmesın.
Bu on sene içinde spermioğramda da hiç bişey gorulmediEvet canim cikmadi 10 sene önce
şimdi eşin iğne hap kullanıyo ya Kaan hoca bir sure verdimi şu kadar kullanın mikrotese yapayım diyeEvet canim cikmadi 10 sene önce
mrb arkadaşlar benimde eşimde hiç sperm bulunamadı yumurtalıklar hiç işlem görmüyor dedi o yüzden tüp bebek bile yaptıramazsınız dedi ameliyat olsan bile 1000de 1 anca dedi imkansız çocuk sahibi olman dedi eşime daha 3 oldu öğreneli o yüzden pek bilgi sahibi değiliz ne yapcağımı bilmiyorum sizin eşlerinizdedemi hiç yok yoksa durumum gerçekten zormu macun siparişi verdik işe yararmı bilmiyorum ama bide onu deneyecez ondan sonrada ankarada 2 yer arasında kararsız kaldım Anatolia ve başkent hastanesi ikisinden biriyle görüşmeye başlıcaz
Rabbim yardımcımız olsunmrb arkadaşlar benimde eşimde hiç sperm bulunamadı yumurtalıklar hiç işlem görmüyor dedi o yüzden tüp bebek bile yaptıramazsınız dedi ameliyat olsan bile 1000de 1 anca dedi imkansız çocuk sahibi olman dedi eşime daha 3 oldu öğreneli o yüzden pek bilgi sahibi değiliz ne yapcağımı bilmiyorum sizin eşlerinizdedemi hiç yok yoksa durumum gerçekten zormu macun siparişi verdik işe yararmı bilmiyorum ama bide onu deneyecez ondan sonrada ankarada 2 yer arasında kararsız kaldım Anatolia ve başkent hastanesi ikisinden biriyle görüşmeye başlıcaz
Bizde şuan bitkisel şeyler kullanıyoruz faydası olurmu bilmiyorummrb arkadaşlar benimde eşimde hiç sperm bulunamadı yumurtalıklar hiç işlem görmüyor dedi o yüzden tüp bebek bile yaptıramazsınız dedi ameliyat olsan bile 1000de 1 anca dedi imkansız çocuk sahibi olman dedi eşime daha 3 oldu öğreneli o yüzden pek bilgi sahibi değiliz ne yapcağımı bilmiyorum sizin eşlerinizdedemi hiç yok yoksa durumum gerçekten zormu macun siparişi verdik işe yararmı bilmiyorum ama bide onu deneyecez ondan sonrada ankarada 2 yer arasında kararsız kaldım Anatolia ve başkent hastanesi ikisinden biriyle görüşmeye başlıcaz
Sadece birkere yaptirdik bi degisiklik olmamistiBu on sene içinde spermioğramda da hiç bişey gorulmedi
6 ay kullanin dedişimdi eşin iğne hap kullanıyo ya Kaan hoca bir sure verdimi şu kadar kullanın mikrotese yapayım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?