• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi Kendisinden Az Kazanan Var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi ailesini geçindirecekmiş, ilk yorumları okuyunca olabiiir demiştim. Ama durumlar çok farklı. Yarın çocuk olunca aravermek istesen sevgilinin iki aileyi geçindirmesi mümkün değil. Kaç yıl adama bak et o ailesine yedirsin, bir süre sonra patlatsın. Yol yakınken babanı dinle olmaz öyle…

Parasını kendine alsa olabilirdi bu şartlarda mümkün değil
Evet ben de başta olabilir diye düşünmüştüm:
Ama adam niyetini en başından açıkça söylemiş. Baştan bak aileme ben bakacağım sen bana bakacaksın diyen biriyle evlenilmez. Resmen kendine sponsor arıyor.
İleride kirada süründüler ev alalım diyip kadının emeği üzerinden ailesine ev de alır.

Yanlış düşünüyorsun 🫠 Bak ben eşini ezen, küçük gören biri değilim. Esimi çok sever çalışanlığını falan cok takdir ederim. Yine de bir gün biz daha yeni bir ülkeye yeni taşınıp düzenimizi kurmaya çalıştığımız zaman bana demisti ki ben öğrenciyken bursum yoktu şimdi kardeşim okurken her ay ona para göndermek istiyorum. Ki eşimin kardeşi ailesinin premium dönemine geldi yani hiç onun öğrencilik zamani gibi degil durumu. Valla ailenin fazla kazananı, arabası yatırımı olan tarafı olarak kimsenin anasına bacısına her ay haraç gibi para vermek istemedim. Benim açımdan hem benden az kazanıp hem ailesine vermesi kabul edilemez bir şey. Ben gerçekten aşk evliliği yapmış biriyim yani ona rağmen bu durumun çiğliğine tahammül edemeyecek kadar da gözüm açık. Bu durumdan yıllar icinde rahatsiz olmayacak bir kadın da tanımıyorum. Saygınızın kalacağına inanmıyorum çünkü benim saygım kalmazdı. Kimse bana güvenip de seviye atlayıp bi de ailesine bakamaz. Yükselmedim yanlis anlamayın da isin 10kusur yıl sonrasından yazıyorum yani gözü kör aşktan sonrasından sesleniyorum.

Ben asgari ucretten hallice calisiyorum. Esim benden cook cok daha fazla kazaniyor ama ailesine yardim dusunmesin diye "Seni bu ülkeye ben getirdim, sen iş bulana kadar da ayrica canim cıktı ben bu emekleri ailen yesin diye vermedim" diye baştan söylendim oyle bir teklif dahi gelmeden. 😄
Koca cok kazansa bile insan tahammul edemiyor hele aile de aileyse. 🙄

Ev ekonomisine senin katkın fazla olursa olmaz tabi. Örneğin o ev için kenara 30 atıyorsa seninde 30 atman lazım. Ne eksik ne fazla. Diğer türlüsü bir süre sonra gözünüze batabilir evi ben mi yönetiyorum diyerekten

Ben eşimden dönem dönem 3 kat 4 kat fazla kazandım. Şu an 1.5 kat fazla kazanıyorum. Eşimin maaşı da her zaman ortalamanın üstünde olduğu için hiç kompleks yapmadı. Zaten onun maaşı normal olandı yani o az değil ben fazla kazanıyordum. Hiç problem yaşamadık bu konuda. Beni kullandığını da hissetmedim çünkü eşim olan tüm parasını bana ve oğlumuza harcar.

En kritik nokta bu bence. Eşim zaten az kazanırken bir de anlamsız harcamalar yapsa ailesine verse büyük sorunlarımız olurdu. Evli kalmakta tereddüt ederdim. Hiç problem yaşamama sebebimiz eşimin benim parama karışmaması ve kendi parasıyla evi geçindirmesi bence.

Bir firmanın yazılım donanımına bakıyor, aslında kendisini geliştirirse önü açık.
İlişkide baskın olmayı ben istemiyorum açıkçası, son ilişkimde baskın taraf bendim ve bu beni çok yordu. Artık nasıl desem beni sarıp sarmalayacak birini arıyorum, biraz da söz onun olsun. Ben çok konuştum önceki ilişkimde yeter artık :KK53:

Ailesinin durumu çok sıkıntılı şöyle ki kiralarını kendisi ödüyor. Evlilik durumunda o ne olacak mesela, babam asla olmaz olur mu öyle şey önce çekirdek aileye bakılır diye karşı çıkıyor, ama ben önemsemiyorum annesi tek yaşıyor kirasını ödeyebilir diyorum. Babam da yanlış düşünüyorsun diyor sürekli.
Bunu simdi okudum baban haklı canım babanı dinle. Aşk önemli tamam ama evlilikte mantık daha çok ön planda olmalı. Şimdi her konuda suyuna gidiyordur ama sen asıl meseleyi evlenince görürsün umarım öyle bir hata yapmazsın tabi. Bi hastalık olur tamam anneye yardım edilir tabi ama bunu bir görev olarak benimseyip her ihtiyacını (kira-mutfak alışverişi-faturalar) karşılayan biriyle de evlenmezdim. Evin erkeği ben mi olacağım?

Ben asgari ucretten hallice calisiyorum. Esim benden cook cok daha fazla kazaniyor ama ailesine yardim dusunmesin diye "Seni bu ülkeye ben getirdim, sen iş bulana kadar da ayrica canim cıktı ben bu emekleri ailen yesin diye vermedim" diye baştan söylendim oyle bir teklif dahi gelmeden. 😄
Koca cok kazansa bile insan tahammul edemiyor hele aile de aileyse. 🙄
Iyi etmişsin. Çok kolay sanıyorlar yurtdisina gidip euro kazanmayı da o isler öyle değil.
Onun şımarık kardeşinin dudak dolgusunun parasını verecek kadar salak degilim çok şükür. O öyle jest anlamında bir miktar düşünmüş olsa dahi kimseye 1 kuruş kendi paramdan vermek istemiyorum yani. Haraç gibi kardesine her ay para vermek isteyen, ailesine bakmak isteyen evlenmesin bekar kalsın ya da bulsun bi salak onu ikna etsin🫠 Gerçi benim eşim muhtemelen iyi niyetle dedi de ağzına sctim yani bin pişman olmuştur teklif ettiğine. Dead cell ve bir sürü başka üyede gördüğüm, bur sey dersem eşim kırılır mi kavga eder mi korkusunu da asla anlamayacağım. Birinden korkmam için onun benden baya avantajlı durumda olmasi lazım yani, hem güçlü olup hem ben niye çekineyim yahu karşımdaki çekinsin. Ailesinin verdigi eve gelen kocasıyla bile evle ilgili bir şeyde kavgadan korkan var şunu dersem kavga ederiz bilmem ne. Adam olsaydi da kendi alsaydı evi. Yüz verdin ayıya geldi scti halıya oluyor gerçekten.

Iyi etmişsin. Çok kolay sanıyorlar yurtdisina gidip euro kazanmayı da o isler öyle değil.
Onun şımarık kardeşinin dudak dolgusunun parasını verecek kadar salak degilim çok şükür. O öyle jest anlamında bir miktar düşünmüş olsa dahi kimseye 1 kuruş kendi paramdan vermek istemiyorum yani. Haraç gibi kardesine her ay para vermek isteyen, ailesine bakmak isteyen evlenmesin bekar kalsın ya da bulsun bi salak onu ikna etsin🫠 Gerçi benim eşim muhtemelen iyi niyetle dedi de ağzına sctim yani bin pişman olmuştur teklif ettiğine. Dead cell ve bir sürü başka üyede gördüğüm, bur sey dersem eşim kırılır mi kavga eder mi korkusunu da asla anlamayacağım. Birinden korkmam için onun benden baya avantajlı durumda olmasi lazım yani, hem güçlü olup hem ben niye çekineyim yahu karşımdaki çekinsin. Ailesinin verdigi eve gelen kocasıyla bile evle ilgili bir şeyde kavgadan korkan var şunu dersem kavga ederiz bilmem ne. Adam olsaydi da kendi alsaydı evi. Yüz verdin ayıya geldi scti halıya oluyor gerçekten.

Kesinlikle. Ben AB vatandasyim, esim zaten meslegi ve mezun oldugu okuldan avantajliydi ama ona ragmen l oyle hadi gittim oldu diye kolay olmadi tek başimizaydik bu yolda bir cok insan gibi ve yipratici sureclerden de gectik.
Kimse de oturdugu yerden sefasini süremez. 🙄 Kolay geliyo millete disardan bakinca.

Normalde gelir farkinin sorun olup olmayacagi tamamen iliskiye gore degisir. Ben eski esimden az fazla kazanirdim ama neticede denktik ona ragmen salak salak kompleksleriyle ugrastim. 15 yillik evli kuzenimse evlendiklerinden beri esinden az kazaniyor ama hem asiri bir fark degil hem de gercek aile bilincine sahipler, ayrilari gayrilari yok birbirlerine hesapci hislerle yaklasmazlar.

Sizin adam anasinin gozu gibi duruyor, iyi yere dukkan actim diyordur belki. Simdiden ailesine verecegi paralarin yolunu yapiyor. Bir de gelir farkiniz cok fazla, meslekleriniz de o kadar farkliysa bir yerden sonra sosyo ekonomik fark haline gelebilir bu.

Elbet vardır diye düşünüyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.
Ben diş hekimiyim duruma göre bir sürü erkekten çok kazanma ihtimalim vardı daha üniversitede okurken. Annem özellikle eşimden çok kazanmamı öğütleyerek büyütmüştü😂 çünkü kendisi daha az para kazandığı için babam tarafından ekonomik şiddete maruz kaldığını düşünüyordu.
Neyse benim üniversiteden beri hayatıma giren erkekler ya çok para kazanmamı kaldıramayacağını söyleyip ayrıldı ya da kendilerine sponsor aradıkları için ben ayrıldım. Bu bir süre sonra insan hiç kendine denk birini bulamayacak gibi hissediyor ama öyle olmuyor merak etmeyin. Daha gençsiniz.

Mesela evlenirseniz düğünde erkeğin yapması gereken sorumlulukları nasıl olsa sen daha fazla kazanıyorsun diye sana iteler mi? Kenarda birikimi var mı yoksa maaşına mı güveniyor? Bence bunlar da önemli kıstaslar! Kadın daha fazla kazananilir ama alma verme dengesi önemlidir.

Dört senelik evliyim eşimden 6 bazen 10 kat fazla kazandığım oluyor. Ki oğlumuz doğduğundan beri eşim çalışmıyor çocuğun sorumluluğu onda. Bizim için bu bir sorun olmadı. Aksine eşimin çok iyi bir işi olsaydı ve bırakamayacağı kadar çok kazansaydı ebeveyn olamayabilirdik. Çünkü işimi yapmayı asla bırakamam.

Siz boşanmamış mıydınız ?
Ben yeni boşandım da, forumda pekçok boşanma konuları okudum, sanki sizinde böyle bir konunuzu okumuştum 🫣

Siz boşanmamış mıydınız ?
Ben yeni boşandım da, forumda pekçok boşanma konuları okudum, sanki sizinde böyle bir konunuzu okumuştum 🫣
Siz diyince baktım hem de inanılmaz sorunlu bir evlilikmiş

Bahsettiği 2.evliliğidir belki

Görev yaptığımız yere göre İkimizin de geliri değişiyor ama ben de şu an genel olarak eşimden 1.5 kat civarı fazla kazanıyorum. Ana hatlarıyla onun maasıyla evi gecindiririz, ev araba kredilerini öderiz benimki birikim ve ekstra harcama hesabı olur. Ama iki hesap da benim yönetimimde diyebilirim.
Evliliğimizin başında benim ailem büyük bir ekonomik kriz atlattı eşim de o zaman kendi bekarlıktan gelen birikimiyle çok destek oldu sonra onun birikimi olan kısım geri ödendi ama bu iyiliğini hiç unutmam mesela. Ben de sonra altta kalmamak için onun ailesine bazı jestler yapmayı teklif ettim. O konuda da icim rahatlayınca bıraktık rutin bir destek yok iki tarafa da.
Karşıdaki insan çok önemli şu an ben çalışmıyorum ücretsiz izindeyim ama herşey benim elimde. Benden habersiz bir kuruş çıkmaz dışarıya, bana ve oğluma harcanır. Sizinle meslektaşız, eşim farklı bir meslekten. Bununla ilgili de olumsuz bir durum yaşamadım, hep anlayışlı ve destek oldu. Ama sizin sevgiliniz bana maddi açıdan sizi dezavantajlı duruma düşürecek gibi bir his uyandırdı.

Elbet vardır diye düşünüyorum, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizce böyle evliliklerde erkekler bir noktadan sonra kompleks yapmaya başlıyor mu ? Yoksa bu şekilde yıllarca evli olup hala aynı düzen devam eden çiftler var mı ?
Şöyle ki partnerimden çok kazanıyorum. Benim kazancım Türkiye ortalamasının gerçekten üzerinde, durum böyle olunca karşıma çıkan çoğu kişi benden az kazanıyor çıkıyor. Kendi mesleğimden biri ile hayatımı birleştirme düşüncem de pek yok, karşıma çıkan erkekler bende hep negatif izlenim bıraktı.
Şu an görünen o ki partnerim beni destekliyor. Hatta mesleğimde akademik anlamda ilerlemem için de beni motive ediyor, yaparsın edersin gibi. Ama aklımın bir köşesinde hep negatif düşünceler beliriyor, annem de üstü kapalı bu konuda uyanık ol falan diyor. Sürekli erkekler bir süre sonra kompleks yaparlar ya da senin paranı yiyip yatmaya alışır tarzı yorumlar duyuyorum arkadaşlarımdan da. Ne bileyim aklım bulandı durduk yere kaç gündür düşünüp duruyorum. Partnerime de haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
Komik olacak belki ama iyi kazandığım için üzülüyorum bazen, çünkü karşıma çıkan tipler benim için mi çıkıyor yoksa title için mi emin olamıyorum artık. Mesleğimi de yazmak istemiyorum lütfen sormayın.
Benim eşim beni herzaman çalışmaya, kendimi geliştirmeye motive eder. Yeri gelir ondan daha fazla kazanırım. Benim adıma mutlu olur. Ikimizin kazancıda yine birlikte kurduğumuz yuvamız için. Evlilik içinde böyle bir şey sorun olmamalı.

Bence sorun olmaz.
Şöyle düşünün ikiniz şuan eşit maaş alıyor olabilirdiniz,
Evlendikten sonra siz kendinizi geliştirip 5 katına da çıkabilirdiniz.
Boşanacak mıydınız yani?
Ya da siz şuan fazla alıyorsunuzdur, eşiniz evlenince birden başka fırsatlar edinir sizin 10 katınız maaş alır.
Sizden boşansın mı yani?
Ben bu para olayını anlamıyorum, para sevdiklerimizle daha mutlu daha konforlu bir hayat yaşamamız için bir araçtır.
Para lüks çantalar, pahalı yemeklere değil, sizin huzurunuza, hayat neşenize hizmet eder, hepsi bu.

İleride sorun yaşayacağınızı düşünüyorum açıkçası.. Evlilik bambaşka birşey aileler de evleniyor.Bugun annesinin kirasını öder yarın başka bir eş dost akraba ihtiyacı çıkar falan filan bitmez yani.. nasılsa geliriniz yüksek.Hatta ilerleyebilir dediğiniz mesleği yapmaktan bile vazgeçip maceralara atılabilir..İnsan yarın ne olacağını zaten bilemezken az buçuk başlarken arada uçurum olmasi belki şimdi maddi ama ileride manevi olarak ta yorabilir.

Ek bilgi:
Eşimle tanıştığımızda o Audiye biniyordu, benim arabam yoktu.
Sevgililiğimiz boyunca en lüks mekanlara, tatillere gittik 1 tl ödemedim çünkü asgarinin bir tık üstü alıyordum.
1 sene sonrasında kendi işimi kurdum eşimden 5 kat fazla kazanmaya başladım arabamı aldım.
Evlenmeden hemen önce evimizi aldık, şimdi işlerim durgunlaştı yaklaşık aynı kazanıyoruz.
Yani bunlar döngüdür. Eşimden fazla kazanmayayım diye iş mi yapmayayım yani bu ne saçma iş...
Birlikte daha fazla kazanacağız daha güzel yaşayacağız ikimizin de motivasyonu bu, çok da huzurluyuz :nazar:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X