Şimdi o bir milyon sperm hayal oldu.Ayy canım şok oldum yani o nasıl öyle olmuş yaa tühh sağlık beklerken demek ki yaşanacak bişeyler var işte
Canım Rabbim hepimiziin yüzünü güldürsün inşallah en tez vakitte :)Şimdi o bir milyon sperm hayal oldu.
İnşallah allah çok büyük. herşeyde vardır bi hayır.Canım Rabbim hepimiziin yüzünü güldürsün inşallah en tez vakitte :)
Kaç yıllık evlisinizİnşallah allah çok büyük. herşeyde vardır bi hayır.
İki buçuk yılı geçti canım eşim 28 ben 27 yaşındaym sizde nasKaç yıllık evlisiniz
Esimde bende 29 35 yaşına kadar mücadele edicez. ondan sonra evlatlik dusunuyoruz.İki buçuk yılı geçti canım eşim 28 ben 27 yaşındaym sizde nas
Hayırlısı olsun inşallahEsimde bende 29 35 yaşına kadar mücadele edicez. ondan sonra evlatlik dusunuyoruz.
Aminnn insallah.peki varikosel ameliyatinin bu sekilde olumsuz sonuclanmasiyla ilgili dr bir sey dedi mi.ama onceden varsa yine olur Allahin izniyle.Rabbim yardimciniz olsun insallah.acaba sperm testini 1saat arayla 2defa vermeyi onerseniz bir de boyle deneseniz belli mi olur blki daha cok cikar.benim esimin de ilk testte cikmiyor sperm ama 1saat sonrakinde cok sukur az da olsa cikiyor.bizim dr boyle onermistu bizeKaan hocayı çok met ediyorlar inşallah iyi sonuçlar alırsınız. 9 yildir mücadele ediyoruz.aslında benim hikayemin.ilk yılları daha acıklı. 1 milyon sperm varken varikosel ameliyatı oluyo.yükseliş beklerken ama tam tersi azosperme dönüşüyor. Neler yaşıyoruz bu uğurda. Allah hepimize yardımcı olsun.
20 yaşındaydım ozamn neyin ne olduğunu bilmiyodük. tecrubesizlikti. Onun uzerine 2 tese amaliyati 3 basarisiz tup bebek gecirdik şimdi de 1 ay önce ki test 0 aktaRdan aldığım karısımdan sonra.1 hareketli 2 hareketsiz siperm görüldü. tekrar tup bebege basladik.bakalım 9 yıldır mücadele ediyoruz. ama hâlâ umudumuz varAminnn insallah.peki varikosel ameliyatinin bu sekilde olumsuz sonuclanmasiyla ilgili dr bir sey dedi mi.ama onceden varsa yine olur Allahin izniyle.Rabbim yardimciniz olsun insallah.acaba sperm testini 1saat arayla 2defa vermeyi onerseniz bir de boyle deneseniz belli mi olur blki daha cok cikar.benim esimin de ilk testte cikmiyor sperm ama 1saat sonrakinde cok sukur az da olsa cikiyor.bizim dr boyle onermistu bize
Canimm Allahimm insallahh tez vakitte saglikli bebekler nasip etsin insallah hepimize.O kadar guzel mucizelere denk geldim ki burada Rabbimden umut kesilmez elbet. Biz de once tup bebek terch ettik fakat simdi esim varikosel ameliyti olmak istiyor ben de boyle ameliyat sonrasi basarizliktan cok korktugum icin once tup bebek tedawisine yonelmistim.Nasibimizde ne var bilmiyoruz elimizden geleni yapmaya calisiyoruz20 yaşındaydım ozamn neyin ne olduğunu bilmiyodük. tecrubesizlikti. Onun uzerine 2 tese amaliyati 3 basarisiz tup bebek gecirdik şimdi de 1 ay önce ki test 0 aktaRdan aldığım karısımdan sonra.1 hareketli 2 hareketsiz siperm görüldü. tekrar tup bebege basladik.bakalım 9 yıldır mücadele ediyoruz. ama hâlâ umudumuz var
Burda bayandan kaynaklı hamilelik oluşmuyomuş sanırım eşi azosperm değil galiba ben öyle anladım
kızlar 19 haziranda teseye gidiyoz ne olur dualarınızı bizden esirgemeyin fal baktırdım falcı hayatında çok sevineceğin bişey olacak bayraklı bi yerden temiz kağıtlar alıcan diyince bayağı umutlandım sonucu haber veririm
Selamunaleykum dert ortağım benim eşimde ergenlik döneminde lösemi tedavisi görmüş bizimki samanlıkta iğne aramak gibi bişey allahtan ümit kesilmez biz uzun aradan sonra tekrar tedavisi olmaya karar verdik tansel kaplancanla görüşüyoruz bakalım hakkımızda hayırlısıSelamaleykum kizlar
Bi süredir paylastiklarinizi okuyordum bugün bende hikayemi paylasmak istedim.bazi mesajlar o kadar benim duygularim gibiydi ki.iki senelik evliyiz gecen sene azospermi olduğumuzu öğrendik daha dogrusu ben eşimin telefonundan tesadüfen gördüm bi foruma mesaj atarken ekran görüntüsü almisti ara sira telefonuna bakarım belki de bu onun bana söyleme sekliydi simdi düşündükçe anlıyorum ilk öğrendiğinde doktora gittiğinde benimle paylasmadi bende görünce hemen soramadim ama hani derler ya beynimden kaynar sular döküldü diye bu deyimler gerçekmiş bende bi kac gün soramadim bekledim anlatir mi diye sonra yaninda farkermis gibi yaptim ve konustuk hemen doktor araştırmasına basladik o zaman bu sayfa kesfettim.ilk once sisli memorialde murat beye gittik ve esimden sperm ve genetik testi istedi ve normal yolla cocugumuzun olamayacagini tek yolun tup bebek oldugunu anlattılar esim 19yasinda lösemi geçirdi atlatti cok şükür ablasindan alinan ilikle nakil oldu simdi Allah şükür iyiyiz ama azospermim nedeni bu kemoterapiler o zamanki psikolojyle sperm dondurma yapilmamismemorial de beni hemen tup bebek tedavisine aldilar esimin tesesini beklemdik yumurta toplanacağı gun esin tese oldu ve hic sperm bulunamadı simdi okadar kızıyorum ki onlara beni tedavi sürecine aldiklari icin igneleri kullanirken karnimda sislik oluyordu ve ben sanki hamileymism gibi hissediyordum halbuki hamilelik nasil olur bilmiyordum ki bizim bilincsizligimz ve onların bizi doğru yonlendirmemesyle böyle bi surec geçirdik. Ekimde kaan beyle görüştük muayene olduk ve klomene başladık simdi yeni bi surecin icindeyiz biliyorum siz benim bu süreçte ki psikolojimi en iyi anlayanlarsnz belki de o yüzden yazıyorum çünkü cevremde herkes bana destek oluyorsada anlayamiyorlar böyle bi durumu yasayan anlar sadece. ..eşimi cok seviyorum Rabb bize de sizlere de hayirli zamanda hayirli evlatlar nasip etsin eksikligini yasatmasin insallah ve bu süreçte bize birbirimize destek olmayı guclu ve sabırlı olmayı nasip etsin sahici guluslerimizi daim kilsin .. cok uzun yazdim sanirim
Evet canım yazışmıştık seninle biz 3 ay kadar kullandık iğneyi kullanırken de dikkat ettiğimiz pek bir şey olmadı sadece sağlıklı beslenmeye dikkat ettik özel birşey yapmadık doktor yapsanız da farketmez dediği için bizim de bazen fsh yükseliyordu önceki aya göre ama son ay değerler iyiydi.. Öğretmen olduğumuz için de yaz tatiline denk getirmek istedik... Tansel hoca mı dedi devam edin diyecanım selam bizde aynı doktora dedavi oluyoruz yanlışım yoksa seninle daha önce yazışmıştık chıronıom iğnesini kullanırken nelere dikkat ettiniz. tam eşim ameliyat olacaktı her şey yolundaydı son yaptığımız testlerde fsh iki ay üst üste yükselince ameliyattan vazgeçtik iğneye bir süre daha devam etme kararı aldık...
Canım sen hamile misin ?Evet canım yazışmıştık seninle biz 3 ay kadar kullandık iğneyi kullanırken de dikkat ettiğimiz pek bir şey olmadı sadece sağlıklı beslenmeye dikkat ettik özel birşey yapmadık doktor yapsanız da farketmez dediği için bizim de bazen fsh yükseliyordu önceki aya göre ama son ay değerler iyiydi.. Öğretmen olduğumuz için de yaz tatiline denk getirmek istedik... Tansel hoca mı dedi devam edin diye
Evet canım hamileyim çok şükürCanım sen hamile misin ?
Selamunaleykum dert ortağım benim eşimde ergenlik döneminde lösemi tedavisi görmüş bizimki samanlıkta iğne aramak gibi bişey allahtan ümit kesilmez biz uzun aradan sonra tekrar tedavisi olmaya karar verdik tansel kaplancanla görüşüyoruz bakalım hakkımızda hayırlısı
Aslında teorik olarak var ama milyonda 1 gibi bir orandan bahsediyoruz ve bunlar yarış içerisindeler en öndeki ulaşamazsa bir sonraki ulaşıyor. Allah'ım ol derse olur tabi.arkadaşlar.merakımdan soruyorum mılyonlarca spermden 1 tanesı yumurtanın içine girmeyi başarıyor ya peki bır tane hareketlı bır sperm tek başına o yolları aşıp yumurtaya gırmeyi başarma olasılığı neden yok.normal yoldan
Bizim 3 ayın sonundaki fsh:5.96
Lh:4.08
Total testosteron:12.52
Bunlar ameliyat olmadan önceki sonuçlar
Düşün fsh 54 den düştü total testosteron 1 küsürlerden yükseldi.
Tabi kimi doktor bunların pek bir önemi yok diyor ama tansel hoca dikkate alıyor yani. Her ay mesaj attım sonuçları iletişim halindeydik hep. Siz önceki teseleri nerde oldunuz canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?