arkadaşlar benim eşimde hala inmemiş testisler var tüp bebek şansımız var mı ben hemen tüp bebeğe gitmek istiyorum fakat eşim ameliyat olup öyle gidelim diyor acaba hangisi doğru micro tese ile inmemiş testisler iniyor mu????????
Canım Merhaba, geçmiş olsun allah acil şifalaer versin inşaallah.
Mikro tese ameliyatı ile inmemiş testisler inmez , sadece testislerde sperm aranır. İnmemiş testis ameliyatı olması gerekir eşinizin.Bildiğim kadarıyla inmemiş testis te hasar oluşmadıysa olması gereken yerine indiriyorlar ameliyatla, eğer hasar varsa alınıyor ve alınırken de ameliyata girmeden önce doktorunuza söyleyin sperm arama işlemini de yapsınlar.
Ancak bu söylediklerimin hepsine yine doktorlar karar verecek tabiki. Bu tür rahatsızlıklar ağır rahatsızlıklar olup, genelde bu tedavilerin merkezi İstanbul'dur.Buradaki arkadaşlarımızın çoğunun eşi Celalettin PERU hoca da tedavideler.
Allah acile şifalar versin canım.Bu sabır isteyen bir süreçtir, eşinle birlikte birbirinize destek olursanız inşaallah tez zamanda sıkıntılarınızdan kurtulursunuz. Çok acele etmeden , geçte bırakmadan bir an önce doğru doktorla tedaviye başlamanızı öneririm canım...Benim eşim 3 yıl önce inmemiş testis ameliyatı oldu.Soracağın varsa her türlü soruna cevap verebilirim canım.Her zaman yarımcı olurum...