Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhabalar bhcg degerim 1300 cijti sanırım artik hamileyim diyebilirim :) doktor 2 hafta sonra kese icin cagirdi. insallah hersey yolunda gider. Rabbim herkes nasip etsin. azospermi de bebek sahibi olmak hayal degil unutmayin umutlu olun.
Gözünüz aydın umut oldunuz bize Rabbim sağlıcakla kucağına almanızı nasip etsin ins ❤

merhabalar bhcg degerim 1300 cijti sanırım artik hamileyim diyebilirim :) doktor 2 hafta sonra kese icin cagirdi. insallah hersey yolunda gider. Rabbim herkes nasip etsin. azospermi de bebek sahibi olmak hayal degil unutmayin umutlu olun.
Ayyy canim benim cok sevindim rabbim bizlerede nasip etsinn insallah

Çok şükür Allahıma ne güzel bir haber bu. Rabbim bizlere de nasip eder inşallah. Allah tamamına erdirsin sağlıklı sıhhatli, hayırlı bir bebiş dünyaya getirmeni nasip etsin inşallah...

Canimm gozunuzaydin insaAllah tum hamileligin saglikli gecer saglikla kucagina alirsin bebegini.

Gözünüz aydın umut oldunuz bize Rabbim sağlıcakla kucağına almanızı nasip etsin ins ❤

Ayyy canim benim cok sevindim rabbim bizlerede nasip etsinn insallah

Canimm gozunuzaydin insaAllah tum hamileligin saglikli gecer saglikla kucagina alirsin bebegini.
amin insallah hepiniz dualari iyi dilekleri icin tesekkur ederim arkadaslar Rabbim herkese nasip etsin Umudunuz u kaybetmeden devam edin tedavilerinize.

Yumurta toplama işlemi nasıl bir işlem kızlar anesteziyi çok mu veriorlar
Canım merhaba ben yaşadığım icin cevaplamak istedim. Rabbim nasip ederde sperm çıkarsa ki ins çıkar. Seni alıyorlar. Söyle söyleyim Can'ım masaya yatıp esimin yanına gitmem toplasan 30-35 dakika surdu canim.cok az veriyorlar biter bitmez uyandırıp yatağa aliyolar uyanman 5 dakikayı falan Aliyo. Sonra çıkıyorsun. Ben baya çabuk uyanıp kendime gelmiştim normalde üzerini giymek icin esleri çağırıyorlar ben çağırmayın dedim çıkıp giyinip yanına gitmiştim. Bide bünyeyle alakalı sanırım esimin 1-1.5 saat sürmüştü kendine gelmesi basını falan tutamıyordu. Tabi onların işlem biraz daha farklı olduğu icin olabilir.cvp yeterli olduysa sevinirim canim

Simdi eski rapora baktim da . birinde %20 bas anamolisi yaziuor. Digerinde %60 anormal bas yaziyor
İşte size söylemek istediğim bu bizde baş anomalisi 100de 98döllenmemesinin sebebi baş anomalisi galiba sizde azo deilde globozosperm var ve işiniz çok zor allah hepimizin yardımcısı olsun

Cok sagol moral oldun. Tedavi olarak ne yapiyorsunuz peki
Kaan hocada tedavi oldu eşim sonuç aynı mikro tesedede aynı sperm çıktı 7 negatif denemem var bir ay oldu negatif alalı şimdilik hiç birşey yapmıyorum sadece bu gün gittim keçi boynuzu özü ve pekmezi ve sperm güçlendirici kürler deneyip öyle bir daha tüp bebek denemeyi düşünüyorum

gozun aydın cnm allah saq salım kucaqına almayıda nasıp etsın ınsallah cnm

Hadi hayirlisi olsun bakalim. Yedi denemenin hicbirinde embriyo olusmadi mi yani. Bi topikte ayni sorundan dolayi muzdarip biri basarmis gebe kalmis. Allahin ol demesi iste bizde elimizdn geleni yapiyoruz. Taktir Allahindir.ne yapalim. Bir sperm bir yumurta hepsi bul:)) hadi herkese mutlu aksamlar. Bebegimziin sesi ile uyanmak dilegiyle..

http://celalettinperu.com/makaleler/126-sorularla-azospermik-vakalarda-tedavi-ilkeleri.html
arkadaşlar bu sunumu lütfen inceleyin.eğer azospermsebebi kısaca hipo olarak bilinen hipogonatropik hipogonadizm ise tesedir tüp bebektir boşuna çabalıyor olabiliriz.sadece hormonal değerlerin normale döndürülmesiyle sperm çıkışı sağlanıp normal yoldan hamilelil elde edilebilir.örneğin bize hormon değerleriniz normal dediler ama fsh yüksek yine de.ürologlar işin kolayına kaçıp tese diyorlar sanki.bu konuda araştırmalarım bende bu kanıyı doğurdu.en kısa sürede celalettin perudan randevu alacağım

Merhaba,
Bir çoğumuz doktorlar tarafından yanlış yönledirildiğimiz için vakit ve moral kayıpları yaşadık. Bu nedenle size bilgim dahilinde bilgiler vermek için bu alanı kullanıcam.

Öncelikle bende sizin gibi ilk olarak bir üroloji doktoruna muayene oldum. Belki hastalık konusunda tecrübesi olmadığı için belki bu hastalık onun uzmanlığı olmadığı için beni yanlış yönlendirdi. ilk muayene ve hormon testlerinden sonra hayatım boyunca çocuğum olmayacağını, testislerimin ısı nedeniyle ( testis sıcaklığının vücut sıcaklığından 1 derece düşük sıcaklıkta olması gerekir. Bunu vücudunuz testislerin aşağı yukarı hareketi sayesinde ayarlar) bozulduğunu ve geri dönüşünün mümkün olmadığını, ikincil seks karakterlerimin gelişimi için hayatım boyunca sustanon kullanmam gerektiğini söyledi. 2 yıl sonra başka bir doktora giderek durumu kesinleştirmek istedim. Çapa üroloji bölüm başkanı Prof.x den randevu aldım. aynı testler yapıldı ve aynı şeyler söylendi. Bunun üzerine yıllarca sustanon kullandım. Sonrasında internette yaptığım araştırma sonucunda farklı bir tedavinin daha olduğunu ve çocuk sahibi olunabileceğini okudum.

15 yıl önce yapılan hatalı teşhisin hala yapılmakta olduğunu okuyorum. Bu nedenle size doğru olanı yazmak istedim. Gittiğiniz doktorun dikey uzmanlığı bu hastalık ile ilgiliyse yukarıdaki yanlış teşhisi koymaması gerekir. Öncelikle benim hipogonadizm tipim hipogonadotropik (ikincil) olarak adlandırılan. LH ve Fsh salınımı yani kandaki lh ve fsh seviyesi normal olarak kabul edilen değerlerin çok altında bu nedenle testislerim küçük kalmış ve gelişmemiş durumdaydı. Bu duruma atrofi (küçük kalma, körelme körelim) deniliyor. Çalışmaya başlayıp gelişimi tetikliyecek olan fsh ve lh olmadığı için testislerin küçük kalması normal, bu testislerinizin hiçbir zaman işlev görmeyeceği anlamına gelmez. LH ve FSH dışarıdan alınmaya başlandığında (pregnly,menegon vb. ilaçlar ile) testisleriniz gelişmeye ve testosteron üretmeye başlar. Burada Bağlantıdetaylı anlatılmış. Özet olarak lh (pregnly) küçük testis içindeki hücreleri uyarır ve bölünerek çoğalmasını ve testosteron üretmesini başlatır. Fındık büyüklüğündeki testisiniz ceviz büyüklüğüne geldiğinde canlı sperm oluşabilmesi için gerekli ortam sağlanmış olacaktır. Buyume basladığında yani ilk pregnly den yaklasık 2 ay sonra tedaviye menogon eklenir ve canlı sperm oluşumu için ikinci aşamaya geçilir.Burada pregnly ve menogon kullanımı ile büyüme devam ettirilir. Dışarıdan hazır aldığınız testosteron bu büyümeyi baskılar ve küçülmeye neden olur bu nedenle sağlıklı insanların sustanon kullanmaması gerektiği söylenmektedir.

Lh ve Fsh salınımı ile seviyesinin belirlenmesi işlemini hipofiz bezi yapmaktadır. Bizim temelde sorunumuz bu bezin doğru çalışmamasıdır. Emin olun hipofiz bezinin işlev görmemesinden kaynaklı en basit sorun bizim ki, bu bez çalışmadığı için vücudunda deformasyon olan insanların fotoğraflarını gördüm o tür büyüme geriliği tedavi edilemiyor. Aşırı boy kısalığı ve sırtları kambur olarak hayatlarına devam ediyorlar. Allah sabır versin.
Bunları okuyup öğrendikçe, çok çoookkk büyük bir sorunum varmış gibi bunalıma girdiğim zamanları hatırladım ve ne kadar büyük bir hata yaptığımı ve ne derece şımarık olduğumu gördüm. Emimin o insanlar bizim sahip olduğumuz gibi bir hastalığa sahip olmak için dua ederlerdi. 2 yıl boyunca düzenli ilaç ve tedavi sonucunda üroloji doktorlarının bile anlayamayacağı bir gelişim gösteriyorsunuz. Tecrübe ile sabit iğnenizi olun ve hayatınıza devam edin.

Tedavide yapılan doktorun lh ve fsh iğneleri ile hipofiz bezini taklit etmesi. Yani iğne dozları ve doğru yorumlanması bu nedenle önemli, yukarıdaki linkte bir resim var orada hipofizden lh geliyor. Birinci aşamada testis bu lh i alıp testosterona çeviriyor. Olması gereken kanda artan testosteron değerinin hipofiz tarafından ölçülüp, lh ve fsh seviyesini arttırması veya azaltması fakat bunu yapmıyor. Bu otomatik yapılmadığı için canlı sperm oluşumu gerçekleşmiyor. Doktor bu durumda kan tahlili ile bu değerleri gözlüyor ve şu ilacı bu kadar kullan bunu azalt diyerek doz ayarlaması yapıyor. Testisler büyüdü ve testosteron seviyesi 4 e yakın bir değere geldiğinda doktor fsh yani menogonu kullanmaya başla diyor. menogon ve pregnly kullanımı sertoli denen hücre gelişimini ve canlı sperm oluşumunu gerçekleştirir. yine doktorun yapacağı doz ayarlaması ile canlı sperm sayıları arttırılarak normal hamilelik hedeflenir. Canlı sperm oluşu var ise inhibin b denilen hormon salınarak hipofiz e bilgi gider.

Doktorum Mikro Tese yapalım dedi. Yaptırayım mı? diye gelen arkadaşlar işte doktorunuz bu inhibin değerine bakmadan sizi kesip biçiyorsa işiniz şansa kalmış, bu değere baksa belki sizi kesmesine gerek kalmayacak. inhibin yok ise canlı sperm yok demektir. Kesilen testis olduğu için bu tür müdahalelere çok çok gerek kalmadıkça onay vermeyin. Siz lh ve fsh kullanıp sabredin ve dua edin.

Amin başarılı olan arkadaşımızın adı nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…