Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar bide herkes deneyimini yazarmi kaç yildir evlat sahibi olmayı bekliyorsinuz neler denediniz deniyor sunuz biz 3 senelik evliyiz eşim istiyordu çok ben erken diyordum evliligimizin ilk ayından beri baskı vardi bende kist oluştu sonra kendiliğinden gitti doktorum eşinden test istedi öyle öğrendik iki senedir biliyoruz tıkanıklık için ameliyat oldu varikosel var dediler bi değişiklik olmadı celalettin Peru ya gittik bi ay olacak intihap var demiş tıkanıklık devam ediyor olabilir dedi çok şükür umdugum gibi değil fena değil durumun dedi ilaç kullanıyoruz 3 ay sonra gel dedi bakalım hayırlısı

Biz 9 yıllık evliyiz, yıllardır çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. Eşim kemo'dan dolayı azosperm,tüp bebek denemeye karar verdik 1 kere mikrotese oldu fakat sperm bulunamadı, bu arada yiyip içmediği denemediği birşey kalmadı(tedavi'den değil,kendimizce evde bir şeyler yaptık denedik ondan bahsediyorum) yine elde var sıfır! Bu arada geçen yıllar verdiğimiz onca emekler vs. hepsi yordu bizi ve evlat edinmeye karar verdik ama o da olmadı aylık gelir falan bahane edilip kabul görülmedik. celalettin Peru ismini sık sık duyuyordum gittiğimiz hastanelerde, TV,falan ha bu arada cp araştırıp, karar vermeden önce aklımda 2 isim vardı biri emre Bakırcıoğlu diğeri Kaan Aydos netten biraz araştırma yaptım ikisiyle alakalı Kaan Aydos hakkında çok olumsuz yorumlar,hasta şikayetleri falan okuyunca vazgeçtim. Emre bakırcıoglu'na gitmeye karar verdim fakat o da içime sinmedi gitmedik.En son celalettin peru'yu iyice araştırıp,İnstgram sayfasını takip ettim meğer zaten taa en başında içime sinmiş ona gitmek istiyordum ve gittik. Şu anda 1 yıl oldu tedavideyiz şükürler olsun her şey yolunda benim eşimde de kist var,iltihap var bunlar için de ayrıca ilaç kullanıyor inşallah iyi olur. O kadar zor ki bu durum Allah düşmanına dahi göstermesin.Evdeki sessizlik,yalnız olmak,arkadaşların birer birer hamile kalıp,bebeklerini kucaklarına alırken senin boynunun bükük olması, hani sen de yok mu seni niye doğurmuyorsun diye soran bazı patavatsızlar. Öyle ki sokakta bir çocuk görmeye bile tahammül edemez hale geldim. Yani daha ne diyeyim aslında o kadar çok şey var ki anlatacak! bu konuda çok doluyum çok. Dilerim Rabbim bir gün bizim de gönlümüze göre verir bize de hayırlı,sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah.Farkındayım çok uzattım hakkınızı helal edin.

Öyle cnm benim bende öyle çok doluyum bi çocuğu dahi sevmek istemiyorum senin yok deyip elimden alan nazar değer diye bebeğini sakinanlar allah büyük Rabbim herşeyi görüyor imtihan inşallah Rabbim hayırlı evlatlar nasip eder bizlere kendimi çok yorgun hissediyorum nedense

Son iki gündür ağlama krizine girdim resmen (gerçi yıllardır durum bu) ama arada bir daha şiddeti artıyor. Evden dışarıya hiç çıkmıyorum,kimseyle görüşmüyorum,çalan telefonlara bile bakmak istemiyorum o derece herkesten,herşeyden uzaklaştım. Allah sonumuzu hayır etsin

Bende iki senelik evleyim arada aglama krizlerim oluyor. Sosyal cevremden uzaklastim. Instagram watsap kapattim gitti kimse bana ulaşamasın neden bebek yapmiyorsun demesinler artik. Sanki biz yapinca oluyor bu islerr kimsenin inancı kalmamış.. benim esimde cocukluktan cift tarafli inmemis tetisten kaynaklı azosperm.. celalettin hocaya asladik bir ay oldu rabbim herkee evlat nasip etsin insallah.

Amin cnm kendini kapatma ara ara insan depresyona giriyor kimseye biseyde anlatamiyorsun kendini üzme sıkılma bizler varız herşey geçecek inşallah

4 yıllık evliyiz. Eşim 6 ve 12 yaşlarında lenfoma kanserinden dolayı aldığı kemoterapiler sonucu azosperm. Biz evlenmeden önce biliyorduk durumu eşim bana söylemişti bak benim böyle bir durumum var iyi düşün diye ama hiç ayrılmayı aklımdan bile geçirmedim. Hiç korunmadık zaten. 2017 aralık ayında tedavisiz tese ameliyatı oldu ama sonuç kocaman bi sıfır. 23 aralıkta centruma gidip detaylı sperm testi verdik. Şükür 1. Evre çıktık. Herhangi bir tedavi görmedik hala da görmüyoruz. Seneye inş rosi düşünüyoruz. Ama eşim sürekli bizim oraya gitmemize gerek kalmadan olcak bak görürsün falan diyo Rabbim hepimizin gönlünün muradını versin her zaman dualarımdasınız

Canim naptın gittin mi tekrar doktora? Diğer transfer ne zaman olcak ?
Yeni geldim eve canm.
Doktor cok sasirdi neden oyle oldu diye seninle ayni gun 11 transfer yaptik 10 u pozitif sen negatif sonuc aldn dedi durmak yok olucak bu is daha embriyolarn duruyo onlarn durumu cok iyi dedi sana bakicaz genetik sıknti kan pihtilasmasi varmi diye dedi.
Birde histeroskopi diye bisey yapcakmis rahim icine bakiyolarmiş filan onu yapip transfer yapicaz dedi bu is nasip işi dedi.
Doktora kalsa 1 2 ay sonra yapicak ama hic soran yok maddi durumunuz nasl diye belki maddi açıdan hemen yapamayabiliriz

Elbet verir Rabbim cnm sıkıntılı süreç olur inşallah 1 evre çıkış ya çok şükür bende tek esimde 2.400.000 yuvarlak hücre çıktı ondan umut alıyoruz inşallah olur hayat mucizelere gebe

Elbet verir Rabbim cnm sıkıntılı süreç olur inşallah 1 evre çıkış ya çok şükür bende tek esimde 2.400.000 yuvarlak hücre çıktı ondan umut alıyoruz inşallah olur hayat mucizelere gebe
Aynen öyle hiç bi zaman umudumu kaybetmedim Rabbim her şeyin en iyisini en doğrusunu bilir.

Aynen önemli noktalardan birisi da maddiyat zaten. Toplamda ne kadar tuttu sizin şimdiye kadar

23 bin küsüratıda var bunun icinde tese ameliyati ve kalan spermleri 1 yillik saklamada var
Siz istanbuldaydiniz demi? Ankarayla fiyat farkı var mi acaba bakalım bizim kac tutucak şimdiye kadar bi 10 bin gitti zaten. Ilk gittiğimiz doktor ilaçsız direkt tese ye aldığı için 8 bin oraya verdik zaten oda ssk anlaşmalı olduğu halde bakalım burası nasıl olcak 2 bin e yakında burasi tuttu ilaçlar testler falan dahası ilerde ☹

Evet canm istanbuldayiz bahçeci umut ta tedavi gorduk tese ameliyati 4.400 dü esimden tarafa sadece 4.400 harcadik asil masraf bizimki ilaclar rahim filmi şu bu derken masraf cok simdi ikinciyi denemek icin 4.500 lira istiyolar dondurulmus embriyo transferi sadece yani nasl yapicaz bilmiyorm baya yıprandik

Çok zor bi süreç allah yardımcımz olsun maddi manevî cok zor

Bekleyerek hiç bir gelişme olmaz eşinizi ikna edin ve tedavi olsun en azından 1.evre çikmış onu geliştirirsiniz seneye kadar roside şansınız artar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…