Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
peki geçti mi şimdi canım ağrıları eşinin. birde kimde tese oldunuz kaçıncı teseniz di canlı hücre bulundu mu? teseden önce tedavi oldunuz mu? teseniz kaç saat sürdü? 2 yumurtalıkda acildi mi? bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? hangi hastane oldunuz teseyi? hastaneden ve drdan memnun kaldiniz mi? lim15 testi yapıldı mi? yaşlarınız kaç? azot sebebi ne eşinizin?
canım çok soru sordum biliyorum ama hepsini cevaplarsan çok sevinirim. Hakkını helal et
Canim yok ne demek helal olsun canim ilk tesemizdi. Mufit hoca yapti 4 aylik tedavimiz vardi esim 31 yasinda ben 27 esim klinefelterliydi 47xxy doktor cok umutluydu ama bulunamadi. Ugrasmayin dedi doktor malesef. Hic bi test yaptirmadik onceden 2 yumurtalikta acildi 30 dakka surdu. Bundan sonra bisi yapabilirmiyiz bilmiyorum canim genart da yapildi. Ben tup bebek icin orayi istemistm bulunamayinca devam edemedik sadece ameliyattan sonra esim direk kalkti belki yatmaliydi bilemiyorum ama yerleri yoktu o yuzden zorlandik hayirlisi olsun artik

Siz nasıl bir tedavide siniz arkadaşım kaç yıllık evlisin

Canim yok ne demek helal olsun canim ilk tesemizdi. Mufit hoca yapti 4 aylik tedavimiz vardi esim 31 yasinda ben 27 esim klinefelterliydi 47xxy doktor cok umutluydu ama bulunamadi. Ugrasmayin dedi doktor malesef. Hic bi test yaptirmadik onceden 2 yumurtalikta acildi 30 dakka surdu. Bundan sonra bisi yapabilirmiyiz bilmiyorum canim genart da yapildi. Ben tup bebek icin orayi istemistm bulunamayinca devam edemedik sadece ameliyattan sonra esim direk kalkti belki yatmaliydi bilemiyorum ama yerleri yoktu o yuzden zorlandik hayirlisi olsun artik

öncelikle cevapladigin için sağol canım.
ben 28 eşim 33 yaşlarındayız. yaklaşık 1buçuk yıllık evliyiz. nisan ayında öğrendik azosperm olduğumuzu lokasit problemimiz vardı onun tedavisini olduk. fsh 12,5-13,5 arası çıktı testosteron 7ydi galiba. gen testi normal çıktı bizde. doopler de problem çıktı testise az kan.gidiyormuş ya sperm üretilmiyor yada üretilen hemen ölüyor demiş çeken dr. o zaman drmuz burak sivasliogluydu 2ay hap tedavisi olduk sperm fish testi yaptırdık %88 diploid çıktı opu günü micro tese önerdi dr %20-25 şans verdi. ben olmak istemedim. şehir değiştirdik bu arada ve kaan hocaya gittik. oda bize önce bi içeriyi görelim diye tese önerdi çıkmazsa tedaviye başlarız sonuca göre dedi. ama henüz olmadık birinci nedeni maddi ikinci nedeni de kararsızlık :S böyle ışte kızlar

öncelikle cevapladigin için sağol canım.
ben 28 eşim 33 yaşlarındayız. yaklaşık 1buçuk yıllık evliyiz. nisan ayında öğrendik azosperm olduğumuzu lokasit problemimiz vardı onun tedavisini olduk. fsh 12,5-13,5 arası çıktı testosteron 7ydi galiba. gen testi normal çıktı bizde. doopler de problem çıktı testise az kan.gidiyormuş ya sperm üretilmiyor yada üretilen hemen ölüyor demiş çeken dr. o zaman drmuz burak sivasliogluydu 2ay hap tedavisi olduk sperm fish testi yaptırdık %88 diploid çıktı opu günü micro tese önerdi dr %20-25 şans verdi. ben olmak istemedim. şehir değiştirdik bu arada ve kaan hocaya gittik. oda bize önce bi içeriyi görelim diye tese önerdi çıkmazsa tedaviye başlarız sonuca göre dedi. ama henüz olmadık birinci nedeni maddi ikinci nedeni de kararsızlık :S böyle ışte kızlar
Simdi tedavi gormuyosunuz yani canim oylemi. kendinizi hazir hissettiginizde olun agir bi surec maddi ve manevi umarim sizde bulunur. Biz hic sperm fish yaptirmadik doktor istemedi belkide yuzlesmek istemedik bizde hayirlisi artik herkes icin

Canim gecmis olsun benim esimde 15 gun once tese oldu ayni morluk bizdede oldu esim yuruyemedi 10 gun yatti cok sancisi vardi bize normal dedi doktor antibiyotik kullandi ve agri kesici.
Canım sagol bu sefer çok kötü bacakları dahi morarmis yarın burada doktora gitcek inşallah kötü bisey çıkmaz canim

Canım sagol bu sefer çok kötü bacakları dahi morarmis yarın burada doktora gitcek inşallah kötü bisey çıkmaz canim
Canim hic ihmal etmeyin size antibiyotik vermedilermi kaan hoca bize vermisti 10 gun falan icti sukur agrisi sizisi morluk falan hic olmadi bir an once doktora gosterin

Kizlar benn bişey için fikriniz sormak istiyorum şimdi bizden azda olsa sperm çıkışı oldu nen tüp bebege hazirlancam ve eşim sperm vercek yedi gün perhiz li bunlar ise yarar dedi doktor yaramasa yani spemr kaliteli çıkmasa tese yaparız dedi doktor bende eşim tese olsun istemiom çıkış varken madem ilaçta vermedi doktor ben alamadım sizce o gün spemr ise yaramasa yumurtalarını döndürüp tedavimi olalım dersiniz yoksa eşimin tese mi olsun fikriniz soruyorum arkadaşlar teşekür ederim cevaplar için şimdiden
canım normal çıkış olsa bizde biraz daha tedavi oluruz herhalde. ilerde belki 2 3 çocuk düşüneceksin yani şuan çoğumuz 1 tane olsun da aman daha ötesini düşünemeyeceğim diyoruzdur ama ilki olduktan sonra istenecek ve yaş ilerledikçe belki normal çıkış kalitesi azalacak ve tese olması gerekecek o şansımı ileriye saklardım herhalde. yani en azından 3 5 ay daha uğraşırdım tedavi için

Geçmiş olsun...Daha önce eşi tese olan arkadaşlar 1-2 günlük hafif istirahat ile geçirdiklerini söylüyolardı.Kullandıkları ilaç ya da ne kadar dinlendiklerini yazarlarsa yardımcı olabilir belki.

merhaba. teseyi murad başar da mı olmuştu acaba. benim eşimin ilk tesede böle morluğu falan oluşmamıştı. acaba doktordan kaynaklı mı. ikinci tesesini Murad başar a olacak tedirgin oldum bende.

Cok Teşekkürler tüp bebek yaptırdık canım. .iki negatif aşılamadan sonra cok şükür bu tuttu. .darısı başınıza
merhaba sizin sıkıntınız neydi acaba. bizimde iki negatif denememiz var. umut olması açısından anlatabilir misiniz. bizim sertoli cell only sendromu ve 9. krmozom sıkıntısı. şimdiden teşekkürler

Simdi tedavi gormuyosunuz yani canim oylemi. kendinizi hazir hissettiginizde olun agir bi surec maddi ve manevi umarim sizde bulunur. Biz hic sperm fish yaptirmadik doktor istemedi belkide yuzlesmek istemedik bizde hayirlisi artik herkes icin
kaan hoca neofortil yazdı ama daha başlamadık ve bitkisel önerdi ışte incir nohut havuç isirgan keçi boynuzu

23.07.2015

Azospermi nedir ?

Erkeklerde menide hiç sperm görülmemesi anlamına gelen azospermi, son yıllarda gelişen tedavi yöntemleri ile artık o kadar korkutucu bir hastalık değildir.

Erkeklerin yaklaşık %1′inde, kısır erkekler içinde ise oran olarak %1015′inde görülen bu durumun çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Ancak azospermi tedavisinde %100 başarı henüz söz konusu değildir.

Menide çok az sayıda sperm bulunması durumuna ağır oligospermi adı verilir. Bu durumda mikroenjeksiyon yöntemi ile yumurtaya sperm nakli mümkün olabilmektedir. Ancak azospermide menide hiç sperm bulunmadığından çözüm daha zordur.

Azospermi tanısı nasıl yapılır?

Azospermi tanısı konması için en az iki meninin ayrı mikroskobik incelemesi şartı vardır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından konulan bu kriterler, azospermi tanısı konması için menide mikroskobik inceleme yapılması gerekir. Bu hastalıkta sorun çoğunlukla sperm kanallarının açık olmasına rağmen testislerde olgun sperm üretiminin gerçekleşmemesinden kaynaklanır. Bu durum testis iç dokusundaki kusurlardan kaynaklanabileceği gibi, sperm hücresi üretiminden sorumlu hormonların salgılanmasını sağlayan hipofiz bezindeki sorunlardan da kaynaklanabilmektedir.

Azospermi durumunda nasıl sperm elde edilir?

Azospermi hastalarının büyük bir bölümünde olgun sperm üretimi gerçekleşmekte ancak kanallar yardımıyla atılamamaktadır. Azospermi tanısı konulan kişilere öncelikle fiziki muayene ve laboratuvar tetkikleri uygulanır. Spermleri taşıyan kanallar olan vas deferens kanallarının varlığı, fiziki muayene ile gösterilmelidir. Bu kanalların gelişimi böbrek gelişimiyle paralel olduğundan teşhis için böbrekler kontrol edilir.

Ayrıca kistik fibröz hastalarında da bu kanalların oluşumun gerçekleşmeyebildiği görülmüştür. Bu tür hastalarda çeşitli yöntemlerle sperm elde edilebilir. Bu yöntemler PESA, TESA ve TESE yöntemleridir.

Testislerin normalden küçük olması durumu da sorunun nedeni olabilmektedir. Böyle bir fiziki teşhis yapıldığında hormonal yapının kontrol edilmesi öncelikli olarak yapılmalıdır. Bu durum kromozom kusurlarıyla beraber görülebildiğinden, genetik araştırma yapmak da faydalıdır. Ailede kişinin yakın akrabalarında karşılaşılmış bir durum mudur bakılmalıdır. Hormonal sistem sorunları da durumun nedeni olabilir.

Hipotalamus ve hipofiz bezlerindeki kusurlar ve bu bezlerde tümör oluşumu da nedenler arasında olabilir. Sperm kanalları ve testis büyüklüğü normal ise meni ve FSH miktarı ölçülmelidir. FSH hipofiz bezi tarafından üretilen ve sperm gelişimini sağlayan uyarıcı bir hormondur. FSH miktarının normalin 2 katı olması durumunda sorunun kaynağının sperm üretimi olduğu anlaşılabilir. Bu durumda azospermi tanısı koyabilmek için biyopsi yapılır.

Azospermi tedavisi nasıl yapılır ?
Azospermi nedeni olarak testis iç dokusundaki sperm üretimi sorunu gösterildiğinde Mikrotese yöntemi uygulanarak, sperm üretilen kanallar belirlenir. Bu kanallar toplanarak, içinden sperm ana hücreleri toplanır. Bu hücreler olgun sperm hücresine dönüşmemiş, kuyruksuz ve hareketsiz haldedir. Mikrotese uygulaması 2 saatlik cerrahi bir uygulamadır ve hasta genelde ameliyat sonrası taburcu edilerek evde istirahata gönderilir. Bir biyopside sperm bulunmaması kesin bir sonuç vermemektedir.

Boşaltıcı kanallarda tıkanıklık nedeniyle menisinde sperm görülmeyen bireylerde %100 olasılıkla biyopsiyle sperm hücresi elde edilmektedir.

Azospermi hastalığın görüldüğü bireylerin %7 kadarında genetik bozukluklar görülür. Bu durum alyuvar hücrelerinin incelenmesiyle teşhis edilebilir. Tüp bebek uygulaması sırasında kromozom sayısının kontrolü sağlanarak genetik bozukluğun, bebeğe aktarılması önlenebilmektedir.

Mikrotese ile sperm bulunamasa dahi son yıllarda geliştirilen kök hücre teknikleri ile sperm hücresi üretimi gerçekleştirilebilmektedir. Bu sayede yıllar önce çaresiz görülen kısırlık vakalarının çoğu çözümlenebilmektedir. Bu nedenle çocuk sahibi olamayan anne ve baba adaylarının hiçbir zaman pes etmemeleri ve tedavi sürecinde birbirlerine destek olmaları gerekmektedir.
Ayyyy canimmm senn hamile mi.kaldın Ayy ne guxel haberler Rabbim bizlere de nasip etsin çok sevindimmmm cokkk

Kızlar bişey sorcam kaan hoca tese ameliyatını kendi mi yapıyo başka doktora mı yaptırıyo?

merhaba. teseyi murad başar da mı olmuştu acaba. benim eşimin ilk tesede böle morluğu falan oluşmamıştı. acaba doktordan kaynaklı mı. ikinci tesesini Murad başar a olacak tedirgin oldum bende.
bil
Evet murat başlarda oldu biz ilk tesemizi kaan aydosta olduk öyle bisey olmadı bilmiyom neden olduğunu

Back
X