Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaşlar iyi mi kötü mü bilmiyorum ama bizim horman sonuçları normal çıkmış sperm de bulundu sevinmelimiyim bilmiyorumm
Sevin canım tabiki sevin spermde çıkmış çok şükür rabbim inşallah tez zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahhhhh

arkadaşlar benim kafama günlerdir bir soru takılıyor.eşimde hiç sperm yok .Sadece sperm testine dayanarak tese önerilen oldu mu? yada direk tese ile tüp bebek deneyelim diyen oldu mu ? burdaki deneyimli arkadaşlardan anladığım kadarıyla bazı testler istenmiş ama biz doktora hormon testi dopler falan yapılmadı dediğimizde gerek yok dedi böyle birşey var mı ?

Canım benimde eşimde hiç sperm yok 3 kez spermogram testi yapıldı. Muhtemelen teseden başka bir yol yok dedi doktor ama bir dolu hormon testi verdiler belki hormonal bir bozukluk üretimi etkiliyordur diye hormonlar normal çıktı bu sefer idrar torbasına geri kaçabiliyor bazen dediler ona baktılar orda da yoktu sperm bu sefer kromozon testi verdiler oda normal çıktıktan sonra tese kesinleşti. Bazeen sperm üretimini etkileyebiliyormuş bazı hormon bozuklukları falan bir doktora daha danışmakta fayda var bence

hılalceee cevabın için teşekkür ederim.İnan günlerdir bir sürü şey okuyorum bize direk böyle bir yönlendirim yapılması dikkatimi çekti dedğin gibi başka faktörler de etkili olablir sebebini bilmeden böyle söylenmesi tuhaf geldi.şu an başka dr arayışındayız bakalım ne olacak anlaşılan önce testler sonra karar .

Sevin canım tabiki sevin spermde çıkmış çok şükür rabbim inşallah tez zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahhhhh
Amin canım benim inşallah burdaki bizimle bu derdi paylaşan herkesin güzel haberler vermesini çok istiyorum inşallah bir gün hepimiz bu güzel haberleri burda paylaşırız

Antakyam benimm cennetteyizzz canim agzin acik kalacak ama bnm esim 18 yasindan beri yurtdisinda yani tahmini olarak 16 yildir yurtdisnda cok sorumlulugu var simdide bi 4-5 yil daha burda kalmak istiyor hayatimiza yatirim yapmak icin dedigin gibi ekmek parasi birde ben orda ne calisabilirim ki diyor ! Allahimmm insallh sizde daha da saglikli spermler cikarrr darisida bize insallhhh, bikac taneye raziyim sayiyla ciksin milyonlar istemiyorum. bu mubarek ayda dualarim kabul olur insallh. Tup bebek garanti bizde ama esimin ameliyat masasina oturmadan olsun istiyorum..

Merhaba.

Bu konu altında buraya üye olup yazı yazacağım aklımın ucundan geçmezdi. azospermi ve tüp bebek ile bende tanıştım artık.
3 yıllık evliyim. 2 yıldır bebek beklentisindeyiz ancak her ay hayal kırıklığı yaşadığımızdan dolayı eşimle doktora gittik. Ve sonuç AZOSPERMİ. Derdi veren Allah sabrınıda, çaresinide verir elbet. Her halimze şükürler olsun. Ama gel gör ki ateş, korku, endişe düştü yüreğimize. Forumlarda doktor aramacalar, yorumları satır satır okumalar, baş ağrayana kadar ağlamalar, hamile insan duyduğunda hassaslaşmalar... Sürec zor süreç uzun, ihtimallerle dolu.
Eşimdeki azospermi tıkanıklıktan değil. Üreme yok. Tese ameliyatı olacak mecbur. Ancak ne doktora karar verebiliyoruz ne nereye gidceğimize. Kafamız çorba oldu. Yanlış adım atmaktan korkuyoruz. Önümüzde bunu daha önce deneyimlemiş bir büyük olmadğından kendi çabamız araştırmamız ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ameliyat olucaz canlı sperm arayacaklar ve sonrasında tüp bebek işlemi. Allah hepimizin yardımcısı olsn

Merhabalar, eşim de azospermi. Çok güzel ifade etmişsiniz, benzer duyguları biz de iki senedir yaşıyoruz. Eşimin hormon değerlerinde düşüklük ve yükseklik var.
Medipolde tüp bebek yaptıracaktık fakat doktorumun lüzumsuz bir operasyon isteği yüzünden güven kaybettik, hakkında tavsiye aldığımız ve çok olumlu yorumlar okuduğumuz bir doktora gideceğiz inşallah, şuan izinliymiş, ayın yirmisinden sonra görüşmeyi umuyoruz.
Amin, hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Cifa selam

Doktorların isimlerini verirsen çok sevinirim. Bizde araştıralım faydalanalım. O kadar sıkışmış durumdayım ki bir ona bir buna sarıyorum sonra vazgeçiyorum. Allah korkusu olan para amacı taşımayan doktor lazım. Ama öyle ki hem tüp bebek için hem ürolog için doğru karar vermemiz lazım.

Selam, tabii ki doktorun ismi Rabiye Yılmaz, eski soyadı Babalıoğlu'ymuş. Görüştükten sonra ürolog tavsiyesi de alacağız, onu da haber veririm. İnşallah hayırlısıyla ve kolayca bebeklerimize kavuşuruz.

İnşAllah. Allah yardımcımız olsun.

Umutlu2825 esın bugun tese olucaktı cıktımı merak ettım ınsallah bol bol bol cıkmıstır bacım
Arkadaşım merhaba eşim tese oldu malesef olgun sperm hücresine rastlanmadı.sadece yuvarlak hücrelerin oldugunu söyledi hoca. sperm fish testi ve patoloji raporunu beklicez.ne yapacağımızı şaşırdık

Merhaba doktorunuz kimdi?

Sakın pes etme. Umutsuzluk şeytandandır. Bu bizim ortak sınavımız. İnş neticesini alacağız. Yeterki istemesini bilelim

Canım benım cok uzuldum rabbım gonlune gıre versın en kısa zamanda ınsaaaallah. doktorun kımdı tedavı oldunuz mu. ve azo sebebınız bellımı cok soru sordum galiba..

slm kızlar hayırlı geceler hepinize...(üzmeyin kendinizi,ben artık hiç üzülmüyorum )
malum vakit geç olduğu için sizlere uzun uzun hikayemi anlatamıcam ama şunu söyliyim buranın eski takipcisi ve yazan azosperm vakalı hastalarından biriydim sizin yaşadıklarınızı ,yaşamadıklarınızı yaşadım ama en sonunda mutlu sonu buldum )
nasılmı evlat edinerek....
6 ay önce prensesime kavuştum onunla yaşıyamadığım annelik duygusunu en güzel şekilde yaşıyorum Allahıma şükürler olsun (babasıda kızına aşık kızıda babasına )...evimizin neşesi,sesi,havası herşeyi değişti artık evimizde meleğimiz var onu o kadar çok seviyorumki bazen içime sokasım geliyor
size tavsiyem bu mutluluktanda kendinizi mahrum bırakmayın,eğer tedavileriniz yanıt vermezse ikinci yolunuz bu yol olsun inanın yolun başı çok güzel inşallah sonuda güzel olucak umuduyla iyi geceler hepinize ...
Allah yardımcınız olsun çıkdığınız bu yolda,inş evlatlarınıza kavuşursunuz...AMiN.

C
Canı gönülden Tebrikler Allah evladinizii size bağışlasun bundan güzel mutluluk mu olur sevgiyle kalın her anın tadı başkadır şimdi maşallah

Canım tebrik ederim allah bağışlasın ömür boyu huzur mutluluk içinde büyütün her zaman için doğuran değil besleyendir anne mantığındayım bana kalırsa bir iki defa daha denerim olmadı evlat edinirim ama eşim bu konuda benle aynı düşünmüyor onu ikna edebilir miyim bilmiyorum tekrar canı gönülden tebriklerrr

Sonucu tabi ki yazarım Canım. Allah büyük çıkacağı varsa çıkar artık girdik bu yola başka çare Yok. Sizin eşiniz de mi küçükken ameliyat olmuş benim eşim 2 yaşında olmuş
canım benim eşi 14 yaşında olmuş sizde hormonlar testis boyutları falan nasıl...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…