Zaten imanimiz olmazsa sabrimiz hic olmaz. Etrafimda anneliyi yasayamamis o kadar akrabalar var ki. Birilerinin evlatlariyla avunmus. Kendimi koydum onlarin yerine. Hic.bir zaman islama bağlı birileri olmadigi halde oyle.dimdik ayaktalar ki. Rabbim sen kimseye kaldiramayacagi yuku vermezsin diyorum. Evet demek ki o kaldira bilmis ki ona o kadar yuk yuklemis. Bazen soruyorum kendime. Acaba neler yasadilar bu kadar yili. Ayakta kala bilmislermi yoksa ayakta durmaya calistiklarini mi gosteriyorlar etrafa. Onlainr da icleri sizladi mi? Sessizce agladilar mi? Rabbimin hikmetine binlerce kere hamd olsun. Demek ki,benim icin bu hayirlisi. Her gecen gun daha da cok anliyorum. Gel gor ki etrafin sorularI,sui zannlari her gecen gun belimizi bir kat daha bukuyor. Onlarin tavirlari aslinda bizim icin imtahan. Ve ustelik de akil verir gibi ay bos ver yeter ki saglik olsun. Sizin icin bu hayirlisi demeleri var ya. Bana akil dersi gecmeleri. Insani delirtiyor. Rabbim daha buyuk imtihanlar gostermesin.