- 2 Ağustos 2018
- 235
- 123
- 23
Normalde 400 mus celalettin hocanin doktorlarina ozel 250 tl imis devlet iptal nasipse bizde Alfa ya gidecegiz agustos 28 e de ilk randevumuzu olusturduk az once Rabbim hayirlisini nasip etsin hepimizeAmin inşaallah. Aynen sen sor ona göre gidin. Biz 250 tl ödedik.
Sanirim aylik masraf testler haric 1000 tl dusunmek lazim Allahu teala yardimcimiz olsun hepimizin odeme kolayligi versinAylığı bilmiyorum ama hoca bize set 5i verdi. Biz eczaneye 2000 tl ödedik. İlaçların çoğu 3 aylık. Sadece pharmaton, vertonex ve bir tane daha ilaç var aylık alacağımız. Onları da devlet karşılamıyor vertonex hariç.
İnşallah cnm benim tek dileğimiz bu...Sizde iyiki varsinizama insallah yakin gelecekte hic olmayiz hepimiz biteriz hic esi azolu kalmaz
Tam olarak bilemiyorum ki canım tek bildiğim 4. sete kadar ilaçların değişmediği. Ama belkide macunun içinde ki karışım farklıdır Zaten 4. sete geldiğinde 1 yıllık tedavi görmüş oluyorsun. Sanırım %20 nin üstünde spermatid olanlara set 5 den başlatıyor.Ya zamanı ayarlamasından ziyade bende şu açıdan düşünüyorum
1.set verilen hastanın durumu daha vahim yani kısaca bu 5.set verilenlerin ise 1.sete göre daha çabuk ve daha olumlu sonuçlar alınabiliyor demek yani 5.set kullanlar bizden daha şanslı demek ben bu durumdan bunu anladım.
Malesef dili keskin insan duygularını hiçe sayan doktorlar var. bende böyle doktorlarla karşılaşmış biri olarak söylüyorum sakın kafaya takma böyle söyleyenleri veren Allah o ol derse olur umudunu kaybetme. Mücadele etmekten vazgeçme. Bize tüp bebek sonucu negatif gelince olmuyor diye evi matem havasına çevirme, senin çocuğun olmaz boşa uğraşma kardeşinin çocuklarını bağrına bas diyen tahsil görmüş ama insan halinden anlamayan birçok doktor var malesef. Hepsine kulak tıkadık ve çok şükür oldu. Biliyorum insanın psikolojisi etkileniyor. Ama bir de teknoloji her geçen gün gelişiyor böyle de düşünmek lazım.Cok tesekkur ederim arkadasim hepimiz hakkinda herseyin hayirlisi insallah guzel haberler guzel neticeler aliriz hepimiz. Bugun hormon tahlilleri ve ultrasonlar icin bakirkoy devlet urolojiden randevu aldik. Doktora durumu kisaca izah ettik ilac tedavisi olacagimizdan bahsettik direk yorumu boyle bir sey yok sperm testiste varsa vardir yoksa yoktur disari cikis yoksa ilacla cikisi saglamak veya sperm gelistirmek diye bir tedavi yok tese olmaniz lazim spermiyogram testi yanimizdaydi bakmadi bile germ hucre var dedim yuvarlak hucre veya lokosit cikisiymis o umut tacirligi yapiyorlar dedi. Gerildim ciktik transrektal usg yi yazmamis esime sinir oldum sen gir soyle yazsin dedim esime sonuclari alinca gelin goretim sizi muhakkak demis. Bu doktorlar neden boyle birbirlerini kotuluyor. Hem kaybedecek neyimiz var cok uzuldum
Embriyolara genetik testi 1500 usd ye yaptırmıştık onun aralığı var işte 1-5 arası dondurma ücreti şu kadar 5-12 arası şu kadar diye bizim toplam 7 embriyo diye gönderildi. birisi çözülme aşamasında bozuldu. toplam 6 adet embriyoya genetik pgd yapıldı.Ne kadara yaptırmıştınız peki canım sakıncası yoksa söyler misin
Desene daha çok yolumuz varTam olarak bilemiyorum ki canım tek bildiğim 4. sete kadar ilaçların değişmediği. Ama belkide macunun içinde ki karışım farklıdır Zaten 4. sete geldiğinde 1 yıllık tedavi görmüş oluyorsun. Sanırım %20 nin üstünde spermatid olanlara set 5 den başlatıyor.
BizimdeCnm bizim hormon değerlerimiz şöyle
Fsh: 3.79
Lh: 5.63
Prolaktin: 14.77
Total testosteron: 4.41
Sperm testimiz ise:
Yuvarlak hücre sayısı: 1.200.000
Lökosit hücre oranı: %99
Lökosit hücre sayısı: 1.188.000
İmmatür germ oranı: %1
İmmatür germ sayısı: 12.000
Valla ben hiç anlamam bu test olayından bunlar iyi demek mi oluyor kötü demek mi oluyor bilmiyorumBizimde
Fsh 4.48
LH 3.77
Testesteron 2.8
Prolaktin 10.79
E2 25.38
İnhibin B 139
Yuvarlak hücre 700.000
Lökosit 539.000
İmmatur German 161.000 %23
%29 spermatid
Elonge spermatİd 18-20 (ST. İ, II, III,IV)
%71 Spermatosit
Pelet incelemesinde 3 adet amorf ve küçü başlı immotil spermatoza hücresine rastlandı yazıyor.
Rica ederim ne demek sorduğunuz iyi olmuş Allah hepimize şifa versin.Cok tesekkur ederim aynen sordum az once konustum hocada yanindaydi devletinki olmaz dedi. Kesinlikle Alfa da yaptirin dedi :) Bilgilendirmis olayim bu arada devlette yapiyorlar usg lerin her 2 sini de ancak yeterli degil mis yani hocanin istedigi sekilde bakan yer alfaymis.
Olabilir arkadaşım söylediklerin mantıklı geliyor.Bende bildiğim kadarıyla anlatayım bizde ilk gittiğimizde set 1 verdi. 3 ay geçtikten sonra tekrar gittik spermiyogram testi olur bu sefer set 3 e başlattı. Tahminimden daha hızlı ilerleme olmuş dedi. Eczaneye sorduğumuz da setlerin arasında ne fark var diye çünkü set 1 ve 3 aynı ilaç ve vitaminler eczacı da set 4 e kadar hemen hemen aynı sadece set5 farklı dedi. sanırım 3 ayda bir gidiliyor ya set 5 e kadar 1 yıl falan yapıyor zaten hoca da 1 1,5 yıl bir tedavi gözüküyor demişti.galiba bu setler zamanı ayarlıyor. Bilmem anlatabildim mi yani en azından ben böyle tahmin yürüttüm
Hoca bizim değerlerimize çok iyi demişti. İnşaallah bu yolda emek veren herkes istediğine ulaşır. Artık buradan güzel haberler verir ve duyarız.Valla ben hiç anlamam bu test olayından bunlar iyi demek mi oluyor kötü demek mi oluyor bilmiyorum
Ayy amin inşallah ya, zaten buradan herhangi bi arkadaşımızın bebeği olursa en az kendimin olmuş kadar sevinirimHoca bizim değerlerimize çok iyi demişti. İnşaallah bu yolda emek veren herkes istediğine ulaşır. Artık buradan güzel haberler verir ve duyarız.
Kızlar kimler Set 5i kullanıyor. Bu aşamadan sonra ne oluyor? Ya da bu setler neye göre veriliyor? Bilen arkadaşlarım beni de bilgilendirirse çok memnun olurum.
Canım nasılsın aklıma düştün cuma saati birden geldin aklıma. Nasılsın neler yaptın inşallah hayırlı gelişmeler vardır.Benim annem de o konuda biraz didindi tabi ama o zaman süt olayını keşfedememiştik. Ben hiç oralı olmadım beni aldatırsa şiddet olursa aileme saygısızlık yaparsa ayrılırım demiştim o konu da kapandı anlıcagın. Herzaman sıcak bakmışlardı gerçi evlat edinmeye ben karşıydım İslami açıdan ama rabbim yardım etti işte
Arkadaslar musait olunca bi baksaniz meraktan oldum :) bizim hormon degerleri nasil sizce internetten bak bak anlayamadim bi anormallik var mi sizce?Arkadaslar gercekten Hayat57 arkadasimin soyledigi gibi iyiki varsiniz cidden umut oluyorsunuz benim icin oyle oldu ene azindan su bi kac gunluk surecte alismaya basladim hepinize gormesemde :)
Bu sabah hormon icin kan vermistik sonuclar:
Fsh 2.97
Lh 2.83
Prolaktin 5.59
Total testesteron 4.06
Referans araliginda hepsi ama sizler tecrubelisiniz bir anormallik yukseklik eksiklik var mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?