Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
S.a kızlar nasilsiniz. ..üzerinize sağlık benim başım çok ağrıyor yaz kuran kursuna öğretici olarak gidiyorum eve zor attım kendimi .çocuklarla birlikte olmak hem çok güzel hemde çok zor. Arkadaşlar ne olur güçlü olalım benzer durumları hep yaşıyoruz çok zor ama elden bişey gelmiyor dünden başka en son negatif sonuç aldığımda yaşadım bende zaten kotuydum üzerine yakın cevremden iki hamilelik haberi aldım o an dokunsalar aglicam zaten birde eşim işten geldi ona belli etmeyim uzulmesin derken kendi kabuguma cekildim kas yapayım derken göz çıkardım canım benim çok üzüldü .inş bizde mutlu oluruz müjdeli haberler veririz. Kızlar bugün rüyamda hamileymisim kan testi vercekmisim gün atiyolar ay diyorum okadar beklenirmi meraktan oluruz hadi ozele gidelim gidiyoruz kız diyoki evt hamilesiniz idrar testi çıkarıyor çift çizgi aaa bunlar benim idrarimi nerden bulmuşki diyorum esimde daha önce geldik ya diyor .demekki başım bunun için donuyomus diyorum daha ultrasona gircektim eşim namaza uyandırdı .Allah hayırlara çıkarsın rüyası bile güzeldi

Cnm siz mikroskop almistiniz değil mi ne güzel inşallah spermleride görürsünüz yakinda :) aminnnn

Evet almıştık ama bizde kendimizi bu konuda geliştirmeye çalışıyoruz, özel boyalarını bulması çok zor. Yeni buldu eşim, bir gelse :D Sperm olsa onu ayrıştırması kolayda hücre ve lökosit birbirine benzediği için zaman zaman muallakta kalıyoruz. Eğer gördüklerimiz gerçek ise ki bunu profösyonel bir incelemeden sonra kesin anlayacağız. Geçekten bu bile mutluluk sebebi. Çünki en iyi hastanelerden birinde bile eşimin mikro tesesinden sonra bizi için imkansız olduğunu, Germ hücrenin oluşturulamayacağını, o yok ise de hiç birşey olmayacağı söylenmişti. Tabi mecbur bekleyip göreceğiz ama içimdeki anlamsız sevinci sizlerle paylaşmak istedim :)

negüzel mikroskopla nasil bakiliacagini felan biliyorsunuz :) en azindan ara ara bakarsiniz bi umut olur yazdigin gibi. benim esiminde ilac ve igneleri baslayali tam 4 bucuk hafta oldu cok ama cok merak ediyorum biseyler degistimi noldu diye bazen düsünüyorum bide hic bi ilerleme yoksa diye sIkIntI giriyor icime. Almanyada oldugumuz icin de hemen bi gidip baktirilacak yer de degil istanbul ve burda da öyle biyer yokmus :( ins ummadigimiz kadar güzellikklerle karsilasiriz :)

Aslında tam olarak bilmiyoruz, öğrenmeye çalışıyoruz ama her baktığımızda ilerleme var gibi gözüküyor. Araştırmalarımız ve gördüklerimiz birbirini tutuyor ama dediğim gibi profesyonel biri tarafından inceleme yapıldıktan sonra doğruluğu ispatlanmış olacak :)

Bence sizlerde bir mikrokop alın, özellikle tedavisinde ilerleme kaydedenler spermi daha kolay görebilir. Bizim işimize yarayacak kadar olan mikroskop 250 tl ye inmiş ve kargo bedava.

İnşallah hepimiz güzelliklerle karşlaşırız :)

Son düzenleme:
Aslında tam olarak bilmiyoruz, öğrenmeye çalışıyoruz ama her baktığımızda ilerleme var gibi gözüküyor. Araştırmalarımız ve gördüklerimiz birbirini tutuyor ama dediğim gibi profesyonel biri tarafından inceleme yapıldıktan sonra doğruluğu ispatlanmış olacak :)

Bence sizlerde bir mikrokop alın, özellikte tedavisinde ilerleme kaydedenler spermi daha kolay görebilir. Bizim işimize yarayacak kadar olan mikroskop 250 tl ye inmiş ve kargo bedava.

İnşallah hepimiz güzelliklerle karşlaşırız :)

tskler nasil bi mikroskop lazim, yani normal bir mikoskop diye mi arayacagim yoksa özel bitane mi oluyor sperm icin yada kac zoomluk olucak? size bunu doktor felan gösterdimi hic yoksa siz öylece alip kendinizmi arastirmaya basladiniz benim hic bir bilgi yok bu konuda, hatta spermiogramm bile nasil degerlendirildigi konusunu düsünmemistim hic :9:

tskler nasil bi mikroskop lazim, yani normal bir mikoskop diye mi arayacagim yoksa özel bitane mi oluyor sperm icin yada kac zoomluk olucak? size bunu doktor felan gösterdimi hic yoksa siz öylece alip kendinizmi arastirmaya basladiniz benim hic bir bilgi yok bu konuda, hatta spermiogramm bile nasil degerlendirildigi konusunu düsünmemistim hic :9:

Eşim bu konuda uzman bir kişiden sorarak ve kendide araştırarak mikroskobu aldı. 400 zoomluk yeterli ama ekstra bir parça ile 800 zoomluk bir başlıkla çok daha yakın gözüküyor. Geniş kapsamlı mikroskopa gerek yok .Bu bizim içinde yeterli zaten :1:

İnternette bir çok bilgide mevcut, yavaş yavaş öğreniyor insan. En azından bir değişim varmı onu görebiliyoruz. Ayrıca iki başlık olmasıda; aynı anda bir tarafından ben bir tarafından eşim bakarak görebiliyoruz. İnce ayarlarını yapıp yakınlaştırdığında 400 zoom bile büyük gösteriyor.

LIZER MIKROSKOP SET YG-21RSM tabi her sitede fiyat faklı ama araştırırsanız 250 tl' yede aynısı var. Bunun yanında lamalleri, sperm çekici, boya vs. ayrı para ödeniyor. Boyaları biraz pahalıymış ama ne kadar diye sormadım :)

Düzlem- Kapsamlı Mercek : WF10X 400 katı büyültüyor, Bizimki bu.... ama wf20x - parçasınıda alırsanız 800 katı büyültüyor. Oda 40-50 tl gibi bir rakam. Yani sadece mikroskop 300 tl ye geliyor.

Son düzenleme:
Eşim bu konuda uzman bir kişiden sorarak ve kendide araştırarak mikroskobu aldı. 400 zoomluk yeterli ama ekstra bir parça ile 800 zoomluk bir başlıkla çok daha yakın gözüküyor. Geniş kapsamlı mikroskopa gerek yok .Bu bizim içinde yeterli zaten :1:

İnternette bir çok bilgide mevcut, yavaş yavaş öğreniyor insan. En azından bir değişim varmı onu görebiliyoruz. Ayrıca iki başlık olmasıda; aynı anda bir tarafından ben bir tarafından eşim bakarak görebiliyoruz. İnce ayarlarını yapıp yakınlaştırdığında 400 zoom bile büyük gösteriyor.

LIZER MIKROSKOP SET YG-21RSM tabi her sitede fiyat faklı ama araştırırsanız 250 tl' yede aynısı var. Bunun yanında lamalleri, sperm çekici, boya vs. ayrı para ödeniyor. Boyaları biraz pahalıymış ama ne kadar diye sormadım :)

Düzlem- Kapsamlı Mercek : WF10X 400 katı büyültüyor, Bizimki bu.... ama wf20x - parçasınıda alırsanız 800 katı büyültüyor. Oda 40-50 tl gibi bir rakam. Yani sadece mikroskop 300 tl ye geliyor.

tlnszn merhaba canım,acaba bu mikroskobun video ve fotoğraf çekme gibi özellikleri varmı?

tamam canim bilgilerin icin tesekkürler. alsammi almasammi buseferde kafayi mikroskopun basinda bozmamayim :52:

tamam canim bilgilerin icin tesekkürler. alsammi almasammi buseferde kafayi mikroskopun basinda bozmamayim :52:

Rica ederim :) Valla doğruyu söylemek gerekirse alınsa bir türlü alınmasa bir türlü. İlk başta biz kafayı bozduk sayılır ama bir süre sonra normale dönüyor :9:

Kızlar facedeki grupta gordum biarkadasta yazmiski 10-15mikron olmasi kuyruk oluşturduğunu gostermez daha bunlarda kendileri bölüncekler demiş kafam iyice karıştı hepimiz okadar yoruldukki bian önce ciksin su spermler herkeste

Merhabalar gecmise bakmaya calisiyorum ama cok uzun okumaya baslarsam bitirebilir miyim ki :(
kizlar biliorsunuz benim hamilelik baya zor geciyor rahim kasilmalari baslamisti hala gecmedi erken dogum olupta kaybetmem bebislerimi insallah :(
Bide kiz bebekte bagorsak parlamasi vardi cok sukur gecti 4lu test sonuclari iyi cikti rabbim saglik sihhat versin daima :(
Allah bu derdi verdiyse mutlaka bir bildogi var dedim hep... Bu dertle kendisine yakinlastirmak istemis diye dusunuyorum artik.. namaza baslamistim 2 yil kadar oldu simdi oturarark kiliyorum gerci ama affetsin egilmem imkansiz veeee ck sukur kuranin arapcasini bugin itibariyle okumaya basladim :D
Her vakit namazimda ve kuran ogrenirken bile sizlere de dua ediyorum en yakin zamanda tedavileriniz olumlu sonuclansin diye...
Allahim dualarimizi kabul eylesin ve hic kimseyi bu dertle sinamasin insallah opuyorum hepinizi allaha emanet olun :-*

Merhabalar gecmise bakmaya calisiyorum ama cok uzun okumaya baslarsam bitirebilir miyim ki :(
kizlar biliorsunuz benim hamilelik baya zor geciyor rahim kasilmalari baslamisti hala gecmedi erken dogum olupta kaybetmem bebislerimi insallah :(
Bide kiz bebekte bagorsak parlamasi vardi cok sukur gecti 4lu test sonuclari iyi cikti rabbim saglik sihhat versin daima :(
Allah bu derdi verdiyse mutlaka bir bildogi var dedim hep... Bu dertle kendisine yakinlastirmak istemis diye dusunuyorum artik.. namaza baslamistim 2 yil kadar oldu simdi oturarark kiliyorum gerci ama affetsin egilmem imkansiz veeee ck sukur kuranin arapcasini bugin itibariyle okumaya basladim :D
Her vakit namazimda ve kuran ogrenirken bile sizlere de dua ediyorum en yakin zamanda tedavileriniz olumlu sonuclansin diye...
Allahim dualarimizi kabul eylesin ve hic kimseyi bu dertle sinamasin insallah opuyorum hepinizi allaha emanet olun :-*
Hosgeldin cnm masallah aylar su gibi gecsin o guzel gunler gelsin ins.ayy minigin iilesmis demekki gecmis olsun.masallahhhh kurani arapcasindan okumak kadar duyulan haz yoktur cnm ne guzel ogrenmisssin amin cnm bizlerde o guzel gunleri gorelim saglikla...

Sıra ECRİN23 kardeşimizde
Bu kardeşimizin niyeti eşinde bol bol kaliteli spermlerin çıkması :16:
Veee ikiz ikiz :55::8: hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlarının olması :16:
Herkes 158 adet Selevatı Tefriciye Okuyor
ECRİN23 canm sen 178 adet okuyacaksın
Okunma süremiz YARIN akşama kadar olacak
Lütfen zamanında ve düzenli olarak okuyalım :45:
Haydi pamuk eller zikirmatiklere
Rabbim kabül ve makbul buyursun inşallah :16::16:

NOT:Kumbaramızda fazladan tefriciye var.
Okuyamayan yetiştiremeyen arkadaşlara verebilirim canlarım

Son düzenleyen: Moderatör:
ELİFZEYNEP CANIM DUAN BİTTİ
2 rekat namaz kıl,secdede dua ed.
Yasin oku.

Elhamdulillahi Rabbil Alemîn..

Vesselâtu vesselamu alâ Resûlina Muhammediv ve alâ âlîhî ve sahbihî ecmaîn!

Allâhumme Rabbenâ Ya Rabbenâ! Tekabbel minnâ!Inneke EnteS Semîul Alîm!

Ya ilâhel Âlemîn! Ya Erhamerrâhimin!

Ya Rabbelalemin!

Yâ Rabbi! Dile getirdiğimiz her türlü eşsiz hamd ve sena ancak Sana mahsusdur. Bütün salat ü selamlar; rahmet ve selametlikler, iki cihan güneşi, baslarımızın tacı Rahmeten lil’âlemin, ResûI-i Ekrem ve Nebiyy-i Muhterem Seyyidina-Ebe’l-Kaasım Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellem Efendimiz ve O’nun bütün âl ve ashabına olsun

Rabbim okunan duaların hürmetine,Peygamber Efendimiz (S.A.V) in yüzü suyu hürmetine,şehitlerin şühedaların yüzü suyu hürmetine,şu günahsız yavruların hürmetine,Rabbimizin isimleri hürmetine duamızı kabül eylesin İnşallah

Rabbim bu kardeşimiz için eşine şifa ve selametler nasip et.Eşinde bol bol kaliteli spermlerin çıkmasını nasip et
Bu kardeşimizin yuvasını çocuk sesleri ile şenlendir.
Şu Mübarek üç ayların yüzü suyu hürmetine dualarımızı hayırlısıyla kabul et.
Burada amin diyen kardeşlerimize de gönüllerindeki muratları hasıl eyle, eşlerine şifalar ve selametler ver.
Allahım bir hatamız kusurumuz varsa affeyle,Bizi doğru yolundan ayırma

Amin, Amin, Amin… Bi hürmeti seyyidi’l-mürselin ve’l-hâmdülillahi Rabbi’l-Alemin :16::16::16::16::16:

Son düzenleyen: Moderatör:
14-doğadandeva_______________ 16/06/2014 pazartesi
elzem____________________ 158

15-zumra11__________________ 18/06/2014 Çarşamba
ese44_____________________158

16-ese44_____________________20/06/2014 cuma
çare________________________158
tosbag______________________158
ese44_______________________158
eda09_______________________158
elzem______________________158
ecrin23_____________________158

17-penbis____________________22/06/2014 pazar
çare______________________158
edebal____________________158
aslıhikmet_________________158
ese44_____________________158
ecrin23___________________158
eda09____________________158

NOT:Arkadaşlar lütfen listeleri bir an önce tamamlayalım.Çok uzadı gitti ya.
Yarın penbis kardeşimiz test verecek ama onun duası da halen bitmedi
158 adet tefriciyeyi okumak bu kadar zor mu ya 2 günlük süre yetmiyor mu????
Önce dualarınızı okuyun sonra ne yapacaksanız yapın.

herkese günaydınlar
ramazana saatler kala rabbim hepimize huzur versin oruçlarımızı layıkıyla tutmak nasip olsun....:16::16:

Back
X