Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Benim pek bi endişem yok canım çoğu bitki kapsülü çünkü diğerleride vitamin inşallahda sonuç alacağız :) aynen dostinex :)

Öyle canım aynen ama ben sadece biz bu derece fazla kullanıyorduk sanıyordum..Neyse ki yalnız değilmişiz.Aynen bende öyle diyorum çoğu bitkisel ve vitamin..Ne biliyim bende,eşimde normalde ilaç kullanmayı hiç ama hiç sevmeyen insanlarız belki de o yüzden pinpirikliğim :) İnşallah canım benimmm

Saol canım Allah razı olsun . Bu mesajın beni mutlu etti gerçekten. Sadece topikte yazılanları okuyorum gelişme var mı diye. İyiyim hamdolsun. Sen nasılsın? Celalettin hocada tedavidesiniz inşallah Rabbim bu kapıyı kavuşma kapısı eyler size. Sırada bekliyoruz henüz evde ziyaret etmediler bizi. Sanırım 6 ay daha beklicez. Uygun görülürse Sonrasında da yine bekleyiş devam edecek kavuşma anını çekip durucaz :) mevlam inşallah isteyip sahip olamayan bizim gibi kardeşlerime gönlümüzdeki dualarımızı yaşatmayı nasip etsin. Öpüyorum. izmir3534

Siz evlat edinmeye mi başvurdunuz ?

Merhabalar, eşimin azaspermi olduğunu öğrendik yaklaşık 2 ay önce ama bir türlü tedavi olmaya cesaret edemedik. Çünkü eşim aynı zamanda yaklaşık 7 yıldır depresyon ilaçları kullanıyor. İkisi aynı anda nasıl olur bilemiyoruz. Aranızda bu durumu yaşayan var mı? Olumsuz etkiler mi? Kan testi verdi hormonlara bakılacak ve ultrason istemiş doktor. Bir de size sormak istediğim bir şey daha var. Tedavi yoluyla Çocuk sahibi olmaktan biraz korkuyorum. Allah isteseydi verirdi istemedi belki de hayırlı değil, kadere karşı mı geliyoruz gibi bir his var içimde. Siz hiç böyle hissettiniz mi?

Yani oyle birsey demediler ultrasyona girdiginda sol tarafta varikosel var dediler okadar..insallah kismet..Allah hepimize yardm etsin insallah birde bolca sabirr en onemlusi bu belkide....

Insallah.bilmiyorum bir suru bir sey kullandik daha neye sira gelecek Allah bilir

Merhaba arkadasim cok gecmis olsun. Allahu teala acil sifalar ihsan eylesin hem size hem diger arkadaslarima hemde bana :) Deprosyan ilaclariyla alakali doktorunuza danisin muhakkak.ilac kullanmasinin sebebi nedir bilmiyorum ancak belkide tedavi olurken yasayacagi surec birseyler tutunmak belki psikolojik rahatsizliginin tedavisinede vesile olacak bilemeyiz insallah ta oyle olur. Sizin diger sorunuzla alakali bir sey paylasiyorum. Kaynak :dinimizislam.com sitesi.
Zamaninda benzer soru isaretleri bende de olmustu yazdiginizi gorunce hemen aklima geldi kopyala yapistir yapiyorum. Insallah faydasi olur.

Tevekkül, değiştirilmesi insan gücünün dışında olan üzücü olayları, ezelde takdir edilmiş bilip, üzülmemek, Allahü teâlâdan geldiğini düşünerek seve seve karşılamaktır. İnsan, bir işin neticesinin iyi mi, kötü mü olacağını bilemez. Hayır sandığı çok şey, şerle, şer sandığı çok şey de, hayırla neticelenebilir. Muhakkak şu işim olsun diye ısrar etmemeli, “Hayırlı ise olsun” demelidir.

Allahü teâlâ, kimseye muhtaç olmamak için çalışmayı, hasta olmamak için tedbir almayı, hasta olunca ilaç kullanmayı, görebilmek için ışığı sebep kılmıştır. Sebebi, istenilen şeye kavuşmak için bir kapı gibi yaratmıştır. Bir şeyin hasıl olmasına sebep olan şeyi yapmayıp da sebepsiz olarak gelmesini beklemek, kapıyı kapayıp pencereden atılmasını istemeye benzer ki, bu, akla ve dine uygun değildir.

Allahü teâlâ, insanların, ihtiyaçlarına kavuşmak için bu sebepler kapısını yaratmış ve açık bırakmıştır. Tesiri kesin olan ilaçları kullanmamak tevekkül değil, ahmaklıktır, haramdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Her hastalığın ilacı vardır. Yalnız ölüme çare yoktur.) [Taberani]

Hazret-i Musa, hastalanınca, “İlaçsız da Allahü teâlâ şifa verir” diyerek ilaç kullanmadı. Allahü teâlâ (İlaç kullanmazsan şifa ihsan etmem) buyurdu. İlacı kullanınca iyi oldu. Fakat sebebini merak etti. Allahü teâlâ, (Tevekkül etmek için, benim âdetimi, hikmetimi değiştirmek mi istiyorsun? İlaçlara tesir veren kimdir? Elbette tesirleri yaratan benim) buyurdu. (K. Saadet)

Doktora gitmeli, ilaç kullanmalı; fakat, doktora ve ilaca güvenmemeli, şifayı Allahü teâlâdan istemelidir! İlaç kullanıp da iyi olmayan, ameliyat masasında ölen az değildir.

DİNİMİZ İSLAM

Tevekkül
Sual: Tevekkülün dinimizdeki yeri nedir?
CEVAP
Tevekkül, dinimizin bildirdiği sebeplere yapıştıktan sonra neticeyi sebeplerden değil, sebepleri yaratandan beklemektir.(Bir işe başladığın zaman, Allahü teâlâya tevekkül et, Ona güven!) âyet-i kerimesi, tevekkül ile beraber azmederek çalışmak gerektiğini gösteriyor. (Al-i imran 159)

Tevekkül, herhangi bir işin, dinen, örfen sebeplerine yapışarak gayret gösterip, neticeye ihlasla teslim olmaktır. Yani sonucu Allahü teâlâdan beklemek ve bu sonucun kendisi için mutlaka hayırlı olduğuna inanmaktır. Doğru sebebe yapışan doğru netice alır.

Tevekkül, değiştirilmesi insan gücünün dışında olan üzücü olayları, ezelde takdir edilmiş bilip, üzülmemek, Allahü teâlâdan geldiğini düşünerek seve seve karşılamaktır. İnsan, bir işin neticesinin iyi mi, kötü mü olacağını bilemez. Hayır sandığı çok şey, şerle, şer sandığı çok şey de, hayırla neticelenebilir. Muhakkak şu işim olsun diye ısrar etmemeli, “Hayırlı ise olsun” demelidir.

Allahü teâlâ, kimseye muhtaç olmamak için çalışmayı, hasta olmamak için tedbir almayı, hasta olunca ilaç kullanmayı, görebilmek için ışığı sebep kılmıştır. Sebebi, istenilen şeye kavuşmak için bir kapı gibi yaratmıştır. Bir şeyin hasıl olmasına sebep olan şeyi yapmayıp da sebepsiz olarak gelmesini beklemek, kapıyı kapayıp pencereden atılmasını istemeye benzer ki, bu, akla ve dine uygun değildir.

Allahü teâlâ, insanların, ihtiyaçlarına kavuşmak için bu sebepler kapısını yaratmış ve açık bırakmıştır. Tesiri kesin olan ilaçları kullanmamak tevekkül değil, ahmaklıktır, haramdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Her hastalığın ilacı vardır. Yalnız ölüme çare yoktur.) [Taberani]

Hazret-i Musa, hastalanınca, “İlaçsız da Allahü teâlâ şifa verir” diyerek ilaç kullanmadı. Allahü teâlâ (İlaç kullanmazsan şifa ihsan etmem) buyurdu. İlacı kullanınca iyi oldu. Fakat sebebini merak etti. Allahü teâlâ, (Tevekkül etmek için, benim âdetimi, hikmetimi değiştirmek mi istiyorsun? İlaçlara tesir veren kimdir? Elbette tesirleri yaratan benim) buyurdu. (K. Saadet)

Doktora gitmeli, ilaç kullanmalı; fakat, doktora ve ilaca güvenmemeli, şifayı Allahü teâlâdan istemelidir! İlaç kullanıp da iyi olmayan, ameliyat masasında ölen az değildir.

Hazret-i İbrahim’in, mancınıkla ateşe atılırken, Hasbiyallah ve ni’mel vekil dediği hadis-i şerifle bildirilmiştir. [Bana Allah’ım yetişir, O ne iyi vekil, ne iyi yardımcı demektir.] Ateşe düşerken Hazret-i Cebrail gelip, “Bir dileğin var mı?” diye sorunca, “Var, fakat sana değil” diyerek sözünün eri olduğunu gösterdi. Bunun için âyet-i kerimede, (Sözünün eri olan İbrahim) diye övüldü. (Necm 37)

Tevekkül, kalb işidir, imandan meydana gelir. Allahü teâlânın lütuf ve ihsanının pek çok olduğuna iman etmekle hasıl olur. Bu hâl, kalbin vekile itimat etmesi, güvenmesi, ona inanması ve onun ile rahat etmesidir. Böyle bir insan dünya malına gönül bağlamaz. Dünya işlerinin bozulmasından dolayı üzülmez. Rızkından endişe etmez. Mesela, iftiraya uğrayan biri, mahkemeye düşünce kendine bir avukat tutar. Üç şeyde avukata güvenirse, bu kimsenin kalbi rahat eder. 1- Avukatı, ona yaptıkları iftirayı iyi bilir. 2- Avukatı doğruyu söylemekten korkmaz. 3- Avukatın bunu canla başla savunacağına inanır. Avukatına böyle inanır, güvenirse kendi ayrıca uğraşmaz. (Allah bize yetişir. O ne iyi vekildir) âyetini iyi anlayıp, “Rızık takdir edilmiş, vakti gelince bana yetişir” der. Demek ki, çalışmadan tevekkül dinimizde yoktur.

Tevekkül ve sebepler
M. Masum-i Faruki hazretleri buyuruyor ki:
Sebeplere yapışmak tevekküle zıt değildir. Sebeplerin tesir etmesinin Allahü teâlâdan olduğunu bilen, tesiri Allahü teâlâdan bekleyen ve tecrübe edilmiş sebepleri kullanan kimse, Allahü teâlâya tevekkül etmiş, yalnız Ona güvenmiş olur. Tesir etmeyen, hayâli sebepleri kullanmak, tevekkül olmaz. Tesiri çok görülmüş olan sebepleri kullanmak gerekir. Ateş yakar, fakat, ateşe yakma kuvvetini veren, Allahü teâlâdır. Aç olan, bir şey yer; bu şeye doyurma kuvveti veren Odur. Gerektiği zaman, böyle sebepleri kullanmadığı için zarar gören kimse, Allahü teâlâya asi olur. Tecrübe edilmiş sebepleri kullanmak gerekir. Allahü teâlâ, meşveret etmeyi, bilenlere danışmayı emretti. Meşveret de, sebebe yapışmaktır.

Meşveretten sonra tevekkülü emretti. Ahiret işlerinde tevekkül olamaz, çalışmak emrolundu. Burada, azabından korkmak ve merhametinden ümitli olmak gerekir. Allahü teâlânın keremine, ihsanına güvenmeli ve emrolunan ibadetleri yapmalı, yasak edilenlerden sakınmalıdır! Tevekkül budur ve kulluk böyle olur. (1/182)

Biraz uzun oldu sanirim ben kendimce bazi paragraflari kopyala yapistir yaptim ama arzu ederseniz tevekkul konusunu siteden acin sorunuzun cevabini orada bulacaksiniz.

Reactions: Lei
2 paragraf aldim sandim galiba hepsi gelmis vardir bunda da bir hayir herhalde hakkinizi helal edin arkadaslar :)

Reactions: Lei

Selam canım..Öncelikle Rabbim sizlerede,bizlerede şifa versin,yardımcısı olsun..Bizim o tarz psikolojik bir ilaçlık durumumuz yok ama genelde kullanılan ilaçlarında bildiğim kadarıyla psikolojiye olumsuz etki edecek bir şeyide yok..Canım neden öyle düşünüyorsun ki?Mevlam bize yolu göstermiş sonuçta bir çaresi,tedavisi var ise bunu uygulayabilirsin ama kafaya takıp neden?neden?neden? Diye düşünürsen işte o zaman sıkıntı..Bence bir an önce bu düşüncenden kurtul,ben bu olayı dini yönden de araştırdım çok yani çocuğu olmayanlarla ilgili gerek ayetler gerek hadisler..Hani donör bilmem ne olayları var onlar tabii ki ters.Yapanlara saygım var ama anladığım kadarıyla sende hassas birisin..O tabii ki bence apayrı bir olay ama Allah bize imkanları vermiş,teknoloji gelişmiş.Bir çaresi var ise bunu bulup,tedavi görmek Allah’a karşı gelmek olmaz ki..Sen elinden geleni yaparsın gerisi tabii ki Rabbimin takdiri.Hiç olmayacak adama nasip eder,olacak sorunsuz adama nasip etmez bilemeyiz.Sen gönlünü ferah tut.Kafaya takmadan,neden diye takılıp kalmadan,şifayı sadece Allah’tan istedikten geri kalan doktorlar ilaçlar vesile olduğunu bildikten sonra hiç endişelenme bence..

Hani cocugumuz olsum istiyoruz dua ediyoruz care ariyoruz ya onunla ilgilide bunlari paylasmak geldi icimden :)
Allahu teala Vermek istemeseymis istek vermezmis :) sizin icin bakarken karsima cikti cok mutlu old bende

Sual: Bazen içimde dua etme arzusu doğuyor. Her seferinde dua etmemde mahzur var mıdır?
CEVAP
Dua etmekte mahzur olmaz. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
İstemek, kavuşmanın müjdecisidir. Yanıp yakılmak da, kavuşmanın başlangıcı demektir. Büyükler (Vermek istemeseydi, istek vermezdi) buyuruyor. (m.61)

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Dua etme arzusu gelince, dua edin. Çünkü bu, duanın kabul olacağına alamettir.) [Tirmizi]

(Allahü teâlâ birine dua etmesini takdir etmişse, kabul etmeyi de takdir etmiştir.)[Ebu Nuaym]

2 paragraf aldim sandim galiba hepsi gelmis vardir bunda da bir hayir herhalde hakkinizi helal edin arkadaslar :)

Helal olsun canım benim :) İyi oldu sayende okuduk :) Bizde bu şer görünen olay sayesinde 5 vakit namaza başladık eşimle,umreye gittik geldik.Söz verdik inşallah her sene gideceğiz artık..Daha çok dikkat etmeye başladık manevi yönden..Birbirimize daha çok bağlandık.Kendimi hiç olmadığı kadar güçlü hissediyorum artık..Daha çok şükrediyorum,daha çok bilincindeyim herşeyin..Belkide Rabbim bizim ahiretimizi hafifletiyor,bilemeyiz..Sonuçta bu dünya tatlıda olsa yalan dünya :) Asıl hayat ahirette..Rabbim sabredenlerle beraber.İnşallah bizde sabredeceğiz,mükafatını bu dünyada veya ahirette alacağız :)

Gozlerim doldu okurken masallah mubarek olsun bosa dememis buyukler hastalik sifadir diye guzel dualarin hepsine amin insallah

Ya arkadaşlar herkes tedavi oluyor da neden hiç sonuç alanlar yok o kadar gün takip ediyorum bu tedavilerle hamile kalanlara hiç rastlamadım acaba var da ben mi göremiyorum...

Gozlerim doldu okurken masallah mubarek olsun bosa dememis buyukler hastalik sifadir diye guzel dualarin hepsine amin insallah

Öyle canım benim..Anin,inşallah..Bir hoca demişti ki Rabbinizden isteyin,bol bol isteyin hemde açık açık..Evlatsa evlat,evse ev,arabaysa araba..Ne isterseniz açık açık dua edin..O yüzden hiç ihmal etmemeliyiz..

Ya arkadaşlar herkes tedavi oluyor da neden hiç sonuç alanlar yok o kadar gün takip ediyorum bu tedavilerle hamile kalanlara hiç rastlamadım acaba var da ben mi göremiyorum...

Bende celalettin hocanın hastalarını merak ediyorum ama hepsi hala tedavi sürecinde..Aynı şekilde merak içerisindeyim

Biz de celalettin peru'da tedavi görüyoruz da bizim daha yeni 1.5 ay oldu ben uzun zamandır tedavi görenlere sesleniyorum yok mu bir sonuç ?
Celalettun peru hocanin instagram hesabinda var paylasimlar neticelenmis hastalariyla alakali ama bende rastlamadim sanirim tedavi uzun suruyor ondan mi yok kimse acaba. Ama yazdiklarimizi gorup okuyan varsa ve hatta uye olmayan ne olur uye olun hemen gelin yazin rahatlatin bizi bende sesleniyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…