Merhaba canım. Yazdıklarını okuyunca geçmiş günlere geri döndüm. İlk öğrendiğimizde eşim şok geçirdi. Laboratuvar testi ücretsiz tekrarlayabiliriz demişti ve hemen içimizde bir umut oluştu ama sonuç değişmedi. İkimiz çok çocuk istediğimiz için olumsuz sonuçlanan mikro tese hem ikimizi hem de evliliğimizde çok sarmıştı. Ne zor günlerdi, gelip geçti. Tedavisiz tese olmamak gerektiğini acı bir şekilde tecrübe etmiştik. Şimdi Celalettin Peru'da tedavideyiz.Eşimde sperm öncü hücre(elonge spermatid) görülmeye başladı en son. Tedaviye devam ediyoruz. Eylülün sonunda tekrar gideceğiz, bakalım ne diyecek doktor. Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah'tan dileğim bu durumla sınavınızın kısa sürmesi ve hayırlısı ile kucağınızın dolması.Kızlar, şimdi dönüyoruz. Yine aynılarını söyledi doktor. Kesin tüp bebek. Tekrar sperm testi yapılacak eylülün 12sinde. O zaman bende kadın doğuma gideceğim. Inşallah hayırlısı olur.
Merhaba canım. Yazdıklarını okuyunca geçmiş günlere geri döndüm. İlk öğrendiğimizde eşim şok geçirdi. Laboratuvar testi ücretsiz tekrarlayabiliriz demişti ve hemen içimizde bir umut oluştu ama sonuç değişmedi. İkimiz çok çocuk istediğimiz için olumsuz sonuçlanan mikro tese hem ikimizi hem de evliliğimizde çok sarmıştı. Ne zor günlerdi, gelip geçti. Tedavisiz tese olmamak gerektiğini acı bir şekilde tecrübe etmiştik. Şimdi Celalettin Peru'da tedavideyiz.Eşimde sperm öncü hücre(elonge spermatid) görülmeye başladı en son. Tedaviye devam ediyoruz. Eylülün sonunda tekrar gideceğiz, bakalım ne diyecek doktor. Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah'tan dileğim bu durumla sınavınızın kısa sürmesi ve hayırlısı ile kucağınızın dolması.
Merhaba kuzum . En azindan esinde 2 tanede olsa sperm çikmis . Bizde o da yok. Bence ameliyat olmadan once celalettin peruya görünün. Sizin şansınız çok yüksek . Rabbim yardimcimiz olsunMerhaba arkadaşlar. Birgün buraya mesaj yazacağım aklıma gelmezdi. 1 sene 1 aylık evliyim. Ilk üç ay yaseminle korundum. Sonra çocuk istedik gittim muayene oldum. Eşim hiç aklımıza gelmedi. Ben hep kendi adına tedbirli olmak istedim. Her ay kontroller muayeneler sürekli en iyi doktoru aramalar. Korunmayı bırakınca 4. Ayda hamile kalamadım diye tekrar gittim. Yumurtam büyümüş çatlamamış kist olmuş. Yasmin verdi bir ay kullandım. Sonra tekrar gittim geçmiş dedi. Yaşım 22,eşimin 29. Hormon testi filân yapıldı sorun yok dediler. Yine eşim aklımıza gelmiyor. En son geçen ay farklı bir doktora gittim. Insulin direncinden yumurtan buyur çatlamaz dedi glukofen ve folikasit verdi. Bunları kullan bidahaki ay adetin 3. Günü gel yumurtlamak var mı bakalım dedi. O gun ilk kez bi doktor spermiyogram istedi. Biz umursamadik bi dahaki gelisimizde yaptiririz ya diye. Neyse benim adet günü geldi çattı. Baktım üç gün geciktim. Bizde bir heycan kesin oldu diyoruz. Iki tane idrar bi tane kan testi yaptırdım negatif. Neyse salı günü adet oldum. Bugun(adetin 3.gunu) tekrar gittim. Yine hormon testi vs yapıldı, endometrium a filân bakıldı. Eşimde urolojiye gidip muayene oldu. Bi testisi diğerinden küçük dedi doktor. Spermiyogram yaptır gel. Biz testleri verdik öğleden sonrayı bekliyoruz. O arada online sonuçtan bakıyoruz sürekli. Sonra baktık sonuçlar çıkmış. Benimkinde sayılar var eşimin sadece cizgi(-)ler biz diyoruz bunun sonuç daha çıkmamış. Testin en altında da 2,3 canlı sperm 2,3 cansız sperm bulundu yazıyor sadece. Biz ona dikkat etmedik. Önce eşimin doktoruna gittik. Hocam dedik bizim sonuç daha çıkmamış çizgi yazıyor sadece. Meğer sperm olmadığı içinmiş. Doktor bize bisey demedi. Bir de hormon görelim öyle konuşalım dedi. Ben çaktırmıyorum eşime,içime bi kurt düştü. Ordan benim doktor geçtik. Doktor tatlı tatlı anlattı. Işte iyi güzel rahim,yumurtalıklar fena değil klomene başlayalım dedi. Aaa dedim hocam eşimin testinide yaptırdık size de gösterelim urolojiye gösterdik daha bisey demedi hormon istedi. Doktor aldı baktı eline kağıdı. Bu sahne gözümün önünden gitmiyor. Eşim caprazimda oturuyor. Boşuna klomen vs başlamayalım eşinin sadece 2,3 spermi var Siz ne para harcayın ne zaman normal yoldan çocuğunuz olmaz direkt tüp bebek. Eşim gerisini dinlemeden ağlayarak odadan cıktı. Ben gülümsedim sadece imtihan dedim. Eşim çıkınca doktor bey eşimde yok ufak bi sans varsa söyleyin yoksa boşuna uğraşmayalım dedim. Olmaz mı var tabii hiç spermi olmayan bile çocuk sahibi oluyor artık diyip mikro tese diye birseyden bahsetti. Çoğunu hatırlamıyorum. Sonra koşarak eşimin yanına gittim arabaya. Çocuk gibi ağlıyor. Sen anne olmayı çok istiyordun napacaksın şimdi dedi... Ben çok umutluyum sen yanımda olduktan sonra dedim. Bugün akşama kadar o ağladı ben onu okna etmeye çalıştım. En sonunda mantıklı düşündü hemen tedaviye başlayalım dedi... Ben eşimi çok seviyorum. Onun için herşeye katlanırım. Hiç çocuğum olmasa bile... bunu açık açık biri bana söylese bile asla vazgeçmem. Biliyorum çok yorucu ve uzun bir süreç. Ama imtihan bunu da biliyorum. Benim annem yok, hep dua ettim Allahım çocuğum olunca annemin eksikliğini daha az hissedicem nolur bana nasip et... belki de nasip olmayacak bilemem. Ama eşim yanımdaysa olmasın. O benim annem... babam,kardeşim herşeyim. Bundan sonra burada sizinleyim... elimden geldiği kadar süreci paylaşıcam. Allah yardımcımız olsun.
Esinim gün boyu aglaması beni çok etkiledi .Ben de yeni katıldım kardeşim. İnan bana çok üzüldüm ama bi yandan hepimiz için de umutluyum. Şöyle ki eskiden çocuğun olamaması neye bağlı olduğu bilinmeden kısır denilir ve kadına kabahat bulunurmuş. Şimdi çok şükür ki teknoloji gelişti de sorun bilinebiliyor,çözümü desen Allah a şükür var. Eşinin üzülmesine de çok üzüldüm Rabbim hepimizin gönlüne göre hayırlısıyla tez zamanda nasip eylesin. Bizşm de hiç aklımıza gelmezdi ama aynen dediğin gibi kardeş,imtihan... Rabbim isyan ettirmeden sabreylemeyi,meyvesini de almayı nasip eylesin.
Merhaba kuzum . En azindan esinde 2 tanede olsa sperm çikmis . Bizde o da yok. Bence ameliyat olmadan once celalettin peruya görünün. Sizin şansınız çok yüksek . Rabbim yardimcimiz olsun
Aminn inş aminnnnKızlar hepinizin kurban bayramı mübarek olsun. Rabbim bu güzel bayram hatırına bizlere sağlıklı,hayırlı evlatlar versin kucağımızı boş bırakmasın.Evlerimiz çocuk sesleriyle şenlensin,dilerim bizler de anne oluruz inşallah.
Amin cnm inşallah hepinizin kurban bayramı mübarek olsunKızlar hepinizin kurban bayramı mübarek olsun. Rabbim bu güzel bayram hatırına bizlere sağlıklı,hayırlı evlatlar versin kucağımızı boş bırakmasın.Evlerimiz çocuk sesleriyle şenlensin,dilerim bizler de anne oluruz inşallah.
İyi sayılır cnm evde oturmaca senin nasıl gidiyorKızlar napıyorsunuz nasıl gidiyor bayram
Bizim de öyle işte gelen giden bayram gezmesi falanİyi sayılır cnm evde oturmaca senin nasıl gidiyor
Aynen cnmBizim de öyle işte gelen giden bayram gezmesi falan
Allah şifa versin cnm baktirin dikişli ya acılmış olabilir dikkatli olun cnmArkadaslar Benim kocamda varikosel ameliyat olalı 1 hafta oldu ve ara ara sızıntı şeklinde kanama oluyo dikişin uç noktası biraz açılmış durumda.Doktora dedik bisey olmaz diyip duruyo . Ama doğru düzgün hareket bile edemiyo hemen kaniyo artık iyice bunalmış durumda. Bende morelmen hic iyi değilim. Acile gittik ordada bisey anlamadılar bisey yapmadılar yarın iyi bir pansumanci önerdiler birde. Ona gidecez . Benim sorum bu sorunu yaşayan bir bilgisi olan var mı aranızda. Rabbim herkese şifa versin .
benim esimde tese oldugunda aynisi olmustu dikisler düştugu halde uc kısmda bi açıklk ve arada sızıntı oluyordu kuru tuttu sürekli temiz tuttu kendiliginden kabuk baglagi kapandi korkmayin.Arkadaslar Benim kocamda varikosel ameliyat olalı 1 hafta oldu ve ara ara sızıntı şeklinde kanama oluyo dikişin uç noktası biraz açılmış durumda.Doktora dedik bisey olmaz diyip duruyo . Ama doğru düzgün hareket bile edemiyo hemen kaniyo artık iyice bunalmış durumda. Bende morelmen hic iyi değilim. Acile gittik ordada bisey anlamadılar bisey yapmadılar yarın iyi bir pansumanci önerdiler birde. Ona gidecez . Benim sorum bu sorunu yaşayan bir bilgisi olan var mı aranızda. Rabbim herkese şifa versin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?