Neden ki ? Kan değerleriniz nasıl ?Kızlar bizde dün Fulya ya tansel kaplancana gittik bizden genetik test istedi iki tüp kan alındı sonuçlardan biri 10 gün diğeri ise 25 gün sonra çıkıcak hiç iç açıcı konuşmadı çok moralim bozuk anlatamam
Canını sıkma canım. Tese ameliyatı olmayacak mı eşin ?
Kızlar eşinde doğuştan meni kanalı olmayan var mı. Şuan genetik testi verdik onun sonucunu bekliyoruz. Doğuştan meni kanalı olmazsa bazı genetik sıkıntılarda olurmuş
canim merhaba aradığın o arkadas benim sanirim. Meni kanalı degil aslında esimden meni geliyor ama doğuştan sperm kanalları olmadigi icin bu meni içerisinde sperm yok ama cok sukur içeride üretim vardı hamd olsun ki. Kaan hocaya bizde gittik bize de direk tese dedi hatta içerde yüzde 5 sperm buluruz diye de bizi soka sokmustu. Biz baska doktorlarada gittik hepsi direk tese dedi ama gittiğiniz merkezin urologu sadece igneyle buldu cok sukur iki transfer oldu ve ikiside tutmuştu ikizlerim vardı fakat rabbim kucağıma almayi nasip etmedi erken dogum yaptim ve kaybettim. İkinci kez yine denedik ve rabbim yine nasip etti simdi hamileyim bunu kucağıma almak nasip olur mu bilmem ama insallah hayirlisi olur. Umutsuzluğa kapılma rabbim ol diyince neler oluyo. İnsallah guzel sonuçlar alirsinizCa
Yaa bize kaan hoca tese dedi biyopsi olayı daha güzel keşke o arkadaş görüp yazsa napmışlar acaba
Ayyy canım evet çokk sağol yazdığın için.. Durumumuz aynı siz genetik testi verdiniz mi bize genetik testi verin dedi kaan hoca ve direk tese dedi.. Siz hangi hastaneye hangi doktora gittiniz... Veee inşallahhh Rabbim sağlıkla bebişinizi kucağınıza almayı nasip etsincanim merhaba aradığın o arkadas benim sanirim. Meni kanalı degil aslında esimden meni geliyor ama doğuştan sperm kanalları olmadigi icin bu meni içerisinde sperm yok ama cok sukur içeride üretim vardı hamd olsun ki. Kaan hocaya bizde gittik bize de direk tese dedi hatta içerde yüzde 5 sperm buluruz diye de bizi soka sokmustu. Biz baska doktorlarada gittik hepsi direk tese dedi ama gittiğiniz merkezin urologu sadece igneyle buldu cok sukur iki transfer oldu ve ikiside tutmuştu ikizlerim vardı fakat rabbim kucağıma almayi nasip etmedi erken dogum yaptim ve kaybettim. İkinci kez yine denedik ve rabbim yine nasip etti simdi hamileyim bunu kucağıma almak nasip olur mu bilmem ama insallah hayirlisi olur. Umutsuzluğa kapılma rabbim ol diyince neler oluyo. İnsallah guzel sonuçlar alirsiniz
Hangi doktora gittiniz canım ?canim merhaba aradığın o arkadas benim sanirim. Meni kanalı degil aslında esimden meni geliyor ama doğuştan sperm kanalları olmadigi icin bu meni içerisinde sperm yok ama cok sukur içeride üretim vardı hamd olsun ki. Kaan hocaya bizde gittik bize de direk tese dedi hatta içerde yüzde 5 sperm buluruz diye de bizi soka sokmustu. Biz baska doktorlarada gittik hepsi direk tese dedi ama gittiğiniz merkezin urologu sadece igneyle buldu cok sukur iki transfer oldu ve ikiside tutmuştu ikizlerim vardı fakat rabbim kucağıma almayi nasip etmedi erken dogum yaptim ve kaybettim. İkinci kez yine denedik ve rabbim yine nasip etti simdi hamileyim bunu kucağıma almak nasip olur mu bilmem ama insallah hayirlisi olur. Umutsuzluğa kapılma rabbim ol diyince neler oluyo. İnsallah guzel sonuçlar alirsiniz
Bu arada evet genetigimizde sorun cikti ama sukur ki taşıyıcı olarak cikti. Allah göstermesin taşıyıcı degil de hasta olsaydi felaket olurdu. Bizim genetigimizde delta f508 mutasyonu cikti bu genetiği hasarlı olan kişiler 33 yasına kadar yasiyabiliyorlarmis rabbim korusun ama sukur taşıyıcı eşim. Bebeğe bu genin bozuk olarak geçme ihtimali yok çünkü bende herhangi Bi genetik bozukluk çıkmadı baba da taşıyıcı olduğu icin sukur ki korkulacak bisi yok. Eger sormak istediğin bisi olursa özelden bana msj at Can'ım şimdiden hepimize gecmiş olsun rabbim hepimize anneliği tattırsın insallahcanim merhaba aradığın o arkadas benim sanirim. Meni kanalı degil aslında esimden meni geliyor ama doğuştan sperm kanalları olmadigi icin bu meni içerisinde sperm yok ama cok sukur içeride üretim vardı hamd olsun ki. Kaan hocaya bizde gittik bize de direk tese dedi hatta içerde yüzde 5 sperm buluruz diye de bizi soka sokmustu. Biz baska doktorlarada gittik hepsi direk tese dedi ama gittiğiniz merkezin urologu sadece igneyle buldu cok sukur iki transfer oldu ve ikiside tutmuştu ikizlerim vardı fakat rabbim kucağıma almayi nasip etmedi erken dogum yaptim ve kaybettim. İkinci kez yine denedik ve rabbim yine nasip etti simdi hamileyim bunu kucağıma almak nasip olur mu bilmem ama insallah hayirlisi olur. Umutsuzluğa kapılma rabbim ol diyince neler oluyo. İnsallah guzel sonuçlar alirsiniz
cok sag ol. canim darisi basinjza. evet insanin bir tarafinda huzun var ama. sen kalbini Allaha ac bak ben hep. soylerim. dogru bazen kabz hali olur neden bana oldu demedim. hasa ama Allahim bu imtjhanimk tasiya bilecek. guc ver kuvvet ver diye dua etdim. Bazen bacaklarimin baginin sokukdugunu dusundum. bazen yoruldum. dusundum bazen de hayir daha yolun basindayim. deyip onume baktim. Evet cikis var tedaviye basladim. ama yine yolun basindayim. Ama hep bir sebep aradim bu imtihanim icin dusundum kendi kendime birincisi bu imtihan ikincisi belki evlat ursa ya o evlat hayirsiz olucakti ya da hasta diye dusundum. Burda ici ben karisik tum arkadaslarin imtihani farkli. Cunki biz esimizle beraber yol aliyoruz. Biz esimizin sorununu kendi sorunumjz bilip de savasuyoruz. Belki bir kac kisiye soylemisim ama pusmanim. Feysdeki grublarda esinde sperm sayisi azligi olan kizlarin rahat rahat benim cocugum olmuykr sebepse esim ben tam saglamim. sözüne hep qicik oldum. Huc sevmedim. Bizler esimizin sorununu kendi sorunumuz bilip yol aldik. Bizim Allah daha iyisini bilir ama belki Allah katinda bir farkimiz da bu olur. Rabbim buyuk ve hicbir kuluna dayanamayacagi yuk yuklemez. Rabbim imtihanimizin sonunu ferhalik eylesin. Biz de Hz Zekeriyya imtihaniyla sinaniyoruz sonumuzu onun sknu gibi eylesin kader arkadaslarim.
Canım yaa aslında mutlu etmek için söylüyoruz ama eşlerimiz hassas dönemde oldukları için her şeyi yanlış anlıyorlar inan ki bazen konuşacağım zaman artık önce bi düşünüyorum sonra konuşuyorum
canim. sen dugunu biliylrdum. hatta adini da etimetlemek istedim. ama emin ola. adim. nassin bebekler nasil? tekrad test verdinmi daun sendromu icin?canim merhaba aradığın o arkadas benim sanirim. Meni kanalı degil aslında esimden meni geliyor ama doğuştan sperm kanalları olmadigi icin bu meni içerisinde sperm yok ama cok sukur içeride üretim vardı hamd olsun ki. Kaan hocaya bizde gittik bize de direk tese dedi hatta içerde yüzde 5 sperm buluruz diye de bizi soka sokmustu. Biz baska doktorlarada gittik hepsi direk tese dedi ama gittiğiniz merkezin urologu sadece igneyle buldu cok sukur iki transfer oldu ve ikiside tutmuştu ikizlerim vardı fakat rabbim kucağıma almayi nasip etmedi erken dogum yaptim ve kaybettim. İkinci kez yine denedik ve rabbim yine nasip etti simdi hamileyim bunu kucağıma almak nasip olur mu bilmem ama insallah hayirlisi olur. Umutsuzluğa kapılma rabbim ol diyince neler oluyo. İnsallah guzel sonuçlar alirsiniz
canim. ne gibi genetik test verdi?, ben de esime versin dedim. ama bizde normal cikis olduktan sonra ne fark eder normal cikis var genetige ne gerek var dedi.Bu arada evet genetigimizde sorun cikti ama sukur ki taşıyıcı olarak cikti. Allah göstermesin taşıyıcı degil de hasta olsaydi felaket olurdu. Bizim genetigimizde delta f508 mutasyonu cikti bu genetiği hasarlı olan kişiler 33 yasına kadar yasiyabiliyorlarmis rabbim korusun ama sukur taşıyıcı eşim. Bebeğe bu genin bozuk olarak geçme ihtimali yok çünkü bende herhangi Bi genetik bozukluk çıkmadı baba da taşıyıcı olduğu icin sukur ki korkulacak bisi yok. Eger sormak istediğin bisi olursa özelden bana msj at Can'ım şimdiden hepimize gecmiş olsun rabbim hepimize anneliği tattırsın insallah
Can'ım saol sorduğun icin. Sorunlu Bi gebelik geçiriyorum yine ama sukur benimle bebegim. İkinci Bi test yada herhangi Bi islem yaptırmadık downlu yada degil bu bebegi istiyoruz. Herseye hazırlıklıyız insallah rabbim saglikli sag Salim kucağına aldırır bu sefer. İnsallah rabbim isteyen herkese yasatır anneligicanim. sen dugunu biliylrdum. hatta adini da etimetlemek istedim. ama emin ola. adim. nassin bebekler nasil? tekrad test verdinmi daun sendromu icin?
Kıstık fibrozis gen testi yaptırmıştık biz Can'ım . Bizde çıkış yok doğuştan kanal olmayincada akla ilk genetik bozukluk geliyormuş bu yüzden yaptırmıştık çıkış varsa illaki kaliteli spermler seçilircanim. ne gibi genetik test verdi?, ben de esime versin dedim. ama bizde normal cikis olduktan sonra ne fark eder normal cikis var genetige ne gerek var dedi.
Cnm benımm kesınlıklee vaz gecme ben hergun kızımın ellerı yuzumde uyanıyorum ruyamda hamıle oldugumu dogdugunu emzırdıgımı gorurdum hep uyandıgımda kucagım bos kalırdı aglardım ruyaymıs dıye sımdı yuzumu ellıyo guluyoher sabah gercek dıyorum yanımda sakın vazgecme gerıye bakıyorum iyiki vaz gecmemişim herseye degermiş tum acılarıma harcadıgım tum maddıyata okadarda guzel bır bebekkı rabbım ısteyen herkeze tabı ilkönce evlat için içi yanan ve en çok hak eden arkadaslarıma versınbana moral oldunuz.3 sperm teki hareketli görüldü. 3.tup bebege başlıyoruz. Allahtan ümit kesilmez diyorum hep inşallah bende bu günleri yaşarım bi gun
Konya nova fertil Ahmet şalvarcıda arkadaşım
Selamaleykum kizlar
Bi süredir paylastiklarinizi okuyordum bugün bende hikayemi paylasmak istedim.bazi mesajlar o kadar benim duygularim gibiydi ki.iki senelik evliyiz gecen sene azospermi olduğumuzu öğrendik daha dogrusu ben eşimin telefonundan tesadüfen gördüm bi foruma mesaj atarken ekran görüntüsü almisti ara sira telefonuna bakarım belki de bu onun bana söyleme sekliydi simdi düşündükçe anlıyorum ilk öğrendiğinde doktora gittiğinde benimle paylasmadi bende görünce hemen soramadim ama hani derler ya beynimden kaynar sular döküldü diye bu deyimler gerçekmiş bende bi kac gün soramadim bekledim anlatir mi diye sonra yaninda farkermis gibi yaptim ve konustuk hemen doktor araştırmasına basladik o zaman bu sayfa kesfettim.ilk once sisli memorialde murat beye gittik ve esimden sperm ve genetik testi istedi ve normal yolla cocugumuzun olamayacagini tek yolun tup bebek oldugunu anlattılar esim 19yasinda lösemi geçirdi atlatti cok şükür ablasindan alinan ilikle nakil oldu simdi Allah şükür iyiyiz ama azospermim nedeni bu kemoterapiler o zamanki psikolojyle sperm dondurma yapilmamismemorial de beni hemen tup bebek tedavisine aldilar esimin tesesini beklemdik yumurta toplanacağı gun esin tese oldu ve hic sperm bulunamadı simdi okadar kızıyorum ki onlara beni tedavi sürecine aldiklari icin igneleri kullanirken karnimda sislik oluyordu ve ben sanki hamileymism gibi hissediyordum halbuki hamilelik nasil olur bilmiyordum ki bizim bilincsizligimz ve onların bizi doğru yonlendirmemesyle böyle bi surec geçirdik. Ekimde kaan beyle görüştük muayene olduk ve klomene başladık simdi yeni bi surecin icindeyiz biliyorum siz benim bu süreçte ki psikolojimi en iyi anlayanlarsnz belki de o yüzden yazıyorum çünkü cevremde herkes bana destek oluyorsada anlayamiyorlar böyle bi durumu yasayan anlar sadece. ..eşimi cok seviyorum Rabb bize de sizlere de hayirli zamanda hayirli evlatlar nasip etsin eksikligini yasatmasin insallah ve bu süreçte bize birbirimize destek olmayı guclu ve sabırlı olmayı nasip etsin sahici guluslerimizi daim kilsin .. cok uzun yazdim sanirim
canım aynen bizi en iyi birbirimiz anlar. ben kimseye de anlatamıyorum zaten. hep duygular içimizde patlıyor. inşallah allah nasip eder hayırlı evlat sahibi olmayı. biz de kaan beye aralık sonunda gidicez inşallah, allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?