arkadaşlar merhaba.ben uzuunn senelerdir sizleri takip ediyorum fakat bir türlü yazmak kısmet olmadı.eski üyeliğimle ne zaman denesem giriş yapamadım o yüzden yeni bir üyelik aldım.Çok şükür bu sefer oldu.çok uzattım neyse.Size umut olmak istedim bu yüzden yazdım aslında.Özellikle bugün eşi tese olan arkadaşı okuyunca ben de üç sene öncesine gittim ve ağlayarak okudum

(benim eşim de azospermdi.3 sene önce murat başarda tese oldu ve sonuç certoli cell onlydi.Murat bey kök hücre çıkarsa belki deneme şansınız olur demişti yani hiç umut yoktu.biz de eve ağlayarak geldik.eşim boşanmayı hatta intiharı bile düşündü

(o günler inanın kabus gibiydi.Hepiniz biliyosunuz bu duyguları.Ama çok şükür ki ben şuan 5 aylık hamileyim.Allah isteyen herkese bu mutluluğu nasip eder inşallah.Gelelim neler yaptığımıza.Ben devamli burayı takip ediyordum burdan duyup Celalettin Peru ya gittik.teseden 6 ay sonra.eşim de varikosel de vardı.Öncelikle ameliyatı yapan doktorun anlamı yok demesine rağmen varikosel ameliyatı olduk.o ihtimali de elememiz gerekliydi.sonrasında 20 ay kadar haftada 5 gün eşim iğne oldu.tabi bitkiseller.Ancak 12 ay kadar hiçbir ilerleme kaydetmedik.Sonrasında arı sütü-bal-polen-propolis karışımı sabahları ve her akşam kabak çekirdeği yedi .3 ay kullandıktan sonra ilk çıkış başladı.Tedaviyi bırakmayı düşündüğümüz sırada tekrar devam etmeye karar verdik.aynı şekilde 3 ay daha devam ettikten sonra sadece iğne(düzensiz olarak) GNC ve SOLGARın E vitamini,L arginine,C vitamini,Çinko,Selenyum vitaminlerini 3 aylık bir kür olarak kullandı.Bu arada verdiği sperm testlerinde çıkışlar devam etti ve Medical Park Göztepe de donduruldu.
Tüp bebek tedavisine başladık ve 10 yumurta oluştu.7 yumurta iyi kalite çıktı 4 tane embiriyo oluştu.2 embriyo transfer edildi diğer 2 tanesi de beşinci gün embiriyosu olarak donduruldu.sonuç oalrak şuan 5 aylık hamileyim ve çok şükür ki her şey yolunda.Buarada yumurta toplama günü eşimden çıkış oldu dondurulmuş spermleri kullanmadık.çok uzun oldu kusura bakmayın.ama hep hamile kaldığımda yazmayı hayal etmiştim.Bugün okuduklarımdan sonra biraz olsun umut olmak istedim.NOLUR VAZGEÇMEYİN!!!eşinizle birbirinize sarılın,destek olun!Bol bol dua edin