Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar acaba kaç olacak bhcg değerim çok merak ediyorum. ben 100-150 arası bir şey bekliyorum. Çünkü bebeğimin hemen tutunduğuna inanıyorum. aslında 50 ve üstü sağlıklı gebelik olduğunu gösterirmiş. ikiz üçüzlerde 250 ye kadar çıkarmış. ve esas önemli olanda iki günde bir yapılan 12-14-16.
gün testlerinde iki kata yakın yükselme görülmeliymiş. örneğin bende şöyle olsa çok güzel olur 12. gün 115-14. gün 205, 16. gün 430. sonra kese ve kalp atışı aşaması var. bir gün hepinizin bu bilgilere ihtiyacı olacak diye yazıyorum. şımarmış zannetmeyinzemuszemus.

Insallah degerin gûzel olur kat kat katlanir.
Hiç belirtilerin var mi test gününe iki gün kaldi.

Kızlar acaba kaç olacak bhcg değerim çok merak ediyorum. ben 100-150 arası bir şey bekliyorum. Çünkü bebeğimin hemen tutunduğuna inanıyorum. aslında 50 ve üstü sağlıklı gebelik olduğunu gösterirmiş. ikiz üçüzlerde 250 ye kadar çıkarmış. ve esas önemli olanda iki günde bir yapılan 12-14-16.
gün testlerinde iki kata yakın yükselme görülmeliymiş. örneğin bende şöyle olsa çok güzel olur 12. gün 115-14. gün 205, 16. gün 430. sonra kese ve kalp atışı aşaması var. bir gün hepinizin bu bilgilere ihtiyacı olacak diye yazıyorum. şımarmış zannetmeyinzemuszemus.
sen önce bi öğrende şu bhcg değerlerini 12.13.14.güntestlerini bir sevinelim sonra sen bize bir bir öğretirsin:CüvCüv:

Demmi...işte insan kendi söküğünü dikemiyor progesteron iğneleri acıtıyor zaten onu yapmasıda zor bende yaparken zorlanıyorum başkasına ki hasta ne yapsın??ama acısını anlayamıyorum yinede...sen her günmü yaptırıyorsun ve ne kadar sürecek...gebelik anlaşılana kadar mı?? Bhcg değeri evet 50 nin üstünde çıkmalı ama 2 haftalık bir gebelik için 100-5000 arasında tüm değerler olabilir...allahın izniyle bu değer sende katlanarak artacak....ayrıca neden şımarıklık olsun biz burda herşeyi paylaşıyoruz ....

canım benim çok acımıştı vurulurken değilde bir sonraki gün kendimi çok kötü hissediyordum karnım patlayacak gibi olmuştu çok tuhaftı yani bide kalçadan vurulduğumdan üzerine oturamıyor dum acısından...korkma ama belki senin böyle olmaz

neyse acısada bugün 22.30 da vurulcam ve bitecek...öteki tedavimde ne güzel kendim göbekten yapmıştım bu kalçadan olacak diye tutturdu süleyman bey...oysa reçetede deri altıda yazıyor ama vardır bir bildiği....inşallah seninki gibi olmaz tabi....

neyse acısada bugün 22.30 da vurulcam ve bitecek...öteki tedavimde ne güzel kendim göbekten yapmıştım bu kalçadan olacak diye tutturdu süleyman bey...oysa reçetede deri altıda yazıyor ama vardır bir bildiği....inşallah seninki gibi olmaz tabi....

Ben aci çekmedim ama ertesi gün kendimi iyi hissetmedim hatta is yerinde dediler hasta misin neyin var tenin soldu.
sicaklik basiyordu benim çok halsizdim.
Allaha sükür yumurtalarimin toplandi gün iyiydim.

ADAK kaç tane folikülün var su an ? Hiç bir bilgin var mi.
Bana en son ultrason'da söylemislerdi 15 tanenin boyutu iyi diye.

eşim temmuz başında başladı 25 eylüle ameliyattan 4 gün öncesine kadar devam etti 3 aya yakın 25 seans yaptılar. ben de tedaviyle birlikte başladım. halen devam eidyorum 10 seans falan oldu gebelik testinden sonra bitecek galiba.

metabolomiks embriyoların kültür sıvılarına verdikleri atıkları yüksek teknolojili cihazlarda inceleyerek en sağlıklısının seçilmesi yöntemi. Dünyada 5 Türkiyede 2 merkezde uygulanıyor.

evet canım yüksek büyütme ile normal mikroskopta görülemeyen bazı kusurları görme. Emre beyle konuşurken şansımızı yüksek tutmak için mutlaka bakılsın istiyoruz bu bizim ikinci denememiz son şanslarımızdan biri deyin. Kişiye özel tedavi işte bu bravo. Allah yardımcınız olsun canım Emre beye büyük sürpriz geliyor bence cumartesi teseye gerek kalmayacak Allah'ın izniyle. İkinize de güç versin Allah'ım
Cumartesi öğlen havai fişeklerle ışıldayacak bu topik.

canim akupunktur esine faydasi oldum mu

canim meteboliks dunyada 5 ulkede demissin hangi ulkelerde turkiyede hangi merkezlerde canim

[ı]adak kaç tane folikülün var su an ? Hiç bir bilgin var mi.
Bana en son ultrason'da söylemislerdi 15 tanenin boyutu iyi diye.
[/ı]

canım benim daha az tam bilmiyorum ama en fazla 8 olacak gibi süleyman beyin konuşmalarına bakarsam....çünkü bana daha tedavinin başında fazla yüklenmeyelim dedi az dozlarda 7 günlük bir tedaviydi...çok yumurta beklemiyorum bunun sebebide sperm olup olmayacağını yada olsada az olacağını düşündüklerinden az yumurta elde etmek istedi galiba...neyse sağlıklı olsun da az olsun...

Kızlar sizleri okuyorum da neler biliyorsunuz böyle. Temmuzda tüp bebek denemem oldu. Hiçbişey bilmeden başladık bu işe. birkaç sperm bulundu göklere uçtum. Tamam kesin olacak dedim. Ne zor bişeymiş bu böyle. sanırdımki tüp bebek hemen oluyor. Sizleri okuyunca bilmediğim o kadar çok şey varmışki. Eşime yapılan testte değerler hep olması gerekenden yüksekti. Ama ne kadar olmalıydı hiç bilemiyorum. Düşünüyorumda bilmemekmi yoksa herşeyi bilmekmi daha iyi bilemiyorum. Şimdi 2. deneme olacak şimdi herşeyi öğreniyorum daha zor olacak sanırım.

Insallah degerin gûzel olur kat kat katlanir.
Hiç belirtilerin var mi test gününe iki gün kaldi.
Yok valla daha bişey hissetmiyorum.
Demmi...işte insan kendi söküğünü dikemiyor progesteron iğneleri acıtıyor zaten onu yapmasıda zor bende yaparken zorlanıyorum başkasına ki hasta ne yapsın??ama acısını anlayamıyorum yinede...sen her günmü yaptırıyorsun ve ne kadar sürecek...gebelik anlaşılana kadar mı?? Bhcg değeri evet 50 nin üstünde çıkmalı ama 2 haftalık bir gebelik için 100-5000 arasında tüm değerler olabilir...allahın izniyle bu değer sende katlanarak artacak....ayrıca neden şımarıklık olsun biz burda herşeyi paylaşıyoruz ....
evet her gün yaptırıyorum akşamları her hemşire yapamıyor dediğin gibi 3-4 değişik yerlere gidiyoruz iyi yapan hemşirelerin nöbetini gözlüyoruz vallahi ordan çık oraya git çok yaptık. içeri giriyoruz. kötü yapan hemşireyi tanıyıp dönüp çıkıyoruz.
canim akupunktur esine faydasi oldum mu

canim meteboliks dunyada 5 ulkede demissin hangi ulkelerde turkiyede hangi merkezlerde canim

umudunukaybetme, faydası olup olmadığını bilmiyoruz. kendiliğinden sperm çıkışı olmadı ama ameliyat iyi geçti. Emre bey testisin üretimi gayet normal dedi. kendiliğinden çıkmaması içinde kanallarda bir hasar, tıkanma bağlanma olabilir demişti.5 yaşındaki inmemiş testis ameliyatı sırasında eşimin. Benim kişisel fikrim testis dokusundan alınan spermlerin hareketlilik oranının %50 olmasından dolayı çok faydası olduğu yönünde. akupunktur eğer kanallar kesilmişse, yanlışlıkla bağlanmışsa onu da düzeltebilir miydi bilemiyorum sonuçta mekanik bir şey. insanın parmağı kopsa akupunkturla yerine yenisi gelir demek kadar iddialı. Yapan doktor eşime çıkış olmasada içeridekilerin kalitesi üzerine kesin faydası olacaktır demiş. Bence gerçektende oldu kanallar önceden kesilmişse ne yaparsak yapalım sperm çıkmayacaktı. Düşündüğümüzde hiçbir problemi olmayan bir erkekte ancak hareketlilik oranı %50 kadar oluyor ki onlar da epididimden geçmiş tamamen olgunlaşmış spermler. bizimkisi daha üretildiği yerden hiç bir olgunlaşma basamağından geçmeden meninin diğer sıvılarıyla hareket kazanamamış olmasına rağmen bu seviyedeyse akupunktur çok fayda etmiştir diye düşünüyorum.

Metabolomiks dünyada, ABD, İspanya, G.kore, japonya ve Türkiyede var. Türkiyede anadolusağlık merkezi ve bahçecide var. mucidi anadolusağlık doktoru abdlilerle birlikte aydın arıcı. diğer merkezlere eğitimler vererek yaygınlaştıracağını söylemişti bize ama tabi pahalı bir teknoloji olduğu için hangi merkezler kurar şimdiden bir fikir yürütülemez.

Kızlar sizleri okuyorum da neler biliyorsunuz böyle. Temmuzda tüp bebek denemem oldu. Hiçbişey bilmeden başladık bu işe. birkaç sperm bulundu göklere uçtum. Tamam kesin olacak dedim. Ne zor bişeymiş bu böyle. sanırdımki tüp bebek hemen oluyor. Sizleri okuyunca bilmediğim o kadar çok şey varmışki. Eşime yapılan testte değerler hep olması gerekenden yüksekti. Ama ne kadar olmalıydı hiç bilemiyorum. Düşünüyorumda bilmemekmi yoksa herşeyi bilmekmi daha iyi bilemiyorum. Şimdi 2. deneme olacak şimdi herşeyi öğreniyorum daha zor olacak sanırım.

Hayır papatyam bilmekten zarar gelmez bence siz bilinçli olursanız doktorlara da doğru sorular sorabilirsiniz. Biz doktorlarla bazı konularda iddialaşıp ve sonra o iddiamızı kabul ettirecek kadar bilgilendik. Bazı doktorlar bundan hoşlanmayıp bizi dışladılar tabiki ama olsun yararımız için bunu da göze aldık. sempatiyle yaklaşıp aferin baya güzel çalışmışsınız derslerinize benim kadar bilgilisiniz diyen doktorlarda oldu.

canım benim daha az tam bilmiyorum ama en fazla 8 olacak gibi süleyman beyin konuşmalarına bakarsam....çünkü bana daha tedavinin başında fazla yüklenmeyelim dedi az dozlarda 7 günlük bir tedaviydi...çok yumurta beklemiyorum bunun sebebide sperm olup olmayacağını yada olsada az olacağını düşündüklerinden az yumurta elde etmek istedi galiba...neyse sağlıklı olsun da az olsun...

Evet canim sayi önemli degil kalite daha önemli az olsun iyi olsun.
Benim dozlar hep azdi ben yumurta gelistirici igneyi kulanmadan öncede çok folikülüm göründü. Hatta ben tüp bebege baslamadan önce yumurtalik takibi etmistim 17 18 folikülüm oluyordu.
Tüp bebek tedavisine basladigimda 20'ye yakin folikülüm vardi 16 tane yumurtam toplandi biri yasamadi sonuçta 15 tane var.
Benimle ayni zamanda baslayan bir kiz vardi merkezde tanistik mesela bana puregon'un en yüksek dozu 250 UI'di o diger arkadasin dozu 400 UI'di ve sonuçta onun 6 tane folikül oldu ve son anda tedavisi iptal oldu.
Hakkimizda hayirlisi olsun ADAKcim.

Yok valla daha bişey hissetmiyorum.

evet her gün yaptırıyorum akşamları her hemşire yapamıyor dediğin gibi 3-4 değişik yerlere gidiyoruz iyi yapan hemşirelerin nöbetini gözlüyoruz vallahi ordan çık oraya git çok yaptık. içeri giriyoruz. kötü yapan hemşireyi tanıyıp dönüp çıkıyoruz.

umudunukaybetme, faydası olup olmadığını bilmiyoruz. kendiliğinden sperm çıkışı olmadı ama ameliyat iyi geçti. Emre bey testisin üretimi gayet normal dedi. kendiliğinden çıkmaması içinde kanallarda bir hasar, tıkanma bağlanma olabilir demişti.5 yaşındaki inmemiş testis ameliyatı sırasında eşimin. Benim kişisel fikrim testis dokusundan alınan spermlerin hareketlilik oranının %50 olmasından dolayı çok faydası olduğu yönünde. akupunktur eğer kanallar kesilmişse, yanlışlıkla bağlanmışsa onu da düzeltebilir miydi bilemiyorum sonuçta mekanik bir şey. insanın parmağı kopsa akupunkturla yerine yenisi gelir demek kadar iddialı. Yapan doktor eşime çıkış olmasada içeridekilerin kalitesi üzerine kesin faydası olacaktır demiş. Bence gerçektende oldu kanallar önceden kesilmişse ne yaparsak yapalım sperm çıkmayacaktı. Düşündüğümüzde hiçbir problemi olmayan bir erkekte ancak hareketlilik oranı %50 kadar oluyor ki onlar da epididimden geçmiş tamamen olgunlaşmış spermler. bizimkisi daha üretildiği yerden hiç bir olgunlaşma basamağından geçmeden meninin diğer sıvılarıyla hareket kazanamamış olmasına rağmen bu seviyedeyse akupunktur çok fayda etmiştir diye düşünüyorum.

Metabolomiks dünyada, ABD, İspanya, G.kore, japonya ve Türkiyede var. Türkiyede anadolusağlık merkezi ve bahçecide var. mucidi anadolusağlık doktoru abdlilerle birlikte aydın arıcı. diğer merkezlere eğitimler vererek yaygınlaştıracağını söylemişti bize ama tabi pahalı bir teknoloji olduğu için hangi merkezler kurar şimdiden bir fikir yürütülemez.

canim insallah bizdede faydasi olur bende akupunktur denemek istiyorum esim icin ama sen neden denedin kendin icin

canim maliyeti nakadardir

birde canim her merkez akupunktur yapiyormu

SLM KIZLAR nasılsınız?masaalah herkes bugun topıkteymıs ,sayfalar almıs basını gıtmıs.DEMMII CIM anladgm kadarıyla sprem sayısı az olanlarda bu teknık kullanılmıyr degıl mı?mesela esımde 6 sperm bulundu .benden de 8 yumurta toplandı.2 sı konmustu bana.4 unu dondurduk.yanı bu teknıkler bıze uygulanamazdı dıımı arkadasım.tesekkur ederım cvb ıcın.DEMMI sende de transfer ıslemlerın zor mu gectı yanı benım canım cok yanmıstı hatta kanmama bıle oldu .dr onunla ugrastı bır de....LEYLAK CIM asla oyle dusunme fsh ın yukseklıgı hıc onemlı degıl .esımın FSH 44 tu .dusun ve 6 sperm cıktı 2 ay oncekı tedavımde.umıtsızlıge sakın dusme .onunla pek ılgısı yok.yanı evt fsh uretımı etkılyr ama tek tuk sperm de bulunabılıyr.rabbım yuznuzuz glrdsn ınsaalah.ADAKCIM catlatma ıgnemı ben dualar okuyarak kardesım KOLUMDAN (DOKTOR OYLE DEDI)yabmıstı canım hıcccccc acı falan hıcbısey hısssetmedım.hatta sen emınmısın ıcıne yaptın degıl mı dıye sormustum?:):)rabbım yardımcınız olsun.

DEMMI CIM senı cok ıyı anlıyorum beta hcg degerımı bende cok merak etmıstım canım 12 gun sankı 12 asır gıbı gelmıstı.benım de degerım 88 cıkmıstı.rabbım sana yuksek yuksek degerler gostertrsın ınsaalah canım.devamı da gelır ınsalalah

SLM KIZLAR nasılsınız?masaalah herkes bugun topıkteymıs ,sayfalar almıs basını gıtmıs.DEMMII CIM anladgm kadarıyla sprem sayısı az olanlarda bu teknık kullanılmıyr degıl mı?mesela esımde 6 sperm bulundu .benden de 8 yumurta toplandı.2 sı konmustu bana.4 unu dondurduk.yanı bu teknıkler bıze uygulanamazdı dıımı arkadasım.tesekkur ederım cvb ıcın.DEMMI sende de transfer ıslemlerın zor mu gectı yanı benım canım cok yanmıstı hatta kanmama bıle oldu .dr onunla ugrastı bır de....LEYLAK CIM asla oyle dusunme fsh ın yukseklıgı hıc onemlı degıl .esımın FSH 44 tu .dusun ve 6 sperm cıktı 2 ay oncekı tedavımde.umıtsızlıge sakın dusme .onunla pek ılgısı yok.yanı evt fsh uretımı etkılyr ama tek tuk sperm de bulunabılıyr.rabbım yuznuzuz glrdsn ınsaalah.ADAKCIM catlatma ıgnemı ben dualar okuyarak kardesım KOLUMDAN (DOKTOR OYLE DEDI)yabmıstı canım hıcccccc acı falan hıcbısey hısssetmedım.hatta sen emınmısın ıcıne yaptın degıl mı dıye sormustum?:):)rabbım yardımcınız olsun.

Demmi senin eşinin değerleri yüksekmiş ama çıkmış demeki ona bağlı değil bana umut oldu senin adınada inan çok sevindim sizin ameliyatı Emre bey yapmıştı yanlış hatırlamıyosam yaza kısmetse bizde gitçez Emre beye işallah Rabim bizi de sevindirir...:emir_bebek:

LEYLAK CIM sen karstrdn sanırım benı DEMMI dıye baslamısın ya bızım amelıyatı ne kaan bey ne de emre bey ıkısı de yapmadı.normal bır tup bebekmerkezınde oldu esım amelıyatı.sperm bulundu ama dusukle sonuclandı canım embrıyo tutundu fakat gelısemedı.umarım senın kı guzel sonuclaanır canım

LEYLAK CIM sen karstrdn sanırım benı DEMMI dıye baslamısın ya bızım amelıyatı ne kaan bey ne de emre bey ıkısı de yapmadı.normal bır tup bebekmerkezınde oldu esım amelıyatı.sperm bulundu ama dusukle sonuclandı canım embrıyo tutundu fakat gelısemedı.umarım senın kı guzel sonuclaanır canım

jklm selam
Bende arada sırada bu forumu takip edebiliyorum.Yani eşim varikosel ameliyatından sonra azospermi olmuştu şükür atlattık.Bugün tahlil sonuçlarına göre 5 milyon sperm çıktı ama ileri hareket sıfır.Sen eşimin fsh 44 demişsin ya merak ettim bize doktorlar çok fazla bişey açıklamıyor.Yani benim eşimin fsh 'ı son tahlilde 3.67 cıkmıstı galıba.Bu ılerde spermlerı hareket kazanır anlamına mı gelıyor?Bırde bu metaboliks ne demek ya bilenler anlatabilir mi?

evet jklm imsi için ekstradan 500TL gerekiyor. imsi için bir şart vermiyorlar alt sınır sayısı olarak. ama genelde hem tekrarlayan başarısızlık olmuşsa hem de yumurta sayısından çok çok fazla sperm olması durumunda kullanım tercihi devreye giriyor. örneğin 10 yumurtaya karşılık en az 30-40 sperm. 10 yumurta ve 10 sperm varsa veya 10 karşılık mesela 7; doğal olarak kullanmak anlamsız. hepsini mikroenjeksiyon yapacaklar. o yüzden azospermde ve tese olacaklarda baştan prensip kabulü olarak imsi kullanmaya gerek yok diyorlar. halbuki kaç sperm çıkacağını kimse bilmiyor. gerek yokla başlanırsa çok sperm görüldüğünde de kullanılmıyor. halbuki bizim yaşadığımız olayda ilk çıkarılan dokuda 50 si hareketli olmak üzere 100e yakın sperm görülmüş e döllenebilecek 8 yumurta toplanınca 50 sperm arasından 8 ini imsiyle seçmek şansı arttırıyor. Bence olumlu düşünüp 10 yumurtaya 11 sperm bile bulunsa verilmeyecek 1 spermi ayırt edebilmek adına dahi kullanılmalı. o yüzden azospermde gereksiz çünkü zaten çok az sperm olacak ön kabulünü kırıp yıkmak gerekiyor. ne çıkacağı belirsiz öyleyse iyi bir sayı olması ihtimalinde mutlaka kullanılmasında kararlı olmak gerekiyor tüp bebek ekibine karşı. metabolomiksde ise 3. gün yaşayan en az 4; 5. güne ulaşabilmiş en az 3 embriyo olması şartı var. bizim 5. güne ulaşabilmiş 3 embriyomuz vardı ancak ikisinde hücre fragmantasyonu denilen kırıklar ve bir takım şekil bozuklukları varmış ve 4. gündeki gelişim evresi halinde görülüyorlarmış. biri ise çok iyi durumdaydı. ekip o çok iyi olanı 5. gün transfer etti. diğer ikisini dondurma kararını vermek içinse 6. günü bekleyelim dendi. 6. gün geldiğinde ise gelişim olmamış ve onları kaybettik maalesef.

İnşallah Nissancım

canm benim aklım karıştı vallahi.bizim ikinci transfer iptal olunca süleyman bey görüşmeye çağırmıştı şudur budur anlattı bende dedimki hocam biz bu yola çıkıyoruz üç aşağı beş yukarı bu masrafı yapıyoruz bahçeciye gitsek dedim .oda orda kullanılıp ta burda yapılmayan hiçbirşey yok biz ımsı yı kullandık zaten dedi.eeeeeeee sende diyorsun zor kabul ettirdik anlamadım yani bu nasıl iş

s.a. kızlar... nasılsınız...

ben bugün başladım tedaviye.. bu 3. denemem ama sanki ilk defa deniyormuşum gibi heyecanlı, umutlu ve mutluydum...tek farkı vardı o da tecrübeliydim buna sevinsemmi üzülsemmi bilemiyorum...neyse artık geçmişi düşünmemeye çalışıyorum demekki Rabbim böyle uygun gördü bizde yaşadık... şimdi önüme bakıyorum yeni bir merkez yeni doktor ve hemşireler ile start verdik...
adetimin 2. günü 225 gonalf ile başladım 3 gün daha aynı dozda vuracağım sonra muayeneye gidecem...bakalım yumuşlar büyümüşmü bakacaz. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın arkadaşlar zor ve meşakkatli bi süreç gerçekten...
inşallah yavrularımızı kucağımıza aldığımız da herşeyi unutacaz...

Back
X