Canım merhaba,
Yukarıda da yazmışsın azo nun sebebi belli değil diye.Bir de sizin durumunuzla arkadaşınızın durumu aynı durumu aynı değil.Diyelim ki , sizin dişiniz ağrıyor doktorunuz iltihap tan dolayı diş ağrısı olduğunu söylüyor ve doktorunuz size iltihap kurutucu bir hap veriyor ve iyileşiyorsunuz.Arkadaşınızın dişi de ağrıyor diyelim ama arkadaşınızın dişinin ağrımasının nedeninin ne olduğunu bilmeden iltihap kurutucu bir hap kullanması doğru mudur? Tabi ki değildir.
Arkadaşınızın eşinin rahatsızlığına iyi gelen bitkisel tedaviler eşiniz belki de zarar verecek veya hiç bir fayda sağlamayacak ve 6 hafta daha kaybetmiş olacaksınız.Her sıfır çıktığında eşiniz biraz daha tedaviden soğıyacak ve moraliniz bozulacak.
Bir de bence o gittiğinizi doktora bir daha gitmenizi önermem.Bir doktorun azo sebebinizi bilememesi anlaşılır gibi değil doğrusu.
Buradaki arkadaşlarımızın eşlerinin bir kısmı yurtdışından bir kısmı da uzak şehirlerden İstanbul'a gelerek Celalettin hoca da tedavi oluyor.Hem sizin eviniz de çok yakın.
Celalettin hoca, eşinizi fiziki olarak muayene etmiyor ve eşiniz bundan dolayı da gayet rahat bir şekilde doktora gidebiliyor üzülmeden.
Celalettin hoca, ilk kez muayeneye gelen hastalarından genelde fsh, lh, total testesteron, inhibin B (kan testlerini ücretsiz bir şekilde kendi çalıştığı devlet hastanesinde yaptırtıyor), ultrason filmi (Şirinevler de bir yer) ve spermogram (eşim bu güne kadar 10 dan fazla spermogram testi yaptırdım, hiç bu kadar ayrıntılı spermogram testi görmedim diyor)(Fatih te biryer) testlerini istiyor.Belki sizden farklı bir iki test daha isteyebilir.Bu testleri (inhibin b ve spermogram hariç) akşama doğru eşim hocaya götürdü , Akşamda spermogram mail olarak hocaya gitti.Hoca da akşam mesajla durumunu bildirdi.
Muayene sırasında da bir tane eczanenin telefon numarasını bir de aktarın telefon numarasını ve bir de ayrıntılı spermogram yaptıraacağı yerin telefn numarasını vermiş.İğneleri bedavaya almak için eşime hemen rapor çıkartmış ve iğneleri bir gün sonra kendi reçeteyle yazıp bize gönderdi.
Canım Celalettin hocanın tedavi yöntemi özetle;
1-) Azonun neden kaynaklı olduğunu tespit ediyor.
2-) Hormon düzenlemesi yapıyor.
3-) Germ hücresi çıkışını sağlamaya çalışıyor.(Germ hücresi yoksa).Bitkisellerle
4-) Germ hücresi varsa sperm üretimi için iğne ve bitkisel tedaviyi bir arada kullanıyor.
5-) Sperm üretimi olduğunda ise tüp bebekten ziyade sperm sayısını arttırarak doğal yoldan hamileli gerçekleştirmeye çaba gösteriyor.
6-) Yukarıdaki aşamaların hepsinde ise eşlerimizin ve bizim MORALİMİZİ YÜKSEK TUTMAK için çaba da gösteriyor.(Bütün hastalarının cep telefonunu kendi cebine kaydetmiş ve sperm çıkışı olduğunda veya birinin hamilelik haberinde herkese mesaj atıyor ve böylece o hastalara ve eşlerine moral vermiş oluyor.)
Kısacası ; Tıbbi tedavi, bitkisel tedavi bir arada yürütülürken aynı zaman da psikolojik tedavide yapılmış oluyor.
Benim eşimin yemediği bitki kalmadı nerdeyse.Gitmedi aktar kalmadı.Zavallı benim kocama ya.

Canım tabiki de karar sizin, ben yaşadıklarımı anlattım, sadece size bir nebze de faydalı olabilmek için...