Eşi/nişanlısı/sevgilisi kahvehaneye gidenler bakabilir mi?

Birgün ablama gittim bir arkadaşı aradı. Kocasının arabasını mahallede olup olmadığını soruyor. Adam o sokaktaki kahvede takılıyormuş. Adam cocuklara gezmek icin söz vermiş ama telefonu kapalı. Cocuklar babalarını beklerken adam keyif çatıyor kahvede hic umrumda değil.
Kahve bağımlılığı kötü birsey bence.

Çok itici ya. Kahveye giden biriyle 40 yılda bir gitse bile birlikte olamazdım sanirim. 🤢Dedelerin, dayılar mekanı değil mi oralar? 🙄
Ben de anlam veremiyorum işin garibi erkek arkadaşım yüksek lisans mezunu akademik kariyeri olan gencecik biri
Ruhu dede galiba ya

Selamlar kızlar. Kahvehane bir bağımlılık mı? Rahatsız oluyor musunuz? Daha sonradan kopanlar oldu mu? Bu konuda ne düşünüyorsunuz fikir alabilir miyim
Aslinda çok onemli bir konu değildi, ortamda garip garip tipler oldugunu ogrendim
Hicbir işe yaramayan,gereksiz erkeklerin toplanma alanları diyebiliriz.

Anlam veremediğim nokta futbol bağımlılığı falan hiç yok tuttuğu takımı bile öylesine tutuyor maclarina gitmez izlemez. Ama resmen benimle buluşmak yerine kahvehaneye gitmek daha zevk verir hale geldi. Bu alışkanlığına devam edersen ben bir gelecek göremiyorum haberin olsun dedim. Tek sorun gitmesi de değil, ortamda bulunan kişiler abuk sabuk kumar oynayan, eşini aldatan tipler
Erkek arkadaşınız arkadaş çevresini bile seçemeyecek karakterde birisi, yazdıklarınızdan çıkardığım bu ve kahvehane bağımlılığı kadar kötü bir durum bu.
Haftada 1 arkadaşlarla toplanıp futbol seyreder ya da ağzına içmek kaydıyla alkol alır, kahveye gider veya kamp yapar tatile gider vs vs ama iş bağımlılık noktasına gelmişse ve arkadaş seçiminde kötüyse uzak durun.

Kuzenim aşık olduğu için bu bağımlılığı görmezden geldi, adam evlendiği dakikada bile kahveye gitme hayali kurdu sonuç olarak 10 küsür senedir bitmeyen “kahvehanede” yapılan kumar borçları, evin yolunu sabaha karşı bulan bir koca, babasının yüzünü doğru dürüst görmeyen hasta olduklarında bile babaları kahveden gelmeyen evlatlarla uğraşan bir kuzenim var, her şeyin azı karar çoğu zarardır.

Babam gitmezdi o yüzden hiç alışkın değilim. Eşim gitse yadırgardım sanırım.

Alışkanlık olarak yok. Ama mesela bu akşam liseden arkadaşlarıyla buluşacaklar. Gidip kahveye otururlar mı bilemem :KK70:

Erkek arkadaşınız arkadaş çevresini bile seçemeyecek karakterde birisi, yazdıklarınızdan çıkardığım bu ve kahvehane bağımlılığı kadar kötü bir durum bu.
Haftada 1 arkadaşlarla toplanıp futbol seyreder ya da ağzına içmek kaydıyla alkol alır, kahveye gider veya kamp yapar tatile gider vs vs ama iş bağımlılık noktasına gelmişse ve arkadaş seçiminde kötüyse uzak durun.

Kuzenim aşık olduğu için bu bağımlılığı görmezden geldi, adam evlendiği dakikada bile kahveye gitme hayali kurdu sonuç olarak 10 küsür senedir bitmeyen “kahvehanede” yapılan kumar borçları, evin yolunu sabaha karşı bulan bir koca, babasının yüzünü doğru dürüst görmeyen hasta olduklarında bile babaları kahveden gelmeyen evlatlarla uğraşan bir kuzenim var, her şeyin azı karar çoğu zarardır.
Çok haklisiniz. Arkadaş seçimi iyi değil daha dogrusu çok iyi arkadaslari da var ama kimseye hayır diyememekten hepsiyle görüşüyor bir şekilde. Çok kolay manipüle edilebiliyor

Benim eşim 3 arkadaş haftada bir en fazla nadir iki kere giderler😂 Bizimkiler mecburiyetten gidiyorlar. Oturduğumuz yerde iki cafe var bütün ilçe oraya doluşuyor yer bulamıyorlar. Kendilerıne arkada yer yapmışlar maç izlemeye sohbete gidiyorlar ya da bizim eve gelip terasta sohbet ediyorlar. Ama en fazla iki saat oturup geliyor. Haftanın üç dört günü bir saate yakın yol yapıp yemeğe gezmeye gidiyoruz sırf burada hayat yok diye 🫤
Sizinle geziyorsa iyi.
Genel anlamda kahve akışkanlığı olanlar evden kaçan tipler. Yemeği evde zıkkımlanıp çocuklar yatana kadar goygoy yapar. Yatmaya da eve gelir. Kadın tek başına çocuk oyalar. Haftasonu eşini alıp bir çay kahve ısmarlamaz, çocukları bir dondurmacıya götürmez ama kendi orda takılır.
Bana kahve alışkanlığı biraz aileden kaçma gibi gelir, erkek muhabbetini tercih etmek gibi.

+ olarak önceden gözüme carpmayan şeyler şimdi kocaman gozukuyorlar

Eşim asla gitmez. İzinli zamanında arkadaşımla oturcam diyor. 1 saat sonra yine evde😂 Babası kahvehaneden çıkmaz. Babasının yanına kahveye gittiğinde bile çok durmaz çünkü sigaradan nefret ediyor🤷‍♀️
Açıkçası kahveye giden biri olsaydı benim ilgimi çeken bir tip olamazdı.

Çok haklisiniz. Arkadaş seçimi iyi değil daha dogrusu çok iyi arkadaslari da var ama kimseye hayır diyememekten hepsiyle görüşüyor bir şekilde. Çok kolay manipüle edilebiliyor
Bu da kötü, gerektiğinde hayır diyemeyen birisi evlenince de herkese tamam der, bugün arkadaşlarına yarın ailesine, arada sizi de ezdirir kadın da erkek de hayır diyebilmeli bir sınırı çizgisi olmalı.

Gitmesinden çok ne kadar gittiği önemli aslında. Haftada 1 2 gitse normal gelir bana.

Mesela bu da ciddi bir sorun.
Kocamla başka şehirde tanıştık. Asıl çevremiz oradaydı. Şimdi benim memleketimde bir kaç senedir bir düzen kurduk eşimin kimsesi yoktu. Yeni yeni arkadaşları var. Bir grup mesela alemci, eşsiz görüşme tercih etmeyen tip var. Bir kere gitti. Hoşlanmadı. Şimdi zırt pırt arıyorlar bahane uyduruyor. Başka bir grup var onlar bazen erkek erkeğe bazen eşli tercih ediyor. Eşim de onları tercih ediyor mesela. Hem erkek muhabbetinden de hoşlanmaz o. Yani grupça görüşmeyi istemeyen insanları civarında tutmaz.
İnsan biraz seçici olmalı. Kuralları prensipleri olmalı

Mesela bu da ciddi bir sorun.
Kocamla başka şehirde tanıştık. Asıl çevremiz oradaydı. Şimdi benim memleketimde bir kaç senedir bir düzen kurduk eşimin kimsesi yoktu. Yeni yeni arkadaşları var. Bir grup mesela alemci, eşsiz görüşme tercih etmeyen tip var. Bir kere gitti. Hoşlanmadı. Şimdi zırt pırt arıyorlar bahane uyduruyor. Başka bir grup var onlar bazen erkek erkeğe bazen eşli tercih ediyor. Eşim de onları tercih ediyor mesela. Hem erkek muhabbetinden de hoşlanmaz o. Yani grupça görüşmeyi istemeyen insanları civarında tutmaz.
İnsan biraz seçici olmalı. Kuralları prensipleri olmalı
Kesinlikle!
Sevmediği akrabaları var. Görüşmek hiç istemiyor. Ama sırf ayıp olmasın diye her davet ettiklerinde gidiyor oflaya poflaya. E istemiyorsun bahane uydur diyorum, yapamıyor resmen. Ayıp olur diyor.

Sizinle geziyorsa iyi.
Genel anlamda kahve akışkanlığı olanlar evden kaçan tipler. Yemeği evde zıkkımlanıp çocuklar yatana kadar goygoy yapar. Yatmaya da eve gelir. Kadın tek başına çocuk oyalar. Haftasonu eşini alıp bir çay kahve ısmarlamaz, çocukları bir dondurmacıya götürmez ama kendi orda takılır.
Bana kahve alışkanlığı biraz aileden kaçma gibi gelir, erkek muhabbetini tercih etmek gibi.
Yok bizde tersi dibimden ayrılmaz bazen hadi maçınız yok mu bir gidin derim adgg Zaten sürekli dışardayız arkadaşlarıda bize gelir beraber otururuz. Onlarda kahveden hoşlanmıyorlar ama cafe olmayınca oraya gidiyorlar. İçlerinden birinin eşi dışarı asla göndermez dışarı bir çay içmeye bıle çıkmazlar. O arayıp arada zar zor kahve olunca izin alıyor diye mecbur oraya gidiyorlar. Diğer türlü eşimle samimi olan arkadaşı kemdi tek olsun kız arkadaşı olsun maç için bizde otururlar da diğerinin işi karışık olduğu için işte onun hatrına daha çok gidiyorlar

Gitmesinden çok ne kadar gittiği önemli aslında. Haftada 1 2 gitse normal gelir bana.
Önceden ayda yılda bir giderdi anca biri cagirirsa o an buluscak başka yer yoksa vs. Sonra ayda bir iki kere gitmeye başladı. Şimdilerde haftada 3-4 kere gidiyor

Önceden ayda yılda bir giderdi anca biri cagirirsa o an buluscak başka yer yoksa vs. Sonra ayda bir iki kere gitmeye başladı. Şimdilerde haftada 3-4 kere gidiyor
sevgiliniz ise ona açıkça söyleyin şimdi her çağırdıklarında gidiyorsun ama evlendikten sonra sürekli gidemezsin gidersende eşim olamazsın de. kabul etmem her akşam arkadaşlarıyla gezen kahveye giden adamı de.

Sizinle buluşmak yerine kahvalti sonrasi koşa koşa oraya gitmesi sıkıntı bence.
Bizim buralarda bir iki tane var, sabahın dokuzunda yerlerini alıyorlar resmen, önünden geçmek bile rahatsız ediyor beni o kadar diyeyim 😒
Eşim gayet sosyal bir insandır bu arada ama kahvehane alışkanlığına hayır. 😬

Selamlar kızlar. Kahvehane bir bağımlılık mı? Rahatsız oluyor musunuz? Daha sonradan kopanlar oldu mu? Bu konuda ne düşünüyorsunuz fikir alabilir miyim
Aslinda çok onemli bir konu değildi, ortamda garip garip tipler oldugunu ogrendim
Genelde parayla oyunlar oynuyorlar bide yakınlarda ganyan varsa at yarışı vs.
O da bi bağımlılık işte. Evi bırakıp koşa koşa ne gidersin. Saçmalık.

Back
X