Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Uzulmeyin arkadaşlar rabbim sabredenlerle beraberdir. O mahsun gonullerdeyim buyuruyor bizlere gönlümüzü ferah tutalım olacaksa en uygun zamani bekliyordur.lakin olmayacaksa bizler 2 kişide olsak bir aileyiz bazi duyguları tatmasakta merhametimiz birer anne sevgimiz bakışımız birer babadir.rabbim eslerimize ve bizlere iman sabir ve birlik ihsan etsin gerisi hic birsey baki degil ne bu acilar ne bu dunya
Çok doğru dedin canım. Herkes bi sinavda kimı eşinden kimi dostundan kimi çoluk çocuğundan kimi işten güçten. Dediğin gibi Rabbim iman gücümüzü sabrımızı eksik etmesin inşallah.

Merhaba benim guzel gönüllü kader arkadaşlarım kardeşlerim. Ben burda derdini paylaşıp vuslata erenlerden biriyim ve inanıyorum rabbim daha nice guzel haberler aldıracak bana burdan. Beni bazıları bilir tıpkı çoğu arkadasım gibi deliler kadar asık olduğum Ada'mla evlenebilmek icin cok ama cok zorluklar yasadım 5 yılın sonunda kavuşabildik esimle onca acıdan sonra. Esimin babası olmadigi icin en buyuk hayaliydi 5 çocuk babası olabilmek....onceleri ben acele etmek istemedim o kadar zorluk çektik biraz doyalım istedim birbirimize bir bucuk yıl sonra çocuk istedik. Evlenmeden önce adet sıkıntım vardı hep icimde ya çocuğum olmazsa korkum vardı hayat şartları iste saglik güvencem bile yoktu bu yüzden hic gidememiştim doktora. Universitedeyken okulum sayesinde gidebildim yasim21 dı doktor 28-29 yasına kadar anne olmaya bak sonra menapoza gireceksin dedi halimi görmeliydiniz esime dedim o Zaman sevgiliydik bana o kadar guzel baktı ki ellerimi tutup baba olmayı cok istiyorum ama senden cok degil, biz bu kavuşalım tedavi oluruz olursa olur olmazsa birbirimizi büyütürüz dedi. Benim Ankara'da İzmir'de gitmediğim doktor kalmadı hepsi de olabileceğini soyledi sonunda esim Bide ben gideyim dedi ama aklıma gelmezdi ki hic.

Test sonucumuz azosperm dı esimin o günkü hali gitmez gozumun önünden tam 4 ay ne yedi ne içti ne güldü ne konuştu ruh gibiydi. Ona belli etmeden cok araştırdım Bi cok urologa gittik hatta Kaan aydosun kapısında bekledim 6 saat ve bize yüzde 5 ihtimal verdi, esimin sperm kanalları yokmus doğuştan bunu duydugundaki çaresizliği görmeliydiniz ısrarla bidaha bakın belki vardır deyisi kulaklarımdan hic gitmez. Pes etmedim araştırırken novaarti buldum orda Ahmet Hakan hocayla tanıştık rabbime binlerce şükürler olsun o bize epididim bölgemizin olduğunu buyuk ihtimal bulabileceğini söyledi beni de hazırladılar. Ameliyattan çıktığında eşim hala anestezinin etkisinde kafasını tutamiyo duvara vuruyo falan ellerini açmış rabbim ben ne iyilik yapıtımda bana bunu lütfettin, cikti askım buldular diyip ağlıyordu. Ve sonunda hamileydim hemde ikizlerime... Sorunsuz Bi gebelik yaşarken 20. Haftamda açılmam oldu cok zayıftım bebeklerimizin de gelişimi cok iyiydi bünyeme ağır geldi birini sonlandıralım dediler kabul etmedik 4 hafta hastanede kaldım tam hersey yolunda diyip taburcu oldum derken kanamam oldu durduramadilar minik yaramazlarım dünyaya geldiler birinin yuzunu bile gormedim 2 saat yasayabilmiş miniğim...diger oglum on gun mücadele etti hergun sabah aksam basındaydık ama rabbim onuda basıp etmedi bana evlatsizlikla sinanirken evlat acısıyla yaktı bizi hemde iki tane birden. Cok zor günlerdi olmek istedim içimdeki acı katlanilmazdi ama esimin sözleri beni ayağa kaldirdi

Nolur askım kendine gel benim senden baska kimsem yok sana da bisi olursa ben yasamam dedi ayaklarıma kapanıp hıçkırıklar icinde. Toparlanmalıydım yasım geçiyordu acele etmeliydik tekrar tedaviye basladik cok sukur yine bulundu sperm ve ben yine hamileydim 3 aylık hamileyken bu seferde rabbim beni esimle imtihan etti cok sevdiğim sol yanımla ayrılmak zorunda kaldık cok sukur suan bebegim kucağımda rabbim bagislarsa 2 bucuk aylık Bi oglum var. Ama babası basında degil malesef. Yanı Can'larım iyiki rabimin sevdiği kullardanizda sınanıyoruz evet acı oluyo ama sabrını da veriyo guzel rabbim. Umudunuzu kaybetmeyin diye yazdım bunları beterin beteri var. Ya eslerimize bisi olsa Allah korusun. Evet cok acı evlatsizlik ama inanın evlat acısından daha acı degil. Suan 27 yasındayım belki Bi iki yılım kaldı anne olma ihtimalimin bitmesine ama sukur diyorum hep. Elbet rabbim Bi yola koymuştur. Esimin de dediği gibi olmazsa birbirimizi büyütecektik rabbim hepinize hepimize bagislasin Melek'lerini dua ve sabırdan baska çaremiz yok Allah buyuk...

Nolur askım kendine gel benim senden baska kimsem yok sana da bisi olursa ben yasamam dedi ayaklarıma kapanıp hıçkırıklar icinde. Toparlanmalıydım yasım geçiyordu acele etmeliydik tekrar tedaviye basladik cok sukur yine bulundu sperm ve ben yine hamileydim 3 aylık hamileyken bu seferde rabbim beni esimle imtihan etti cok sevdiğim sol yanımla ayrılmak zorunda kaldık cok sukur suan bebegim kucağımda rabbim bagislarsa 2 bucuk aylık Bi oglum var. Ama babası basında degil malesef. Yanı Can'larım iyiki rabimin sevdiği kullardanizda sınanıyoruz evet acı oluyo ama sabrını da veriyo guzel rabbim. Umudunuzu kaybetmeyin diye yazdım bunları beterin beteri var. Ya eslerimize bisi olsa Allah korusun. Evet cok acı evlatsizlik ama inanın evlat acısından daha acı degil. Suan 27 yasındayım belki Bi iki yılım kaldı anne olma ihtimalimin bitmesine ama sukur diyorum hep. Elbet rabbim Bi yola koymuştur. Esimin de dediği gibi olmazsa birbirimizi büyütecektik rabbim hepinize hepimize bagislasin Melek'lerini dua ve sabırdan baska çaremiz yok Allah buyuk...
Evet ne kadar zor şeyler yaşıyoruz herbirimiz Allah oğluna sağlıklı uzun ömür versin, hayırlısıysa sizide bir araya getirsin tekrar inşallah. Yıllarca çocuk hasreti çektiniz çocuk oldu siz ayrıldınız :( Allah sabır versin

Evet ne kadar zor şeyler yaşıyoruz herbirimiz Allah oğluna sağlıklı uzun ömür versin, hayırlısıysa sizide bir araya getirsin tekrar inşallah. Yıllarca çocuk hasreti çektiniz çocuk oldu siz ayrıldınız :KK43: Allah sabır versin
Ever maalesef simdide esimin hasretiyle sınanıyorum ama insallah bugünler de geçecek biz bu sınavdan da selametle ayrılacağız rabbim hepimizin her anlamda yar ve yardımcısı olsun

Ever maalesef simdide esimin hasretiyle sınanıyorum ama insallah bugünler de geçecek biz bu sınavdan da selametle ayrılacağız rabbim hepimizin her anlamda yar ve yardımcısı olsun
Sanirim zor bir ayrılık olmuş sikma canini geçer bugünlerde esindeşinde gelir çabuk zamanda

İnşallah bu günleride tez zamanda atlatırsınız canım. Dediğin gibi beterin beteri var. İki evladını kaybetmişsin yaşadıkların çok zor. Ama allah sana bi evlat daha vermiş rabbim onun ömrünü uzun etsin inşallah.

eŞİN VEFAT MI ETTİ SİZ Mİ AYRILDINIZ? AMA ÇOK ZOR ŞEYLER YAŞAMIŞSINIZ..
HEP DERİM FANİYE ÇOK ANLAM YÜKLEMEYECEKSİN ONA KAVUŞTUGUNA SEVİNEMEDEN BAŞKA DERT ÇIKIYOR..

Eşim öyle iyi bir insanki Allahım ona sağlıklı uzun ömür versin onu başımdan eksik etmesin Ameliyattan çıktığında özür dilerim diyip saatlerce ağladı Sanki onun hatasıymış gibi Bu daha zor işte kendini suçlu hissediyo ve ben ikna edemiyordum. Yıkılmış bi kadındım ama kocamı ayakta tutacak olan bendim güçlü olmam gerekliydi ve ben güçlü gibi görünüp aslında enkaz olduğumu yalnız kendime diyebildim. Allaha şükür ailemiz ilk günden beri haberdar olup her süreçte yanımızda oldular destek verdiler umut vermeye çalıştılar. Neyse Ameliyattan parça alıp patolojiye gönderdiler. Sonuç çıktı sağ testis tese : sertoli cell only. Üroloji doktoru dokular iyileşsin sonra fiss testi yapcaz dedi oradada haploid hücre çıkmadı. Pazartesi ve cuma klomen hap çarşamba choriomon 5000 iğne vuruluyo tedavi 3 ay sürecek sonra bidaha fiss testi yapıcaz dedi. Son 1 ay kaldı ilaçların bitmesine. Doktorun dediği şu sperm hücresi var ama olgunlaşamıyo şuan, hatta şöyle bi durum var sende beyin aslında üretim var gibi davranıyo hormonların gayet normal ama beyin üretim yapmadığının farkında değil.. Bu nasıl bi iş ben anlamadım Allahım herkese yardım etsin bizide içine katsın. Şimdi bekliyoruz tedavi bitsin bakalım ne dicek. İnşallah bi gün hepimiz hayalimize kavuşuruz. Sizi yordum sıktım belki kusura bakmayın. Umudumuz hiç bitmesin...

tANIMASAMDA ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN EN GÜZEL SİZİN OLSUN ALLAH EŞİNE FERAHLIK VERSİN YÜREĞİNE. SANADA SABRINI VERSİN. İN DERİN DENİZ HAYIRLISIYLA KUCAĞINIZDA OLUR .ALLAHIM GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN

Arkadaşlar şu an sinirden Delirmek üzereyim Elim ayağım titriyor Buz kesti özelden bir arkadaş bu şekilde mesaj yazdı bana kimliğini açıklamayacam şimdilik
"bisey söyleyebilir myim ben bise duydum acaba sen tansel kaplancan asistan filan misn burda tedavi olduğunu soyleyipte burdaki caresiz insanları da burdan oraya çekmek icinmi tedavi olumlu dediniz yoksa gerçek ten sertoli cell only olupta mi sonuc iyi oldu. Böyle duydum paylaşmak istedim.burda olumlu olanlar hep çalışanlar diye duydum"
Kim öyle bir şey dediyse Hakkımı helal etmiyorum mübarek günlerde günahımı aldınız Ben insanlara Umut olsun diye yazıyorum yıllarca Ben Kendimde bu şekilde bütün sayfaları araştırıyordum olumlu olumsuz hepsini bilmek istiyordum ki Umut olsun yıllarca Burada hep olumlu olumsuz paylaşıldı geçmişe bakın hep bu şekilde.. şu an Çok üzgünüm sanki Tansel Bey'in ilk başarısı ben miyim? araştırın dolu örnekleri var..Birçok arkadaş gelip burada sonucumu paylaşma mı istedi ben de o yüzden Umut olsun faydası olsun diye yazmak istedim sonucu paylaşsam bir dert paylaşmasan bir dert Tövbe estağfurullah Allah'ım sana sığınırım

Bence hakkını helal et canım şuan çok güzel bir yoldasın bir mücadelen var, insandır beşer şaşar.Alimin birine nerde kazandığını sormuşlar oda yatmadan önce herkese hakkımı helal ederim demiş.Sadece öneri..

eŞİN VEFAT MI ETTİ SİZ Mİ AYRILDINIZ? AMA ÇOK ZOR ŞEYLER YAŞAMIŞSINIZ..
HEP DERİM FANİYE ÇOK ANLAM YÜKLEMEYECEKSİN ONA KAVUŞTUGUNA SEVİNEMEDEN BAŞKA DERT ÇIKIYOR..
Yok canım Allah'ım korusun çok sukur yasiyo sadece zorunlu Bi ayrılık ama geçecek insallah yine kavusucaz. Rabbim onun canı sağ etsin acısını gostermesin

tANIMASAMDA ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN EN GÜZEL SİZİN OLSUN ALLAH EŞİNE FERAHLIK VERSİN YÜREĞİNE. SANADA SABRINI VERSİN. İN DERİN DENİZ HAYIRLISIYLA KUCAĞINIZDA OLUR .ALLAHIM GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN

Allah razı olsun kardeşim sağol güzel dileklerin duaların için kader arkadaşıyız hepimiz :(

Canım Onunla ilgili bir şey söylemediler ama Muhtemelen öyle olur. Çünkü yaştan kurtarıyorum ..hatta ben üç tane isteyeceğim tabii embriyolarım yarına sağlıklı ulaşırsalar yarın 5. gün en sağlıklı olanlar gidebiliyor O yüzden endişeli bekleyişim devam ediyor..
Canım tranfer edildi mi embriyoların kac tane koydular

Back
X