Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
s.a. kızlar... nasılsınız...

ben bugün başladım tedaviye.. bu 3. denemem ama sanki ilk defa deniyormuşum gibi heyecanlı, umutlu ve mutluydum...tek farkı vardı o da tecrübeliydim buna sevinsemmi üzülsemmi bilemiyorum...neyse artık geçmişi düşünmemeye çalışıyorum demekki Rabbim böyle uygun gördü bizde yaşadık... şimdi önüme bakıyorum yeni bir merkez yeni doktor ve hemşireler ile start verdik...
adetimin 2. günü 225 gonalf ile başladım 3 gün daha aynı dozda vuracağım sonra muayeneye gidecem...bakalım yumuşlar büyümüşmü bakacaz. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın arkadaşlar zor ve meşakkatli bi süreç gerçekten...
inşallah yavrularımızı kucağımıza aldığımız da herşeyi unutacaz...

Gelincik tedavi hayirli ugurlu olsun.
Insalah bu 3cü son denemen olur bebegin sana tutunur

ben bugün başladım tedaviye.. bu 3. denemem ama sanki ilk defa deniyormuşum gibi heyecanlı, umutlu ve mutluydum...tek farkı vardı o da tecrübeliydim buna sevinsemmi üzülsemmi bilemiyorum...neyse artık geçmişi düşünmemeye çalışıyorum demekki Rabbim böyle uygun gördü bizde yaşadık... şimdi önüme bakıyorum yeni bir merkez yeni doktor ve hemşireler ile start verdik...
adetimin 2. günü 225 gonalf ile başladım 3 gün daha aynı dozda vuracağım sonra muayeneye gidecem...bakalım yumuşlar büyümüşmü bakacaz. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın arkadaşlar zor ve meşakkatli bi süreç gerçekten...

canım tedavin hayırlı uğurlu bebekli olsun inşl bu son denemen olur kavuşursun meleğine

kızlar allahım esirgesin maşşallahımız var demmi espoir adak gelincik şimdilik bunlar inşl hepinizden güzel haberler alırız anneliği bu dünyada nadir hak eden kader arkadaşlarım

jklm selam
Bende arada sırada bu forumu takip edebiliyorum.Yani eşim varikosel ameliyatından sonra azospermi olmuştu şükür atlattık.Bugün tahlil sonuçlarına göre 5 milyon sperm çıktı ama ileri hareket sıfır.Sen eşimin fsh 44 demişsin ya merak ettim bize doktorlar çok fazla bişey açıklamıyor.Yani benim eşimin fsh 'ı son tahlilde 3.67 cıkmıstı galıba.Bu ılerde spermlerı hareket kazanır anlamına mı gelıyor?Bırde bu metaboliks ne demek ya bilenler anlatabilir mi?

HERASLES canım oncelıkle rabbım sıfanızı versın ,bu derttten tez zamanda kurtulursunuz ınsaallah.canım sızdekı fsh degerı normal gorunuyor. erkekte fsh degerı 2ıle 12 arasındakı degerlerde normal kabul edılıyr canım.yanı hormonda bır bozukluk yok.okudugum kadaryla genelde varıkosel amelıyatından yaklasık 6 ay sonra sperm sayısında hızla artıs gozlenır.sız de 6 ay gectı mı?benım bır arkadasım da varıkoselden sonra normal yolldan hamıle kaldı canım.rabbım ınsaalah sanada yasatsın.metabolomıks olusan embrıyolardan hangısının saglıklı ,kalıtelı ,genetık acıdan normal olanı bulma ve onu yerlestrmedr canım.yanı kat kat buyutulerek embrıyolar secılıyr.

canım ınsalah son denemen olur da tez zamanda kucagın cıfter cıfter bebıslerle dolar.hayırlı ugurlu olsun ınsaalaah tedavın

İnşallah son denemen olur bebeğin sana sıkı sıkı tutunur canım. Bende aynı şeyleri düşünüyorum. İlk seferde bişey bilmiyordum. Şimdi burayı okudukça neler öğrendim.2. denemeyi kasımda düşünüyorum ama çok korkuyorum.

günaydın kızlar...ben dün gece çatlatma iğnemi vurdurdum...bi sağlık memuru yaptı erkek eli ağırdır diye korktum ama hiç hissetmedim...hatta ilacı en jekte edip etmediğini sordum o derece...bugünde iyiyim ağrım yok...inşallah yarınıda bu kadar kolay atlatırım....sayılı saatler kaldı.....

eşim evde hasta yatıyo nasıl olacak nasıl bu derece gripken anestezi alacak offf...kızlar dua edin ne olur bi bu eksikti yani....biz neyle uuğraşıyoz başımıza ne geliyo....

kızlar günaydınnn
gelincik inşallah tedavin hayırlısı ile sonuçlanır bizlere burdaan güzel haberler veririsin yarın demminin test günü bakalım hayırlısı inşallah bir mutlu haber alırızz inşallah ayağını sürüklerde bizlerde arkadan gideriz

canım benim tedavin su gibi aksın inşallah...allah hyırlısıyla bu defa bebeğini kucağına almak nasip etsin...

canim insallah bizdede faydasi olur bende akupunktur denemek istiyorum esim icin ama sen neden denedin kendin icin

canim maliyeti nakadardir

birde canim her merkez akupunktur yapiyormu
Umudunu kaybetme her merkez akupunktur yapmıyor. biz dışarda yaptırdık. kadınlarda rahim duvarının kalınlaşması, kanlanması ve tedavi stresini azaltmak için akupunktur uygulanıyor. bunların hepsi de embriyo tutunmasında etkili. maliyeti az değil ne yazık ki tüp bebek fiyatının dörtte biri kadar(1000-1500TL arası). erkekler içinse yine mikrotese parası kadar( 1500-2000TL arası)
SLM KIZLAR nasılsınız?masaalah herkes bugun topıkteymıs ,sayfalar almıs basını gıtmıs.DEMMII CIM anladgm kadarıyla sprem sayısı az olanlarda bu teknık kullanılmıyr degıl mı?mesela esımde 6 sperm bulundu .benden de 8 yumurta toplandı.2 sı konmustu bana.4 unu dondurduk.yanı bu teknıkler bıze uygulanamazdı dıımı arkadasım.tesekkur ederım cvb ıcın.DEMMI sende de transfer ıslemlerın zor mu gectı yanı benım canım cok yanmıstı hatta kanmama bıle oldu .dr onunla ugrastı bır de....LEYLAK CIM asla oyle dusunme fsh ın yukseklıgı hıc onemlı degıl .esımın FSH 44 tu .dusun ve 6 sperm cıktı 2 ay oncekı tedavımde.umıtsızlıge sakın dusme .onunla pek ılgısı yok.yanı evt fsh uretımı etkılyr ama tek tuk sperm de bulunabılıyr.rabbım yuznuzuz glrdsn ınsaalah.ADAKCIM catlatma ıgnemı ben dualar okuyarak kardesım KOLUMDAN (DOKTOR OYLE DEDI)yabmıstı canım hıcccccc acı falan hıcbısey hısssetmedım.hatta sen emınmısın ıcıne yaptın degıl mı dıye sormustum?:):)rabbım yardımcınız olsun.
Jklm transferim gayet kolay geçti 14.30 demişlerdi ama çok sıra vardı 15.30 gibi aldılar. en son merkez 18.00 de kapanana kadar orada kaldım uzandım. artık temizlikçiler işerini bitiriyorlardı ben hala inatla yatıyorum:umursamaz: sperm yumurtadan azsa doğal olarak imsi kullanma şansı yok. bütün spermler iyi veya kötü mikroenjekte edilerek şans aranması lazım.
DEMMI CIM senı cok ıyı anlıyorum beta hcg degerımı bende cok merak etmıstım canım 12 gun sankı 12 asır gıbı gelmıstı.benım de degerım 88 cıkmıstı.rabbım sana yuksek yuksek degerler gostertrsın ınsaalah canım.devamı da gelır ınsalalah
İnşallah canım Amiin.
jklm selam
Bende arada sırada bu forumu takip edebiliyorum.Yani eşim varikosel ameliyatından sonra azospermi olmuştu şükür atlattık.Bugün tahlil sonuçlarına göre 5 milyon sperm çıktı ama ileri hareket sıfır.Sen eşimin fsh 44 demişsin ya merak ettim bize doktorlar çok fazla bişey açıklamıyor.Yani benim eşimin fsh 'ı son tahlilde 3.67 cıkmıstı galıba.Bu ılerde spermlerı hareket kazanır anlamına mı gelıyor?Bırde bu metaboliks ne demek ya bilenler anlatabilir mi?
Herasles öncelikle azodan kurtulduğunuz için candan kutlarım. fsh ınız normal ama hareketlilikle ilgisi yok. Hareketlilik için keçiboynuzu kürü kullanabilirsin bir de yine üzülerek söylüyorum. ssk veya özel sigortaların ödemediği pahalı olan proxeed plus diye bir ilaç var çok da zor bulunuyor depolarda varsa sipariş üzerine özel getirtilebiliyor. 120TL ve ayda iki kutu gidiyor ama harekete epey faydalı. Metabolomiks embriyoların içinde bulunduğu kültür sıvılarına bıraktıkları atıkların gelişmiş analiz cihazlarında incelenerek hangisinin en sağlıklısı olduğunu anlamaya yarayan bir yöntemdir.
canm benim aklım karıştı vallahi.bizim ikinci transfer iptal olunca süleyman bey görüşmeye çağırmıştı şudur budur anlattı bende dedimki hocam biz bu yola çıkıyoruz üç aşağı beş yukarı bu masrafı yapıyoruz bahçeciye gitsek dedim .oda orda kullanılıp ta burda yapılmayan hiçbirşey yok biz ımsı yı kullandık zaten dedi.eeeeeeee sende diyorsun zor kabul ettirdik anlamadım yani bu nasıl iş
Asicim iyice sorun detaylı olarak embriyologlara sorun imsi spermlerin; metabolomiks embriyoların seçiminde kullanılıyor ikisi farklı karıştırmayın. Bahçeci ile de gidin görüşün araştırın. hemen her denilene inanmayın kendi akıl süzgecinizden geçireceğiniz çok sayıda veri olsun elinizde.

Tedavin hayırlı olsun gelincik inşallah en güzel şekilde sonuçlanır. Hangi merkez ve doktorlasınız canım ve sizi oraya yönelten etkenler nelerdi?
HERASLES canım oncelıkle rabbım sıfanızı versın ,bu derttten tez zamanda kurtulursunuz ınsaallah.canım sızdekı fsh degerı normal gorunuyor. erkekte fsh degerı 2ıle 12 arasındakı degerlerde normal kabul edılıyr canım.yanı hormonda bır bozukluk yok.okudugum kadaryla genelde varıkosel amelıyatından yaklasık 6 ay sonra sperm sayısında hızla artıs gozlenır.sız de 6 ay gectı mı?benım bır arkadasım da varıkoselden sonra normal yolldan hamıle kaldı canım.rabbım ınsaalah sanada yasatsın.metabolomıks olusan embrıyolardan hangısının saglıklı ,kalıtelı ,genetık acıdan normal olanı bulma ve onu yerlestrmedr canım.yanı kat kat buyutulerek embrıyolar secılıyr.
Jklm metabolomiks embriyoların içinde bulundukları kültür sıvılarına bıraktıkları atıkların ileri analiz cihazlarında incelenerek hangisinin en sağlıklısı olduğunu bulur. genetikle, yüksek büyütmeyle bir ilgisi yoktur.

Son düzenleme:
günaydın kızlar...ben dün gece çatlatma iğnemi vurdurdum...bi sağlık memuru yaptı erkek eli ağırdır diye korktum ama hiç hissetmedim...hatta ilacı en jekte edip etmediğini sordum o derece...bugünde iyiyim ağrım yok...inşallah yarınıda bu kadar kolay atlatırım....sayılı saatler kaldı.....
Stres başarı ters orantılı adakçım unutma, kesin çok iyi ve yolunda gidecek herşey en ufak olumsuzluk aksilik kaf dağının arkasında size asla ulaşamaz unutma süper durumdasınız ve öyle kalacaksınız devam edeceksiniz. Gördünmü hiç acımayacak demiştim sana. bu dediğim nasıl çıkıyor ve başına geliyorsa yukarıda dediklerimde aynen öyle olacak başka ihtimal yook.
eşim evde hasta yatıyo nasıl olacak nasıl bu derece gripken anestezi alacak offf...kızlar dua edin ne olur bi bu eksikti yani....biz neyle uuğraşıyoz başımıza ne geliyo....
Adakçım görüştünüz mü dr Çiğdem hanımla. endişelenme bu kadar. ilk gripken anesteziyle karşılaşan hasta değilsinizdir herhalde yıllardır dörtmevsim bu işi yapıyor bu insanlar elbet bir çaresine bakarlar.

günaydın arkadaşlar,,,
güzel dilekleriniz, dualarınız için hepinizden de Allah razı olsun sizlerin desteği çok iyi geliyor iyiki varsınız.. dualarınıza canı gönülden amin diyorum..

adakçım inşallah yarını hayırlısıyla atlatırsın eşinin gribini bence çok kafana takma çok ağır anestezi almayacak sorun olmayacaktır.

Arkadaşlar her ne kadar daha önce defalarca açıklamış olsam da geçmiş onlarca sayfayı okumanın zorluğunu çok iyi bildiğimden tekrar tekrar bıkıp usanmadan Tüp bebekte fayda sağlayan yeni teknolojilerle ilgili bilgi vermeye elden geldiğince devam edeceğim.
En güncel olanlar IMSI ve Metabolomiks. imsi 6000-8000 kez büyütülerek spermlerin seçilmesidir. 200-400 büyütmede seçilenlere göre daha az kusurlu spermlerin seçilerek yumurtaya mikroenjeksiyona olanak sağlar. Merkezlerin bu yöntemi kullanma tercihleri çiftlerin tekraralayan başarısızlıkları varsa veya sperm sayısı toplanacak yumurtalardan 10 kat daha fazla sayıda vb ise
metabolomiks ise tıpkı idrar tahliline bakarak kişinin sağlığı hakkında fikir yürütmek gibi embriyoların çıkardıkları atıklardan sağlıklılıkları hakkında fikir edinmek ve bundan yola çıkarak sağlıklı embriyoları transfer edebilmek. burdada kısıtlılıklar 5. güne erişebilmiş en az 3 embriyo olması. tek embriyo erişmişse zaten kullanım gereksiz olan transfer dilecek. 2 embriyo oluşmuşsa da kadın 35 ve üstü yaştaysa hepsi değilse biri verilip diğeri dondurulacak. tutmazsa donmuşla denenecek başkada şans yok zaten. ama 3 ve daha fazlasında başarıyı arttırmak için kullanmak mantıklı oluyor. Aslında döllenmenin en iyi durumda %70 olduğu 5. güne erişiminde %50 olduğu düşünülürse metabolomiks gerçekten çok şanslı az sayıda kişide denenebileceği ortaya çıkıyor. Yine de şansımızın iyi gitmeyeceğini kim söyleyebilir?

Stres başarı ters orantılı adakçım unutma, kesin çok iyi ve yolunda gidecek herşey en ufak olumsuzluk aksilik kaf dağının arkasında size asla ulaşamaz unutma süper durumdasınız ve öyle kalacaksınız devam edeceksiniz. Gördünmü hiç acımayacak demiştim sana. bu dediğim nasıl çıkıyor ve başına geliyorsa yukarıda dediklerimde aynen öyle olacak başka ihtimal yook.

Adakçım görüştünüz mü dr Çiğdem hanımla. endişelenme bu kadar. ilk gripken anesteziyle karşılaşan hasta değilsinizdir herhalde yıllardır dörtmevsim bu işi yapıyor bu insanlar elbet bir çaresine bakarlar.

allahıma şükürler olsunki bugün biraz daha rahatım....olumlu düşünmenin evrene yayıldığını sonra bi şekilde bize olumlu şeyler olarak döndüğüne inanıyorum...yarın inşallah herşey yolunda gidcecek burdan çığlıklarımı duymasanızda hissedeceksiniz....çiğdem hanımla değil ama dün emre beyle görüştüm...endişelerimden bahsettim eşimin gribinden falan...kötü oldu bu ama yapacak bişi yok inşallah verdiğiniz örneklerde çıkar birazda olsa dedi...yani ortadan konuştu...ama yapacak bişi yok bi yolunu bulup bu ameliyatı yapacaklar sonuçta kolaymı yumurtalar hazırlandı.... burdan ne güzel moral buluyorum yarın herşey yolunda gidecek olumsuzluklar bizi bulmayacak diyorum... inşşallah...

günaydın herkese hayırlı cumalar :) Allah inşallah haftasonu topiğimiz şenlendirsin, güzel haberler alalım çok zor bir süreç şimdi sizleri okudukça şurda 1-2 aya neler olacak neler bitecek onları düşünüyorum vallahi, ama herşey gelip geçiyor işte sonuçlarımız olumlu olsun da bebişlerimizi kucaklarımıza alalım gerisi önemli değil. Emeklerinizi boşa çıkarmasın anne ve baba olmayı nasip etsin hepimize yarabbim sen dualarımız kabul et!!!

ADAKÇIM tabii ki herşey yolunda gidecek, olumlu düşünüyorum ben de hepiniz için, sen eşimden bol bol sperm bulundu diyeceksin, demmi hamileyim diyecek, espoir de öyle mutlu mesut bir haftasonu bizi bekliyor bol halaylı :))) Allah aşükür eve internet bağlandı da haberleriniz 4 gözle bekliyor olacağım :)))

jklm tesekkur ederim canım.Bızım amelıyatın uzerrınden 8 ay geçti dediğin gibi yükselme başladı inşallah devamı da gelir:)))Metaboliks de galiba IMSI gibi bir sistem olsa gerek öyle mi?Memorial de var diye ve erkek infertilitesinde başarılı diye orayı tercih edelim diyoruz bakalım.Hakkımızda hayırlısı.İnşallah sende tez zamanda kavuşursun hasretine;))

Back
X