• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi Kendisinden Az Kazanan Var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ortak arkadaşımız benimle aynı işi yapıyor, onun maaşını bildiği için yalan söylesem de abes durur açıkçası.
Maas konusu nasıl açıldı ki sordu mu açık açık ya da sen söyledin mi? 3 kat hadi neyse de 5 kat fark çok fazla bence. O bunun kompleksine girmedi diyelim, ileride sen keşke maaş olarak kendime denk birini bulsaydim hayat şartlarım daha iyi olurdu diyebilirsin. Adam şimdi sana tabii ki al hayatım diyecek, bir tatile falan çıkın bakalım orada daha çok belli olur.

Bir firmanın yazılım donanımına bakıyor, aslında kendisini geliştirirse önü açık.
İlişkide baskın olmayı ben istemiyorum açıkçası, son ilişkimde baskın taraf bendim ve bu beni çok yordu. Artık nasıl desem beni sarıp sarmalayacak birini arıyorum, biraz da söz onun olsun. Ben çok konuştum önceki ilişkimde yeter artık :KK53:

Ailesinin durumu çok sıkıntılı şöyle ki kiralarını kendisi ödüyor. Evlilik durumunda o ne olacak mesela, babam asla olmaz olur mu öyle şey önce çekirdek aileye bakılır diye karşı çıkıyor, ama ben önemsemiyorum annesi tek yaşıyor kirasını ödeyebilir diyorum. Babam da yanlış düşünüyorsun diyor sürekli.
Ailesinin kirasını ödeyen ve sizden az kazanan biri ilişkide baskın olursa, hiçbir konuda eşit olmadığınız için kendinizi baskılanıyormuş gibi hissedersiniz, yükleriniz paylaşılıyormuş da hafifliyormuş gibi değil.

Önceki ilişkiniz de bu dengesizlik sebebiyle olmamış sanırım.

Hayır hatta al hayatım diyor sürekli. Harca gitsin keyif yap kafasında bir tip, çok tasarruf yapan biri değil gözlemim bu yönde.
Bu da iyi birşey değildi. İlerde de harcamaları gözünüze varabilir hatta. Benim param niye saçma şeylere gidiyor diyebilirsiniz

Evet o konuda zaten bilerek bu taşın altına girdim ama babam beni sarstı geçen gün. Önce seni geçindirecek kalırsa ailesine verir diye. Ama karşımdaki insana ben bunu nasıl anlatacağım ki ? Ne diyebilirim yani, önce biz sonra ailen desem ters teper diye düşünüyorum..
baban cok hakli. bu kadinin geliri yok, gideri cok. yarin hastalanacak coook daha fazla olacak. devlet hastanelerinde yer bulmak imkansiz, haliyle bazen saglik icin ozele gidiliyor ama ozel de el yakiyor. cok basiti dişleri dökülecek bir sure sonra - menopozdan 10-20 sene sonra neredeyse her yasli kadin gibi - en ucuz diş bile bugun 250 bin lira. ki kazma gibi olanlar. benim de cevremdeki kadinlar hep yaptiriyor, annem dahil - piyasaya hakimim.
e bunu o kadin odeyemez. annesinin agzinda disi yokken de bu adam tatile vs gidemez, gitse bile cani sıkılır. bu diş oglunun - dolayli yoldan senin cebinden cikacak.
ya da en ufak hastaliginda sen sponsor olacaksin gun gelecek tek kalamayacak yanina ozbek bakici alalim diyecekler , yatılı bakicinin fiyati senin cebinden cikacak.
bu adam seni istemesin de ne yapsin?
bir de ilk mesajimda da dedim cogu erkek yalandan evi supuruyor, bulaşıkları makinaya koyuyor is yaptim zannediyor. seninki de anasiyla yasayan bir adam sanirim. yanina taşındığında ayni paşaligini devam ettirirse, o isten gelip yorulup tv karsisinda ayaklarini uzatirken sen mutfaga kosarsan bu agrina gidebilir.
en ufak bir laf etsen bu da adamin agrina gidebilir...
yani bilemedim... zor gercekten durumun.
ote yandan senden iyi durumdakini ararken yalniz ve mutsuz bir omur de gecebilir...
bilemedim valla

Üç kat ciddi bir fark. İlerde evin tüm maddi yükü sizde olur. Hadi evi falan olsa adamın faturaları da karşılasın öyle denkleşirsiniz diycektim adamın ailesi kirada ailesini geçindiriyor bir de bu iş olmaz. Bir de baskın taraf o olsun istiyorsunuz. Sizin paranızla sizin üzerinizde hüküm kurar.

Son 5 yıldır evden çalışıyorum eşimden fazlaca yüksek bir gelirim var daha öncesinde uzun bir süre çalışmadığım dönemimde var. O zaman neyse hala o ilişkimiz. Tabi benim şuan ki kazancımda eşimin payı çok yüksek çünkü bir işe giriştim oda bana cesaret verdi destekledi ve bu sayede bu seviyeye gelebildim. Belkide bu yüzden bir kompleks yapmıyordur bilmiyorum. Evin tüm ihtiyaçlarını o karşılar bana bir fatura dahi ödetmez. Belki bunları yapamıyor olsaydı evin geçiminin yarısı yada fazlası bende olsaydı o zaman sorun olabilirdi. Bunun altında ezilebilirdi. Bence kazanç farkından çok kendisinin gelirinin neyi ne kadar yapmaya yettiğine göre değişir bu durum.

Bir firmanın yazılım donanımına bakıyor, aslında kendisini geliştirirse önü açık.
İlişkide baskın olmayı ben istemiyorum açıkçası, son ilişkimde baskın taraf bendim ve bu beni çok yordu. Artık nasıl desem beni sarıp sarmalayacak birini arıyorum, biraz da söz onun olsun. Ben çok konuştum önceki ilişkimde yeter artık :KK53:

Ailesinin durumu çok sıkıntılı şöyle ki kiralarını kendisi ödüyor. Evlilik durumunda o ne olacak mesela, babam asla olmaz olur mu öyle şey önce çekirdek aileye bakılır diye karşı çıkıyor, ama ben önemsemiyorum annesi tek yaşıyor kirasını ödeyebilir diyorum. Babam da yanlış düşünüyorsun diyor sürekli.
Ohoo bir de ailesine kira ödemeye devam edecekmis. Sadece kira ile de bitmez o iş. Evi tamamen sen gecindireceksin. Bu işin hastaligi sağlığı var daha @yenGEnC yazmış. Baban haklı üzgünüm. Senin gözler kör olmuş

Elbet vardır diye düşünüyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.
Anne tarafım zengin. Annem babamdan Bir tık kazanıyor ama dedem sayesinde arsa kiraları, ve 1 dükkan kirası geliyor . Haliyle annemin kazancı babaminkinin 3 4 katına denk geliyor. Sorun yaşadıklarını hatırlamıyorum babam sorun etmez kendi maaşıyla evi gecindirir bizim ihtiyaçlarımizi hallederdi Annem de birikim yapma derdindeydi. Kompleks yapacak biriyse yapar ama yapmayan insan tam tersine destek olma yolunda olur .

Ben evlenip hayat standardımı düşürmek istemezdim.
Bir de ileride çocuk düşünüyorsanız iş hayatınıza bir dur demek istediğinizde çocuklu hayatta tek eşinizin geliriyle iyice düşeceksiniz. Bu sebeple kendinizi hep çalışmak zorunda hissedeceksiniz.
Aranızdaki fark 20-30 bin değil anladığım kadarıyla. Bu yüzden sorun evet.

Off hanımlar ya aileme hak verdiğim gibi size de çok hak veriyorum , ama aşık oldum ne yapacağım ben ya :KK61: Yine bana kalan aşk acısı.

Yanlış düşünüyorsun 🫠 Bak ben eşini ezen, küçük gören biri değilim. Esimi çok sever çalışanlığını falan cok takdir ederim. Yine de bir gün biz daha yeni bir ülkeye yeni taşınıp düzenimizi kurmaya çalıştığımız zaman bana demisti ki ben öğrenciyken bursum yoktu şimdi kardeşim okurken her ay ona para göndermek istiyorum. Ki eşimin kardeşi ailesinin premium dönemine geldi yani hiç onun öğrencilik zamani gibi degil durumu. Valla ailenin fazla kazananı, arabası yatırımı olan tarafı olarak kimsenin anasına bacısına her ay haraç gibi para vermek istemedim. Benim açımdan hem benden az kazanıp hem ailesine vermesi kabul edilemez bir şey. Ben gerçekten aşk evliliği yapmış biriyim yani ona rağmen bu durumun çiğliğine tahammül edemeyecek kadar da gözüm açık. Bu durumdan yıllar icinde rahatsiz olmayacak bir kadın da tanımıyorum. Saygınızın kalacağına inanmıyorum çünkü benim saygım kalmazdı. Kimse bana güvenip de seviye atlayıp bi de ailesine bakamaz. Yükselmedim yanlis anlamayın da isin 10kusur yıl sonrasından yazıyorum yani gözü kör aşktan sonrasından sesleniyorum.

Off hanımlar ya aileme hak verdiğim gibi size de çok hak veriyorum , ama aşık oldum ne yapacağım ben ya :KK61: Yine bana kalan aşk acısı.
Kuzum mikmişim aşk acısını
Valla sonradan ağlamaktan daha iyidir :)

Yanlış düşünüyorsun 🫠 Bak ben eşini ezen, küçük gören biri değilim. Esimi çok sever çalışanlığını falan cok takdir ederim. Yine de bir gün biz daha yeni bir ülkeye yeni taşınıp düzenimizi kurmaya çalıştığımız zaman bana demisti ki ben öğrenciyken bursum yoktu şimdi kardeşim okurken her ay ona para göndermek istiyorum. Ki eşimin kardeşi ailesinin premium dönemine geldi yani hiç onun öğrencilik zamani gibi degil durumu. Valla ailenin fazla kazananı, arabası yatırımı olan tarafı olarak kimsenin anasına bacısına her ay haraç gibi para vermek istemedim. Benim açımdan hem benden az kazanıp hem ailesine vermesi kabul edilemez bir şey. Ben gerçekten aşk evliliği yapmış biriyim yani ona rağmen bu durumun çiğliğine tahammül edemeyecek kadar da gözüm açık. Bu durumdan yıllar icinde rahatsiz olmayacak bir kadın da tanımıyorum. Saygınızın kalacağına inanmıyorum çünkü benim saygım kalmazdı. Kimse bana güvenip de seviye atlayıp bi de ailesine bakamaz. Yükselmedim yanlis anlamayın da isin 10kusur yıl sonrasından yazıyorum yani gözü kör aşktan sonrasından sesleniyorum.

Peki siz nasıl reddettiniz o durumu ? Eşinizle tartıştınız mı bunun için küslük yaşandı mı ?

Illa evlenmek gibi bir derdin yoksa takıl işte aşk geçince gerçekleri görürsün. Sakin evlenme. Adam tamam hayatım peki hayatım diye diye sana yıkılacak anasıyla beraber

kac yasindasin?
30larinda degilsen keyfini cikar askini yasa. sonucta her sevgilimizle evlenmek zorunda degiliz. elbet bir yerde sogursun, o gun ayrilir hayatina bakarsin.
ama 33ü gectiysen tez elden yolla gitsin. çünkü malesef bir biyolojik saatimiz var. be de 34 yasinda evlendim, ruhum 19, fiziğim bence 20 ama hormon testlerimden ogrendim ki yumurtalarim yaslanmaya baslamis . yani malesef böyle bir gercek var. karar verirken bu gercegi de gozardi etme. ya da madem durumun cok iyi keyfine şöyle 10-20 kaliteli yumurta dondur, hayatina askina bak:)))

kac yasindasin?
30larinda degilsen keyfini cikar askini yasa. sonucta her sevgilimizle evlenmek zorunda degiliz. elbet bir yerde sogursun, o gun ayrilir hayatina bakarsin.
ama 33ü gectiysen tez elden yolla gitsin. çünkü malesef bir biyolojik saatimiz var. be de 34 yasinda evlendim, ruhum 19, fiziğim bence 20 ama hormon testlerimden ogrendim ki yumurtalarim yaslanmaya baslamis . yani malesef böyle bir gercek var. karar verirken bu gercegi de gozardi etme. ya da madem durumun cok iyi keyfine şöyle 10-20 kaliteli yumurta dondur, hayatina askina bak:)))
yengeç amh kaç çıktı ?

Illa evlenmek gibi bir derdin yoksa takıl işte aşk geçince gerçekleri görürsün. Sakin evlenme. Adam tamam hayatım peki hayatım diye diye sana yıkılacak anasıyla beraber

kac yasindasin?

28'im. Aslında çocuk için vakit var hala, ama karşı tarafı da oyalamak istemiyorum, o da vicdanen rahatsız eder beni.

Valla benim gözlemlediğim şimdiki erkekler kompleks şöyle dursun kadının kendisinden fazla kazanması işlerine geliyor. O rahatsız olabilecek gurur yapabilecek tipler eskide kaldı. Siz daha fazla kazandığınız için finansör siz olacaksınız ekstralar sizde olacak çünkü adamın kazancı belli. Bu durum sizi evlilikte rolleri değişmiş gibi hissettirir mi mesela zamanla?
Bir diğeri de baskın o demişsiniz bu aynı evin içine girdiğinizde sizi yönetir mi karışır mı? Bunları düşünmelisiniz.

Benim bir arkadaşım var durumları çok iyi, eşi babasız büyümüş biri, eğitimsiz hatta vasıfsız diyebilirim. Kız kendisi çok zengin olduğundan düğünleri yalı da oldu mesela, adam bir süre satış danışmanlığı yaptı sonra işten bir çıktı o çıkış. Kız kendi işyerleri var onun başında, adam çalışmıyor. Rahatsız olan adam ne iş olursa olsun yapar mesela, ama bazıları olmuyor.

Saçmalıyorsun bence. 3 gün sonra cinnet geçirirsin. Ya durduk yerinde elin adamına mı bakacaksın. Ne gerek var.

Sanıyorum asistan doktorsun birkaç yıla uzman olacaksın. Sektörden bir erkek istememenden anladım 🙈

Doktor olmak zorunda olmasa bile maaşı sana yakın birini bulmalısın.
Yakın arkadaşların muhtemelen hep doktor olacak, eşleri de %90 öyle olacak.
Atıyorum onlar 100+100 kazanırken siz 100+30 kazanacaksınız
Sevgiliyken dışarıda yemek ye kahve iç vs bu fark anlaşılmıyor
Ama aynı evin içine girdiğinizde oturduğunuz semtten, gittiğiniz tatile, çocuğun kreşine, gideceği özel okula kadar çevrenle arada sınıf farkı oluşacak.

Bu fark seni rahatsız edecek
Her ne kadar aşk kadını olsam da bu topa girme derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X