- 13 Haziran 2018
- 2.066
- 3.113
- 133
- 39
Cok bilmiyorum yanlis yonlendirmek istemem sizi ama bildigim kadariyla fsh degerinin lh'tan daha yuksek olmasi gerekiyor. Belki ilacla fsh'i yukseltirler ama zaten doktora gideceksiniz en iyisini o bilir.Arkadaslar musait olunca bi baksaniz meraktan oldum :) bizim hormon degerleri nasil sizce internetten bak bak anlayamadim bi anormallik var mi sizce?
Cok tesekkur ederim arkadasim insallah basit bir sebep cikar daha genetikler inhibin tikaniklik durumu bakilacak ama insallah rabbim hepimize acil sifalar verir. Kolaylastirir.Cok bilmiyorum yanlis yonlendirmek istemem sizi ama bildigim kadariyla fsh degerinin lh'tan daha yuksek olmasi gerekiyor. Belki ilacla fsh'i yukseltirler ama zaten doktora gideceksiniz en iyisini o bilir.
Bence bizde tikaniklik cikacak benzer hormon degerlerine sahip bir arkadasin profil msjlarina baktim simdi sonuc tikaniklik cikmis daha oncede bahsetmistim esim benden once bir evlilik yasamis. 10 yil once yapilan teseden sperm bulunmus ama tup bebekler hep basarisiz birinde 3 bucuk aylikken anne karninda olmus birinde 3 haftalikken dusuk bi kacinda dollenme olmamis acaba diyorum esim rh pozitif o zaman ki esi rh negatif kan grubuymus belkide uyusmazlik yuzunden mi basarisizlik oldu. Hos 6 kez tese belki artik testiste spermde uretilmiyor. Sizde durmadan boyle kuruyormusunuz arkadaslar ondan mi bundan mi diye?Cok tesekkur ederim arkadasim insallah basit bir sebep cikar daha genetikler inhibin tikaniklik durumu bakilacak ama insallah rabbim hepimize acil sifalar verir. Kolaylastirir.
Iyiyiz yani ben iyiyim hamd olsun insallah butun arladaslarimiz da iyidir. :) Siz nasilsiniz arkadasimMerhaba hanımlar nasılsınız ?
Arkadasim oncelikle cok gecmis olsun insallah acil sifaya ardindanda hayirli bir evlada kavusursunuz. Hikayenizi okuyunca sukretmissiniz ya masallah dedim ne guzel kotuyu gorup dusunup sukredebilmek ne buyuk nimet. Peki sebebi neymis hastaligin hormonlar mi tikaniklikmi duraksama mi belli mi?Mrblar.burdan yazdiklarinizi uzun suredir okuyorum bu gun icimden hikayemi paylasmak geldi 4 yillik evliyiz ilk seneler cocuk istemedik evliligimizi yasayalim evimizin borcunu odeyelim falan filan .2 sene oncerahatsizligimizi ogreniyoruz artik cocuk istiyoruz diye doktora gidip ikimizde tahlil veriyoruz sonuc esim azospermi.o an cok sukur dedigimi hatirliyorum o kadar korkunctuki doktorun dedikleri daha kotusunu dusundum herade esimi kaybedecektim Allah onu bana bagisladi boyle bir imtihan verdi dedim.olsun o yanimda olsun yeter dedim...sonra basladik doktor aramaya cahillikya hemen once varikosel ameliyati okduk niye olduysak bir faydasini gormedik,sonra kaan aydosu okuduk internetten aradik 2 ay snraya randevu verdi bizse yerimizde duramiyorduk.snra cealettin beye karar verdikilk testimiz celalettin beyde cok kotuydu sadece germ vardi igne ilac vrrdi donduk.esim cancagizim ben bu hastaligi yenerim yenicemde ama sanada kal benimle diyemem dedi.gerci bilse onunla olume bile giderim hic soylemezdi bunu bana ya neyse.9 ay sonra esim bir immotil atti ondan sonraki tahlillerde 2 taane hareketi iyi sperm .bize celalettin bey bir tup bebekmerkezine gidin cikanlari dondurun dedi .4,5 ay boyunca her gitmeye 3,4 tane sperm atti kimi iyi kimi bozuktu,daha sonra bir cikip bir cikmamaya badladi cikanlari dondurduk.malesef sayiui artiramadik henuz. 1 qy onceki testte birtane cok iyi cikti doktor gelin tp bebege alalim dedi .tabi tup bebege gittigimiz gun esimden cikacakmi bilmiyoz cunku bazen cikmaya biliyor.hikayem bu nasip ne olur bilmiyorum, tavsiyem igne ilaclari sakin brakmayin ve duzenli kullanin.bazilarinin vucudu cabuk bazisinin gec cevap verir..Allahtan duam biz evlat isyenlere evlat nasip etsin.
Bir sey merak ettim sizin hormon testi ve sperm testi degerlerini bize benzettim bir arkadas fsh lh tan fazla olmali demistiCnm bizim hormon değerlerimiz şöyle
Fsh: 3.79
Lh: 5.63
Prolaktin: 14.77
Total testosteron: 4.41
Sperm testimiz ise:
Yuvarlak hücre sayısı: 1.200.000
Lökosit hücre oranı: %99
Lökosit hücre sayısı: 1.188.000
İmmatür germ oranı: %1
İmmatür germ sayısı: 12.000
Arkadasim cok merak ettim profil msj larina bakinca farkettim kemoterapi yuzunden olmus. Ama bir cok yerde okudum hani siz zor vakayiz demissiniz ya ancak bir cok yerde tam tersi yaziyor bence Allahu tealanin izniyle sizin dirumunuz cabuk toparlayacak oyle gecti icimden insallah ta oyle olur. Birde hic hucre yok degil yazmissiniz yuzde 1 germ orani diye tedaviden once mi vardi aonra mi olustu bilmiyorum ama olmayacak olsa oda olmaz di benceBir sey merak ettim sizin hormon testi ve sperm testi degerlerini bize benzettim bir arkadas fsh lh tan fazla olmali demisti
Sizin sebebiniz ne belli mi hoca bir sey dedi mi?
Son msj im sizeydi :) soyle dusunun celalettin hoca bir makalesinde gerileme var sa ki sizin ki kemoterapi yuzunden gerileme gerileme varsa toparlar diyor du. Bazi vakalarda maturasyon denilen duraklama evresi goruluyor ve ilerlemiyor mus mesela en azinda sizin onceden var olan sistem gerilemis yani bence masallah cok umut vadediyor sizin durumunuz.Merhaba hanımlar nasılsınız ?
Slm cnm özel'den konuşabilir miyiz ?Iyiyiz yani ben iyiyim hamd olsun insallah butun arladaslarimiz da iyidir. :) Siz nasilsiniz arkadasim
Tabiki yazdim az once ozeldenSlm cnm özel'den konuşabilir miyiz ?
Canım benim eşimde böyle bir şikayet yok.Aynı durumda olanlarla konuşmak istiyorum bu bitkisel kapsülleri günde kaç defa kullanıyorlar merak ediyorum açıkçası..Eşim çok şişkin hissediyor kendini,resmen göbeği çıktı..Huysuzlanıp duruyor arada
Nacizane fikrimi soylemek istiyorum belki de ilaclarin bir yan etkisi bazi bunyelerde vucudun su tutmasina sebep oluyordur doktora sorsaniz aslinda belki tuzu azaltin gibi basit bir cozum onerisinde bulunurCanım benim eşimde böyle bir şikayet yok.
Çok mantıklı biz bol su içi spor yapmaya özen gösteriyoruz.Nacizane fikrimi soylemek istiyorum belki de ilaclarin bir yan etkisi bazi bunyelerde vucudun su tutmasina sebep oluyordur doktora sorsaniz aslinda belki tuzu azaltin gibi basit bir cozum onerisinde bulunur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?