Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım ameliyat sonrasi canlı cansiz Sperm varmı yokmu diye bilgi verdiler mi peki

Merhaba öncelikle, aylardır okuyorum herkesin yazısını hikayesini acısını sevincini.. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah ne acılar yaşıyoruz ne zorluklar Rabbim kolay etsin. Bizim hikayemiz 2008 de başladı lisede aynı sınıftaydık eşimle aşık olduk birbirimize yıllar sürdü birlikteliğimiz nihayetinde onca şeyi aştıktan sonra evlenmeye karar verdik. Herşey yolundaydı düğümüze 1 ay kalan zamana kadar Eşim bi trafik kazası geçirdi neredeyse kırılmadık kemiği kalmadı İç kanama geçirdi, ameliyatlar oldu platinler takıldı 1,5 ay hastanede kaldık Allahım kimseye yaşatmasın okadar zorduki çaresizce iyi olmasını bekliyosun yoğun bakım kapısı önünde Çok şükür çıktı zamanla iyileşti kalıcı hiçbir engeli kalmadı. Bel kemiği kırılmıştı hala platin var belinde kokulda.. Neyse çok şükür geçti dedik iyileşti yürümeye başladı sonra çok güzel bi düğün yaptık evlendik. Dedik ki neler yaşadık ne acılar çektik bitti inşallah. Ama bitmemiş

İkimizde çocuk delisiyiz isimleri bile yıllarca hazırdı Derin ve Deniz... Allahım herkese gönlündekini hayırlısıyla versin inşallah bizede.. Neyse hiç korunmadığımıza rağmen 2-3 ay hamile kalamadım ama hiç aklımıza bi sorun olduğu aklımıza gelmiyor tabi. Güle oynaya gittik hastaneye eşim dediki bi baktıralım ne durumdayız. Bende bişi çıkmadı eşim sperm testi verdi doktora sonucu göstermeye gittik. Doktor bize acı acı baktı o bakışı hiç unutmuyorum Dediki bi kontrol edeyim neyse elle muayane etti bi sorun yok gibi görünüyo ama hiç sperm bulunamamış dedi. Nasıl yani dedik sperm yok dedi. Allahım kanım çekildi doktor sonra ne dedi biz nasıl çıktık oradan hatırlamıyorum. Sadece sesi yankılanıyo sperm yok.. Mahvolduk. O içimizdeki ateş o an başladı işte hala sönmüyo hala hiç azalmıyo Hayatta aklıma gelmezdi böyle bi sorun yaşayacağımız.. Daha yeni toparlanmış yeni atlatmışken kazayı hastaneyi şimdi buda neydi dedik

İnanamadık hastaneye bikaç yerde daha verdik testi hepsinde sonuç aynı. Ultrasonla baktılar sonuç iyi kanal var hormonlara bakıyolar hormonlar iyi. Diyorumki kazada olmuş olamaz mı beli kırık belki ondan platini var belki ondan onunla alakası yok diyo tüm doktorlar. Ne yapıcaz diyorum tüp bebek merkezine gidin dediler araştırdık bikaç yer ankarada oturuyoruz bu arada. Tüp baba diye bilinen nowa arta gittik doktorlar iyiydi Allah var ilgililer pozitifler. Dedilerki herşey normal % 60 kanalda tıkanıklık var tese yaparız şırıngayla gelir zaten gelmezse diyelim testisi açarız buluruz. Beni hazırlama işlemi başladı 1 ay iğne kullandım filan yumurtalar yeterli büyüklükte yeterli çoklukta oldu. Ameliyat günü hem sevinç hem korku var ya çıkmazsa ya biz hiç bu duyguyu yaşayamazsak diye aklım çıkıyo Ameliyat belki bir saat sürdü anladım kötü şeyler olduğunu, doktor geldi bulamadık dedi Dünyamızı yıktılar o hastanenin ortasında Allahım o acıyı kimseye yaşatmasın hani o aylarca uğraşıp sonunda o hüsranı o hayal kırıklığını yaşamak varya işte o öyle dayanılmazki ( ve çoğunuz benimle aynı şeyleri yaşayıp ne yaşadığımı çok iyi anlıyosunuz şuan)

Eşim öyle iyi bir insanki Allahım ona sağlıklı uzun ömür versin onu başımdan eksik etmesin Ameliyattan çıktığında özür dilerim diyip saatlerce ağladı Sanki onun hatasıymış gibi Bu daha zor işte kendini suçlu hissediyo ve ben ikna edemiyordum. Yıkılmış bi kadındım ama kocamı ayakta tutacak olan bendim güçlü olmam gerekliydi ve ben güçlü gibi görünüp aslında enkaz olduğumu yalnız kendime diyebildim. Allaha şükür ailemiz ilk günden beri haberdar olup her süreçte yanımızda oldular destek verdiler umut vermeye çalıştılar. Neyse Ameliyattan parça alıp patolojiye gönderdiler. Sonuç çıktı sağ testis tese : sertoli cell only. Üroloji doktoru dokular iyileşsin sonra fiss testi yapcaz dedi oradada haploid hücre çıkmadı. Pazartesi ve cuma klomen hap çarşamba choriomon 5000 iğne vuruluyo tedavi 3 ay sürecek sonra bidaha fiss testi yapıcaz dedi. Son 1 ay kaldı ilaçların bitmesine. Doktorun dediği şu sperm hücresi var ama olgunlaşamıyo şuan, hatta şöyle bi durum var sende beyin aslında üretim var gibi davranıyo hormonların gayet normal ama beyin üretim yapmadığının farkında değil.. Bu nasıl bi iş ben anlamadım Allahım herkese yardım etsin bizide içine katsın. Şimdi bekliyoruz tedavi bitsin bakalım ne dicek. İnşallah bi gün hepimiz hayalimize kavuşuruz. Sizi yordum sıktım belki kusura bakmayın. Umudumuz hiç bitmesin...

Canım aramıza hoşgeldin keşke gelmez olaydın ama aramızdasın sende bizler gibi bu acıyı yaşadın umarım bu son olur dikkatimi çeken hormonlar düzenli sana verdiği ilaclar hormohormon eksikliği olan hastalara verdiği ilaclar sanırım kaan aydos a gidiyorsunuz eğer öyle ise zamanınızı ve sağlığınızı bosa harcıyorsunuz demektir nerden mi biliyom kullandığınız ilaclari 1 yil kullandik ve sperm fish testinede guvenmeyin size tavsiyem kullandığınız ilaçlarla eşdeğer bitkisellere tedavi olun hem maddi hemde sağlık acisindan daha karlı

mrb eşiniz oldu mu tese inş sperm bulunmustur.

yazılarınızın sonunda ağlamamak için kendimi zor tuttum. Allah'ım öyle bir acı ki bu. Sebebi her ne olursa olsun derdimiz ortak: evlat sahibi olamamak. Yaşamayanın anlamayacağı bir duygu bu. Benim eşim de çok iyi bir insan. O yüzden bu dediğiniz daha da yaktı canımı. Öyle iyi anlıyorum ki. çok merhametli bir adam. yeğenlerini sevişi, muhabbet kuşlarımıza o tatlı sözleri. gördükçe içim yanıyor. iş arkadaşları filan da takdir eder eşimi, alçakgönüllülüğünü, insanlığını... neden Allah'ım neden benim kocam hak etmiyor mu diyorum? sonra kızıyorum kendime. amansız hasta olanları, evladı fiziksel yahut zihinsel engelli insanları düşünüyorum. kader mi diyeyim ne diyeyim bilmiyorum. isyan etmek anlamsız. çok zorluklar yaşamış ve aşmışsınız, benim eşim de çocukluğundan bu yana hep zorluklarla mücadele etmiş, biz de çok zorlukları aşarak evlendik. artık inanıyorum ki Allah sevdiği kullarını sınıyor sürekli. sağsalim ve hayırlısıyla bu sınavları da atlatacak gücü versin inşallah her birimize..

Evet keşke hiçbirimiz yaşamasaydık bu sorunu ufuk üniv. Dr ahmet hakan hoca var ona gidiyoruz. Hormon normal evet ama beynin uyarılması için veriyorum bunları dedi. Bitkisel olarak da görümcem trabzonda öğretmenlik yapıyo o çevrede çocuğu olmayan insanlara köylü bi kadın kestane balının içine dağlardan topladığı bitki özleriyle bi karışım yapıyomuş onu kullananlarda doğal yolla hamile kalmışlar araştırdılar kadını onunda oğlunda azısperm çıkınca kadın oğlu için yapmış onların çocuğu olunca demişki herkese yaparım bundan öyle başlamış. Bizede gönderdiler her sabah aç karna bi yemek kaşığı içiyo eşim inşallah faydası vardır 1 ay olunca gidip sperm testi verin dua edeceksiniz dedi daha 1 ay olmadı inşallah sonuç olumlu olurda hepimize deva olur

:'( ya çok zor çok acı Sanki tüm çocuklarım doğmadan öldüler bilmiyorum bu hastalığa çözüm bulabilirmiyiz boynu bükük bırakmaz Allah bizi inşallah. Çocuğunu kucaklayan insanlar gördüğümüzde içimizde feryatlar kopup dışımıza belli etmemeye çalışmak, e hadi çocuk yapın diyenlere zorla gülümseyerek daha erken ya nasip demek sonrada birbirine bakıp içine ağlamak kahrolmak bizimkisi :'(

Canım işallah olumlu olur sperm fish testinizdeki sonucuda mi bu dr istedi genelde kaan aydos ister bu testi sen yinede bitkiselle devam et

Evet o doktor aynı zamanda nowa artda üroloji doktoru. Bizde orda tanışmıştık ameliyatı o yapmıştı sonraki sürecide onunla aşmaya çalışıyoruz işte.

İnşallahh hepimiz bi vesileyle hasretini çektiğimiz o duyguları yaşarız yemin ederim hepimize dua ediyorum ilk günden beri Allahım isteyen herkese hayırlısıyla ver bizide içine kat diyorum

İnşallahh hepimiz bi vesileyle hasretini çektiğimiz o duyguları yaşarız yemin ederim hepimize dua ediyorum ilk günden beri Allahım isteyen herkese hayırlısıyla ver bizide içine kat diyorum
Canım yalnz değilsin. Burda hepimiz öyleyiz okşar zor gunler geçiriyoruz ki artık vücudumda lekeler çıkmaya başladı doktora gittim ciğerlerden gelen bir rahatsızlık olabilir dedi test yaptı çok şükür iyi. Meğer sıkıntının vücuda verdiği bi tepkiymiş. Dün gece eşimi dua ederken duydum Allahım şu mübarek günlerin hurmetine benim canımı al dedi. Hep kendini suçluyor hep içim kan ağlıyor dua dan başka birşey gelmiyor elden. Bizim bir tanıdığımız vardı ama kadın sorun ondaydı. O kadar tedavi ilaç hiç faydası olmamış. Derken 1 yıl sonra hamile kalmış. Doktora gittiğinde meğer sürekli onu düşündüğünden beyin artık ne hormonuysa bilmiyorum onu salgılamıyormus. Ne zaman artık tamam bitti yeni kendimize yeni bir sayfa açalım demişler o ay hamile kalmış. Acaba sizin de böyle birşey olabilir mi ki

Allahım yuvanızı bozmasın öyle bi acı yaşatmasın benim eşimde ilk öğrendiğinde keşke kazada ölseydimde bunlarla karşılaşmasaydım demişti hayat durmuştu benim için o an hangimizin aklından çıkabiliyorki Allah büyük diyorum olacağı varsa elbet olur akışına bırakayım ama yapamıyorum işte babalar gününe girdik saat itibariyle, ne olurdu bizler bu günde onlara baba olacağının haberini verebilseydik

Rabbim büyük inşallah o günleri de görürüz. Bizim de sperm yapan hücre var ama gelişmiyor. Onumuzdeki ay tekrar tedaviye başlıcaz. Eşimin hiç umudu yok. Ben o ufacık umudumu kaybetmeyim diye savaşıyorum. Bende pes edersem biter.Çok dua ediyorum çok hepimiz için. Allahım hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin. Bu sınavıda hayırlısıyla geçmeyi naşıp etsin inşallah

Uzulmeyin arkadaşlar rabbim sabredenlerle beraberdir. O mahsun gonullerdeyim buyuruyor bizlere gönlümüzü ferah tutalım olacaksa en uygun zamani bekliyordur.lakin olmayacaksa bizler 2 kişide olsak bir aileyiz bazi duyguları tatmasakta merhametimiz birer anne sevgimiz bakışımız birer babadir.rabbim eslerimize ve bizlere iman sabir ve birlik ihsan etsin gerisi hic birsey baki degil ne bu acilar ne bu dunya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…