Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Allah razi olsun canim senden umarim hakkimizda hayirlisi olur hepimizin

mrh canım senin adına çok sevindim benim eşimde küçükken testis indirme ameliyatı geçirmiş 14 yaşında eşin kaç yaşında geçirmiş bu ameliyatı hormonlar testis boyutu nasıl acaba merakettim...

mrh canım senin adına çok sevindim benim eşimde küçükken testis indirme ameliyatı geçirmiş 14 yaşında eşin kaç yaşında geçirmiş bu ameliyatı hormonlar testis boyutu nasıl acaba merakettim...

Merhaba eşim 4-5 yaşlarında olmuş hormon testleti normal aralıklarda çıktı fsh yarım pıan yuksekti sadece testistlerden biri diğerine göre daha ufak

Hayırlısı olur umarım hepimiz içim bu ay başlıcaz tüp bebeğe umarım tese ye gerek kalmaz

Merhabalar kızlar. Ben aranıza yeni katıldım. Benimde eşimde azosperm çıktı. 2 yıllık evliyim.Bu durumu 30 Temmuzda öğrendik. Hormon testlerinde FSH ve LH yüksek çıktı 22-25 arası , testesteron normal seviyede. Varikosel başlangıcı varmış ama doktor etkilemez dedi , testis boyutu normalden çok çok az küçükmüş o da etkilemez dedi. Neden bilmiyoruz. Şimdi genetik test için kan verdik.sonuç 1 ay sonra çıkacakmış.Genetikte sorun çıkmazsa microtese yaptıracağız. Şu an beklemedeyiz.Çok zor bir durum , Allah hepimize sabır versin , bu zorlu yolun sonunda yüzlerimizi güldürsün inşallahh

canm geçmiş olsun benmde eşim azosperm bizim sonradan oldu gerçi tıkanıklık olmuş bütün testler vs yapıldı sorun yok haftaya salı tese olucak aksilk çıkmazsa. bakalm hepimizin hakkında hayrlısı

canm geçmiş olsun benmde eşim azosperm bizim sonradan oldu gerçi tıkanıklık olmuş bütün testler vs yapıldı sorun yok haftaya salı tese olucak aksilk çıkmazsa. bakalm hepimizin hakkında hayrlısı
Amin canımm hayırlısı. inşallah tese sonucunda güzel haberler alırsınız dua edelimm

Merhaba HILALCEEE,
Bizim durumumuz da aynen senin gibi. 5 yıla yakındır evliyiz. İlk seneler çocuk beklentimiz olmadığı için hiçbir şey yapmadık fakat korunmamıştık da. Daha sonra doktora gittiğimizde azosipermi terimiyle tanıştık. 2 yıldan biraz fazla oldu öğreneli. İlk panikle tüp bebek için hazırlandık fakat hiç sperm yoktu. Yumurtalarımı toplayamadan öğrendik kötü haberi. O acının tarifi yok biliyorum. Daha sonra önemi olmayan o varikosel ameliyatını da olduk. Aslında bence hiç olmaya gerek yok ama işte denemedim dememek için insan malesef her denileni yapıyor. Tekrar tese olmadık fakat verilen sperm testlerinde hep azospermi, sıfır sperm olunca zaten moraller bozuluyor. Kaan Aydos ile de görüştüm. Celalettin Peru ile de görüştüm. Seni hiç yanlış yönlendirmek istemem fakat Celalettin Bey'i tavsiye etmiyorum. Kaan Bey daha bilimsel yaklaşsa da konuya onun da varacağı nokta aynı. Yani söyledikleri şey önce bir takım hormon iğneleriyle erkekte FSH ve LH hormonunu dengelemek vs vs. Fakat bu hormon ilaçlarının eşinin üzerinde nasıl etki yaratacağı bilinmiyor. Biz denemedik. Sadece her doktordan görüş almak için bir çok doktorda muayene olduk. Öncelikli gitmenizi tavsiye edeceğim doktor endokrinolojidir. Çünkü sizin gibi bizim gibi sebebi bilinmeyen azospermilerin FSH ve LH hormonların dengesizliklerinden kaynaklı olabiliyor ki bu da hipofiz bezine bağlı. Dolayısıyla önce bir endokrinolog ile görüşüp daha sonra diğer doktorlarlara gitmek gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca bunu kabul etmek çok zor biliyorum fakat eşlerimize çok yüklenmemek, her duyduğumuzu uygulamamak gerekir diye de düşünüyorum. Her şeyden önemlisi biz onlarla bir hayat geçireceğiz. Tavsiyem daha sakin düşünmen. Sağlıklı beslenmeye çalışın, sabahları kahvaltı, doğal testesteron artıcı besinler yiyin (havuç, nohut, keçi boynuzu vs vs internnete yazınca çıkıyor). Amerikadaki bir doktor ile görüştüm dar ve sıkı şeyler giymemeli, çok sıcak su ile duş almamalı, asla ve asla sigara içmemeli, sağlıklı beslenmeli derhal demişti. Umarım yardımcı olabilmişimdir ve umarım sağlıklı, ülkeye ve insanlığa yararı dokunabilecek evlatlarımız olur bizimde :)

Merhaba HILALCEEE,
Bizim durumumuz da aynen senin gibi. 5 yıla yakındır evliyiz. İlk seneler çocuk beklentimiz olmadığı için hiçbir şey yapmadık fakat korunmamıştık da. Daha sonra doktora gittiğimizde azosipermi terimiyle tanıştık. 2 yıldan biraz fazla oldu öğreneli. İlk panikle tüp bebek için hazırlandık fakat hiç sperm yoktu. Yumurtalarımı toplayamadan öğrendik kötü haberi. O acının tarifi yok biliyorum. Daha sonra önemi olmayan o varikosel ameliyatını da olduk. Aslında bence hiç olmaya gerek yok ama işte denemedim dememek için insan malesef her denileni yapıyor. Tekrar tese olmadık fakat verilen sperm testlerinde hep azospermi, sıfır sperm olunca zaten moraller bozuluyor. Kaan Aydos ile de görüştüm. Celalettin Peru ile de görüştüm. Seni hiç yanlış yönlendirmek istemem fakat Celalettin Bey'i tavsiye etmiyorum. Kaan Bey daha bilimsel yaklaşsa da konuya onun da varacağı nokta aynı. Yani söyledikleri şey önce bir takım hormon iğneleriyle erkekte FSH ve LH hormonunu dengelemek vs vs. Fakat bu hormon ilaçlarının eşinin üzerinde nasıl etki yaratacağı bilinmiyor. Biz denemedik. Sadece her doktordan görüş almak için bir çok doktorda muayene olduk. Öncelikli gitmenizi tavsiye edeceğim doktor endokrinolojidir. Çünkü sizin gibi bizim gibi sebebi bilinmeyen azospermilerin FSH ve LH hormonların dengesizliklerinden kaynaklı olabiliyor ki bu da hipofiz bezine bağlı. Dolayısıyla önce bir endokrinolog ile görüşüp daha sonra diğer doktorlarlara gitmek gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca bunu kabul etmek çok zor biliyorum fakat eşlerimize çok yüklenmemek, her duyduğumuzu uygulamamak gerekir diye de düşünüyorum. Her şeyden önemlisi biz onlarla bir hayat geçireceğiz. Tavsiyem daha sakin düşünmen. Sağlıklı beslenmeye çalışın, sabahları kahvaltı, doğal testesteron artıcı besinler yiyin (havuç, nohut, keçi boynuzu vs vs internnete yazınca çıkıyor). Amerikadaki bir doktor ile görüştüm dar ve sıkı şeyler giymemeli, çok sıcak su ile duş almamalı, asla ve asla sigara içmemeli, sağlıklı beslenmeli derhal demişti. Umarım yardımcı olabilmişimdir ve umarım sağlıklı, ülkeye ve insanlığa yararı dokunabilecek evlatlarımız olur bizimde :)

canım çok teşekkür ederim yazdıkların içinn bende iştee tam bunları araştırıyorum hala çok taze herşey ama duramıyor insan.. Varikosel konusunda bende sana katılıyorum. Tüp bebek yapıncaya kadar önemsizz önemsizz kesinlikle yapılmasını önermiyoruz denen varikoselin çaresiz kalınca belki oda denenebilir denmesi bana hiç umut verici gelmiyor aksinee eşimin canı bir kere daha yanacak diye üzülüyorum. Peki siz şuan ne yaptınız bu bitkisel şeylerden sonra ne zaman harekete geçmeyi düşünüyorsunuzz. internette solgar male multiple ve Proxeed plus multivitamin gibi bu besin takviyelerine ilaveten kullanılan ilaçlarda gördüm hatta Proxeed plus multivitaminin kaan aydos tarafındanda kullanın diye tavsiyede bulunduğunu duydum hastalarına. siz sadece mail yoluylamı görüşmüştünüz yada size böyle besin takviyeleri önerdimi canım

Ben kardeşlerimin en büyüğüyüm. Eşim de öyle. Onun kardeşleri bekar daha. Ama benim benden 1 yaş küçük erkek kardeşimin Allah bağışlasın 2 oğlu var. Benden 6 yaş küçük kızkardeşim de dün bir erkek Bebek doğurdu. Uzak bir şehirde benden. Neyse ki bunu bahane edip gitmedim. Gidemedim. Tüm gün ağladım. Teyze oldum mutluydum. Bebeğin fotolarını istedim onlarda bile kanım kaynadı. Ama ağlıyordum sürekli. Eşim işteyken arayıp tebrik etmiş. Ben gün boyu doğumu beklerken konuştum. Konuşuyordum kapatıp telefonu ağlıyordum.Eşim gelince bebeğin fotoğrafını görmek istedi. Bakar bakmaz sessizce ağlamaya başladı. Ağladı. Ama erkek ağlaması sessizce. İçinde neler kopuyordu kimbilir..,
Annem sesimden anlıyordu ağladığımı ve aklı hep bendeydi. Sürekli beni çok sevdiğini söylüyordu. Biraz da belli ki acıyordu. Kardeşim bu sabah çok kötüydü. Bebeği emzirememiş büyün gece uğraşmışlar. Ağrıları geçmemiş. Kanı azalmış. Hiçbirşey giyememiş. Aradım ağlıyor çok kötüyüm diye. Tabi ablalık yaptım destek oldum. Ama telefonu kapattım yine başladım ağlamaya. Onun ağladığı şeyleri yaşayabilmek için neler vermezdim. Ben napıcam Nasıl dayanıcam bilmiyorum. İsyan etmek istemiyorum ama neden ben diyesim geliyor. Susuyorum.... Şimdi eşimin yeğeni yok yakında onlar da doğduğunda napıcam ben. Hadi annem kardeşlerim beni anlar. Hassas davranır. Onlar davranır mı aceba? Çok kötüyüm kızlar. Kusura bakmayın buraya yazdım çünkü sizden başka kimse anlamaz beni. Nolur bana dua edin.
Bu arada evlat edinmeye karar verip kuruma gitmiştik ama kardeşim doğum yapınca bişey farkettim. Ben karnımda taşımadığım saatlerce sancısını çekmediğim emzirmek için ağlamadığım bir bebeği benimseyemem.. Şu an böyle hissediyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Canim cok duygulanarak okudum yazdiklarini ne diyecegimi bilemiyorm. Bir bizede Rabbim nasip edecek gonulden inaniyorum. Suan yasadiklarini belki anlayamiyorm ama bir gun belki bende bu duygulari yasiyacagim ama Allahtan dileğimdir ki bizler de birgun kavusucaz. Nasip olsun inşaAllah.

Ben de bi kac gun once senin yazmak istediklerini yazmak istedim ama yazamadim. Kardesim 4 aydi evlenmisti. Benden 3 yas kucuk. bir kac gun once test yaptigini ve cift cizgi gordugunu soyledi. Cok sevindim kardesim o benim. O kucuk yasinda manevi cok acilar cekti. Kucuk omuzuna kocaman yukler yukledi ve her seyin en guzelini hak ediyor canim kardesim. Her kese bu guzzel haberi duyurdum ama icimde de firtinalar kaopmaya basladi. Simdi dedim evladim olsa 3 yasinda olurdu dedim. Ben de ozendim o mutlu haberi vermeye. Esime de soledim sevincliyim kardesim anne olucak diye. Kim bilir o neler gecirdi icinde. Butun gun sarildi bana oksadi beni o gun sanki sucluluk duyarmis gibi. Gece zifiri karanlikta o kadar agladim ki. İmtihan sirri olsa gerek o gun yine o mehsur soruyu sordular kizim doktora gidiyomusun. İcim yandi ama seytana inad hamd etdim. Ya Rabbi dedim hamd olsun bo soru tevafuk imtihanim benim dedim. Bazen belki de yaptigim gunahlarin keffaresi diyorum. bazen belki de hak ediyorum diyorum kendi kendime. Gecen doktora gittim doktor umitsizce kousunca tutamadim oracikta agladim. Butun gun icimi garip bir sıkkınlık bastı. Ablama yalvariyorum nolur yegenleri bir kac gunluk getir nakayim doye vermedi. Agladim butun gun. O bile bana evladini emanet etmiyor. Yarin kardesim dogurunca ben neler geciricem. Bazen icimi ona dokerdim artik ona da dokemem. Benim var ablamin yok diye. Aylardir azospermle savasiyorum. gozumu acar acmaz bakiyorum dusunuyorum. Kfami dagitmak istiyorum dagitamiyorum. Kimseye icimdekileri anlatamiyorum hele esime esimin akrabalarine hic. duunmemek elde diil. Beni ne ailem ne bir baskasi anlayamaz. Belki icleri yanar ama ne gecirdigimi kimse anlayamaz. Ya Rabbi diyorum 9 ay kusayim evladimin her turlu acisini cekmeye raziyim diyorum. Yeter ki bana saglikli hayirli evlat nasib et diyorum. Seni o kadar cok anliyorum ki. Okurken de yazarken de gozyaslarim akiyor. Bizde cikis var hamd olsun ama cikis demek her sey diil. Tutarmi tutmazmi sorulari var aklimda. Kafam allak bullak. Bu da gecer elbet. Bizim imtihanimiz da gecicek elbet. Sbah olmadan neler dogar.

Can'ım aynı duygular

Bilmiyorum Canım artık ümidim yok benim. Biliyorum müslüman ümidini kesmez ama çok yorgunum çok yıprandım..,

Canim içim acıdı senin ve elzemin yazdiklarni okurken benim kizkardesim de bizimle ayni donemde tedaviye basladi ve Allah kismet ederse transferi olacak. Biz istanbuldan elimiz boş geldik ama gonlum doldu Allaha hamd edisim artti. Ve transfer sonrasi tutabilir bebegi olabilir ki inşaAllah olur o da 5 yildir bekliyo. Ama zor be kizlar çok zor bende onunla paylasirdim. Var Rabbimizin bildiği bizim bilmedigimiz. Ben umudu kaybetmemek gerek diye dusunuyorum. Allahin kudreti kuvveti buyuk mucize diye okuduklarimiz bizim basimiza da gelebilir bizde yasayabilirz. Allah bizi sevmiyormu seviyor verdiklerini daha mi cok seviyor hayir sesimizi duymak istiyo belkide o gun geldiginde karsisinda bizleri gunahsiz gormek istiyo bu imtihanla bizleri temizliyo belki. Rabbimiz bilir biz bilmeyiz. Allah hep hayirlisini versin. InsaAllah gun gelir burasi hamilelik haberlerimizle dolup taşar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…