• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi Kendisinden Az Kazanan Var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dead Cell

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
26.738
Puanlar
798
Elbet vardır diye düşünüyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.

İnsan güzele çabuk alışır. Bayağı üst seviye kazancınız varsa, yaşam tarzınız da ultra lükstür. Dolayısıyla karşıdaki insan da bundan nasibini alacaktır tabi. Ama bir tartışma esnasında falan dile getirirseniz ( ki muhtemelen getirirsiniz gibi) o zaman sorun olabilir.
Şimdi 3 katı, yakın zamanda 5 katı olacak diyorsunuz. Burada meblağ önemli.
Biri 30 bin diğeri 150 bin ( ileride beş katı dediğiniz için ) olması sorun oluşturmaya bilir.
Ancak biri 100 bin diğeri 500 bin gibi meblağdan bahsediyorsak bence sıkıntı illa ki çıkar.

Para pul işleri gerçek evliliklerde sorun olmuyor, kese bir giren de çıkan da bir ama dediğim gibi gerçek ilişkilerde böyle.

Nasıl emin oluyorsunuz peki ?
Benden hiçbir şeyi esirgemiyor, ödeme konusunda da hep öne çıkıyor cimri de değil istediğim bir şey olunca alıyor. Benim bu konuda tek bir soru işaretim bile olmadı, ta ki yakın zamanda birkaç arkadaşım beni sertçe ''dikkat et gözlemle'' diye uyarıncaya kadar. Ben safım herhalde hiç bu ihtimal üzerinde durmadım bile, ama karşımdaki insana da güvenmek istiyorum.

İnsan güzele çabuk alışır. Bayağı üst seviye kazancınız varsa, yaşam tarzınız da ultra lükstür. Dolayısıyla karşıdaki insan da bundan nasibini alacaktır tabi. Ama bir tartışma esnasında falan dile getirirseniz ( ki muhtemelen getirirsiniz gibi) o zaman sorun olabilir.
Şimdi 3 katı, yakın zamanda 5 katı olacak diyorsunuz. Burada meblağ önemli.
Biri 30 bin diğeri 150 bin ( ileride beş katı dediğiniz için ) olması sorun oluşturmaya bilir.
Ancak biri 100 bin diğeri 500 bin gibi meblağdan bahsediyorsak bence sıkıntı illa ki çıkar.

Getirir miyim bilmiyorum, hiç aklıma bile düşmedi bu fark yakın zamana kadar. Ama eşeğin aklına karpuz kabuğu derler ya o misal şu an benim aklımda da ''acaba bunun için mi birlikte'' sorusu çıkmaya başladı.O da ilişkimizi zedeliyor doğal olarak, işin kötü tarafı adama aşık oldum, uzun bir aradan sonra ilk defa yaşıyormuşum gibi hissettiriyor bana lütfen etrafımdakiler haklı çıkmasın diye dua ediyorum şu an.

Kendisinin 3 katı kadar diyeyim o da şimdiki maaşım birkaç yıl içerisinde akademik olarak yükselince maaşım şimdikinin 2 katı kadar olacak, açıkça yazmayacağım.
Ay yorum yapacaktım ama bizdeki fark bu kadar değildi ya😅 ben cok uzun yıllar eşimden fazla kazandım. Kendi ailemin durumu da iyi olduğu için aramızda ciddi bir fark vardı totalde. Ben eşimden yana bir sorun yaşamadım, kendini kucuk görme ya da kompleks yapma gibi. Kendi açımdansa onu küçük görme hiç yaşamasam da bazi konularda kendimde daha çok hak buldum. Bir araba alınacaksa hep benim üstüme oldu çünkü zaten bekarken de vardi arabam onun yoktu. Gerçi durumumuz eşit de olsa evin para idaresi bende olurdu çünkü daha baskın biriyim eşime göre ve daha iyi idare ederim.

1 2 senedir biz ayni şehirde is bulamadik diye isimi bırakıp kendim bir is kurdum ama gelirim haliyle baya düştü ona kıyasla ama aramızda yine bir değişiklik olmadı. Bu sene hamilelik sürecinde baska da saglik sorunlarim oldugu icin yeni is bile almayacağım ama hala değişen bir sey olmadi aramızda.
Tamamen iki tarafın da karakterini hesap ederek bakılması gerekiyor diye düşünüyorum. Ben biraz pasif olsam belki eşim cok salardı kendini. Zaten sen iyi alıyorsun ben baska ulkeye gidip calisirsam ayri kalacagiz derdi ama demedi. Uzun sure ayri ulkede kaldık yine de kariyerine sıkıca tutundu. Ama burada aksini okudugum coook konu da var yani.

Sizin normalleriniz onun için lüks sınıfındaysa bugün olmasa da yarın mutlaka sorun olur.

Tatillere, hobilere, takı (birikimlik ayşe teyze bilezikleri değil), kıyafete bakış açısını bir düşünün. Size hiç bu çantaya bu kadar para verilir mi ya da yahu buna neden bu kadar para harcıyorsun yazık gibi bir müdahalede bulundu mu?

Sizin normalleriniz onun için lüks sınıfındaysa bugün olmasa da yarın mutlaka sorun olur.

Tatillere, hobilere, takı (birikimlik ayşe teyze bilezikleri değil), kıyafete bakış açısını bir düşünün. Size hiç bu çantaya bu kadar para verilir mi ya da yahu buna neden bu kadar para harcıyorsun yazık gibi bir müdahalede bulundu mu?

Hayır hatta al hayatım diyor sürekli. Harca gitsin keyif yap kafasında bir tip, çok tasarruf yapan biri değil gözlemim bu yönde.

Bu size bağlı bır durum ya. Bızım aramızda hıc para lafı olmadı eşimle. Sevgılıyken bile olmadı. Bes parasız oldugumuz günler oldu . Benım onun 2 katı kazandıgım gunler oldu. Bazen sakasına benım aylık bıttı harclık at falan derdi. Şuan calısmıyorum oğluma bakıyorum evde. Sadece onun kazancını harcıyoruz birlikte. Aylıgını komple bana atıyor sen yönet parasız kalma ben ıdare ederim vs diyor. Yani duruma göre para gelirimiz hep değişti ama biz aynı ılerledık. Birlikte harcadık bırlıkte bırıktırdık bırlıkte gezdık. Senın paran benım param olayına hıc gırmedık. Bır yerde odeme yapılacaksa kımın hesabında para varsa o öder. Sen az alıyorsun ben cok alıyorum söz konusu olmamalı bence

Hayat kaliteniz düşeceği için mi yoksa kompleks yapma durumundan dolayı mı peki ?
İkisi de.
Ben denklikten yanayım.
20 yıllık evliyim.
Daha önce bana sorsalar aşık bir kadın olarak sevgi saygı yeter derdim ama evlilikler daima aynı düzlem üzerinden devam etmiyor.
Mantık daha ön plana çıkıyor.
Düşünüyorum kendim 300 bin kazanıp eşim 80 bin kazansa ben ister istemez bunu sorun ederim.
Kısa bir zaman dilimi için kadın daha fazla kazanabilir lakin bu sürekli bu şekilde devam edecekse bana göre sorun.
Bu edilgen bir yapıya sahip oldugum için de olabilir.
Şuan mesela eşimle farklı şehirlerde görev yapıyoruz ve evin resmen hem babası hem annesi konumunda bile zorlanıyorken daha iyi kazandıgım hem de ileride belki 5 katı daha fazla kazanacagım belli olan bir evliliği de yapmak istemezdim.
Dedigim gibi 20 yıllık bir evliligin bana öğrettiği argümanlara göre yorum yapıyorum.

Birikim, görgü, ahlak ve eğitimi ile alakalı bir durum. Kendine eğitimine birikimine işindeki tecrübesine güvenen biri neden kompleks yapsın ki bulunduğu ortamın şartlarına göre iyi kazanıyordur zaten. Ama buna rağmen aç gözlü ve sürekli maddiyat konuşan biri ise arkanıza bakmadan kaçın.

Ay yorum yapacaktım ama bizdeki fark bu kadar değildi ya😅 ben cok uzun yıllar eşimden fazla kazandım. Kendi ailemin durumu da iyi olduğu için aramızda ciddi bir fark vardı totalde. Ben eşimden yana bir sorun yaşamadım, kendini kucuk görme ya da kompleks yapma gibi. Kendi açımdansa onu küçük görme hiç yaşamasam da bazi konularda kendimde daha çok hak buldum. Bir araba alınacaksa hep benim üstüme oldu çünkü zaten bekarken de vardi arabam onun yoktu. Gerçi durumumuz eşit de olsa evin para idaresi bende olurdu çünkü daha baskın biriyim eşime göre ve daha iyi idare ederim.

1 2 senedir biz ayni şehirde is bulamadik diye isimi bırakıp kendim bir is kurdum ama gelirim haliyle baya düştü ona kıyasla ama aramızda yine bir değişiklik olmadı. Bu sene hamilelik sürecinde baska da saglik sorunlarim oldugu icin yeni is bile almayacağım ama hala değişen bir sey olmadi aramızda.
Tamamen iki tarafın da karakterini hesap ederek bakılması gerekiyor diye düşünüyorum. Ben biraz pasif olsam belki eşim cok salardı kendini. Zaten sen iyi alıyorsun ben baska ulkeye gidip calisirsam ayri kalacagiz derdi ama demedi. Uzun sure ayri ulkede kaldık yine de kariyerine sıkıca tutundu. Ama burada aksini okudugum coook konu da var yani.

Biz de o baskın taraf. İleride para idaresi ne durumda olur bilmiyorum. Herhalde yapabileceğim tek şey gözlem yapmak, ama aşık olduğum için kör gibi hissediyorum kendimi.

Ben eşimin iki katı kazanıyorum.
Yalan yok insanız, bazen kendiyle eşit ya da çok kazanan eşlerle evli hemcinslerimin rahatlığına bakıp hayıflanıyorum, refah seviyem daha iyi olabilirdi diyorum.

Ama hayat seçim ve öncelik meselesi. Ben aşk evliliği yaptım. Mantık evliliği yapmak istesem çok daha varlıklı taliplerim olmuştu. Aşık olmadığım biriyle evlensem yere batsın parası deyip aşk evliliği yapanlara özenecektim. Bu şuanki özenmeden daha tehlikeli bir özenme olacaktı 😀

Bu arada ne eşim ne kompleks yapıyor ne de ben ona saygımı ya da sevgimi yitirdim. Bu yönden şanslı azınlıkta olabiliriz.

Kendi sektorunden birilerini bulmasin.

Ben devlet memuruyum esim ozel sektorde. 10 sene once benim maasim ondan yuksekti ama o kariyerinde ilerledikce beni gecti. Ama aramizdaki fark hicbir zaman 3 kat 5 kat olmadi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X