Saol canim dr.dan sonra yazarim tekrar bide sonucta lökosit 4-5 yaziyodu normali 1in alti, bundan dolayı olabilirmi
Canım inan bilmiyorum en iyi doktorun bilir.....Ben dahil buradaki arkadaşların çoğu İstanbul'da bulunan Celalettin PERU da tedavi oluyoruz. Aşağıya sorabileceğin bazı soruların cevaplarını daha önce verdiğim için buraya yapıştırdım.Cümle eksikliği olabilir canım, kusura bakma olurmu.
1-)
CELALETTİN PERU KİMDİR?
Canlarım hepinize iyi geceler.Aramıza yeni gelen arkadaşlar zaman zaman Celalettin hocamızdan tereddüt ettikleri için bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Biz 7 yıllık evliyiz. Daha önce de belirtmiştim kızlar, biz emre hoca ve kaan hoca (bir spermogram testi için bile Ankaraya çağırıyor - ayrıntılı spermogram testi değil) ya da gittik.iki si de azosperm rahatsızlığımızı tedavi etmek yerine 1 kaç aylık tedavilerden sonra tese yapmayı tercih ettiler .Tese sonrasında sperm çıkmaması sonucunda eşimin hayal kırıklığına uğramaması için tese yaptırmayı hiç düşünmedik. Bundan yaklaşık 2 ay önce Celalettin hoca hakkında yazılanları eşim okuyunca hiç düşünmeden İstanbul'a gitti ve muayene oldu. Celalettin hoca öğlen arası yemek arası bile vermeden ve son hastaya da bakmadan hastaneden çıkmamış.(Diğer doktorlar 4 de çıkıyormuş).Celalettin hoca , eşimin hangi testleri yapması gerektiğini tek, tek ve çok kibar bir şekilde anlatmış.Ayrıca ne yapması gerektiği ile ilgili bir de liste vermiş.Onlarca kez sperm testi yaptırdı eşim, hiç bu kadar ayrıntılı spermogram testi isteyen doktor görmedik.Celalettin hoca, azospermin tedavi edilmesi yolunu tercih ediyor.Eşim o gün duyduğu bir olayı anlattı bana, bende sizlerle paylaşmak istedim kızlar.Muayene olmak için Sıra beklerken dahiliye muayene olmak için içeri giren ve testleri yaptırdıktan sonra test sonuçlarını hocaya göstemek için sıra bekleyen bir hasta içeride duyduklarını eşime anlatmış.İçeri de Celalettin hoca sperm bulunan bir hastası ile konuşuyormuş. Hastası tüb bebek yaptırmaya karar verdiğini ancak işsiz olduğunu söylemiş hoca ya.Hoca da paran yoksa nasıl tedavi olacaksın deyip ehliyetinin olup, olmadığını sormuş hemen.E sınıfı ehliyetin olsaydı iki binliraya bizim arkadaşlarımızın yanında tır şöförü olarak işe başlatırdık seni demiş.Düşünebiliyor musunuz arkadaşlar hastasının derdi ile bile dertlenip, çözüm arayabilen bir doktor.Bir de 2 doktor da eşime rapor vermedi celalettin hoca dahiliye uzmanı olmasına rağmen hemen rapor çıkarttı ve 30 tane pregnyl iğnesini bedavaya aldık.Bu güne kadar her bir pregnyl iğnesi için enaz 10 tl ye alıyorduk.Tabi karaborsaya düşmezse.Celalettin hoca bir eczane ile anlaşmış ve her zaman orada pregnyl iğnesi bulunuyor.Allah ondan razı olsun.Burada okuduklarımızdan anladığımız kadarıyla Celalettin hoca da bu illet azo dan dertli olup, kurtulan biri ve bu konu ile gerçekten mücadele eden biri.Eşimin cep numarasını hemen cep telefonuna kaydetmiş ve ben hastalarıma moral olsun diye, diğer hastalarda sperm çıkışı olduğunda onlara mesajla bildiriyorum ve böylece bütün hastalarıma moral veriyorum demiş.9 eylülden beri gelen mesaj sayısı şimdilik bir.Arkadaşlar hiç birimiz hocamızın avukatı falan değil, ayrıca kendisi devlet hastanesinde muayene ediyor.(Yapılması gereken testleri verip, test sonuçlarını inceliyormuş muayene dediğimiz bu).Eşimin anlattığına göre hiç bir şekilde hastalarına kızmayan, çok güler yüzlü biri ve ayrıntılı bilgi veren biriymiş.
Aslında bizler birbirimiz için dua ederken, kesinlikle Celalettin hoca ya da dua etmemiz gerekir diye düşünüyorum.Kısacası Allah ondan razı olsun...
2-) NASIL ULAŞILABİLİR? VE HANGİ TESTLERİN YAPILMASINI İSTİYOR?
Canım merhaba, gelmeden önce Bezmiâlem Vakıf Üniv. Tıp Fakültesi Hastanesi - Online Randevu İşlemleri adresinden Celalettin hocadan (Gece 11.00-11.30 arası internettten randevu almak kolay ve istediğiniz saate alabilirsiniz randevunuzu.) randevunuzu muhakkak alın.Randevunuzu erken saate alırsanız, işiniz aynı günde bitebilir. Celalettin hoca eşimden ayrıntılı spermogram testini (diğer spermogram testlerinden çok farklı bir test - 100 veya 110 tl) Fatih te bir yerde yaptırmasını istemiş.(Taksi ile tabi trafik yoksa 5 dk da ulaşılabliyormuş.).Eşim 4-5 günlük cinsel perhizden sonra gitmişti Celalettin hoca ya randevuya , spermogram testi isterlerse yaptırırım düşüncesiyle.Sizinde eşiniz 4-5 günlük cinsel perhizle gitsin istanbula . ikici olarak ultrasyon filmi istemiş.Ultrasyoncu da erkek doktor. Hastalarının rahat hareket etmesi için özellikle erkek bir doktora gönderiyor.100-150 tl arası bi şey ultrason filmi.Bizim ki yarım saat te almış testi. Şirinevlere de hastanenin çok yakınından metro gidiyor.Metroyla 25 dk falan sürüyor.üçüncü olarak lh-fsk kan testlerini ve son olarak da inhibin kan testinin devlet hastanesinde yaptırmış.Ama doktor sizden farklı bir şey ister mi bilmiyorum.Eşinizdeki azonun sebebi muhtemelen inmemiş testis.Ama belki doktor y kromozomu mikro delesyanu testi isteyebilir. veya belki başka bir test isteyebilir onu doktorunuz bilir.Ama Celalettin hoca nın elinde bi liste var, o listede bu testler var..Benim eşim aynı gün halletmiş hepsini.Kalacak yer bulamazsanız gelin Bursa ya , bursa da evimizde misafir ederiz sizi ve eşinizi.Kalacak yeri dert etmeyin canım, vakit kaybetmeden bir an önce başlayın tedaviye canım.Allah yar ve yardımcınız olsun inşaallah.Buradan herşeyi sorabilirsin bütün arkdaşlar size yardımcı olacaklardır emin olun.
3-)SPERMOGRAM TESTİNİ NERDE YAPTIRIYOR?
Arkadaşlar adresi paylaşmışlar.
Akdeniz Cad.No: 86/4 Çehiz Apt. Fatih/İSTANBUL Tel.: 635 18 24 Fax: 531 98 63
canım adres bu istersen telefon açın ayrıntılı tarif alırsınız şimdi tam hatırlayamadım ama hemen yanında bi otel vardı büyük.
Bezmialem alem hastanesinden eğer trafik yoksa taksi ile sadece 3-4 dk.imiş. Hastaneden çıkıp sağ yönünüze doğru (Fatih) ilerlediğinizde 1. değil 2. lambalardan sola döndüğünüzdeki caddede imiş.Gitmeden önce telefon açmıştı eşim. Oradaki bir yetkili saat 5 gibi gelin demişti. Muhakkak eşiniz arasın gitmeden...Bir de cinsel perhiz de gerekli bildiğim kadarıyla canım