Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım bu ay düşünüyordum ben oda temmuz olsun iki ay daha bekliyelim diyor bilmiyoru yaaasenağlamasenağlama

canım hakkım ızda hayırlısı... bence de eşine bırak ne zaman isterse. Bak benim eşimde hemen olsun diyor bilmiyorum bence onlar karar vermeli bana kalsa ben de ekim istiyordum ama eşim ne varsa görelim dedi. Hepimiz için hayırlısı olsun.

canım ya inşallah olur bu sefer.3 tane vardı embriyom çözülürse hepsi transfer edilcek.uzun uygulandı yine ama neye göre karar veriliyo bilmiyorum ki dedimya çok bilgisizim.

canım inşallah olumlu sonuçlar alırsın allah büyük şu mübarek günde herkesin muradı versin inşallah...

kızlar günaydın benimki pek aydın degil offfffffffff kızlar offfffffffffffffffffffffff napacagız allahıma bin şükür ama zor durumdayım

allah sabır versin canım ama daha yaşın da çok genç bir daha denersiniz allah büyük elbet geçecek bugünler ama kendine çok zarar vermeden geçsin inşallah...

kızlar günaydın benimki pek aydın degil offfffffffff kızlar offfffffffffffffffffffffff napacagız allahıma bin şükür ama zor durumdayım

gunaydin canim kendini bu kadar yipratma sen saglikli olacaksinki bebislerin olacak rabbim buyuk bakarsin kendiliginden hamile kalirsin bu mubarek gunde rabim dualarimizi kabul etsin cumaniz mubarek olsun hepinizin kizlar

kızlar yatıyorum kalkıyorum icim kan aglıyo cok moralim bozuk mahvolmuş durumdayım allahım sen büyüksün ne olursun kuvvet ve sabır ver sen bizi görüyosun kızlar ne olur dua edin ben bugünlerde kafayı bozmöazsam bi daha bozmam

Umutolsun, İnsanoğlu yaradanının mucizelerini ancak acizce taklit etmeye çalışıyor. Bunda kendini sözde başarılı sansa da döllenme mekanizması nasıl işliyor haberi yok. rahme yerleşme mekanizması nasıl işliyor haberi yok. kol bacak,göz kulak nasıl oluşuyor haberi yok. Bilinmeyenler okyanusunda bir kıymık parçası olarak yüzmeye çalışıyor. Umudunukaybetmenin döllenmesi olmamıştı sizinkinde oldu. Bunun açıklaması yok insanoğlunun biliminde. aynı şekilde senin bebeciğin neden hayata gelmeyi seçmedi bunun da bir açıklaması yok. Açıklama Allah'ımızın istemediğidir. En ufak zerreden en devasa yıldızlar sistemine kadar bir şey gösterilsinki onun istediğinden farklı tek bir adım atabilsin en ufak bir kıpırtı gösterebilsin. Olmaz. Herşey ama herşey onun dilemesiyledir. O dilememiş diye düşün artık arkadaşım üzme bu kadar kendini. Allah sağlık versin umut kesme sakın. O na sığınıp yardım diledikçe sevdiği bir kul olacaksın sınavından geçeceksin inşallah.

demmicim ne güzel yazmışsın. Ben de hep diyorum biliyorum çok üzülücem olumsuz olursa. Tabii ki burada ki herkes gibi evladımız olsun istiyoruz. Ama herşeyin hayırlısı. Allah'ın ilmini bilemeyiz Şerr görünür Hayırdır... Allah derdimizin dermanını versin ama hakkımızda da hayırlısını versin.

arkadaşalar desteginiz için cok saolun allahım bizleri görüyo yar ve yardımcımız olsun inşallah hakkımızda böyle hayırlısıymış demekki

arkadaslar belki normal yolladn 5 tane sperm cıksa bu kadar üzülmeyiz ama hiç yok o amaliyat hanenin kapısında beklemek beni öldürüyo bitiriyoo şuanki acım bebegim tutmuş tutmamış hiç önemli degil nasip degilmiş ama bi dahaki amaliyatı düşününce kafayı bozacam

UMUT OLSUN...arkadaşım neden sperm veya embriyo dondurmadıklarını anlayamadım...arkadaşım spermin olduğunu öğrendiniz bu negüzel cesaretinizi topladığınızda en iyi hissettiğiniz bir an allahın izniyle bir daha denersiniz...büyük bir imtihan ama hepimiz allahın izniyle başarıyla geçicez ve mükafatını alıcaz bunu düşün mutlu ol....

canım bak sana bişey anlatıcam; ben annemin 5. çocuğuyum tam 7 sene çocukları doğmuş ve ölmüş düşünebiliyor musun??? Toksoplazma mikrobu varmış annemde ama hemen anlaşılmamaış tabii 40 sene öncesi. Ama pes etmemişler doktorlar hastaneler 31 yaşında abim sonra ben yaşamışız. Bizler olmamış çocuğumuza üzülüyoruz o nurtopu gibi evlatları toprağa vermiş. Ama hiç bir zaman isyan etmedim diyor bana ağladım evet üzüldüm ama diyor.

Şu anda annem panik atak hastası olduğu için beraber yaşıyoruz onu yalnız bırakmıyorum her ihtiyacında yanındayım. Demek ki hayırlısı buymuş. Belki ablam abilerim yaşasaydı bırak beraber oturmayı anneme bir lokma ekmek vermeyeceklerdi.

Her zaman bizden daha kötü durumdakileri düşünüp şükretmek lazım canım. Ve hayır dilemek lazım herkes ve kendimiz için. Allah sana da sabrını verip feraha çıkaracak inşallah.. dualarım seninle ve herkesle...

TOSBıK....arkadaşım hiç tese olmuşmuydunuz siz??yoksa ilaçlarla hemen çıkış mı oldu??ayrıca hangi ilaçları ne kadar kullandınız canım??çok ssoru sordum ama bzizim fsh 2.94 iken ilaçla 1 ayda 10.64 oldu....inşallah iyi bişeydir...

arkadaslar belki normal yolladn 5 tane sperm cıksa bu kadar üzülmeyiz ama hiç yok o amaliyat hanenin kapısında beklemek beni öldürüyo bitiriyoo şuanki acım bebegim tutmuş tutmamış hiç önemli degil nasip degilmiş ama bi dahaki amaliyatı düşününce kafayı bozacam

dur bakalım daha ameliyatı düşünme. Önce bir atlat şu günleri. Bence kafanı dağıt imkanınız olursa tatil yap eşinle. Allah büyük daha zamanı olan şeylerle yorma kendini o zaman düşünürsün..

SELVA DEMMı arkadaşlar hormonlar konusunda bilgilendirdiin için teşekkür ederim...içimi rahatlattınız bu ani yükselme canımı sıkmıştı....emre beye soramadımda sıkıldım çünkü...

Umutolsun yaşınız kaç bilmiyorum ama erkek kısırlığının çözümü için çok çalışmalar yapılıyor. çünkü çok yaygınlaştı bu durum. istanbulda 3-4 ankara da 1-2 yerde olan imsi var şimdi en son jinemed de mini-ivf duydum. bu tek embriyo yasası ile merkezler başarının düşeceğini anlayınca yatırımlarına da hız verdiler. en son teknolojileri birer birer getireceklerdir. iyi para kazandılar yıllardır sonuçta. Bir dahaki ameliyatı belki daha gelişmiş bir teknikle olursunuz. canım 6 ay bir sene sonra bu acılarınız küllenir soğur. bir kere daha denersiniz Allah sağlık versin. Hiç kolay bir şey değil biliyorum ama Son bir şansınız daha var bana kalırsa biraz zamana bırakın bu sürede sperm üretimine faydalı ne varsa kullanın doktorlara da danışarak. belki 1 sene sonraki ameliyatta 15-20 adet sperm bulunur arta kalan dondurulur daha ilersi için de şansınız olur. Psikolojik destek almanı da öneririm canım. atlatmanızı kolaylaştırır. bir çok merkezde bu konu için çalışan kişiler var artık.

demmi imsi umut ta da var geçen baktım da. Hatta dedim ya biz muayeneye gittiğimizde yeni mikroskop gelmişti.

kızlar gecmişi pek okuyamamıştım dondurulmuş spermde emriyoda yok malasef kızlar alahımın bugününede cok şükür ama yoruldum yıprandım eşimi bi daha o amaliyathanenin kapısında beklemek istemiyorum oanı hiç bi zaman unutmayacagım çünkü eşim o kadar acizlenmiştiki anlatamam onu o yatakta bi daha görmek o kdar agır olurki anlatamam

umutolsun selam,
senin adına çok üzüldüm ama ne olur umudunu yitirme ak sana ne anlatıcam annemin bir komşusu vardı kadın 22 yıllık evli ve çocuğu olmuyordu eltisiniz çocuğunu evlatlık aldı onu büyüttü ve çocuk 7 yaşına geldi daha sonra kadizde ben de şeker hastalııldır n adet olurken birden adeti 2 ay gelmiyor kadının yaşı 43 tü daha sonra kadın doktora gidiyor şikayetlerini anlatıyor çocuğu olmadığını ve adetinin geciktiğini söylüyor menopoz şüphesiyle doktora gidiyor doktor muaynesinde diyorki siz hamilesiniz kadın şaşırıtyor dokor bey diyor bu imkansız 22 yıldır çocuğm olmuyor şimdi nasıl olsun diye doktor orasını bilemem ama hamilesiniz diyor.yani demek istediğim sakın umudunu kaybetme mutlaka yüce rabbim kararlamıştır.biz de eşimle doktora gittiğimizde ben de diabet yani şeker var birde troid rahatsızlığı vardı bi o yzden çocuğumuz olmuyo diyoduk ama eşimde hiç sperm bulunamadı malesef ama inanıyorum ki yüce rabbim her zamanı hayırlı kılmıştır mutlaka olucaktır sakın umudunu yitirme

Back
X