Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
herkese hayırlı akşamlar ben çıkar..biraz ders çalışıp kafamı dağıtayım..çok öptüm hepinizi..AEO

iyi geceler kızlar ebana inşallah canım güzel gelişmeler olur allah muradımızı versin hepinizi öpüyorum

vaybe kız sevgidolu anam o kullanan adam da bi gelişme varmı sonuçta bu ilaçta domuz pankereası varmış ya ben bunu bi kere daha duymuştum ozaman kullanmamıştık o adamda azo dimi merak ettim şimdi

bu arada kaan aydosun sitesinde yeni bir makele var ilk fare yavrusu dünyaya gelmi darısı başımıza ne diyim

NİHAYET BEKLENEN OLDU VE TESTİSLERDE SPERM OLMASA BİLE, SPERM YAPIMI BAŞARILDI!

Erkek kısırlığının en önemli nedenlerinden biri, ejakulatta sperm çıkışının olmayışıdır. Eğer kanallarda bir tıkanıklık yoksa ya da hormonlar eksik değilse, mikroTESE yöntemiyle bir grup erkekte tedavi şansı bulunmaktadır. Gelgelelim, mikroTESE ile de gelişmiş sperm hücresi bulunamayan olgularda yapacak fazla bir şey kalmamakta. İşte, İngiltere’de Newcastle Üniversitesinde yapılan araştırmalar neticesinde, dünyada ilk kez kök hücrelerden sperm hücresi üretilmesi başarıldı!

“Stemm Cells and Development” dergisinde yayınlanan araştırmanın sonuçları, 8 Temmuz tarihinde bir basın bülteni ile de halka duyuruldu.

Buna göre, vücudun herhangi bir hücresi alınarak, çekirdeği çıkarılmakta ve kadının çekirdeği önceden çıkarılmış yumurtası içerisine enjekte edilmekte. Uygun besiyeri ortamında bu hücre embriyoyu oluşturmakta. Blastosist evresine geldiğinde bu embriyonun hücreleri ayrıştırılır ve retinoik asit (A vitamini) içeren bir sıvıyla muamele edilirler. İşte bu hücrelerden bazıları ileride spermi oluşturacak hücrelerdir. Daha sonra araştırıcılar, lazer eşliğinde, FACSTM (Fluorescence-activated cell sorting) cihazı ile bu öncül sperm hücrelerini ayrıt edebildiler. Elde edilen hücreler uygun şartlarda bekletildiklerinde, mayoz bölünmesini tamamlamış, tam anlamıyla olgun sperm hücreleri haline gelmişlerdi. Zaten aynı araştırmacılar, bu yöntemi daha önce hayvanlar üzerinde denemiş ve başarılı sonuçlar elde etmişlerdi. Şimdi ise yöntem ilk kez insanda denendi.

Yeni yöntemi geliştiren araştırmacılar, artık ejakulatında sperm çıkmayan ve testislerinde de sperm hücresi bulunamayan erkeklerin bundan böyle çocuk sahibi olma şanslarının belirdiğini söylemekteler. Her ne kadar henüz bu yeni sperm hücreleri kullanılarak bir bebeğin dünyaya geldiği gösterilmemiş olsa da, elde edilen sperm hücresinin her yönüyle buna yeterli olduğu önerilmekte.

Araştırıcılar, laboratuarda elde edilen bu sperm hücresine “IVD sperm” adını takmışlar, yani “In Vitro Derived sperm”, Türkçe’ye çevirirsek: “Laboratuar Spermi”. IVD spermin de her erkek gibi XY kromozomu bulunmakta ve bölündüğü zaman kız ya da erkek çocuk yapabilmekte.

Ancak hatırlatmakta fayda var; henüz dünyada hiçbir ülke kök hücre ile insanda klinik çalışma yapılmasına izin vermedi. O nedenle henüz böyle bir spermin çocuk yapıp yapmayacağı kesinleşmiş de değil. Şimdi hepimiz, dünyanın bir ülkesinden gelecek sevinçli bir haberi beklemekteyiz. Eğer laboratuar spermi ile sağlıklı bir çocuğun dünyaya geldiği anlaşılırsa, bu yöntemin pratik kullanıma geçmesi de çok hızlı olacaktır. Henüz ortada bir bebek yok, ama umutlar çok arttı.

ben gidince bayagı kaynatmışsınız haaa peki bu bitkiyi nasıl kullanmamız gerekiyo...

Ben yaklaşık bir yıldır kadınlar klübü üyesiyim.Aslında benim ilk forumla ilgilenmem varikosel ameliyatından sonra hamile kalanlar topiği ile oldu.Ameliyat öncesi 3 milyon kadar sayımız vardı hareketli %0 dı ama sayımız vardı en azından.Eşim ameliyat olalı 5.5 ay oldu ama çok üzülerek söylüyorum ki olan sayımız artacağı yerde sıfıra düştü.Yani buna azospremi deniyormuş bizde başımıza gelince öğrendik.Şuan doktorumuz mikrotese yapmamızı öneriyor ama biz korkuyoruz.Ya canlı sperm bulunamazsa?Bu korku kahvediyor bizi ne yapmalıyız nerde yapmalıyız.Adana da yaşıyoruz ama başka şehirlerde de yaptırabiliriz iyi bir önerisi olan var mı yardım lütfeeeennnnn(((((

kızlar bende alıcam bu bitkiden tedaviye kadar bide bunu kullanalım inşallah şifa buluruz...

hoşgeldin aramıza arkadaşım allah kurtarsın bugün bir arkadaşımdan daha duydum böyle bir haberi nasıl oluyorda olan spermler birden yok oluyor belki tekrardan çıkar hem çıkmasa bile madem önceden vardı korkmana gerek yokki mtesede bulunacaktır
...

belginim al bakalım sonuçları paylaşırsın inşallah birçok kişiye umut olur. yaw çokda lezzetli görünüyor cokacimcoook

sevgi dolu eşinin sonucuna üzüldüm neden acaba yediklerine içtiklerine her şeylerine çok önem veriyoryz ama neden böyle sonuçlar demekten kendimi alamıyorum allahım günah yazmasın inşalah allahım tedaviye başladıgımızda hayırlısıyla güzel sonuçlar almayı nasip etsin sen kürlere devam et inşallah allahım şifa verir.

sevgi dolu birde ankara da hatırladıgım kadarıyla bu tüp bebek ve kök hücre hakkında toplantı düzenlenmiş afrupadan ve türkiyeden profesörler katılmış sanırsam bülent tıraş olması lazım onunu bir yazısıydı tüm çocugu olayanlar için kök hücre tedavinin çalıışmaya başlandıgı ve 15 yıl içinde olacagı yazıyordu ümitlerinizi kırmak istemem yazısında okudum

sevgidolugünaydın canım,
eşiin soncuna üzüldüm amasakın umutsuz olma lütfen rabbim bizlere mutlaka ulaşaçcaktır belki de bizimiçin en hayırılı olan ney se o nu yaşıyoruz ben eşim azo olduğunda ilk şoktan sonra şunu düşündüm etrafımızd çocuğu olupta
o çocuktan hayır görmeyen anne ve babalar çocuğunun özürlü ouptakahrolan anne v babalar çaresizlikten çocuğuna yardım edemeyen anne ve babalar dedim rabbim acaba bize bu acıları yaşatmamak için mi bizi evlatsız bıraktın yine halimize binlerce şükür asla isyan etmiyorum ama gönülden içten yanıyorum dün komşumuzun gelini doğum yapmıştı kandil gecesi
ona geçmiş olsuna gittm kayınvaldesi dediki hadi artık mahallede sen en eski gelinsin darısı sana bak bizikiler ilk geceden tuttu yükü sen ne duruyon diyorlar artık cvap vermeye bıktım neler uydurup söylicemi de ne deyim ki offffff sabah sabah içinizi kararttım neye herkse hayırlı cumalar kılzar

:a015:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…