Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
İlkbaharcığım çok sevindim nazlı spermler gözükmeye başlamış.Allah artttırsın ve sağlıklı bebişlerine kavuş inşallah sabrın sonu selamettir.

Çok sevindim arkadaşım bize de umut oluyor. .. hayırlı olsun. .devamı gelir inş bitkisellere devam ediyor musunuz?

devam ediyoruz cnm

cnm ya ohhh be güzel bi haber aldık bi kişiden.. maşalllah devamı artarak kaliteli şekilde gelsin....:KK9::KK9::KK9:[/QUOTE]

Merhaba Canlar;
Ucubirarada canım beni merak etmişsiniz.
Arada gelip okuyorum sayfaları çok üzlüyorum.
Son zamanda yaşanılanlar için çok üzüldüm.
benim tedavi sürecimde malesef iptal oldu çünkü o kadar ilaç iğneden sonra tek bir tane yumurta oldu.
Önce üzüldüm.Sonra topladım kendimi.5 dk.lık bir üzüntü yaşadım herşey beni buldu gibi ama sonra aşağıdaki yazıları olan arkadaşım gibi düşündüm.
Babamı kaybettikten sonra psikologa başladım atlatamadım çünkü kaybını 2 ay olcak.
kabul et dedi öldüğünü artık olmayacağını ancak kabul edersen iyi olacaksın.

Doktor o anda tüp tedaviniz iptal dediği anda herşey de beni buluyor dedim sonra dedim ki.
yahu bir rahatla elinde geleni yapıyorsun.babanın 40 çıkmadan doktora geldin zaman geçmesin diye.
olmayacak oluşunuda kabul et bu çok uzun bir süreç...Bunun bilinciyle gücün varsa hertürlü şeyi duymaya devam et.
Ya da kabulet bitir.
Aynı aşağıdaki arkadaşım gibi düşündüm.
çok şükür eşim var.evim var erzağım var.
Babam olmasada benle biliyorum annem var son 20 kasımda tetikleri yapıldı meme kanseriydi gene temiz çıktı 3 ay sonraya kaldı çok şükür.
Doktordan dönüyorum minibüse bindik eşimle bi çocuk üstüme doğru düştü önce kızdım.dikkat etse diye.
sonra anladım ki çocuk otistik.
yanında babasıözür diledi.minibüste çığlık attım durdu sürekli konuşmaya çalıştım onla babası tşk edip indi minibüsten.
Arkalarından bakarken Allahım dedim bencillik illa olsun illa olsun demek...
Sağlıkla sıhhatle hayırlı evlat olcaksa olsun.
Yanlışda anlaşılmasın öyle dünyaya gelirsede tabiki bakılacak.

yani tedavim onca ilaç yüklemesi iptal aşılama yapalım dedi hazır ilaç kullandınız.
tamam dedik cumartesi aşılama oldum 14 aralık test tarihim.
Allahım hepimiz için hayırlısını versin.
Her zaman dualarımdasınız.

Sevgili eyinas, birkaç gündür yazılarını takip ediyorum, biliyorum ki çok zor yaşadığınız zamanlar, sadece kendimden örnek vermek istiyorum. Biz azospermi olduğumuzu öğrendikten bikaç gün sonra şanlıurfaya işimiz düştü ve hz. Eyyüp peygamberimizin ziyaretine giderek hayat hikayesini öğrendim.

sevgili eyinas, yazılarını yaşadığın zor zamanları birkaç gündür takip ediyorum. İnan ki ben de sadece azospermi olduğumuzu öğrendiğimde yıkılmıştım, dinimiz hakkında çok bilgili olmasam da her zaman adaletli, yardımsever ve merhametli bir insan olmuştum. Sadece kendi başımdan geçen birkaç olayı anlatarak inşallah içinin ferahlamasını sağlayabilirim. Biz azospermi olduğumuzu öğrendikten 2 gün sonra yolumuz bir şekilde şanlıurfaya düştü ve hz eyyüp peygamberimizin ziyaretine gittik. Hayat hikayesini oradan öğrenince, ben bunun bir rastlantı olmAdığını anladım. Peygamberimizin çok sayıda çocuğu, çok güzel bir evi, ve çok sayıda hayvanı varmış. Dört dörtlük bir hayat yani... Tabiki peygamberimiz her zaman çok inançlı bir insanmış. Bir gün kendisi hayvanları otlatmak için dışarı çıktığında bir deprem oluyo tüm ailesi evdeyken ev yıkılıyo tüm çocukları ailesi vefat ediyo ve evide gidiyo tabiki. Ardından bir salgın geliyo ve tüm hayvanları telef oluyo. Son olarak ta kendisi hasta oluyo, vücudunda yaralar çıkıyo, yatağa düşüyor. Tabi bu vakte kadar inancından asla sapmıyor. En son olarak ibadet edemeyeceği noktada allaha yalvarıyo sadece ibadet edip dua edebileceğim kadar şifa ver yarabbim diye, işte o zaman allah değneğini yere vur, oradan su çıkıcak onunla yıkan diyor ve bu sayede peygamberimiz iyileşiyor. İşte bu yüzden sabrın peygamberi derler hz eyyüp için. Biliyosunuz ki allah bize peygamberlerin hayatlarından örnek almamızı emreder. İşte ben de o an dedim ki çok şükür kocam yanımda, anam babam sağ, üstümde çatım, sadece beni değil belki de 10 aileyi 3-4 gün doyuracak kadar erzağım var evde, peygamberimizim sınavının yanında bizimki nedir ki, buarada hatırlatayım hz eyyüp her zaman namazını kılan örnek bir insandı bu sınavlara tabi tutulduğunda... Çok geçmedi birkaç gün sonra bir arkadaşımın bebeği için hediye almaya gittik eşimle, buarada asla bu tür durumlardan kaçmadım eşimle, orada çok güzel bir kız çocuğu gördük eşimle, bir elbise tutmuş annesine yalvarıyo alalım diye, ama kızın saçı yok kaşı yok, yüzünde bir maske.... Gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tuttum, eşim hadi biz alalım elbiseyi ona dediyse de karşı tarafı bilmeden zor duruma düşürürüz diye kabul etmesemde sadece o kız çocuyla yüzyüze gelmeye dayanamam diye bahane uydurdum. Allah bilir sizler bile 10 gün bir iğne vurdurduğunuzda canınız nasıl acıyoken, o küçücük çocuk nasıl ilaçlarla başa çıkıp, vücudu delik deşik olmuştur. İşte o zaman dedim ki tabiki allah bilir ama eğer allah bir evlat verip hep o özendiğim hamilelikleri giyip kocama nazlar yapacağım zamanları yaşatıp da aynı zamanda bana bu acıyı yaşatıcaksa, benim gönlümden geçen bana hiç vermesin daha iyi... Çocuğunuzun başında yıllarca hastanede, elinizden hiçbir şey gelmeden onun acı çekişini izlediğinizi düşünsenize... İşte o nedenle kuranda da geçtiği gibi sizin şer dediğinizde de bir hayır vardır ama onu allah bilir siz bilemezsiniz... Ben şuan bir çocuk sahibi olmamanın acısını çekmeye razıyım, yeter ki allah eşimi bana, beni de eşime bağışlasın...

Biliyorum uzun oldu ama son birşey daha, doğuracağımız çocuğun biz her ne kadar üstüne düşüp iyi yetiştireceğimize inansak ta, iyi bir insan olup olmayacağını allah bilir, belki de bir katil olup masum canlar alıcak, belki de bir dikdatör olup savaşlar çıkarıp binlerce cana kıyacak... Unutmayın ki hz adem in oğlu kendi kardeşinin canına kıydı, hz nuh un oğlu babasının dinine inanmayarak gemiye binmedi, hiçbirimiz peygamberlerimiz kadar örnek kullar değiliz üstelik, kimse bunu iddaa edemez, hele ki şimdi yaşadığımız çağı ve sapkınlıkları düşününce... O nedenle lütfen allahtan tabiki dualarınızı esirgemeyin, her zaman yalvarın, ama ne olur hayırlı, sağlıklı, iman dolu ve merhametli bir evlat isteyin... Bir bebek herşey değil diye düşünüyorum, hele hele hayırsız bir evlat olacaksa allah vermesin dostlar diye düşünüyorum.... Verirse de yine kabulumdur, ne gelirse allahtan gelir, o da hoş gelir inşallah... Suan biz tedavilerimize başlamadık, ama bizim durumumuzda çok zor gözüküyo, ben kendimi şimdiden anne olamayacağıma hazırladım, böylece olmadığında üzülmem ama olursa da sevinmek adına... Lütfen metanetli olalım dostlar, elimizdekilere şükredelim, suan sahip olamadığımız bir bebek yerine bazen de sahip olduğumuz sağlığımız, aile huzurumuz, başımızdaki çatımıza, varlığımıza, ulaşabildiğimiz tüm rızıklara şükredelim

Gönlümden geçen herşeye tercüman olmuşsunuz.Teşşekür ederiz.

Merhaba Canlar;
Ucubirarada canım beni merak etmişsiniz.
Arada gelip okuyorum sayfaları çok üzlüyorum.
Son zamanda yaşanılanlar için çok üzüldüm.
benim tedavi sürecimde malesef iptal oldu çünkü o kadar ilaç iğneden sonra tek bir tane yumurta oldu.
Önce üzüldüm.Sonra topladım kendimi.5 dk.lık bir üzüntü yaşadım herşey beni buldu gibi ama sonra aşağıdaki yazıları olan arkadaşım gibi düşündüm.
Babamı kaybettikten sonra psikologa başladım atlatamadım çünkü kaybını 2 ay olcak.
kabul et dedi öldüğünü artık olmayacağını ancak kabul edersen iyi olacaksın.

Doktor o anda tüp tedaviniz iptal dediği anda herşey de beni buluyor dedim sonra dedim ki.
yahu bir rahatla elinde geleni yapıyorsun.babanın 40 çıkmadan doktora geldin zaman geçmesin diye.
olmayacak oluşunuda kabul et bu çok uzun bir süreç...Bunun bilinciyle gücün varsa hertürlü şeyi duymaya devam et.
Ya da kabulet bitir.
Aynı aşağıdaki arkadaşım gibi düşündüm.
çok şükür eşim var.evim var erzağım var.
Babam olmasada benle biliyorum annem var son 20 kasımda tetikleri yapıldı meme kanseriydi gene temiz çıktı 3 ay sonraya kaldı çok şükür.
Doktordan dönüyorum minibüse bindik eşimle bi çocuk üstüme doğru düştü önce kızdım.dikkat etse diye.
sonra anladım ki çocuk otistik.
yanında babasıözür diledi.minibüste çığlık attım durdu sürekli konuşmaya çalıştım onla babası tşk edip indi minibüsten.
Arkalarından bakarken Allahım dedim bencillik illa olsun illa olsun demek...
Sağlıkla sıhhatle hayırlı evlat olcaksa olsun.
Yanlışda anlaşılmasın öyle dünyaya gelirsede tabiki bakılacak.

yani tedavim onca ilaç yüklemesi iptal aşılama yapalım dedi hazır ilaç kullandınız.
tamam dedik cumartesi aşılama oldum 14 aralık test tarihim.
Allahım hepimiz için hayırlısını versin.
Her zaman dualarımdasınız.

Gönlümden geçen herşeye tercüman olmuşsunuz.Teşşekür ederiz.
Hakikaten bazen öyle oluyo ki hiçbir şeyin rastlantı olmadığını düşünüyor insan, hani allah bi kapıyı açar bi kapıyı kapar derler, azospermi haberinin ardından başımdan, başınızdan geçen olaylarla metanet bulup güç veren allaha şükürler olsun. Umarım tedavileriniz de olumlu geçer, hayırlısı neyse hakkınızda o oluverir.

Kizlar dogal antibiyotik tarifi ogrendim belki lökosit icin iyi gelir. Kullanmak isteyn olursa tarifini verebilrm:)

kızlar ne olur yazın.o kadar içim kötüki.varmı bizim gbi 2 tese sonrası sperm çıkanlar.
düşündükçe kalbim sıkışıyor.hiçbir zaman hamilelik giyemeceğim.hamile mağazasına,bebek mağazasına girmeyeceğim.
doğum için hazırlık yapamayacağım.kızım olmayacak oğlum olmayacak.
ne sünnet merasimi,ne bebek mevlüdü,nede nişan kına düğün olmayacak evimde.
allahım bunları hak edecek ne yaptım.herkesin sınavı olurmuş ama benimki neden bu kadar ağır oldu.
kimin ahını aldım,kime kötülüğüm dokundu,kimi incitttim.
düşündükçe deliriyorum.bu kadar güzel şeylerden mahrum olmak için hangi kuluna kötülük yaptım.
karı koca bu kadar dini bütün yaşarken kimseyi kırmamak için o kadar kırılırken bunları yaşamak hakmı.isyan değil bu sorular.asla isyan etmiyorum ama kendimi yargılamadanda edemiyorum.ne zaman mükafatlandırılacağız ne zaman sınav bitecek.yardım et allahım.bu kara günlerin bir an önce bitmesi için bize yardım et.senden gelen için tekrar sana sığınıyorum.bizleri affet
Ahhh canım benimmm.tabiki çıkan vardır.üzülme lütfen kaderinde varsa olacak çıkacak.daha çok taze olduğu için üzüntün çok.ama sen elinden geleni yaptın.kısmetten öteye Geçmek zor.kendini suçlama tebrik et.yeniden Gücünü topla inan yeni bir Tedavi düşünmek bile insani mutlu ediyor.UMUT.....umudunu kaybetme.unutma yalnız değilsin ve seni çok iyi anlıyoruz. Bu öyle bir sınav ki neleri sınıyor.sabrımızı,sevgimizi,aşkımızı her şeyimizi sınıyor.

canım aynı dertten muzdarip olup birazda olsa çözebilmiş olarak merak ettim sizin sorun hormonalmi genetik mi?
canım bizim sorun eşimin testisleri 27 yaşında indirildi.çok ama çok geç indirildi.ilk etapta hormonlar iyi idi.sonra biz g.antepte kadındoğumcu var eşime bir takım tedaviler uyguladı.varikoseli yokken varikosel oldu.ne bileyim ya aklıma gelmeyen unuttuğum tedaviler vitaminler.sonra eşimin testislerini yerine indiren doktora gittik hocam bizim tesemizi sizin yapmanızı istiyoruz dedik.doktor hormon değerlerini görünce ah be çocuklar ne yaptınız böyle.durumunuz iyiyken hata ettiniz.sizinle ben değil kaan hoca uğraşır dedi.bizi kaan aydosa yönlendirdi.sonra kaan hocaya gittik..yaklaşık 1 yıl sonunda bizi teseye çağırdı.maddi gücümüz yoktu.tedaviyi biraz daha uzatalım hocam bunu sağlayacak durumumuz yok dedik tamam dedi.sonra 1 ocak 2012 de tese olduk.kar yerde hava soğuk.antepten ankaraya gittik.ben hazırlanmamıştım.eloge spermatid dedi hoca.durumunuz kötü değil.testis dışardan kötü gorünsede içerde testis dokuları çok iyi dedi.biraz tedavi uygularsak testis kuvvetlenir dedi.bize tese sonrası tedavi verdi.sonra burda bir dahiliye doktorunun methini duydum.hatta baba diye bile söylendi.o kadar abartıymışki herşey şimdi daha net görüyorum.biz bu dahiliyeciyle 1 yıl tedavi olduk.durum daha kötüye gitti.başladığımız yerde bile değildik.duydumki verdiği bir iğne 2 yıl sperm çıkışını etkiliyormuş.hastalarından 2 yıl tedavi olun demesinin nedeni buymuş.sonra tekrar burda bir arkadaşımız mersin size yakın selahattin çayana gidin birşey kaybetmezsiniz dedi.o doktorun söylediği testis kaynaklı ve inmemiş testis durumunda asla uzun süerli ve yüksek dozda tedavi uygulanmaz.bunun fayda yerine zarar vereceğini söyledi.biz hocaya bizi tedavi etmeyin tese istiyoruz dedi.hormonlar bu durumdayken ben yapamam dedi.üstelik nebido kullanımı üzerinden en az iki yıl geçmeli dedi.biz bu sürede hormonlarıda dengelemeye çalışalım dedi.düşün iki tane nebido ne kadar etkili.sonra selahattin hocayla 1 yılın sonunda tese olduk ve aynı şeyi farklı yerde duydum.elonge spermatid.testisin durumu iyi.tübüller çok güzel güzel yerden aldım dedi.emriyolog ise elonge spermatid dedi.tamam sıkıntı değil bunları kullanmanızı istiyorum dedim.ben elongelerde gebelik duymadım dedi.ama ben duydum siz kullanın döllenmesede sizi suçlamıyacağım.ben sıfır olan şansımı kullanmak istiyorum dedim.ama kabul edilmedi.nedendir bilmiyorum ama ben bu tedavimde merkezimi hiç ama hiç beğenmedim.çıkmama sebebinide labaratuara bağlıyorum.çünkü selahatttin hoca ameliyat sonrası hemen geldi yanımıza yüzü gülüyordu.dokular iyi elimden geleni yaptım demezdi bize.bizde genetik ve kromozom bozukluğu yok.ama elongeler sperm olamıyor.
bu tedavide çok yıkıldım.2.microtese için çok çabaladık çok mücadele ettik.kullanmadığımız iğne ot macun vitamin kalmadı diyebilirim.belki bu kadar yıkılmamın nedeni bu oldu.evet çok yıkıldım.bir daha ayağa kalkacak gücü bulurmuyum bilmiyorum ama çok zor durumdayım.11 yıllık mücadeleyi sanki bir çırpıda yitirdim.eşim tekrar kaan hoacada tedaviyi düşünyor.olmazsa memorialede gidelim diyor.bir kaç doktora gidip aklımıza gelenle devam edelim diyor.ama bu defa tedavi olmadan kendi hormon değerleriyle tese olmak istiyor.maddi gücü kaybetmeseydik 15 tatilde umre yapardık diyor.
eşimi tese ameliyatı sonrası odaya getirdiler. biraz zaman geçince kendine geldiğinde bu defa çıkmazsa çok yıkılırım dedi.bunu bir kaç defa tekrarladı.sonra tam meyve suyu ve bisküvi yerken emriyolg malesef çok zor söylemesi ama bulamadık dediğinde eşimin gözyaşları aktı .hiçmi bulamadınız dedi.allahım ne kadar zor bir andı.sanki şehir yıkıldı biz altında kalmıştık.asla yıkılmam diyordum ama YIKILDIM.

Henüz kendi evimizden uzağız, güneydoğuda görev yapıyorum, inşallah yaza istanbula tayin isticem, istanbula taşınınca tedaviye başlıcaz ama bahsettiğim gibi ben bir çocuk sahibi olamayacsğım fikrine kendimi alıştırdım, eşimi de yavas yavas hazırlıyorum, daha sonra büyük bir çöküntü yaşamamak adına, dediğim gibi bir bebeğin herşeyin çözümü olduğuna inanmıyorum, tabiki bu istememek değil, bizde tedavimizi olup tese olacağız zamanı gelince, ama eşimi sadece bir kez teseye sokacağım, çıkarsa çıkar çıkmazsa allah sağlık versin deyip yoluma devam etmek adına, allah büyüktür yeter ki ol desin değil mi, hiçbir zaman umudumu da kaybetmicem tabiki :)
kaç yıllık evlisiniz siz.kendinizi çocuk olamama fikrine alıştırmışsanız ve bunu kabullenmişseniz sizi tebrik ediyorum.
eşim nişanlıyken kendisinin baba benim ise anne olamama ihtimalini söylediğinin üzerinden 11 yıl geçti ama hala alıştıramadım kendimi.bir çocuk sesinin evimden mahrum kalması düşüncesi yüreğimi yakıyor.bebek kokusu cennet kokusuyken bu kokuya hasret kalacağımı düşünmek fikri canımı yakıyor.peygamberler bile çocuksuz olmaya dayanamazken bunu kabullenemezken bunu için hayırlı zürriyetler isterken ben nasıl vazgeçeyim.
herşeyin hayırlısını istiyorum.benimde bebeğim hayırlısıyla olsun istiyorum.bu düşünceminde yanlış olduğuna inanmıyorum.zaten hayrılı evlat diye dua ediyorum.benim için evlat hayırsızsa bile sen bunu hayra çevir allahım diyorum.hayırsızsa verme diyemiyorum.herkesin kararı kendine ama ben anne olmak istiyorum.aksi fikri şuan düşünemiyorum.

birde canım herkes istanbula taşınmayı beklemiyor.kilometrelerce yolu tepip tedavi olma yollarını arıyor.yaptığınız yanlış demiyorum yanlış anlamayın.sizinki planlı gebelikmi ki bekliyorsunuz.ben 11 yıldır her sene çalışma planımı okul planımı buna göre yapıyorum.halk eğitimde pastacılık kursu veriyordum.2 yıldır görev almıyorum..çünkü kendimi 2 yıldır tüp bebek programına endeksledim.bizde güneydoğudayız.bebeğimiz olsun her yer evimiz olur diyoruz.yani herkes farklı yaklaşıyor hayata.ben evliliğimin ilk 5-6 yılında çocuksuzluğumu bilmiyordum.ne zaman ki zaman artık benim için işlemeye başladı o zaman dank etti kafam.kimse kaderini değiştiremez alında yazılanı herkes yaşar ama ben rabbimden diliyorum evlatsızlığı kaderimize yazmasın.biz karı koca çocuğumuzun olmadığını ilk günden bildiğimiz halde hala çocuksuz olma fikrine alıştıramadık kendimizi.bizim fıtrat çocuk istiyor ne yapalım.fıtrat gereği böyle yaşıyoruz.elimde değil bir hamile görsem gözüm karnına takılıyor.hastanelerin hep doğumhane yazan kapısını görürüm.oysa doğumhaneyi kaç kişi görür ki.yani ben bütün hücrelerimle anne olmaya kodlanmışım canım.kendimi bu duygudan mahrum etmek istemiyorum.

canım aynı dertten muzdarip olup birazda olsa çözebilmiş olarak merak ettim sizin sorun hormonalmi genetik mi?
siz nasıl yendiniz nasıl çözebildiniz.sizde sorun nedir.aslında arada bakıyordum size ama şu sıra herşey aklımdan gidiyor.ellerim bile tutmuyor.siz tese olmuşmuydunuz.olduysanız tesede ne çıktı ne dediler.kendime umut kapısı arıyorum

Murat BAŞAR dan cevap geldi

Mesajınızı aldım. Tese ne zaman ve nerede oldu? Halen daha ilaç kullanıyor mu? İlaçlar ne kadar süre kullanıldı ve ne zaman kesildi?. Testis indirme ameliyatı testislerin durumuna göre planlanabilir. Eş zamanlı olarak tekrar ilaç tedavisi altında mikro tese de yapılabilir. Genetik incelemeler yapıldı mı? Dilerseniz elinizdeki tüm tetkiklerle birlikte değerlendirme ve olası tedavi planlaması için gelebilirsiniz.
Gelmeden önce yeni hormon düzeyleri ile başvurmanız uygun olur (FSH, LH, Total testosteron,E2 ve İnhibin B)

ESMA...(Haydi Hep Birlikte Amiinnn Diyelim)
CANIM DUAN BİTTİ 2 rekat namaz kıl,secdede dua et.Yasin oku
Bismillahirrahmanirrahim.
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Ey Rabbimiz! Senden istenen şeylerin hayırlısını, duanın hayırlısını, kurtuluşun hayırlısını, işlerin hayırlısını, sevabın hayırlısını, hayatın hayırlısını, ölümün hayırlısını istiyorum
Ey Rabbimiz! Kalplerimizi temizle. Ayıplarımızı ört. Hastalarımıza şifa ver. Yüzlerimizi ak et. Derecelerimizi yükselt. Borçlarımıza ödeme kolaylığı nasib et. Babalarımıza merhamet eyle. Annelerimizi bağışla. Dinimiz; ve dünyamızı ıslah eyle.
Ey duaları kabul eden merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz! Dualarımızı kabul eyle
Yâ Rabbenâ! Amellerimizi bizden kabûl buyur! Muhakkak ki her niyâzımızı hakkıyla işiten ve her amelimizi hakkıyla bilen ancak sensin! Yâ Rabbenâ! Kalblerimizi tertemiz eyle! Ayıblarımızı gizle! Hastalarımıza âcil şifâlar ihsan buyur.Ey bütün ihtiyaçları karşılayan! Ey bütün belâları def‘ eden! Ey her duâya icâbet eden! Ve ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Rabbimiz! Rahmetinle, merhametinle duâlarımızı kabul eyle!
Rabbim duası okunan kardeşimiz için eşine şifa ve selametler nasip et.Eşinde bol bol kaliteli spermlerin çıkmasını nasip et.Bu kardeşimizin yuvasını çocuk sesleri ile şenlendir.Burada amin diyen kardeşlerimize de gönüllerindeki muratları hasıl eyle, eşlerine şifalar ve selametler ver.
Ey Rabbimiz! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et
Amin, Amin, Ami Bi hürmeti seyyidil-mürselin vel-hâmdülillahi Rabbil-Alemin

ZEYNEP87...(Haydi Hep Birlikte Amiinnn Diyelim)
CANIM DUAN BİTTİ 2 rekat namaz kıl,secdede dua et.Yasin oku
Bismillahirrahmanirrahim.
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Ey Rabbimiz! Senden istenen şeylerin hayırlısını, duanın hayırlısını, kurtuluşun hayırlısını, işlerin hayırlısını, sevabın hayırlısını, hayatın hayırlısını, ölümün hayırlısını istiyorum
Ey Rabbimiz! Kalplerimizi temizle. Ayıplarımızı ört. Hastalarımıza şifa ver. Yüzlerimizi ak et. Derecelerimizi yükselt. Borçlarımıza ödeme kolaylığı nasib et. Babalarımıza merhamet eyle. Annelerimizi bağışla. Dinimiz; ve dünyamızı ıslah eyle.
Ey duaları kabul eden merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz! Dualarımızı kabul eyle
Yâ Rabbenâ! Amellerimizi bizden kabûl buyur! Muhakkak ki her niyâzımızı hakkıyla işiten ve her amelimizi hakkıyla bilen ancak sensin! Yâ Rabbenâ! Kalblerimizi tertemiz eyle! Ayıblarımızı gizle! Hastalarımıza âcil şifâlar ihsan buyur.Ey bütün ihtiyaçları karşılayan! Ey bütün belâları def‘ eden! Ey her duâya icâbet eden! Ve ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Rabbimiz! Rahmetinle, merhametinle duâlarımızı kabul eyle!
Rabbim duası okunan kardeşimiz için eşine şifa ve selametler nasip et.Eşinde bol bol kaliteli spermlerin çıkmasını nasip et.Bu kardeşimizin yuvasını çocuk sesleri ile şenlendir.Burada amin diyen kardeşlerimize de gönüllerindeki muratları hasıl eyle, eşlerine şifalar ve selametler ver.
Ey Rabbimiz! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et
Amin, Amin, Ami Bi hürmeti seyyidil-mürselin vel-hâmdülillahi Rabbil-Alemin

Murat BAŞAR dan cevap geldi

Mesajınızı aldım. Tese ne zaman ve nerede oldu? Halen daha ilaç kullanıyor mu? İlaçlar ne kadar süre kullanıldı ve ne zaman kesildi?. Testis indirme ameliyatı testislerin durumuna göre planlanabilir. Eş zamanlı olarak tekrar ilaç tedavisi altında mikro tese de yapılabilir. Genetik incelemeler yapıldı mı? Dilerseniz elinizdeki tüm tetkiklerle birlikte değerlendirme ve olası tedavi planlaması için gelebilirsiniz.
Gelmeden önce yeni hormon düzeyleri ile başvurmanız uygun olur (FSH, LH, Total testosteron,E2 ve İnhibin B)

canım benim hiç bir zaman umudunu yitirme bunlar yaşanacak ki olgunlaşalım geçenlerde aklıma ne geldi çareyide biz üretiyoruz çareSİZliği de herkes kendi canından kanından olmasını istiyor sonuna kadar haklılar ama şurda püf nokta var yetimi sevindiren ALLAH TEALA DA o kişiyi sevindirirmiş hep gözlemlemişimdir evlatlık alan kişilerin %95 i kendi cocukları olur sonradan anladım ki yetim sevindirmek kat ve kat güzelmiş....

Tülay Yaptığın dualar ,o güzel kalbin bir gün mükâfatını alacaksın.bence istanbuldaysan memoriale git kötü bir şey çıkmayacak inş.eyinas inş çabaların bir gün sonuç verecek yine ağlattın beni.

canım benim hiç bir zaman umudunu yitirme bunlar yaşanacak ki olgunlaşalım geçenlerde aklıma ne geldi çareyide biz üretiyoruz çareSİZliği de herkes kendi canından kanından olmasını istiyor sonuna kadar haklılar ama şurda püf nokta var yetimi sevindiren ALLAH TEALA DA o kişiyi sevindirirmiş hep gözlemlemişimdir evlatlık alan kişilerin %95 i kendi cocukları olur sonradan anladım ki yetim sevindirmek kat ve kat güzelmiş....

Canım öyle dediğin gibi evlatlık alanların çoğu kişinin çocukları oluyor
Ama ben buna hazır değilim inan ki
Şuanda Rabbimin bana verdiği tüm olanaklardan faydalanmak istiyorum
En son çare olarak evlatlık almayı düşünüyorum

Tülay Yaptığın dualar ,o güzel kalbin bir gün mükâfatını alacaksın.bence istanbuldaysan memoriale git kötü bir şey çıkmayacak inş.eyinas inş çabaların bir gün sonuç verecek yine ağlattın beni.

İnşALLAH Canım ya
Ben denizli de ikamet ediyorum
Ama gideceğiz mutlaka
Dr iğneleri bırakmayın devam edin dedi

İnmemiş testist çok zararlıymiş onu öğrendim
mufit bey zararlı olmasa testist alınır demezdi
offf diğer drlardan hala cevap gelmedi ya

Müfit bey gerçekten çok uğraşıyor benim araştırmalarima göre

aaa tülaycım müfit bey bizim doktorumuz.biliyordum değilmi???
allah bin kere razı olsun.bizde boştan yere tese olmuş olabilirdik başka doktorda.
ankarada 3-4 merkezle çalışıyor.ama araştırmalarıma göre laboratuvarları, embriyologları ve genetik çalışmaları iyi olan genart tüp bebek merkezi.bizim ilk 2 deneme orda oldu.3.de orda olacak allah nasip ederse.şubat gibi.

aaa tülaycım müfit bey bizim doktorumuz.biliyordum değilmi???
allah bin kere razı olsun.bizde boştan yere tese olmuş olabilirdik başka doktorda.
ankarada 3-4 merkezle çalışıyor.ama araştırmalarıma göre laboratuvarları, embriyologları ve genetik çalışmaları iyi olan genart tüp bebek merkezi.bizim ilk 2 deneme orda oldu.3.de orda olacak allah nasip ederse.şubat gibi.

evet biliyorum canım
araştırmalarıma göre iyi bir dr
bu dr a da gideceğiz
istanbuldan sonra
hepsine gidip hangisi aklımaza yatarsa onunla devam edeceğiz
bir dr a bağlı kalmayacağız canım
rabbim ne taraf hayırlı ise o tarafa yönlendirsin inşALLAH
Anlayacağın şehir turu değil de
dr turu yapacağız

Kimse merak etmemis dogal antibiyotigi ben veriyim kullanmak isteyen kullanabilir :)
Hakkiniz gecmesin kizlar :)
1 adet dogranmis ortaboy sogan
4 dis dogranmis sarimsak
4 yemek kasigi bal
1 tatli kasigi zerdecal
1tatli kasigi zencefil
1 cay bardagi keciboynuzu pekmezi
1 adet limon
Oncelikle sogan ve sarimsak ve bal bi kavanozda 4 5 saat bekliycek. Beklediktn son suzulecek geriye kalan siviya diger malzemeler katilip sabah lari 1 yemek.kasigi icilecek ac karnina
denemek isteyen olursa diye paylasiyorum..

Back
X