Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum Rabbim bana yaşattığı bu güzel duyguların kat be katını size de yaşatsın.. Bunu canı gönülden diliyorum. bizi bizden başka anlayan olmaz Ben de çok zor zamanlar geçirdim yıllarca bu forumda Hep bir umut ışığı aradım o yüzden ben de size Umut olmak istiyorum.. bunu kendime bir borç bilirim başarabilirsen ne mutlu bana.. herkese alıntılama yapamadım Kusura bakmayın şimdi genel bir mesaj yazacağım süreçlerimizle ilgili Ben 34 eşim 39 yaşında 17 sene önce Severek evlendik evliliğimizin ilk senesi öğrenmiştik azosperm olduğunu ama çok fazla kavrayamamıştık yaşlarımız çok küçüktü şimdi hatırlayamıyorum ama eşimin bir sebepten sperm testi yaptığını ve bunun sonucunda azospermi olduğunu öğrendik sonra test tekrarlandı ve o günün şartlarında Bir de biyopsi ile bakalım dedi doktor ama Sonuç olumsuz du sertoli Cell only tabii o zaman bunu kavrayacak gibi değildik çok sonra biyopsi sonucuna baktığımızda anca algıladık Yaşımız gençti internet ortamı Bu kadar yaygın değildi bilmiyorum cahillik herhalde sonra yıllar geçti bilgisayar internet ortamı yeniden araştırmaya karar verdim araştırmalarıma göre durumumuzun o kadar da olumsuz olmadığını gördüm mikrotese yönteminin varlığından haberim oldu ve ben tekrar hastane Doktor arayışına girmiştim önce Süleymaniye Devlet hastanesine gittim ama baktım Orada olacak gibi değil raporumu aldım çıktım sonra bu durumlarla ilgili en çok Bahçeci kliniğinin ismi öne çıkıyordu ben de şansımı orada denemek istedim o zaman Emre bakırcıoğlu vardı O da biyopsi sonucunun kesin sonuç vermediğini testisten alınan tek parçanın asla tüm test temsil etmeyeceğini şansımızın yüzde 50 55 olacağını söyledi Tabii bunun üzerine başlamaya karar verdik Emre Bey tedaviye yanaşmayan birisi mikro tesede Varsa var yoksa yok mantığında ama yine o da süper bir doktordu Onda da devam etmek isterdim.. neyse başlamıştık ben iğnelere başladım mikrotese olacağı günden birkaç gün önce olumsuz şeylerle karşılaştık maalesef tedavimiz sonuçlanmadan iptal edildi yani tıbbi Bir nedenden değil çok başka sebepler kendi yaşantımız ile ilgili.. Neyse hayatımızı bir düzene soktuk sorunlarımızı aşmıştık artık Ve ben yine bu senenin başında bahçecinin yolunu Tuttum bu sefer Emre bakırcıoğlu yoktu ayrılmıştı oradan Tansel Kaplancan vardı onunla ilk görüşmeyi yaptık o da aynı Emre Bey gibi biyopsi yönteminin tarihe karıştığını söyledi Onu boşverin Onun bir hükmü yok dedi bize nasıl sevindim anlatamam.. Ama bize ilk dediği şey şuydu "Ooo merhaba hoşgeldiniz Hadi size hemen tüp bebek yapalım demeyeceğim" dedi 3 ay ve 6 ay arası süren bir tedavi sonrası mikrotese olmamız gerektiğinden bahsetti böyle durumlarda mikrotese de %30 35 bulunan spermler tedavi ile yüzde 60 65 lr çıktığını söyledi Tamam dedik çok sevdik kendisini çok ısındık çok güven vermişti bize hemen başlamaya karar verdik ilk önce eşimden FSH LH Total Testosteron testi yaptırmasini istedi ona göre nasıl tedavi uygulayacağına karar verecekti Neyse yaptırdık FSH 21 LH 7 Total Testosteron da 3.5 gelmişti sonuçları götürdük hormonların bozuk dedi hormon tedavisi uygulayacağız sana dedi haftada bir aynı gün aynı saatte choriomon iğne kullandı esim 5 ay boyunca her ay sonunda hormon testlerini yaptırıp götürdük kağıt üzerinde hep olumluydu sonuçlar eşim hormon tedavisine cevap vermişti en son değerler şöyleydi Fsh 7 LH 2 Total Testosteron da 7 olmuştu başlıyoruz dedi Tansel Bey eş zamanlı başlamamızi istedi yani eşimin ameliyat olacağı güne kadar benim de yumurtalarımın hazır olmasını istedi ve ben başladım iğnelere ve eşim ameliyat oldu Sonrasını biliyorsunuz zaten bu kadar arkadaşlar çok yıllar geçirdik ama tedavi ile dolu bir geçmişimiz yok aslında Umudumuzu kıran Doktorlar yüzünden öyle gitti yıllarımız ben yine de işin manevi yönünden bakmak istiyorum Nasip bu zamanaymis her şeyde bir hayır vardır belki spermler şimdi bulunacak da o zaman bulunmayacakti Öyle düşünmek istiyorum.. böyle arkadaşlar sormak istedikleriniz olursa cevaplarım yine.. şu anki endişem İnşallah embriyolarimiz güzel gelişir transferimiz gerçekleşir ne olur Çok dua edin bana Ben sizin her daim duacinizim.. Allah bu mübarek gün ve gecelerin yüzü suyu hürmetine herkese olumlu tedaviler Ve sonunda evlat nasip etsin..