Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba arkadaşlarım hepinize kucak dolusu sevgiler.bizim işlemlerimiz dün yapıldı önce eşim ameliyata alındı 12 de.ben tabi aglamalardayım inanın o beklemek o kadar zormuş ki ömrümden ömür gitti sandım.saat 1 buçuk oldugunda artık dayanamadım ve hemşirenin yanına gittim allah aşkına bi haber yokmu ameliyathaneden dedim.ve hemşire sperm bulunmuş dedi şuanda eşinizin dikişleri atılıyo birazdan getirelecek dedi.hayatımda duydugum en güzel haber buydu sanırım.okadar mutlu oldum ki napcagımı nereye gidecegimi şaşırdım.utanmasam hemşirenin boynuna atlıcaktım.allahıma nekadar şükretsem azdır.15 dk snra eşimi getirdiler lokal yapıldıgı için eşim güzel haberi benden önce almıştı zaten gülerek geliyodu.allahıma binlerce şükürler olsun dualarımızı kabul etti.sonra hocayla knştum inanın oda en az bizim kadar mutluydu.çok dgl ama bulundu dedi.bende teşekkür ettim allah razı olsun dedim ne kadar sevindigim anlattım oda çok sevinmişti.sonra saat 4 oldu beni aldılar yumurta toplama işlemi için. beni uyuttular yarım saat kadar sürdü 21 tane yumurta toplandı.saat 6 buçuk gibi çıktık ordan.ama yaşadıgımız mutlulugu anlatamam kelimelerle allahım hepinize yaşatsın inşallah.bugünde aradılar ve 14 tane döllendigini söylediler diger çıkan kaliteli spermleri de dondurmuşlar.çok çok mutluyum dualarınız için çok teşekkür ederim.aynı mululugu sizede nasip etsin inşallah.dualarım sizlerle..bizim içinde inşallah devamı gelir.pazartesi yada salı günü transfer günüm inşallah sımsıkı tutunur bebişlerim bana.allahım olmayan ve isteyen herkese nasip etsin çok çok mutluyum kızlarrr.:16:

canım benimya ne kadar sevindim bir bilsen kendim yaşamış gibiyim çok şükür inş bebeğin sana sımsıkı sarılır ve sizin azo sebbei neydi ve eşiniz hiç tese öncesi tedavi görmüşmüydü :nazar::emir_bebek:

Kızlar lazerden geldim tam apartmandaydim annemin komşusunu gördüm...
Hal hatır sordu sonra bebek yokmu dedi..
Bende şimdi düşünmüyoruz dedim...
Gorumcesi kibrisa gitmiş 3 gün once kendilerine gelmiş sperm bankasından spermle tup bebek yaptırmışlar esinde sperm yokmuş...
Neyse anneme sordum tabi annem bizim tup bebek yaptırdığınızdan haberi yok istemiyoruz ondan bebek yapmıyoruz sanıyor..
Komşunun görümceside günaha giriyor gitmiş garı meşru cocuk yapmış iste ha başka adamla iliskiye girmiş ha spermini alıp hamile kalmış...anneme kızdım öyle dme günah dedim...bilmiyor ki bizimde olmuyor :(

canım başkasının spermi helal olmaz

merhaba arkadaşlarım hepinize kucak dolusu sevgiler.bizim işlemlerimiz dün yapıldı önce eşim ameliyata alındı 12 de.ben tabi aglamalardayım inanın o beklemek o kadar zormuş ki ömrümden ömür gitti sandım.saat 1 buçuk oldugunda artık dayanamadım ve hemşirenin yanına gittim allah aşkına bi haber yokmu ameliyathaneden dedim.ve hemşire sperm bulunmuş dedi şuanda eşinizin dikişleri atılıyo birazdan getirelecek dedi.hayatımda duydugum en güzel haber buydu sanırım.okadar mutlu oldum ki napcagımı nereye gidecegimi şaşırdım.utanmasam hemşirenin boynuna atlıcaktım.allahıma nekadar şükretsem azdır.15 dk snra eşimi getirdiler lokal yapıldıgı için eşim güzel haberi benden önce almıştı zaten gülerek geliyodu.allahıma binlerce şükürler olsun dualarımızı kabul etti.sonra hocayla knştum inanın oda en az bizim kadar mutluydu.çok dgl ama bulundu dedi.bende teşekkür ettim allah razı olsun dedim ne kadar sevindigim anlattım oda çok sevinmişti.sonra saat 4 oldu beni aldılar yumurta toplama işlemi için. beni uyuttular yarım saat kadar sürdü 21 tane yumurta toplandı.saat 6 buçuk gibi çıktık ordan.ama yaşadıgımız mutlulugu anlatamam kelimelerle allahım hepinize yaşatsın inşallah.bugünde aradılar ve 14 tane döllendigini söylediler diger çıkan kaliteli spermleri de dondurmuşlar.çok çok mutluyum dualarınız için çok teşekkür ederim.aynı mululugu sizede nasip etsin inşallah.dualarım sizlerle..bizim içinde inşallah devamı gelir.pazartesi yada salı günü transfer günüm inşallah sımsıkı tutunur bebişlerim bana.allahım olmayan ve isteyen herkese nasip etsin çok çok mutluyum kızlarrr.:16:

melek cim meraba bana rahatsızlığını başından anlatırmısın canım hiç m tese oldunuzmu önceden bu kaçıncı ltfn bizi aydınlat bu arada gözün aydın canım darısı başımıza ben böyle haberlere çok seviniyorum hem sizin adınıza hemde bizim adımıza umut oluyor bizlere :61: :61: :61: :61: :61: :61:

Son düzenleme:

canım maşallah çok güzel bi haber :64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

inşallah hamile haberini de almak nasip olur.

Bendede cnm günah olmaya günah...
Ama allah herseyi bizim icin yaratmış...
Kim diğer bilmediği bı insanın. Spermine hamile kalmayı ama demekki o ruh halini kaldıracak kdr kötü durumda olabiliyor insan...büyük söylemek istemem bende yapamadım sanırım... Ama evlat edinmeden bir tık daha iyi...en azından kadına benzer olabilir...nebilim ben kocamdan bebek istiyorum yoksa neyapayim etrafımda bebek cok cocuk cok severim ama bana esime benzer bı evlat istiyorum..ama gariptir cok görmedim sperm bankasından sperm alamasına :(

canım benimya ne kadar sevindim bir bilsen kendim yaşamış gibiyim çok şükür inş bebeğin sana sımsıkı sarılır ve sizin azo sebbei neydi ve eşiniz hiç tese öncesi tedavi görmüşmüydü :nazar::emir_bebek:

Cnm genetik bozukluk vardı esinde. Öle demişti :) 47 xxy idi sanirim

bende donasyon düşünmüyorum ama bu kadarda katı olmanıza üzülüyorum.Nedemek helal değil.Ozaman kalp naklide böbrek naklide yaptırmayın.Alın yazısı kader diyip ölsün insanlar.başkasının kalbini alınca aldığınız kişi kötü kalpliyse sizdemi kötü oluyorsunuz.Böyle birşey olmadığı için insanlar bunu organ nakli gibi düşünüyor.Kalbin çalışmaz kalp nakli olursun ,testislerin çalışmaz sperm alırsın gibi düşünüyorlar.Bizler okadar zor şeyler yaşıyoruz ki.Bu yaşadığım üzüntüler hayal kırıklıkları bana hiç kimse için bu kadar katı olmamam gerektiğini öğretti.Ancak yaşayan bilir.

bende donasyon düşünmüyorum ama bu kadarda katı olmanıza üzülüyorum.Nedemek helal değil.Ozaman kalp naklide böbrek naklide yaptırmayın.Alın yazısı kader diyip ölsün insanlar.başkasının kalbini alınca aldığınız kişi kötü kalpliyse sizdemi kötü oluyorsunuz.Böyle birşey olmadığı için insanlar bunu organ nakli gibi düşünüyor.Kalbin çalışmaz kalp nakli olursun ,testislerin çalışmaz sperm alırsın gibi düşünüyorlar.Bizler okadar zor şeyler yaşıyoruz ki.Bu yaşadığım üzüntüler hayal kırıklıkları bana hiç kimse için bu kadar katı olmamam gerektiğini öğretti.Ancak yaşayan bilir.

Cnm insanın baSina geLENE Kdr insan anlayamiyor
Bak benim annem baskasının spermini almış gayri meşru cocuk iste diyip yargıladı
Belki esim azospermi olmasaydı O kadının ruh halini anlamazdim bende yargilardim...
Ben ilerleyen senelerde sperm hiç bulunmazsa yaparmayın bilmiyorum ama suanda yapmam..esime söyledim böle bes varmış diye saçmalara dedi okdr... Hata biraz zorlasam boşanalım başkasıla evlen der diye kısa kestim..

Bu arada kızlar Emre beye mail atsam hemen cevaplarMi
Mailini biliyorsanız verirmisiniz tum tahlillerimizi yazayım bide Emre bey yorumlasın

Cnm insanın baSina geLENE Kdr insan anlayamiyor
Bak benim annem baskasının spermini almış gayri meşru cocuk iste diyip yargıladı
Belki esim azospermi olmasaydı O kadının ruh halini anlamazdim bende yargilardim...
Ben ilerleyen senelerde sperm hiç bulunmazsa yaparmayın bilmiyorum ama suanda yapmam..esime söyledim böle bes varmış diye saçmalara dedi okdr... Hata biraz zorlasam boşanalım başkasıla evlen der diye kısa kestim..

Hayatım bende şuan düşünmüyorum.Ama ilerde ne düşünürüm bilmiyorum.Ama kimse yaşamadan anlayamaz.Doğal yolla hemen hamile kalan bizlerin yaşadıklarını anlayabilirmi?belki çok azını.İnsanlar devamlı kürtaj oluyor.Biz allah hayırlı bir evlt versin diye maddi manevi yıkıntı içindeyiz.Ama hiç önemli değil.Ben eşime benzeyen sağlıklı bir evlat istiyorum.ama asla ben donasyon yaptırmam diye katı ve kesin konuşamam.Yaptıranlarada hissetiklerini bilmediğim için saygı duyarım.Benim eşim donasyonu bana teklif etti ama ben kabul etmedim.Oda bana sana benzesin sen doğur bana yeter dedi.ama ben mücadeleye devam edicem.Bu hayatta biçbirşey için kesin konuşamam.Herşey insanlar için.

yoktan var eden ALLAH a binlerce kez şükürler olsun.gözünüz aydın rabbim tamamına erdirsin.çokk sevindimm.darısı başımıza sıra bende kızlar.inş.ama dktorla konuşacam uygun görürse eşimi ameliyat ettircem. inş. teseye gerek kalmadan çıksa.:64::64::64::64::64::64::66::66::66:

Hayatım bende şuan düşünmüyorum.Ama ilerde ne düşünürüm bilmiyorum.Ama kimse yaşamadan anlayamaz.Doğal yolla hemen hamile kalan bizlerin yaşadıklarını anlayabilirmi?belki çok azını.İnsanlar devamlı kürtaj oluyor.Biz allah hayırlı bir evlt versin diye maddi manevi yıkıntı içindeyiz.Ama hiç önemli değil.Ben eşime benzeyen sağlıklı bir evlat istiyorum.ama asla ben donasyon yaptırmam diye katı ve kesin konuşamam.Yaptıranlarada hissetiklerini bilmediğim için saygı duyarım.Benim eşim donasyonu bana teklif etti ama ben kabul etmedim.Oda bana sana benzesin sen doğur bana yeter dedi.ama ben mücadeleye devam edicem.Bu hayatta biçbirşey için kesin konuşamam.Herşey insanlar için.

Ya esın öylemi dedi bak duygulandim yine.. Demek sana benzesin sen doğur yeter dedi... :((((
azospermi olmasaydık İnan bende önyargılı kesin konuşurdum. Ama şimdi farklı ..bı ömür yalnız yaslanacagimiza oynumuz Ufuk olacağına elimizden elen herseyi yapıtta yine. Bebeğimiz olmasa Belki isteyebilirim.. Sonuçta spermi aldığınız kisinin eşinize benzeyen ten rengi göz rengi boy bunları göz önünde bulundurarak donasyon yapıyorlar....bilmiyorummmm suanda yapacagım bsy deil hatta kaldıramam öyle bsyi.. Ama bundan 5-10 sene sonra fikrim değişirse yaparım :)

yoktan var eden ALLAH a binlerce kez şükürler olsun.gözünüz aydın rabbim tamamına erdirsin.çokk sevindimm.darısı başımıza sıra bende kızlar.inş.ama dktorla konuşacam uygun görürse eşimi ameliyat ettircem. inş. teseye gerek kalmadan çıksa.:64::64::64::64::64::64::66::66::66:

Once esınmi ameliyat olacak cnm...
Aslında bende o niyetle gitmiştim doktora
Ama dediği canlı spermin hareketliliği daha iyidir yumurtayı daha iyi döller...dönüp cozulunce kaliteli olmayabilir embriyolar dedi..
Tum herseyinizde normal onun icin nice siz tedavi olun riske atmayalım hem sizden umutluyum %40-50 bulunur sperm diyince heycanlandim direk tmm dedim..
Bilmiyorum ama m tese gunu sperm çıkmazsa yıkılırım ama en azından elimden geleni yaptım derim
Sizin ilk mtesenizmi cnm

canım çok sevindim gözün aydın,Rabbim mutluğunu daim etsin inşallah bebeğini kucağına almayı da nasip etsin:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::64::64:

bende donasyon düşünmüyorum ama bu kadarda katı olmanıza üzülüyorum.Nedemek helal değil.Ozaman kalp naklide böbrek naklide yaptırmayın.Alın yazısı kader diyip ölsün insanlar.başkasının kalbini alınca aldığınız kişi kötü kalpliyse sizdemi kötü ayoluyorsunuz.Böyle birşey olmadığı için insanlar bunu organ nakli gibi düşünüyor.Kalbin çalışmaz kalp nakli olursun ,testislerin çalışmaz sperm alırsın gibi düşünüyorlar.Bizler okadar zor şeyler yaşıyoruz ki.Bu yaşadığım üzüntüler hayal kırıklıkları bana hiç kimse için bu kadar katı olmamam gerektiğini öğretti.Ancak yaşayan bilir.

canım sana katılıyorum.Bu kadar katı olmaya gerek yok kimse kimsenin evini bilemez ruh halini kim ister donasyon yaptırmayı eşi varken ama çaresizlik insana herşeyi yaptırıyo.Bende şüanda düşünmüyorum ama ilerde nolur bilemem 7 yıldır uğraşıyorum yeni başlayanlara şöylemek çok kolay ama zaman geçsin o çaresizlik çok kötü.
Rabim bu yollara bizi bırakmasın bizlere eşlerimizden hayırlı evlatlar nasip etsin

Once esınmi ameliyat olacak cnm...
Aslında bende o niyetle gitmiştim doktora
Ama dediği canlı spermin hareketliliği daha iyidir yumurtayı daha iyi döller...dönüp cozulunce kaliteli olmayabilir embriyolar dedi..
Tum herseyinizde normal onun icin nice siz tedavi olun riske atmayalım hem sizden umutluyum %40-50 bulunur sperm diyince heycanlandim direk tmm dedim..
Bilmiyorum ama m tese gunu sperm çıkmazsa yıkılırım ama en azından elimden geleni yaptım derim
Sizin ilk mtesenizmi cnm

inşallah tesede bulunur .....bulunmayınca çok büyük yıkım oluyo

inşallah tesede bulunur .....bulunmayınca çok büyük yıkım oluyo
Cok korkuyorum cok
1 ay daha umutlu yasiycam ama ya yok derlerse ondan sonra neyaparim bilmiyorum..
İnan aileme cok bagli olmama rağmen uzak bı sehir taşınmak istiyorum ..
Kisacik dünya kac gün yasiycagimizda belli deil..
TV'de bı evlilikk programında kadının tek şartı karsı tarafın cocuk istememesiydi..
Hatta sunucu sordu neden cocuk istemiyorsunuz diye...
Kadinda öldüğümde arkamdan ağlayacak cocuk bırakmak istemiyorum dedi..
O an mantıklı bile gelmişti bana...
Ben ilk 1 sene korunduk kondomla..
Kondomla iki kez yırtıldı ve ben gittim hamile kalmamak icin ertesi gunu hapı aldım..okdr korkuyordum.. Şimdi esimle sakalasiyoruz 1 sene kondoma iyi para verdik salak gibi diyoruz:) nebilim zamanla öyle bı annelik duygusu geliyorki insan deli gibi istiyor... Ben kimi görsem hemen cocuk yapın diyorum artık...insanın amacı oluyor..şimdi cocuk eksikliğini belki cok farketmeyiz ama bundan 10-20 sene sonra herkesin evi kalabalık olurken biz yine iki kisi olcaz :(

Son düzenleme:
Cok korkuyorum cok
1 ay daha umutlu yasiycam ama ya yok derlerse ondan sonra neyaparim bilmiyorum..
İnan aileme cok bagli olmama rağmen uzak bı sehir taşınmak istiyorum ..
Kisacik dünya kac gün yasiycagimizda belli deil..
TV'de bı evlilikk programında kadının tek şartı karsı tarafın cocuk istememesiydi..
Hatta sunucu sordu neden cocuk istemiyorsunuz diye...
Kadinda öldüğümde arkamdan ağlayacak cocuk bırakmak istemiyorum dedi..
O an mantıklı bile gelmişti bana...
Ben ilk 1 sene korunduk kondomla..
Kondomla iki kez yırtıldı ve ben gittim hamile kalmamak icin ertesi gunu hapı aldım..okdr korkuyordum.. Şimdi esimle sakalasiyoruz 1 sene kondoma iyi para verdik salak gibi diyoruz:) nebilim zamanla öyle bı annelik duygusu geliyorki insan deli gibi istiyor... Ben kimi görsem hemen cocuk yapın diyorum artık...insanın amacı oluyor..şimdi cocuk eksikliğini belki cok farketmeyiz ama bundan 10-20 sene sonra herkesin evi kalabalık olurken biz yine iki kisi olcaz :(

canım iyi düşün iyi olsun inşallah bulunur....
anlıyorum seni yeni öğrendiğimde bende öyleydim ama zamanla alışıyosun
alışmak değilde işte bir tarafın hep yarım kalıyo
Bizde 1 sene korunduk ondan sonra karar verdik ama nasip rabim böyle bir sınav yazmış bize elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz....
Ben 7 senelik evliyim 8 ze basıcam yakında zaman geçtikçe bu yara daha da büyüyo azalıcağına bizim derdimiz öyle ama yine şükrediyorum beterin beteri var buna şükür

canım iyi düşün iyi olsun inşallah bulunur....
anlıyorum seni yeni öğrendiğimde bende öyleydim ama zamanla alışıyosun
alışmak değilde işte bir tarafın hep yarım kalıyo
Bizde 1 sene korunduk ondan sonra karar verdik ama nasip rabim böyle bir sınav yazmış bize elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz....
Ben 7 senelik evliyim 8 ze basıcam yakında zaman geçtikçe bu yara daha da büyüyo azalıcağına bizim derdimiz öyle ama yine şükrediyorum beterin beteri var buna şükür

Bizim ikinci senemiz Olcak Haziran'da .eger tesede sperm olursa 2. Evlilik yıldönümüme haymiş girerim doğumumda dogum günüme denk gelior bunları bile hesapladim..
1. Evlilik yıl dönümümde cok istediğim ise girdim
2. Snde hamile olsam bu dünyada daha ne isterim ailemin saglıgı huzuru haricinde
Hayali bile guzel aslında umutluyum ama cok yazı okuyorum herseyi normal olup sperm çıkmayan cok var malesef
doktorun Dediği doğru sanırım yarı yarı şans hatta biraz daha düşük ..ama bu azospermi bizi bulduysa sperm bulunmada bizi bulur belki diye teselli ediyorum..
Eger sperm çıkmasada boynum bükük beklemeye devam etcem neyapalim..

Son düzenleme:
Back
X