Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar merhaba

aranızda hiç eşi ayrıntılı sperm testi veren var mı? doktor bizden bunu istedi. ancak diğer testlerden tam olarak farkı var mı emin olmadım. normal bir sperm testinin iki katı fiyatında üstelik. her yerde yapmıyor. bugün eşim yaptıracak. ama kafam da acabalar dolanıyor. her doktorun kendi yönlendirmesinden dolayı mı biz bu testi yapıyoruz yoksa gerçek anlamda farkı ve üstünlüğü mü var anlamış değilim

normal testte sperm varsa yerinde hareketli,haraketsiz,ileri hareketli sayılar cıkar sadece ve lökasit çıkar.

Ayrıntılı testte bunlara ek olarak yuvarlak hucre sayısı, immatur germ sayısı, pellet ve boyamadaki spermatosit, spermatid ve varsa tabi elonge spermatidler cıkar. Bu çıkan spermatidler çok onemli onun bir ustu elonge spermatid zaten spermin bir onceki hali sanıyorum ve gecen cumartesi antalyada yapılan sempozyumda Ulkemizde bu elonge spermatedden gebe kalan olduğu açıklandı ve suan kontrol altındaymıs.
Normal tesste bunlar cıkmıyor tabi, sadece sperm varmı yokmu diye cıkıyor kabaca.
Ben bizim testleri ekledim inceleyin lutfen. İlk testte germ hucre bile yokken 6. aydan sonrda germler azda olsa çıkmış spermatidde cıkmış. Bu testleri yapmadan once baska doktorda tese olduk, boyle ayrıntılı test yapmadığımız icin germ filan olmadığını bilmiyorduk tabi. hic hucre olmadığını bilsek olmazdık tese. Çoğu doktorda hala normal teste bakıp tese yapıyor oda şansa. önce bu test yapılsa belkide çıkmayacağı onceden tahmin edilir. Germ hucre bile olmayan yerde sperm çıkarmı

Son düzenleme:

cnm çok sağol

cnm özelden yazcam bi bakar msını

Merhaba siteye yeni üye oldum. Biz de 2 buçuk yıldır evliyiz ve 8 ay önce eşimin azosperm olduğunu öğrendik hormonlar normal çıkıyor doppler de sol tarafta hafif varikosel var ama doktor önemsiz dedi. Genetik testler temiz çıktı Allah'a şükür. Yani sebepsiz azosperm doktorlar tese dediler ama biz bitkisel kürler falan deniyoruz.Son 2 sperm testini Hacettepe de yaptırdık 1 ml de 3yuzbin yuvarlak hücre çıktı ikisinde de. Bundan umutlandik açıkçası inşallah gelişmekte olan sperm hücreleri vardır. Bu arada 2 aydır Konya'daki Sina baharatcinin çay ve iksir isimli baharat karışımını kullanıyoruz şu ana kadar sperm çıkışı olmadı. İnşallah faydası olur da biz de hayırlısıyla evlat sahibi oluruz

tedavi olmadan kesinlekle tese olmayın derim. Sina baharatı bende duydum. uygun tedaviyle insallah mutlu sonuca ulasırsınız

Merhaba bizde de azospermi ve fsh yüksek bu sperm üretimini engelliyormuş eşinizin diğer hormonlarında sorun var mı t.testesteron düşük osrejen yüksek
Merhaba baby reva.estradiol değerimiz yüksek çıktı son kan testinde.testesteron filan iyi.Sizin azosperm nedeni neydi acaba

Merhaba azfc kolay tedavi edilebilen bir rahatsizlik.sizde sanslisiniz.diger delesyonlarin hepsi bundan daha zor.hormon ignesi kullandimi esiniz.biz kullandiktann 6ay sonra sonuc allmistik.kaan aydosta tedavi oolmustuk.

Merhaba Aycan hanım
Söyledikleriniz moral oldu çok sağolun
Kaan hocada emodex ve klomenle tedavi gördük işe yaramadı
Tansel hoca choriomon 5000 hafatada 1 dedi
Celalettin hoca nebido,ovitrelle ve başka ilaçların olduğu bir tedavi verdi
Daha yeni geldik istanbuldan başlamadıl tedaviye kafamız karıştı
Ama sanırım celalettin hocanın tedavisini uygulayacaz
Celalettin hocanın boyamalı sperm testinde %100lökositten başka bişey çıkmadı ve bize tedaviniz 3yıl sürer dedi
Dün inhibin b sonucumuz çıktı normal aralıkta ama 31 düşük tedavi 6ayda cevap verebilir dedi
Rabbim inşallah tez zamanda verir
Sizinde mi azfc ydi eşiniz? Siz nasıl bir süreç geçirdiniz acaba?
Sanırım siz evladına kavuşanlardansınız maşallah elhamdulillah

Kızlar iyi akşamlar Ankara da demen haploid paneli ya da sperm fish testi denilen ayrıntılı hücre analizini nerede yaptırdınız. Öğrendiğim kadarıyla devlet ödemiyormuş o yüzden özelde yaptırmak gerekiyormuş. Biz düzen laboratuvarını aradık yapılmıyor dediler. Ankara'da yaptıranlar laboratuvar ve fiyat bilgisi paylasirsa sevinirim.

Biz geçen hafta Ankara mikrogen laboratuvarında yaptırdık genart tüp bebek merkezinin yanında.ücrette 450tl idi.

Merhaba arkadaşlar. Bizde tüp bebek tedavimizin sonuna geldik bugün yumurta toplandı herşey yolunda giderse cuma transfer var. Bizde azospermi ile çok savaştık inşallah sizlerde güzel haberleri alırsınız. Bu yolda olan tüm arkadaşlarım dualarımdasınız. İmkansız diye birşey yoktur yeterki Rabbim ol desin hiçbirzaman umudumuzu kaybetmeyelim

sizin sorun neydi cnm allah insalh darisi tum azospermle savasanlara insallah

sizin sorun neydi cnm allah insalh darisi tum azospermle savasanlara insallah
Bizim gen mutasyonundan kaynaklı tıkanıklık var canım. Tese de sperm bulundu çok şükür şimdi tüp bebek aşamasındayız. Çok stresli bir tedavi süreci. Allahım hepimize yardım etsin inşallah

Merhaba baby reva.estradiol değerimiz yüksek çıktı son kan testinde.testesteron filan iyi.Sizin azosperm nedeni neydi acaba
Bizde azospermin neyden kaynaklı olduğunu bilmiyoruz ama östrojen 46 çıkıyor t.testesteron 2.50gecmiyor hangi dr gittiysen sundn kaynaklı demedi genetik te temiz çıktı eşim de sol testiste kıst ve varikosel var en son gittiği dr ameliyat dedi bizde şu an ne yapacağız bilmiyorum siz de sorun neden kaynakli

Bizim gen mutasyonundan kaynaklı tıkanıklık var canım. Tese de sperm bulundu çok şükür şimdi tüp bebek aşamasındayız. Çok stresli bir tedavi süreci. Allahım hepimize yardım etsin inşallah
Merhaba inşallah güzel sonuçlar alırsınız bu gen mutarasyonu nasıl belli oluyor tıkanıklık olduğu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…