• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi Kendisinden Az Kazanan Var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elbet vardır diye düşünüyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.
Bence üç katı kazanmanız ciddi bir rakam. Diyelim ki otuz bin alıyor siz doksan. Evlilikte herşey size yikilacaktir demek bu..nasılsa maaşınız yüksek o ödesin olacak. Sizin normal sandığınız harcamalar ona lüks gelecek. En basiti tatili bile siz odeyeceksiniz. Maaşınız bunu gösteriyor normal olarak. Bunlar hoşunuza gitmeyecek bir süre sonra..bekarken rahat rahat yapılan harcamalar evlenince tolere edilmeyecek.
Erkeğe gelince kompleks yapar mı bilmem de zamane erkeklerinin hoşuna bile gider bu durum. Eskidendi o hanımın elini cebine attirmayan kocalar..şimdi ki erkekler bir garip..yeter ki eve para gelsin modundalar

Evlenirken verdiğim en doğru karar, ailesi düzgün kendi kendine yeten birini bulmaktı. Evlenmeyi çok istediğim 30 yaşında beni biriyle tanıştıracaklardı. Adam bana uygun. Bankada müdür yardımcısı felan. Ama babası gazinocu, kumarbaz, annesi ile babası bu yüzden boşanmış. Cok sorunlu bir adam. Sırf bu yüzden reddettim. İyi ki de öyle yapmışım. Evlendikten sonra daha iyi anladım ne kadar önemli olduğunu böyle şeylerin

Ben eşimden fazla kazanıyorum. Arada epey fark var, yıllık kazancı benim aylık kazancımdan daha az gibi düşünebilirsiniz. Ki aslında kendisi normal şartlarda ortalamanın üstünde kazanıyor, benim kazancım fazla.
Aramızda hiç bir sorun yaşanmadı şimdiye kadar. Eve giren para hanenindir dedik. Ne ben ondan gizli harcama yaptım, ne o benden gizli harcama yaptı. Yeri geldi ailelere de destek olduk. Benim kredi kartım kardeşimdedir mesela, aramızda hesaplaşırız. Asla laf ettiğini duymadım. Aynısını o yapsa benim de sesim çıkmazdı.

Çok borca da girdik, kemerleri sıktık. Var zamanda hunharca yedik, gezdik, eğlendik.

Yani düşünüyorum, beraber hareket ediliyorsa ve şeffaflık varsa, kimin ne kazandığının bence önemi yok. Bunlar yoksa zaten para araç değil amaç oluyor. Taraflardan biri paraya amaç olarak baktığında o evililik yürümez.

Ben biraz yuksek kazaniyorum ama oyle 4-5 kat falan degil, %40 falan. Yuksek kazansam esim kompleks yapmadigi gibi hosuna da giderdi. Esimin babasinin ikinci esi aileden acayip zengin bir kadin, kayinpeder zengin es aldim diye cok övünür mesela 😅 Bence kendisiyle acik acik konusun , her erkek kompleks yapmiyor.

Yerinizde olsam kendimle denk biriyle evlenirdim.
İlerde iş arkadaşlarinizin bir cogu kendiyle denk biriyle evlenmiş ve çocuklarina her türlü imkani sunabilecek insanlar iken siz iki kere düşüneceksiniz.
veya çocuk demeyeyimde onlarin rahat rahat gittikleri tatilleri siz bir durup düşüneceksiniz.

Ben biraz yuksek kazaniyorum ama oyle 4-5 kat falan degil, %40 falan. Yuksek kazansam esim kompleks yapmadigi gibi hosuna da giderdi. Esimin babasinin ikinci esi aileden acayip zengin bir kadin, kayinpeder zengin es aldim diye cok övünür mesela 😅 Bence kendisiyle acik acik konusun , her erkek kompleks yapmiyor.
Benim eşimde bizim köydeki tarlalari duyunca bir sure millete avradim toprak zengini çıktı demeye başlamışti 😂

Çok teşekkürler hanımlar yorumlarınız için. Ben de adımlarımı dikkatli atmaya karar verdim umarım sonu güzel olur.
@Mune konumu kapatabilir misiniz :KK200:

Getirir miyim bilmiyorum, hiç aklıma bile düşmedi bu fark yakın zamana kadar. Ama eşeğin aklına karpuz kabuğu derler ya o misal şu an benim aklımda da ''acaba bunun için mi birlikte'' sorusu çıkmaya başladı.O da ilişkimizi zedeliyor doğal olarak, işin kötü tarafı adama aşık oldum, uzun bir aradan sonra ilk defa yaşıyormuşum gibi hissettiriyor bana lütfen etrafımdakiler haklı çıkmasın diye dua ediyorum şu an.
ben daha çok kazanıyorum u insan hangi hallerde dile getirebilir biliyor musunuz?
diyelim ki ortak hesaba yattı para oradan alır alır ailesine saçar (kardeş anne baba yeğen vs)
hiç düşünmeden harcar.. ailesi içinde hava atar falan :)
özellikle 1. yazdığım maddede artık dayanamazsınız

ama bunu da yaşamadan bilemeyeceksiniz

Elbet vardır diye düşünüyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.
Nedense bunu sizin taktığınızı ve partnerinize haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Evlilikte ilişkilerde kimin ne kazandığı neden önemli ki. Saygı sevgi hoşgörü varsa bunlar arka plan bile sayılmaz. Ve dile dahi getirilmez. İllaki birinin geliri yüksektir. Size işinde gücünde size sadık olması kafi.

Ben eşimden yüksek kazansam benim eşim bundan hoşlanır bence gayet rahatça da harcar kompleks yapmaz hatta benim yükselme durumları olabilir gündeme geldiğinde çok da mutlu oluyor 😂
ama biz ikimiz de normal memur maaşı alıyoruz ve benim maaşım da sürekli borca ya da ihtiyaca gidiyor ve ben bozuluyorum artık içten içe yıprandım çünkü bir kadın para kazanıyorsa kendine de rahat rahat harcayabilmeli ama ben bir şeylere harcarken kaç kere düşünüyorum da bu sırada eşim orada araba alma planları yapabiliyor 😄
dert etmiyorum aslında birlikte çalışıyorsak ve evliysek araba da alacağız ev de alacağız ben de buna odaklıyım gücümüz yettikçe sadece ben de yorulduğuma değsin istiyorum kendim için harcarken düşünmeyim istiyorum.
Sizin anlattığınız durumda maddi olarak rahat olacağınızı düşünüyorum elbette evlilik ortak harcamayı gerektiriyor evlilikte paranın lafı çok geçmemeli benim param senin paran lafı olmamalı karşıdaki insan iyi niyetliyse evlilikte alınan her şey ortak olacak zaten planlarınız uyumlu olmalı. Ama evliyiz diye de sömürüye dönüşmeyecek dengeler korunacak şekilde

ben sonradan sorun olacağını düşünüyorum erkekler kendilerinden çok kazanan kadını bi süre sonra aşağılık kompleksine girip kadını üzüyorlar denge önemli kendı maaşınıza denk biriyle bence biraraya gelmek daha mantıklı

Şu zamandaki erkekler bırakın rahatsız olup kompleks yapmayı memnun kalıyorlar. Hatta maddi durumu iyi olan kız arıyorlar kendilerine :D
Ama siz rahatsız olursunuz. Şimdiden aslında aklınıza takılmış. İleride daha da büyüyecek bu sorun. Sizin gözünüze batmaya başlayacak. Şuan sizin harcamalarınız onu rahatsız etmiyor olabilir ama evlenince ortak hesap olunca rahatsız edecektir, onunda kendi ailesine kira yardımı gibi destekleri sizi rahatsız edecektir. Annesini atamaz sonuçta ama orta yolu bulabilmeliydi, en azından size 3 kardeş ortaklaşa ödeyeceğiz bakacağız anneme benim önceliğim seninle kurduğum yuva diyebilmeliydi. O bunu söylemek yerine vereceğini söylemiş. Bir söz vardır ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin diye. Size bu kriteri uymuyorsa, rahatsız ediyorsa ilişkiyi devam ettirmenin bir anlamı yok. Bu durumu takmayacak bir kadın lazım o adama. Mantıkta önemli evlilikte. Aşk bir süre sonra uçup gidiyor, o heyecan sonsuza kadar sürmüyor. Heyecan bitince de hayatın gerçekleri kalıyor.
Kadının karakteri de burada önemli. Bazı kadınlar bu maaş farkını sorun etmez, bazıları eder. Bende mesela eşimin benden fazla kazanmasını ya da en azından bana denk olmasını isterim. 30 yaşına gelmiş adamın en azından bir birikimi veya mal varlığı olmasını isterim. Ben çocuk yapınca çocuğuma 2 yaşına kadar kendim bakmak istersem maddiyat düşünmek istemem. Veya evlilikte maddi yükü ben taşımak istemem. Ben taşırsam eşime saygımı yitirebilirim. Tamam çalışkanlık, karakter önemli ama maddiyat ve denklikte önemli.
Arada 3 kat maaş farkı varken (ileride 5 kat olacak) yaşam şartlarınız, harcamalarınız bile farklı olacaktır. Size elzem gelen şeyler ona gereksiz gelecektir, harcamalarınız onun gözüne batabilir, sizden maddi beklentisi olunca sizin de gözünüze batabilir, rahatsız olabilirsiniz.

Şu zamandaki erkekler bırakın rahatsız olup kompleks yapmayı memnun kalıyorlar. Hatta maddi durumu iyi olan kız arıyorlar kendilerine :D
Ama siz rahatsız olursunuz. Şimdiden aslında aklınıza takılmış. İleride daha da büyüyecek bu sorun. Sizin gözünüze batmaya başlayacak. Şuan sizin harcamalarınız onu rahatsız etmiyor olabilir ama evlenince ortak hesap olunca rahatsız edecektir, onunda kendi ailesine kira yardımı gibi destekleri sizi rahatsız edecektir. Annesini atamaz sonuçta ama orta yolu bulabilmeliydi, en azından size 3 kardeş ortaklaşa ödeyeceğiz bakacağız anneme benim önceliğim seninle kurduğum yuva diyebilmeliydi. O bunu söylemek yerine vereceğini söylemiş. Bir söz vardır ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin diye. Size bu kriteri uymuyorsa, rahatsız ediyorsa ilişkiyi devam ettirmenin bir anlamı yok. Bu durumu takmayacak bir kadın lazım o adama. Mantıkta önemli evlilikte. Aşk bir süre sonra uçup gidiyor, o heyecan sonsuza kadar sürmüyor. Heyecan bitince de hayatın gerçekleri kalıyor.
Kadının karakteri de burada önemli. Bazı kadınlar bu maaş farkını sorun etmez, bazıları eder. Bende mesela eşimin benden fazla kazanmasını ya da en azından bana denk olmasını isterim. 30 yaşına gelmiş adamın en azından bir birikimi veya mal varlığı olmasını isterim. Ben çocuk yapınca çocuğuma 2 yaşına kadar kendim bakmak istersem maddiyat düşünmek istemem. Veya evlilikte maddi yükü ben taşımak istemem. Ben taşırsam eşime saygımı yitirebilirim. Tamam çalışkanlık, karakter önemli ama maddiyat ve denklikte önemli.
Arada 3 kat maaş farkı varken (ileride 5 kat olacak) yaşam şartlarınız, harcamalarınız bile farklı olacaktır. Size elzem gelen şeyler ona gereksiz gelecektir, harcamalarınız onun gözüne batabilir, sizden maddi beklentisi olunca sizin de gözünüze batabilir, rahatsız olabilirsiniz.

Eğer laf etse benim için sorun olur, evet. Çünkü bunca yıl emek vermişim o veya başkası neye harcadığıma laf edemez. Bazen ailem iyi niyetle kızım ne gerek var diyor açıkçası onlara bile laf ettirmiyorum harcamalarım konusunda. Çünkü insanın hoşuna gidiyor kendine harcamak , buna laf edilmesi zoruma gider gerçekten.

Bu kalınlaştırdığım yer çok önemli aslında. Benim çocuk fikrimi bile etkileyecek bir durum hatta. O yüzden ciddi adım atmayı düşünmüyorum durumlar değişinceye dek. Değişmezse de zamanında şöyle bir sevgilim vardı deyip geçeceğim gibi gözüküyor.

Şöyle oldu bak, gelecekten muhabbet açıldı ve direk maaşının bir kısmını kiraya göndereceğini söyledi. Ben de bir şey demedim, zaten evi geçindirdiğini bildiğim için. 3 kardeşi daha var ama onlar ne hikmetse yardım etmiyor neyse, o da sinirimi bozuyor. Bunun muhabbetini evde babamla yaptık babam direk kızmaya başladı ne münasebet seni geçindirmeden annesini mi düşünüyor o iş olmaz tehlikeli bu adam diye. Tartıştık biraz. Ama ben içten içe sonunda babama hak verdim. Benimle kuracağı aileyi değil öncelikli kendi ailesini düşündü.
Ya da geri kalan iki kardeş akıllı bi bu aptal olmadığına göre anneme gönderiyorum ayağına birkim yapcak şu erkeklere şu kadar inanıp güvenmeyin ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X