- 1 Mayıs 2011
- 9.510
- 2.124
- 173
- 40
flzask2003 canimm gozlerm dolarak okudum hikayeni.Rabbim yavrunu bagislasin insaAllah kardes gelir yavruna.
Canlarım bebisim yolda benimle çok şükür;-)
O kadar umitli idim ki bu kez. Rabbim verecek dualarla gelecek mucizemiz demistim. Vakti degilmis demek ki, ne diyeyim ki elim kolum kesildi dermanım yok. Bana düsen sabretmek Rabbim sabrımı versin dayanmam icin güc versin. Esimi basimdan eksik etmesin. Saglik sihhat versin bize. Yasim olmus 37. Bu yastan sonra bebegim olur mu Rabbim nasip eder mi bilmiyorum amatek istedigim "Anne" olmak bunu cok iyi biliyorum. Rabbim emek harcayan hepimize ama hepimize bu guzel duyguyu yasamayi nasip etsin inşAllah. Hepiniz sağolun destek oldunuz.
Amin canim benim Allah razi olsun. InşAllah canım. Bekliyorum sabır ve dua ile...Canım benım allahtan umut kesılmez allahım ınsallah annelıgı sanada tattırır
Amin canim benim Allah razi olsun. InşAllah canım. Bekliyorum sabır ve dua ile...
Canim benim Rabbim saglikli embriyolar nasip etsin. Tamamina erdirsin insAllah kuzucum. Transferin olur saglicakla sana tutunur ve kucagina alabilirsin bebegini inşAllah canım. Herseyi gonlunce nasip etsin Rabbim.Cnm murad bey sağdan 21 tane bulduk demiş eşime soldan 31 ama soldaki ler çok zayıf demiş. Ne kadar embriyo oluştu beşinci güne gider mi allah bilir. Kalan sperm i dondurayaklarını söylediler. Şuan herşey soru işaretleri ile dolu. Allah yardımcımız olsun inşallah transfer edil ecek ve dondurulacak embriyomuz olur. Eşimi arayıp embriyo oluştu demişler ama adet söyleme mişler
arkadaşım merhaba.bizde de sertoli çıktı patoloji sonucu.fakat bu şekilde de çocuğu olan çok kişi varmış doktorun dediğine göre.hormon tedavisiyle hücre oluşumu sağlanabiliyor.ayrıca besin destekleri kullanılıyor.biz tese olalı 1 ay oldu.henüz tedaviye başlamadık sertoli teşhisinden sonra.tedaviye başladıktan sonra detaylı bilgi veririm inşallah.allah şifa versin hepimize.Kizlar bir sorum olucakti, certoli cell vakasiyiz bizde, anlamadigim nokta certoli olupta sperm bulunmasi, hucreler yokken tedaviyle gelme imkani varmi rabbimin izniyle cunku ben okudugum kadariyla bir sey yapilmiyor tibben diyorlar ana hucre olmadigi icin ve burda goruyorumki buluyorlar gercekten kafam cok karisik aydinlatz bilen olursa sevinirim
canım yeni gördüm.gerçekten çok ama çok üzüldüm.ama muhakkak bir hayır vardır.lütfen güçlü ol.duaya daha da sarıl.ismini bilmiyorum.eğer söylersen isminle dua etmek istiyorum.rabbim bizlerin yüzünü güldirecek biliyorum.O kadar umitli idim ki bu kez. Rabbim verecek dualarla gelecek mucizemiz demistim. Vakti degilmis demek ki, ne diyeyim ki elim kolum kesildi dermanım yok. Bana düsen sabretmek Rabbim sabrımı versin dayanmam icin güc versin. Esimi basimdan eksik etmesin. Saglik sihhat versin bize. Yasim olmus 37. Bu yastan sonra bebegim olur mu Rabbim nasip eder mi bilmiyorum amatek istedigim "Anne" olmak bunu cok iyi biliyorum. Rabbim emek harcayan hepimize ama hepimize bu guzel duyguyu yasamayi nasip etsin inşAllah. Hepiniz sağolun destek oldunuz.
allahım analı babalı büyütsün canım.neler yaşamışsınız.okurken çok duygulandım.inşallah kardeş de gelir şirin kızına.allahın izniyle hiç bi sorun çıkmaz eşinde ve sende.kalbini ferah tut.bizlere de dua et.Merhaba arkadaşım..
Biraz geç oldu yazamadım kusura bakma.uzun uzun oturacak bazen vakit olmuyo cadı kızımdan..
Biz 2003 te evlendik.2005 ti sanırım azo oldugumuzu öğrendik.
ilk sene çoçuk düşünmüyoduk sonra aileler yani eşimin ailesi ısrar edince torun istiyoruz diye.
bide korunmayı bıraktık kaç ay geçti bişey yok doktora giddik.ben muayene oldum bişey yok sonra eşimden spermiogram
istediler..eşim sonucu bi gün sonra giddi almaya eve geldi ..kagıt bom boş herseyin karşısında 0 yazıyo.biz şok oldukk.
inanamadık ilkte sonra tkerar giddik bi prof vardı dedi böyle böyle tese olmanız gerekıyo başka yolu yok.
giddiğimiz hastane marmara üniversitesiydi.Eşim korktu teseyi duyunca anlatmış doktor nasıl bi operasyon p
oldugunu..eşimi ikna edip tedaviye başlamamız 2007 senesiydi ..ama bu sürecte eşim panik atak oldu 1 ayda 10 kilo verdi ..
çok zor gunler geçirdik.neyse eşim toparlandıktan sonra raporumuzu cıkardık üniv hastanesinde.. o zaman emre bakırcıoglunada gitmiştik alman hastanesindeydi ama çok pahalı gelmişti tüp bebek o zaman zeynep kamilde 6 aydan once rapor cıkarmak zordu bende beklemek istemedim.
raporumuz cıktı eşim bu arada rapor için 3 kez test verdi yine sıfır.bizim azospermi sebepsiz bu arada
başladık uzun protokol tedaviye ben kaç gün vuruldum iğne..ameliya günü geldi çattı ikimizi aynı anda aldılar..
ben eşimden önce cıktım..yatakta kendime gelmeyi bekliyorum..embriyolog bayan geldi yanıma ..ve bulamadıklarını söyledi.
herşey cocuk demek değil işte bak ne güzel bi elmanın iki yarısı gibisiniz filan demeye başladı.evlat edinin isterseniz dedi. ben başladım ağlamaya nasıl ağlıyorum ama annem bana sarıldı ağlıyo..yataktan nasıl kalktıysam eşimin yanına gitmek istedim hemen daha narkozun etkisi geçmemiş.annem peşimde kızım düşersin kendine gelmedin daha diyo.eşimin yanına cıktım kı ağlıyo duvarları yumruklamış elindeki serumu cıkmış hep kan olmus..bizi yanlız bıraktılar odada ailelerimiz vardı yanımızda ogun.biz eşimle sarıldık ağladık eşim ben seni anne yapamıyorumm dedi.ben tabi ondan daha güçlü durup yine moral verdim ona ..neyse eve geldik ama biz gelirken teseden alınana parçalar inceleniyodu ama cıkmadı demişlerdi eve geldi 1 saat sonra bi telefon embriyolog bayan bizden sonra iyice incelemiş sperm bulmaya başlamışlar.
bizz tabi sevinçten havalara uctuk..benim 19 yumurta toplanmıştı..çıkan 10 tane spermden 3. güne kalan 3 embrıyo transfer edildi ama tutmadı maalesef.
sonra 8 ay sonra bizi tekrar cagırdılar tekrar tese için .ilk tesede eşimi lokal yapmışlardı zaten eşim çok etkilenmişti konuşulan herşeyi duymuş çünkü..ikinci teseyede korkarak girdi.bişeyde bilmiyoduk yoka 8 ay arayla ikinci teseyi olmazdık daha dokular düzelmeden 2. defa oldu eşimii kobay gibi kullandılar.maalesef bu defa hiç sperm bulunamadı ve bir sürü doku almışlar iyice testisi zedelemişler.eşim dedi ben bi daha tese filan olmam..bende üstüne gitmedim zamana bırakatık biraz ameliyat yeri düzelsin dedim.ama yinede bişey yapmak istiyodu o zamanlar kadınlar kulubünü bilmiyorum bilgisayarımız bile yok..2009 senesinde eşimi ikna ederek teoman cem kadıoğluna götürdüm varikosel ameliyatı için.adam bize bu ameliyatı yapmam sizin sorununuza bi fayda sağlamaz ama yapıcam yine dedi.neyseki o ameliyatıda olduk.
bu süreçte eşim hiç bisey kullanmadı ama ..2011'de ben buraya kayıt oldum ve bu azo sayfasını buldum bi arkadaşım sayesinde okumaya başladım..sonra birsürü arkadaş edindim..onların eşlerinin teselerinde tedavileinde hep birbirimize destek olduk dualar okuduk..sonra baktım herkes bi kür yapıyo eşine doktorlara götürüyo ben oyle boş duruyorum ..eşimide ikna edemiyorumki tekrar bi doktora adam bıktım istemiyorum bişey diyo artık.
sonra 2012 nin nisan veya mayıs ayında burdaki 3 arkadaşla nurusima ,cemrem ve bahar85 hepimiz aynı güne randevu alıp umut tup bebege giddik orda buluştuk..merakla tanışmak istediğim arkadaşlarım karşımdaydı sanki hepsiyle senelerdir tanışıyo gibiydi..güldük konuştuk herkes bize bakıyodu
ogün benim için tekrardan bi umut işıgı göründü.eşim emre beye muayene oldu emre bey bizden bazı testler doppler filan istedi..sonuçları götürdüğümüzde bize %50 şans verdi. bulunacağına inanıyorum dedi.eşimiz fsh 23 tü o zaman ama bunun bi önemi yok dedi emre bey ..bana dönüp ne zaman başlayalım dedi.ben şok oldum tabiii..rapor hakkımızda kalmamıştı..herşey ücretlii epey masraf olucaktı allahın izniyle paramızıda ayarladık ve başladık tedaviye.2002 nin temmuzunda.tedavinin 5. gününde yumurtalarım gelişmediği için tedavi iptal oldu çok üzülmüştüm ağlayarak çıktık merkezden ulun bey doğum kontrol hapı verdi kullan öyle gel dedi sanırım kist oluşmustu.kadıkoyde durakta otobüs bekliyorum hem ağlıyorum hemde neki 21 gün kullanıcam biter hemen diyorum..neyseki sayılı gün geçti.başladım bu defa iyi gidiyodu herşey .6 ağustos şimin mikrotese günüydü eşimle aynı anda hazırlandık..bu arada emre beye 4. ayda gitmiştik 4. aydan 8. aya kadar eşimin kulladıkları aktardan aldığım ufak kavanozda arı sütü bal polen ,ısırgan macunu, propolisti sanırım bide gnc ürünü arginmax 3 kutu 3 ay bunları kullandı tese öncesi başka hiç bişey kullandırtamadım..
6 agustos tese günümüz geldi biz stresle bekliyoruzz..bahar 85 arkadaşımda vardı burdan..eşim acayip sinirli stresli 3 m. tesesini olacak cıkmıycak beni boşa kestiriyosun diyip duruyo..eşim saat 9:50 miydi ne giddi 10 da filan almışlardı operasyona 20 dk sonra hemşireye bi telefon geldi benim kulağım orda hım pozitifmi dedi hemşire telefonu kapattı bize döndü orda kaç arkadaş kv filan var..bulundu gözünüz aydın dedi ben bi çığlık attım hopladım zıpladım ağladımm delirdim ya resmen.Allahıma binlercee şükürler olsunkii emeklerimizin sabrımızın mükafatını vermişti..şuan yazarken bile gözlerim dolu dolu herşeyi tekrar yaşıyorumm böyle yazarken ne kolay geliyo insana ama şu senelere neler sığdırmışım aslında .yani 20 dk da bulundu spermler hemde tek tarafla..emre bey bişey görmese umut vermıyomuş gercekten onu gördüm biiz zaten senelerdir hep emre beye gitme istediğimiz vardı en sonunda yine onun eline kaldık ne mutlu..güzel haberi alınca hemen beni opu ya aldılar.yumurtalar toplandı.3 .güne 4 embriyom kaldı.ama transferim ertelndi diğer aya rahim kalınlığından dolayı.diğer ay 4 embriyo çözdürüldü 1 tanesi 1 .kalite 1 tanesi 2. kalite kaldı onlar transfer edildi 19 eylül 2002 test günümdü ama tutunamamıştı bebeklerim .elimizdeki tüm paramız gitmişti..negatif kağıdı elimde ağlıyordum..ama çok şükürr eşimin tese ameliyatından 3 tüp sperm dondırulmuştu şansım hala vardı..2013 ün nisan ayınca tekrar başladık bu defa bana gebelik aşısı yapıldı şansı artırmak için...eşimin 1 tüp spermi çözdürüldü çok korkuyodum çzöününce kaliteli sperm çıkarmı diye çıktı birsürüde embriyom oldu ama bana 2 tane kaliteli transfer edildi.
transferin 8. günü dayanamayıp evde test yaptım hafifi bi çizgi cıktı inanamadım diğer gün bi daha yaptım yine aynı 10. gün yine yaptım ynı olunca hastaneye gidip kan verdim..arkadaşıma gidip bekledim internetten açıp sonucu öğrenince inananmaıştımm hamileydim çünkü..senelerdir hayalini kurduğummmmm şey olmuştu..o kadar mutluydumki.
çok şükür herşey yolunca giddi güzel bi hamilelik geçirdim ama kanımda pıhtılaşma çıktıgı için genetik testlerde 9 ay boyunca iğne kullandım olsun kızım için herşeye değerdi..
4 ocak 2014 te kızımı kucağıma aldım çok şükür..
şimdi orda 2 tüp spermimiz var allah nasip ederse mart veya nisanda tekrar tedaviye başlamayı düşünüyoruz..
kızıma bi kardeş için..
ama geçen sene bu zamanlarda eşim kasık ağrısıyla doktora giddi sol kasığında bi kitle cıktı günlerrce çok üzüldük doktorlar testisle beraber alınması gerekiyo dedi tümor ama iyimi kötümü alınmadan bilemeyiz dedi eşim mecbur ameliyat oldu ve sol testisi alındı çok şüküürki pataloji sounucu iyi geldi.Alllahım dedim nasıl bi sınavdan geçiyoruz senelerce uğraş cocuk için sonra eşinde yine problem çıksın cok korkmuştum ..ALLAHIM EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...
Yani ben bu kadar mücadele etmeseydimm belkide şuan bu durumda olmayabilirdik eşimi çünkü o kadar zor hastaneye sperm testi verdirmeye götürüyodum ki 6 ay önceden dil dökmeye başlıyodum o yüzden eşim hiç bi şey kullanmadıda.herşey rabbimin ol demesiyle oluyo..kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz ..bende uzun seneler bekledim hiç isyan etmedim ama sabırla bekledim..içimde hep bi his bi gün olucak diyodu..kızım 10. senede oldu..dilerim sizler çok beklemezsiniz isteyen herkese hepinize Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder..sınavımız zorr ama Allahın izniylee sonunda gülen sizler olursunuz inşallah..
uzun yazdımmm ne olur kusura bakmayın..olabildiğince kısaltmaya çalıştım. arkadaşlar..
bizimde hikayemiz böylee.
Canım kan pıhtılaşma sorununu hangi testle öğrendin ve nerede yaptırdıncanım seninde sonucun olumsuz olmuşş bende umutluydum ecrinle ikinizdende güzel haber geliceğine.
zamanı gelmemiş daha cnm demekki.sabrının sonu inşallah tatlı bi bebişşşş veya bebişler olur..
flzask2003 Bende cok umutlu idim canim. 3. denememdi ve rezervim azaldı. 2 transfer ve kalan embriyom yok maalesef donmus spermlerimiz var Rabbim inşAllah onlarla mucizemi gönderir ve anne olmamı nasip eder. Vakti degilmis demek ki. Rabbim dogru vakitte nasip edecek inşAllah inanıyorum. Hikayeni gözlerimden yaslar akarak okudum. Rabbim kızına sağlıklı sıhhatli kardes nasip eder inşAllah canım. Rabbim gönlünce versin canım
Canım kan pıhtılaşma sorununu hangi testle öğrendin ve nerede yaptırdın
flzask2003 Bende cok umutlu idim canim. 3. denememdi ve rezervim azaldı. 2 transfer ve kalan embriyom yok maalesef donmus spermlerimiz var Rabbim inşAllah onlarla mucizemi gönderir ve anne olmamı nasip eder. Vakti degilmis demek ki. Rabbim dogru vakitte nasip edecek inşAllah inanıyorum. Hikayeni gözlerimden yaslar akarak okudum. Rabbim kızına sağlıklı sıhhatli kardes nasip eder inşAllah canım. Rabbim gönlünce versin canım
tüp bebeği hangi merkezde yaptırmıştınız acabazeynep kamil hastanesinde genetik bölümünde yaptırdık cnm
umuttaki 2. denememde ulun bey istemişti..çünkü pıhtılaşmada düşüklere sebep oluyomuş.
2 genimde cıktı.sorun
Anladım canım gidip test istediğimizde doktor kabul ediyor mu yapmayı bende var mı bilmiyorum ama yine de yaptırmak istiyorum tedavi öncesizeynep kamil hastanesinde genetik bölümünde yaptırdık cnm
umuttaki 2. denememde ulun bey istemişti..çünkü pıhtılaşmada düşüklere sebep oluyomuş.
2 genimde cıktı.sorun
tüp bebeği hangi merkezde yaptırmıştınız acaba
Anladım canım gidip test istediğimizde doktor kabul ediyor mu yapmayı bende var mı bilmiyorum ama yine de yaptırmak istiyorum tedavi öncesi
teşekkürlerBahçeci Umut tüp bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?