• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi Kendisinden Az Kazanan Var mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ek bilgi:
Eşimle tanıştığımızda o Audiye biniyordu, benim arabam yoktu.
Sevgililiğimiz boyunca en lüks mekanlara, tatillere gittik 1 tl ödemedim çünkü asgarinin bir tık üstü alıyordum.
1 sene sonrasında kendi işimi kurdum eşimden 5 kat fazla kazanmaya başladım arabamı aldım.
Evlenmeden hemen önce evimizi aldık, şimdi işlerim durgunlaştı yaklaşık aynı kazanıyoruz.
Yani bunlar döngüdür. Eşimden fazla kazanmayayım diye iş mi yapmayayım yani bu ne saçma iş...
Birlikte daha fazla kazanacağız daha güzel yaşayacağız ikimizin de motivasyonu bu, çok da huzurluyuz :nazar:
Arada karsilikli guven varsa ve oturmus bir iliski ise en guzeli bu zaten. Allah agiz tadiyla yasamayi nasip etsin uzun yıllar.

Ama konu sahibi yogun duygularla kapilmis, ailesi de taraftar degil iliskiye ve adam simdiden ailemin kirasini oderim filan diyor. Konu sahibinin kazandigi parayi kendince hesaplamis ve simdiden ustune hesap yapiyor. Ben evlenecek olsam gogsumu gere gere ailemin kirasini odeyecegim ona gore diyemem, bir ezilir buzulurum yani.

Eşimle aynı miktar kazanıyoruz.Onun maasi ile eve ait tüm masrafları karşılıyoruz, benimki ile çocuğun okulu,tatil gibi ekstralar ve kalırsa birikim.Bu sistemde eşimden 3 kat fazla kazansam sadece mutlu olurduk daha çok birikim yapabildiğimiz için.
Ama kendi ihtiyaclarimiza bile yetmeyecek maasi ile bir de ailesine yardım etseydi bu sorun olurdu.
Sizde eşinizin eve sağladığı miktar kadar ortaya koyar gerisini kendi kişisel ihtiyaç ve birikiminize ayirirsaniz belki sorun olmaz aksi zor görünüyor.

Bu arada dr maaşları nekadar ya. Bizim şehir hastanesinde uzman dr 150-250 arası değişiyor. Mesela matematik öğretmeni özel ders saati 2000 tl. Günde 3 öğrenciye ders verse aylık 180k olur. Okuldan alsa 70 civarı old dr maaşı işte. Yada mühendisler başta az kazanır zaman içinde dr maaşını sollar. Çok özel alanında tek dr lar çok fazla kazanıyor.

Arada karsilikli guven varsa ve oturmus bir iliski ise en guzeli bu zaten. Allah agiz tadiyla yasamayi nasip etsin uzun yıllar.

Ama konu sahibi yogun duygularla kapilmis, ailesi de taraftar degil iliskiye ve adam simdiden ailemin kirasini oderim filan diyor. Konu sahibinin kazandigi parayi kendince hesaplamis ve simdiden ustune hesap yapiyor. Ben evlenecek olsam gogsumu gere gere ailemin kirasini odeyecegim ona gore diyemem, bir ezilir buzulurum yani.
Onları okuyamadım ana konuyu ve birkaç mesajı okudum o detayları bilmiyorum.
Konuyu eksik / daha genelleme yaparak açmış sanırım.
Ben de şuan kök ailemin faturalarını ödüyorum, kardeşim öğrenci ona harçlık gönderiyorum.
Hatta bir kuzenimin kızına da harçlık gönderiyorum. Eşim de keza 3 öğrenciye burs veriyor.
Bunlar gelirin içerisinde çok büyük rakamlar değilse ben yine bir sıkıntı göremedim.

Onları okuyamadım ana konuyu ve birkaç mesajı okudum o detayları bilmiyorum.
Konuyu eksik / daha genelleme yaparak açmış sanırım.
Ben de şuan kök ailemin faturalarını ödüyorum, kardeşim öğrenci ona harçlık gönderiyorum.
Hatta bir kuzenimin kızına da harçlık gönderiyorum. Eşim de keza 3 öğrenciye burs veriyor.
Bunlar gelirin içerisinde çok büyük rakamlar değilse ben yine bir sıkıntı göremedim.
Siz bu yardimlari esinizle dengeli sekilde, karsilikli rizayla ve oturmus bir iliskinin icinde yapiyorsunuz. Allah kabul etsin yardimlarinizi.

Bir iliskinin ilk asamalarinda karsi tarafin cok kazandigini bile bile maasimin yuksek bir kismiyla ailemin kirasini odeyecegim demek ayiptir. Kaldi ki o is kira odemeyle de bitmez. Kadin evliligin icinde yeri gelir calisamaz eve maddi katkida bulunamaz, erkegin daha cok inisiyatif almasi gereken yerde postu sermis ben aileme bakacagim once, sen zaten zenginsin basinin caresine hatta aileme bile bakarsin diyor kibarca.

Ailesinin dar gelirli olmasi bir kusur bir eksiklik degil. Daha dun tanidigi birinin geliri uzerine hesap yapmaksa kusur. Insan biraz cekinir normalde.

Üzgünüm ama oluru yok gibi.
Önceden kadınlara yiyici diye damgalarlardı. Bence şu dönemde asıl yiyici erkekler. Diyelim evlendiniz bu adam ne kadar kazanıyor ki bir de ailesinin kirasını ödeyecek? Kendi kurduğunuz evinize katkıda bulunamayacak bence bu da yiyiciliktir.

Değerli fikirleriniz için öncelikle hepinize teşekkür ederim. Kaç gündür kafamda dönüp duran tilkiyi sonunda sesli bir şekilde dile getirdim bugün.
Hiç şaşırmadı söylediğim şeye, hak verdim dedi, sen istersen 5 yıl da bekleriz ben de işimi büyütürüm ben kendime güveniyorum dedi. Sana her türlü bakarım diye de ekledi. Ailesi konusunu söyledim, en nefret ettiğim konu olduğu halde, ben bakmak zorunda hissediyorum çünkü diğer kardeşlerime güvenmiyorum dedi. Ama haklısın önce biz olmalıyız önce sen olmalısın dedi.
Benim anladığım kafasının bir yerinde hep ailesi olacak. Bu adam beni istediğim hayat standardında yaşatmadan da adım atmayı düşünmüyorum ciddi olarak. Çünkü diğer türlü benim emeğim ile hep bir yerlere geleceğiz. Aşkımdan ölecek durumdayım ama bu gerçeği de görüyorum. İlerlemesi için destek olacağım manevi olarak, aşkımızı yaşayalım dedim ona da , zaman umarım hepinizi haksız çıkarır tek dileğim bu.

Şu an bu adamdan ayrılsam ben uzun süre kendime gelemem, çünkü yıllar sonra ilk defa biri bana yaşadığımı hissettirdi. Belki yanlış duygular besledim yanlış bir insan için ama en azından bu duyguyu doyasıya yaşamak istiyorum. Şu an ilişkide alma verme dengesi zaten yok, ikimiz de çalışıyoruz kendi paramızı harcıyoruz, bir evin sorumluluğunu üstlenmiş değiliz, ben veya o birinin parasını yemiyoruz. Burada okuduğum bazı şeyleri onun üzerine hala konduramıyorum duygularım gereği bugün onunla düşüncelerimi paylaşırken de ağladım. Kırıldı biraz fark ettim, ama yapacak bir şey yok hayatın gerçekleri bunlar dedim. Rol kesebilecek mizaçta biri değilim, içimde bu düşünceler varken yüzüne gülemem, kapıyı çekip çıkamıyorum da ama. Arada kaldım paylaşayım dedim, şaşırdığımın aksine hiç kızmadı belki içten içe o da bekledi böyle bir şey ben tarafından bilemiyorum.

Değerli fikirleriniz için öncelikle hepinize teşekkür ederim. Kaç gündür kafamda dönüp duran tilkiyi sonunda sesli bir şekilde dile getirdim bugün.
Hiç şaşırmadı söylediğim şeye, hak verdim dedi, sen istersen 5 yıl da bekleriz ben de işimi büyütürüm ben kendime güveniyorum dedi. Sana her türlü bakarım diye de ekledi. Ailesi konusunu söyledim, en nefret ettiğim konu olduğu halde, ben bakmak zorunda hissediyorum çünkü diğer kardeşlerime güvenmiyorum dedi. Ama haklısın önce biz olmalıyız önce sen olmalısın dedi.
Benim anladığım kafasının bir yerinde hep ailesi olacak. Bu adam beni istediğim hayat standardında yaşatmadan da adım atmayı düşünmüyorum ciddi olarak. Çünkü diğer türlü benim emeğim ile hep bir yerlere geleceğiz. Aşkımdan ölecek durumdayım ama bu gerçeği de görüyorum. İlerlemesi için destek olacağım manevi olarak, aşkımızı yaşayalım dedim ona da , zaman umarım hepinizi haksız çıkarır tek dileğim bu.
Eski sevgilimin düzenli bir işi yoktu. Ben bir işe girmesini istedim diye zoraki girmişti, ki öyle yükselebileceği bir iş değildi. Eli kolu tutan herkesin yapabileceği bir şeydi.

Sık sık işte boş boş durduğundan, patronun telefon bakmaya izin vermemesinden yakınıp dururdu.

Bu yakınmalar bana anlamsız geliyordu. Çünkü o an iş olmasa bile sonuçta ekmek kapın orası ve her yerin kendine göre kuralı var. O yüzden oflayıp puflamanın manası yok.

O işe girmeden önce ailesinin işinde çalışıyordu. Ben ise ailesinden bağımsız bir işinin olmasını istiyordum. Ama yukarıda bahsettiğim işe girdikten sonra gördüm ki o işten çıkıp kendi işini kuracak olsa ailesinin maddi ve manevi desteğini alacaktı. Buna ek olarak, aile desteği gibi bir avantajı varken ( ki bana göre avantaj değil ama genel bakışla öyle) bile iş kurmaya cesareti yoktu, mücadele ruhu yoktu.

Tanışalı daha 6 ay bile olmamasına rağmen beni evlilik konusunda ara ara sıkıştırıyordu. Sebep olarak uzak mesafe ilişkisini gösteriyordu ama bunu söylerken hiçbir zaman inandırıcı değildi. :)

Ev işleri konusunda da ağzını epey yoklamıştım. Mesela yemek ve ütüyü asla yapmazmış. Ee zaten geriye ne kaldı? Yemek ve ütü en çok zaman alan iki şey, gerisi ufak kalıyor .

Bir süre sonra fark ettim ki evlenirsek hem ev işleri hem de ev geçimi bana kalacak. Üstelik onun ailesiyle her şeyimiz ortak olacak.

Ayrıca ben mücadeleci bir karaktere sahibim ama onda bunun binde biri yoktu. Pısırık erkekle işim olmaz.

Ondan en büyük ayrılma sebebim buydu ama bunun dışında gıcık başka halleri de vardı.

Şu an bu adamdan ayrılsam ben uzun süre kendime gelemem, çünkü yıllar sonra ilk defa biri bana yaşadığımı hissettirdi. Belki yanlış duygular besledim yanlış bir insan için ama en azından bu duyguyu doyasıya yaşamak istiyorum. Şu an ilişkide alma verme dengesi zaten yok, ikimiz de çalışıyoruz kendi paramızı harcıyoruz, bir evin sorumluluğunu üstlenmiş değiliz, ben veya o birinin parasını yemiyoruz. Burada okuduğum bazı şeyleri onun üzerine hala konduramıyorum duygularım gereği bugün onunla düşüncelerimi paylaşırken de ağladım. Kırıldı biraz fark ettim, ama yapacak bir şey yok hayatın gerçekleri bunlar dedim. Rol kesebilecek mizaçta biri değilim, içimde bu düşünceler varken yüzüne gülemem, kapıyı çekip çıkamıyorum da ama. Arada kaldım paylaşayım dedim, şaşırdığımın aksine hiç kızmadı belki içten içe o da bekledi böyle bir şey ben tarafından bilemiyorum.
Kendine yuklenme, belli ki icinde bu duygulari yasamanin ozlemi var duygularin selale olmus, burada insanlar ne dese de mantigin alir ama gonlun almaz. O yuzden kendinle savasma ama bu duygularin etkisindeyken ciddi adimlar da sakin ha atma.

Bu kelebekler gelip gecici, sonrasinda yerini saglam sevgiye birakmasi ne kadar uyumlu oldugunuza bagli. Degilseniz ortaya cikar zaten, ozellikle duygularin duruldugunda.

Edit: besyuz defa duygu demisim. Evet anahtar kelime duygu, duygular kisa vadede guzel ama uzun vadede aldatici.

Sana her türlü bakarım
Ay kusura bakma da yazacağım, önce aç karnını doyursun sana bakacakmis lafa bak. Kestirip atma seviyorsun haklısın ama kafanda ışık yandı artık bundan sonrası sende. 5 seneye kim öle kim kala illa bu herifi bekleyecegim diye de düşünme yani

Ay kusura bakma da yazacağım, önce aç karnını doyursun sana bakacakmis lafa bak. Kestirip atma seviyorsun haklısın ama kafanda ışık yandı artık bundan sonrası sende. 5 seneye kim öle kim kala illa bu herifi bekleyecegim diye de düşünme yani

Yok kendi zamanıma da yazık onun zamanına da. 5 sene ben beklemem zaten, 5 sene aşkın süreceğini de zannetmiyorum bendeki bu deli duygular bir noktada durulacak bakalım o noktada ne durumda olacağız, bunu zaman gösterecek.

Ama şu an hem çalışıyorum,yoğun bir iş temposu altındayım hem de bölüm ve şehir değiştirmek için bir yandan tekrar sınava hazırlanıyorum. Şu an her türlü manevi desteğe de açım o yüzden, sınav döneminde bir ayrılık yaşayıp bu ayrılık yüzünden emeklerimin çöpe gittiğini de görmek istemiyorum. Belki bunu bahane ediyorum ama aman ya neyse biraz da yüzsüz olacağım gittiği yere kadar :KK53:

Son düzenleme:
Yok kendi zamanıma da yazık onun zamanına da. 5 sene ben beklemem zaten, 5 sene aşkın süreceğini de zannetmiyorum bendeki bu deli duygular bir noktada durulacak bakalım o noktada ne durumda olacağız, bunu zaman gösterecek.

Ama şu an hem çalışıyorum,yoğun bir iş temposu altındayım hem de bölüm değiştirmek için bir yandan tekrar sınava hazırlanıyorum. Şu an her türlü manevi desteğe de açım o yüzden, sınav döneminde bir ayrılık yaşayıp bu ayrılık yüzünden emeklerimin çöpe gittiğini de görmek istemiyorum. Belki bunu bahane ediyorum ama aman ya neyse biraz da yüzsüz olacağım gittiği yere kadar :KK53:
Az önce yazdığım değil de başka eski sevgilim zamanında benden ayrılmaya çoktan karar vermiş ama sınava girip çıkmamı beklemiş. Sağ olsun (!). 😅

Sen de öyle düşünmekte haklısın. İşin daha önemli. Takılmaya devam. 😄

Bence bu sorunun cevabı "eş" tanımına göre değişir.

Evet sorun olur: Eğer eşinizi bir sağlayıcı olarak görüyorsanız.
Hayır sorun olmaz: Eşinizi bir hayat arkadaşı olarak görüyorsanız.

Ben 2. seçeneğe daha yakınım. Hayat arkadaşım diyeceğim adam zaten helalinden kazanıyorsa, yan gelip yatmıyorsa, statü olarak da arada bir uçurum yoksa neden sorun edeyim? Türkiye'de yaşıyoruz. Herkes emeğinin karşılığını alamıyor malesef.

Kadinin erkekten cok kazandigi evliliklerde 2 durum olursa problem olur;
1- Erkegin ozguveni dusukse... Kendine guvenen erkek erkekligini/esligini parayla olcmez. Ancak ozguvensiz ve ezik tipler erkekligini paraya baglar. O da zaten hayatin diger alanlarinda eziklgini belli eder anlarsin.
2- Karisi geri kafaliysa... Bazen erkegin kafasi yerinde olur ama bu sefer de kadin eski kafada olabilir. Yukarda bile hayret ettigim yorumlar gordum acikcasi. Yok efendim az kazanan erkek mi olurmus, yok once ac karnini doyursun bi de sana mi bakacakmis filan. Yok bu devirde erkekler yiyici imis. Bunlar cok cirkin ifadeler.

Bu iki durum disinda neden sorun olsun ki? Eve giren para ailenin parasidir, bu kadar. Hayat uzun bi maraton, bugun sen cok kazanirsin yarin o cok kazanabilir. Ben bir sure hastalanip calisamadigimda esim agzini bile acmadi, ki o donemde beni aileme maddi yardim yapiyoduk bi de. Simdi de ben esimin 2 katindan fazla kazaniyorum, hatta 3 katina yakin sanirim. Yarin bi gun insallah nasip olursa bebek dusunuyoruz. O zaman da yine o benden fazla kazanmis olcak. 😅 Yani aklim almiyo boyle hesaplar yapanlari. Evlilik boyle hesap kitap meselesi mi oldu artik? Ask sevgi filan noldu? Hani adam tembel filan olur, boyle calismayi reddeden tiplerden filan. O zaman anlarim karakter meselesi yani. Ama normal bi iste calisip para kazanan adam sirf benden az aliyo diye triplere giriyosa ya da ben bunu onun basina kakiyosam baya insan olarak gelisimimizi tamamlayamamisiz demektir 😅

Merak etmeyin esiniz/sevgiliniz bundan max 10 yıl sonra sizden daha çok kazanıyor olacak. Cunku kadinlar sadece genc ve bekarken yukselebilecekleri maximuma geliyor, cocuk sahibi olma yaslarinda sen bir dur diyorlar. erkekler ise surekli yükseliyor işlerinde. dünya düzeni maalesef bu sekilde. yani endişe etmeyin derim.

Kadinin erkekten cok kazandigi evliliklerde 2 durum olursa problem olur;
1- Erkegin ozguveni dusukse... Kendine guvenen erkek erkekligini/esligini parayla olcmez. Ancak ozguvensiz ve ezik tipler erkekligini paraya baglar. O da zaten hayatin diger alanlarinda eziklgini belli eder anlarsin.
2- Karisi geri kafaliysa... Bazen erkegin kafasi yerinde olur ama bu sefer de kadin eski kafada olabilir. Yukarda bile hayret ettigim yorumlar gordum acikcasi. Yok efendim az kazanan erkek mi olurmus, yok once ac karnini doyursun bi de sana mi bakacakmis filan. Yok bu devirde erkekler yiyici imis. Bunlar cok cirkin ifadeler.

Bu iki durum disinda neden sorun olsun ki? Eve giren para ailenin parasidir, bu kadar. Hayat uzun bi maraton, bugun sen cok kazanirsin yarin o cok kazanabilir. Ben bir sure hastalanip calisamadigimda esim agzini bile acmadi, ki o donemde beni aileme maddi yardim yapiyoduk bi de. Simdi de ben esimin 2 katindan fazla kazaniyorum, hatta 3 katina yakin sanirim. Yarin bi gun insallah nasip olursa bebek dusunuyoruz. O zaman da yine o benden fazla kazanmis olcak. 😅 Yani aklim almiyo boyle hesaplar yapanlari. Evlilik boyle hesap kitap meselesi mi oldu artik? Ask sevgi filan noldu? Hani adam tembel filan olur, boyle calismayi reddeden tiplerden filan. O zaman anlarim karakter meselesi yani. Ama normal bi iste calisip para kazanan adam sirf benden az aliyo diye triplere giriyosa ya da ben bunu onun basina kakiyosam baya insan olarak gelisimimizi tamamlayamamisiz demektir 😅
ama burada soyle bir ayrinti var. bu adam 4 kardes olmasina ragmen evlenince de annesinin kirasini ödemeye devam etmek istiyor. hani ortada kendini gecindiremeyen bir anne ve kardesler var.
zaten az kazaniyor. onun da 3te birini annesinin kirasina verince bu adam eve ne katacak? dead cell sirf seviyor diye neden bir ömür kaynanasini ihya etsin ki?

Sizin gibi büyük farklar yok ama eşimle aramızda maddiyat olarak hep daha çok kazandım hala da öyle . Evliliğin başında ben de bir acaba demiştim insanlar ister istemez bunu aklınıza getiriyorlar ama biz de sorun olmadı. Sen ben demedik hatta iyi ki fazla kazanıyorum yarın bir gün bir sorun olsa aç açıkta kalmayacağız gibi bakıyorum .
Sizde ki durumda ise tüm kardeşlerin de yardım etmesini isterdim bende. O noktaya kolay gelmiyorsunuz diğer kardeşlerde anneye bakmalı. Güvenmiyorum gibi bir bakış acısı yeterli açıklama değil şu an yapılması gereken net şekilde kardeşler arasında karar verilip herkesin katkı sağlaması.
Böyle bir durumda kardeşler kendini çektikten sonra eşime sen verme bakma diyemem elbet ama daha durumun en başında onlara güvenmiyorum ben bakacağım doğru bir yaklaşım değil maaşı da bunu yetmeyecekken üstelik.

Merak etmeyin esiniz/sevgiliniz bundan max 10 yıl sonra sizden daha çok kazanıyor olacak. Cunku kadinlar sadece genc ve bekarken yukselebilecekleri maximuma geliyor, cocuk sahibi olma yaslarinda sen bir dur diyorlar. erkekler ise surekli yükseliyor işlerinde. dünya düzeni maalesef bu sekilde. yani endişe etmeyin derim.
Kusura bakmayın ama asılsız bir öneri olmuş .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X