Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bize de atrofik denmiş yani o zaman bizim de tek testiste arancak. Tabi o günlere gelebilirsek...
Bizim de ameliyattan sonra ergenlik çağına gelince sperm testi yaptırmışlar. Sperm çıkmış ozaman..
Ya peki 28 yaşında indirilende nasıl çıkıyor nasıl gelişiyor..
Tabii ki az değil canım.. inşallah tedavii yolunu seçer eşin. Sonuçta tedavi olup yine ameliyat olcak..
Ben bunalrı konuşamıyorum bile ..bebek konusu olunca biliyorum olmayacak diyor.Allahımın bir bildiği vardır elbette ama herşey mi üstüste gelir
Geçen düşünüyordum.. Ben kimdim nelerden hoşlanırdım hayallerim nelerdi gün geçtikçe hatırlamakta zorlanıyorum..

Öyle işte cnm ya 28 yaşında oluyor ve bulunuyor demek hücreleri falan çok iyi idi. Volumleri yazıyor mu cnm 2 cm3 altına bakmıyorlar sanırım . Bende öyle cnm ya ne kadar mutlu 4 sene geçirmişim diyorum şimdi her dk kafamda bu var ya sabah sıkıntıya uyanmak :( hep dua ediyorum azosperm çok zor Rabbim şifasını ver diye. Cnm siz yeni öğrendiniz daha biraz zaman geçsin elin de toparlar az da olsa[/QUOTE]

Yok canım zaten ultrasona girmedi. Herlade ultrasonda belli oluyor volümleri :44:Elle muayene oldu. Biri atrofik biri normale yakın yazıyor kağıtta..
Sen çalışıyor musun canım bu arada?
Ya sorma gerçekten çok ama çok zormuş.. Ortaokuldan beri arkadşım var tek dostum dedğim arkadaşım. Hep onla hayal kurardık aynı anda doğuralm diye. o benden bir sene sonra evlendi. Geçen bebek yapmak işitiyorum artık falan dedi. Geçiştirdim Ama içimden koptu bişeyler.Sabah rüyayla karışık oun hamile olduğu ihtimalini düşündüm . Ağlıyacaktım nerdeyse. İnan arkadaşlığmı bile bitirebilirim .Ben böyle bir insan değilim ki. BEn hep Allah kalbine göre versin derim hrkese. Benim kalbim mi kötü ozaman...Offffffffffffffffffff çıldırcam

arkadaşım ben sizin rahatsızığınızı anlamadım tek derdiniz geç boşalmamı?yani elinizde sperm testi falan yok birşeylerin ters gitmesi durumunu anlayamadım eşiniz azospermli mi?

iliskide bosalamiyor. ve kendi kendinede cok gec bosaliyor. bu yuzden doktora gitti testislerin kucuk demis kan testi yapti fsh 14 lh7 testesteron1,75 cikti. ama testis kucuklugunu cok onemsemis. genetik test yaptirinn ramazamdan sonra demis:(

ecrin_bebek
canım biliyorsun benim eşimin doktoruda emre beydi bizde kendisinden çok memnunuz .ama emre bey gerçekten gerek duymadığı kişiye tedavi uygulamıyor.benim eşimde ameliyatta sperm bulundu ama genetikten dolayı embriyolarımız 5. güne gelince ölüyorlar doktorun da dediği gibi blastosist embriyo olması spermin kalitesine bağlı.biz emre beyle görüştük eşimin tekrar ameliyat olmasını istedik öncesinde tedavi görmesini teklif ettik fakat bizede aynı şeyi söyledi hiç gerek yok sonucu değişmez dedi.
sizin durumla ilgilide şunu söyliyeyim en son emre beyle görüştüğümüzde çok mutluydu sebebi ise bir hastası varmış bayan tüpbebeğe hazılanmamış eşi mikrotese ameliyatı olmuş sperm bulunmuş dondurulmuş 1 ay sonra eşi tüpbebeğe hazırlanmış ama spermler çözülünce ölmüş.daha sonra eşimini tekrar ameliyat etmiş ama bu defa sperm bulunmamış.tedavi iptal olmuş.eşlerin ısrarı üzerine tekrar 6 ay sonra ameliyat etmiş bu defa eşler birlikte hazırlanmış tüpbebeğe ve mutlu son kadın hamile kalmış inşallah sizde mutlu sona ulaşanlardan olursunuz:49::49::49:

Son düzenleme:
iliskide bosalamiyor. ve kendi kendinede cok gec bosaliyor. bu yuzden doktora gitti testislerin kucuk demis kan testi yapti fsh 14 lh7 testesteron1,75 cikti. ama testis kucuklugunu cok onemsemis. genetik test yaptirinn ramazamdan sonra demis:(
canım bu durum çokta üzülecek bir durum değil bence tedavisi olan bir rahatsızlık testis küçüklüğünde zaten fsh yükselir canım kafana takma benim arkadaşımın eşinin fsh değeri 39 du ve 10 gün sonra doğum yapacak.bence önemli olan eşinde sperm çıkması vakit kaybetmeden sperm testi yaptırın ve balayınızı kendinize zehir etmeyin hayatın ve bulunduğunuz anın güzelliğini yaşayın:34::34:

hepinizi yeni yeni tanicam sizin sorun nedir ne kadarlik evlisiniz? inanin burda birinin cocugu oldugunu duysam kendiminki kadar sevincem. olu gibi uyuyorum sadece :( bende icimden diyorum bi sonuclari bekle ama cogu isaret bana esimin probleminin ciddi oldugunu gosteriyo:( sperm ciksin kurban kesicem o derce:(

Ben de yeniyim canım burda. Öğreneli bir ay falan oldu.Ama öğrendiğimden beri bu forumu okuyorum 13000 sayfanın yarısından fazlasını okudum.Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim dua okumaya başladım rahatlıyorum ozaman. Psikoloğa gitmeyie hiç bu kadar ihtiyaç duymamıştım... Bizim de fsh 14 çıktı. Küçükken testis yerinde diilmiş geç indirilmiş 6 yaşında. Meğer 2 yaşına kadar olması gereken bir ameliytamış. O yüzden şuanda 0 sperm var.

canım bu durum çokta üzülecek bir durum değil bence tedavisi olan bir rahatsızlık testis küçüklüğünde zaten fsh yükselir canım kafana takma benim arkadaşımın eşinin fsh değeri 39 du ve 10 gün sonra doğum yapacak.bence önemli olan eşinde sperm çıkması vakit kaybetmeden sperm testi yaptırın ve balayınızı kendinize zehir etmeyin hayatın ve bulunduğunuz anın güzelliğini yaşayın:34::34:

peki normal yollami hamile kaldi arkadasin nurusima. ben baya arastirdim klinefelter sendromuna benziyo bicok ozelligi. testisleri kucuk, omuzlari dar, boyu uzun, kalcasi baya var hatta bu yuzden damatlik pantolon bulmakta zorlanmistik, sesi ince fln. hatta klinefelter hastalari okumaya gec cikabilir ilkokulda diye okumustum. esim okumaya gec ckmis falan, bunun gibi bicok ozellik uyuyor:(

Ben de yeniyim canım burda. Öğreneli bir ay falan oldu.Ama öğrendiğimden beri bu forumu okuyorum 13000 sayfanın yarısından fazlasını okudum.Akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim dua okumaya başladım rahatlıyorum ozaman. Psikoloğa gitmeyie hiç bu kadar ihtiyaç duymamıştım... Bizim de fsh 14 çıktı. Küçükken testis yerinde diilmiş geç indirilmiş 6 yaşında. Meğer 2 yaşına kadar olması gereken bir ameliytamış. O yüzden şuanda 0 sperm var.

kesinlikle pskologa gitmeyi dusunuyorum bende :( esime yansitmamaya calisirken kimseye belli etmemeye calisirken kendim tukeniyorum. yalniz bu insanlar daha once neden gtmemis doktora tamam cok sevdim falan ama bilsem bu tarz problemleri var yinede askimi icime gomer evlenmezdim. cunku cogu insan sevmese bile cocugu olsun diye evleniyor:(

peki normal yollami hamile kaldi arkadasin nurusima. ben baya arastirdim klinefelter sendromuna benziyo bicok ozelligi. testisleri kucuk, omuzlari dar, boyu uzun, kalcasi baya var hatta bu yuzden damatlik pantolon bulmakta zorlanmistik, sesi ince fln. hatta klinefelter hastalari okumaya gec cikabilir ilkokulda diye okumustum. esim okumaya gec ckmis falan, bunun gibi bicok ozellik uyuyor:(
hayır canım tüpbebekle hamile kaldı aynı anda tedavi olduk o hamiş kaldı bense negatif sonuç aldım.canım benim eşimdeki özellikler şöyle cinsel isteksizlik buda testesteron düşüklüğünden kaynaklanıyor.ufak testis yaklaşık fındık kadar, kıllanması çok az.kas yapısı çok az yani kolları falan ince .şimdilik aklıma gelenler bunlar

Son düzenleme:
hayır canım tüpbebekle hamile kaldı aynı anda tedavi olduk o hamiş kaldı bense negatif sonuç aldım.canım benim eşimdeki özellikler şöyle cinsel isteksizlik buda testesteron düşüklüğünden kaynaklanıyor.ufak testis yaklaşık fındık kadar, kıllanması çok az.kas yapısı çok az yani kolları falan ince .şimdilik aklıma gelenler bunlar

Insallah Allah sanada yasatir bu mutlulugu. evet bu tarz problemde var cinsel isteksizlik. peki sizde gec bosalma varmiydi

kesinlikle pskologa gitmeyi dusunuyorum bende :( esime yansitmamaya calisirken kimseye belli etmemeye calisirken kendim tukeniyorum. yalniz bu insanlar daha once neden gtmemis doktora tamam cok sevdim falan ama bilsem bu tarz problemleri var yinede askimi icime gomer evlenmezdim. cunku cogu insan sevmese bile cocugu olsun diye evleniyor:(

Onların da suçu yok ki ben canm.. Bizim durumda annesi geç farketmese böyle bir sonuç olamyacaktı. Ben evlenmden önce bişeyler biliyordum ama nasılsa tedav oluruz falan dedik.Konunun bu kadar ciddi olduğunu falan hiç araştırmadım. Ergenlk çağında sperm çıkışı varmış test yapılmış ozamanlar.
Biz 3 senelik evliyiz neyazıkki tek sorunumz bu değil. Aslında sorundan başka bir şey yaşamıyoruz.. ben de evliliğimi sorguluyorum çünkü çok mutsuzum ama bu sebepten dolayı değil..
Düşünsene belki bizde de sorun var bilmiyoruz. Veya olabilirdi ozaman bizimle savaşak birini aramayack mıydık .Kendini onun yerine koy canım

haklisin arkadasim. bugun tamda bunu sorgularken kendi kendime arkadasimin face de paylastigi su yaziyi okudum
EVLİLİK KADERDİR...
Kiminle evleneceğimiz ezelden muayyen olup, hiçbir surette değişmeyeceğini, hatta Ashab-ı Kiram'dan bir zatın Peygamberimize,
"falan kadınla evlenmek istiyorum, duâ buyurun." demesi üzerine;
Peygamberimiz;
"eğer sana İsrafil, Mikail Ve Hamele-i Arş (Arş-ı Ala'yı taşıyan Melekler) duâ etse,
aralarında ben de bulunsam,
gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin." buyuruyor.
-Hadis-i Şerif / Ramuzü'l eHâdis:357/ 9
demekki bunlari yasamak bizim kaderimizmis. suanki pskolojiyle herseyi sorguluyorum buda gecer umarim:( mantikli dusunemiyorum:( cok uzgunum cunku:(

Son düzenleme:
haklisin arkadasim. bugun tamda bunu sorgularken kendi kendime arkadasimin face de paylastigi su yaziyi okudum
EVLİLİK KADERDİR...
Kiminle evleneceğimiz ezelden muayyen olup, hiçbir surette değişmeyeceğini, hatta Ashab-ı Kiram'dan bir zatın Peygamberimize,
"falan kadınla evlenmek istiyorum, duâ buyurun." demesi üzerine;
Peygamberimiz;
"eğer sana İsrafil, Mikail Ve Hamele-i Arş (Arş-ı Ala'yı taşıyan Melekler) duâ etse,
aralarında ben de bulunsam,
gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin." buyuruyor.
-Hadis-i Şerif / Ramuzü'l eHâdis:357/ 9
demekki bunlari yasamak bizim kaderimizmis. suanki pskolojiyle herseyi sorguluyorum buda gecer umarim:( mantikli dusunemiyorum:( cok uzgunum cunku:(

Enterasanmış ben de bilmiyordum. Demek ki kaderimiz buymuş be canım. Mutlu olacağıma okdar innamıştım ki. En iyi anlaşan en çok yakışan...vs bizdik arkadaşalrımızın arasında.. Şimdi ise.......
eşine teşhis konulsun bence hemen bir psikolğa git. param olsa koşa koşa gidicem ben...
Sen İstanbulda mı yaşıyorsun

Enterasanmış ben de bilmiyordum. Demek ki kaderimiz buymuş be canım. Mutlu olacağıma okdar innamıştım ki. En iyi anlaşan en çok yakışan...vs bizdik arkadaşalrımızın arasında.. Şimdi ise.......
eşine teşhis konulsun bence hemen bir psikolğa git. param olsa koşa koşa gidicem ben...
Sen İstanbulda mı yaşıyorsun

malesef benimde pskologa gidebilcek durumum yok suan daha yeni evlendigimden bisuru borc var:( istanbulda yasamiyorum cnm ozelden yazarim yasadigim sehri. tabi once bu siteden nasil ozelden msj atilacagini bulmam lazim

malesef benimde pskologa gidebilcek durumum yok suan daha yeni evlendigimden bisuru borc var:( istanbulda yasamiyorum cnm ozelden yazarim yasadigim sehri. tabi once bu siteden nasil ozelden msj atilacagini bulmam lazim

hepinize iyi geceler arkadaslar desteginiz icin sagolun varolun. Allah hepimize evlat sahibi olmayi nasip etsin

Ah o borçlar bizi bitirdi zaten...
ben de tam bilmiyorum. Aama galiba belirli bir mesaj sayısına ulaştıktan sonra özel mesaj hakkın oluyor. Deneyimli arkadaşlar daha iyi bilir..
Yok önemli diil canm muhabbet olsun diye sordum..
Sabaaha kadar uyuyamıyorum öğlen kalıyorum. Ptesi iş grüşmesine gitcem sabah nasıl kalkcam bakalım.. Dualarımı okıcam şimdi. Ama konuşmak istersen telden görürüm cvp veririm.
Herkese iyi geceler

yasim 30, simdiye kadar hep asik olabilecek biri olsun diye bekledim. severek evlendim. o ara tam baskasinin evlilik teklifini kabul edicektim gonulsuzce yasim geciyo diye. sonra esim cikti karsima sevdim cok. ama mutluluguma nazarmi degdi hicbise anlamadim evliligimden:( xxy li arkadaslar varsa onlarin eslerindede gec bosalma sorunu varmi acaba:( bu yuzden esim gitti 1 aylik evliyken ve genetik test istedi doktor. universitede genetik dersi almistim ve klinefelter sendromunmdanmi supheleniyo diye geldim arastirma yaptim:( bazi ozellikleri uyuyor esimin. daha testi 2 hafta sonra vericek ama sonuc gelene kadar icim icimi yer:(

Canım hoş geldin. Genetik testine daha zaman var iki hfta, bence hemen bi semen testi yaptırın. Benim eşimin genetikte y delesyonu var ;(. birkaç sperm çıkışımız oluyor ama morfolojiye bakılamıyor. Araştırdığım kadarıylada genetik sorunu olanların morfolojisi bozuk oluyormuş. Rabbim ol deyince kimse engel olamaz. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bende evliliğimin 6 ayında filan öğrendim. İnan süreç çok sıkıntılı. Mümkün olduğunca eşine destek ol. Buda bizim sınavımız.

Günaydın arkadaşlar.
Dün test yaptırdık eşimin sonuçları: fsh 3,75, lh 1,26, testestoron 364,09 (14 -73 normal aralığı), aslında menagon kullanıyoruz ama bu testestoron düşmüyor, iyi bişeymi kötü bişeymi analayamadım.

Esinin ne sucu var bence haksizlik ediyorsun. Sende bir problem olsa ve esin boyle keske evlenmeseydim dese veya bunu sana hissettirse ne dusunurdun. Ben 31 yasindayim esimle 10 yil once tanistik. O kendindeki problemi biliyordu onceden doktora gitmis yani. 7 yil oncede evlendik. 5 yil hic bu konuyu acmadik bile. 2 yildir ugrasiyoruz henuz bir sonuc alamadik. Ama herzaman diyorum allahim hayirlisi neyse onu gostersin. Cocugu olup kaybedenler var bu aciyi yasamak daha mi kolay? Amansiz hastaliklar var.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Back
X