• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi Kendisinden Az Kazanan Var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendisinin 3 katı kadar diyeyim o da şimdiki maaşım birkaç yıl içerisinde akademik olarak yükselince maaşım şimdikinin 2 katı kadar olacak, açıkça yazmayacağım.
3 kat fazla bir rakam
bence sorun olabilir.
ama tek adam icin diye düşünme
eger biraz klasik bir adam secersen adamin 3 katini kazandigin yetmez gibi evin yemegi, temizligi, derdi tasasi da sende olursa, coluk cocugun tum angaryalari sende olursa o "supurge yaptim ya daha ne yapayım" modunda olursa kendini amele gibi hissedebilirsin. cogu evlilikte erkek birsey yapmiyor ama yapiyor görünüyor o zaman bu sana da batar.
is yuruyebilir ama soyle olur, eviniz icin bir butce belirlersiniz. iki kisi de o rakami eve katar kira fatura mutfak masrafi icin- evin parasi olur. kalanini herkes kendi parasini harcar.
ne sen o ne kadar harcadi bilirsin ne o sen ne kadar harcadin bilir. yine kendi standartini dusurmeden yasarsin.
ya da evlenmeden tamami senin ustune bir eve kredi cekersin, o kredi borcunu odedigin icin bir miktar paran borca gider - senin butcen onunla esitlenir normal yasarsiniz. sonrasinda yine kendine yatirimlar yapabilirsin, araba modelini yukseltmek ya da yatirimlik bir ev almak gibi...
ama bilemiyorum 🙄🙄

Bizim gelirlerimiz onun mesleği benimkinden statü olarak iyi olmasına rağmen birbirine yakın. Benim maaşım yüksek olmamasına rağmen bazen sitem ediyor nerdeyse benle aynı maaşı alıyorsun diye. Bu da bazen kendisini yetersiz hissetmesine neden oluyor kişisel olarak. Eve giren genel gelire bakarak seviniyor tabii ki, ama kişisel olarak çok memnun olduğunu düşünmüyorum ben. Bence sizin için de benzer bir durum oluşabilir

Sevgilimden daha yüksek maaş alıyorum, bayağı fark var arada. Söylemeyeyim miktarı ama onun ileride benden çok çok daha fazla kazanma potansiyeli varken benim de ileride bir noktada hiç kazanmama ihtimalim var. Özel sektördeyim. Ev giderlerini eşit bölüşüyoruz ama dışarıdayken benim ısmarladığım ya da o an acil bir şey gerekiyorsa benim ödediğim tabii ki oluyor. Ben rahatsız olmuyorum, onun çok hoşuna gitmiyor ama bu benim gözümde onu düşüren bir şey değil. Benden daha yüksek alsaydı da gözümde yükselmezdi. Sevgim aynı şekilde olurdu.

Dört senelik evliyim eşimden 6 bazen 10 kat fazla kazandığım oluyor. Ki oğlumuz doğduğundan beri eşim çalışmıyor çocuğun sorumluluğu onda. Bizim için bu bir sorun olmadı. Aksine eşimin çok iyi bir işi olsaydı ve bırakamayacağı kadar çok kazansaydı ebeveyn olamayabilirdik. Çünkü işimi yapmayı asla bırakamam.

Elbet vardır diye düşünüyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.
Bu senin ve partnerinin arasındaki ilişkiye bağlı. Öncelikle evlenmeden önce ev ekonomisinin nasıl idare edileceğini konuşmanız lazım. Eğer gelirler arasında yüksek bir fark varsa alışkanlıklar arasında da bir fark olabilir. Örneğin siz aylık kirası 10 birim olan bir semtte yasamak istersiniz ancak onun geliri kirası 5 birim olan bir yerde yaşamaya yeterlidir. Veya sizin eviniz vardır ama bazı evler için yapılan harcama patnerinizin şu an ödediği kiraya denk bir miktar olabilir. Sizden evlilik ile ilgili beklentileri neler bunları bilmeniz gerekiyor. Siz düğün Çıragan Sarayında olsun istersiniz, partnerinizin gücü mahalle arası bir düğün salonunu kiralamaya yeterlidir. Bu durumda eğer yaşam standartlarınızın düşmesini istemezseniz her şeyi sizin karşılamanız gerekebilir. Sizinle gerçekten paranız için de birlikte olabilir bunu zamanla davranışlarından anlarsınız, size emek veriyor mu, sizden beklentileri neler, maaş paylaşımı ve evin bütçesinin yönetimi nasıl olacak bu konuları konustugunuz zaman anlarsınız. Şu an değil ama aşk yerini sevgiye bıraktığı zaman veya duygularınız yoğunluğunu yitirdiği zaman bu adamın sizden az kazanması sizin duygularınızı nasıl etkileyecek onu düşünün. Sizin için para güç anlamına mı geliyor, güç sizin ilişkiniz için önemli mi bunları anlamaya çalışın.

Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.
Karşınıza çıkan tipler maaşınızı nereden biliyor? Kompleks yapılıyorsa bu kompleks yapan kişinin sorunudur ama iyi kazancınızı yaşam standartlarınızla çok belli ettiğiniz (belli etmeseniz karşıdan da şüphe duymazsınız)için para sebebiyle yakınlaşıp yakınlaşmdıklarını anlayamamak gerçekten kafa karıştırıcı olabilir.

Biz de o baskın taraf. İleride para idaresi ne durumda olur bilmiyorum. Herhalde yapabileceğim tek şey gözlem yapmak, ama aşık olduğum için kör gibi hissediyorum kendimi.
Ya bu durum bende hep soyle bir izlenim yaratıyor. Çok affedersin, hem fakir hem seyi büyük derler bizim orda😂 Hem ben ondan fazla kazanacağım hem o baskın olacak falan ben istemem. Yatırıma karar verirken, aileden birine para vermek istediğinde ne bileyim bir Çok konuda içimden rahatsiz olurdum. Ailesinin durumu nasıl kendi maaşından bağımsız? Mesleğinin önü açık mı?

Valla eşim kompleks yapmasa da ben yapardım :)
Benden daha az kazanan bir erkek ev ekonomisinde sürekli benim maaşımla bir yerlere gelebilir.
Düşünüyorum 3 katı maaşım fazla olsa yatırım benden sorulacak :)
Her şey benim kazancım üzerine endekslenecek.
Gnümüz erkek profiline bakınca da bana çok mantıklı gelmiyor.
Aşk bana göre daha ikinci planda kalırdı bu meselede.

Ya bu durum bende hep soyle bir izlenim yaratıyor. Çok affedersin, hem fakir hem seyi büyük derler bizim orda😂 Hem ben ondan fazla kazanacağım hem o baskın olacak falan ben istemem. Yatırıma karar verirken, aileden birine para vermek istediğinde ne bileyim bir Çok konuda içimden rahatsiz olurdum. Ailesinin durumu nasıl kendi maaşından bağımsız? Mesleğinin önü açık mı?

Bir firmanın yazılım donanımına bakıyor, aslında kendisini geliştirirse önü açık.
İlişkide baskın olmayı ben istemiyorum açıkçası, son ilişkimde baskın taraf bendim ve bu beni çok yordu. Artık nasıl desem beni sarıp sarmalayacak birini arıyorum, biraz da söz onun olsun. Ben çok konuştum önceki ilişkimde yeter artık :KK53:

Ailesinin durumu çok sıkıntılı şöyle ki kiralarını kendisi ödüyor. Evlilik durumunda o ne olacak mesela, babam asla olmaz olur mu öyle şey önce çekirdek aileye bakılır diye karşı çıkıyor, ama ben önemsemiyorum annesi tek yaşıyor kirasını ödeyebilir diyorum. Babam da yanlış düşünüyorsun diyor sürekli.

Bir firmanın yazılım donanımına bakıyor, aslında kendisini geliştirirse önü açık.
İlişkide baskın olmayı ben istemiyorum açıkçası, son ilişkimde baskın taraf bendim ve bu beni çok yordu. Artık nasıl desem beni sarıp sarmalayacak birini arıyorum, biraz da söz onun olsun. Ben çok konuştum önceki ilişkimde yeter artık :KK53:

Ailesinin durumu çok sıkıntılı şöyle ki kiralarını kendisi ödüyor. Evlilik durumunda o ne olacak mesela, babam asla olmaz olur mu öyle şey önce çekirdek aileye bakılır diye karşı çıkıyor, ama ben önemsemiyorum annesi tek yaşıyor kirasını ödeyebilir diyorum. Babam da yanlış düşünüyorsun diyor sürekli.
Valla bence devam etme.

yani ailesi hala kirada
bu demek oluyor ki ailesini sen ihya edeceksin. 60 yasina kadar kendini toplayamamis insanlar bu saatten sonra hic toplayamaz, gecmis ola.

yani ailesi hala kirada
bu demek oluyor ki ailesini sen ihya edeceksin. 60 yasina kadar kendini toplayamamis insanlar bu saatten sonra hic toplayamaz, gecmis ola.
Kesinlikle.
Ben kimsenin ailesini ihya etmek için emek harcamıyorum.

yani ailesi hala kirada

Evet o konuda zaten bilerek bu taşın altına girdim ama babam beni sarstı geçen gün. Aslında tam bilerek de değil de neyse.Önce seni geçindirecek kalırsa ailesine verir diye tartıştık biraz babamla. Ama karşımdaki insana ben bunu nasıl anlatacağım ki ? Ne diyebilirim yani, önce biz sonra ailen desem ters teper diye düşünüyorum..

Kendisinin 3 katı kadar diyeyim o da şimdiki maaşım birkaç yıl içerisinde akademik olarak yükselince maaşım şimdikinin 2 katı kadar olacak, açıkça yazmayacağım.

Net sorun olur. Arada küçük miktarlarda fark olması normal bir çok arkadaşım eşinden fazla kazanıyor ama en fazla 5 bin, 7 bin gibi rakamlar bunlar tolere edilebilir fakat 3 kat asla tolare edilecek bir rakam değil. İleride o kompleks yapmasa da siz yaparsınız.

Evet o konuda zaten bilerek bu taşın altına girdim ama babam beni sarstı geçen gün. Aslında tam bilerek de değil de neyse.Önce seni geçindirecek kalırsa ailesine verir diye tartıştık biraz babamla. Ama karşımdaki insana ben bunu nasıl anlatacağım ki ? Ne diyebilirim yani, önce biz sonra ailen desem ters teper diye düşünüyorum..
Tatlım kendine her anlamda denk birisini bul.
Yine kalbin ısınır yine seversin ama bu kişiyle bence no.
Ben maaşın dolyısıyla bile sevindiğini düşünüyorum.
Bu ekonomik devirde kendisinden çok iyi kazanan bir kız bulmuş
Kaçırır mı ?

Sorun olmayacak olsa aklınıza takilmazdi, etrafın demesinden etkilenmezdiniz. Bence sorun olur illaki bir noktada o size daha boş gelir, tatil dışarı vs siz sponsor olmaya başlarsınız. Bu şartlarda genelde erkekler de salaklaşıp aldatıyor karısını.

3 katı kazanıyormuşsun olmaz

Çok kazanan evli biri olarak söylüyorum bu kesinlikle sorun olacak bir fark

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X