canım öncelikle allah sabır versin benim eşimde oligoazospermi
seninkini bilmiyorum ama oligo denmesinin sebebi yapı bozuklugu demek spermlerde yapısal şekil bozukluklarının olması...........
Umarım en kısa zamanda bebişini kucağına alırsın. Doktora gittiğimizde ameliyat şart dedi. Bu hafta eşim tekrar test yaptıracak, bakalım ne olacak. Siz ne tür bi tedavi uyguluyorsunuz
Umarım en kısa zamanda bebişini kucağına alırsın. Doktora gittiğimizde ameliyat şart dedi. Bu hafta eşim tekrar test yaptıracak, bakalım ne olacak. Siz ne tür bi tedavi uyguluyorsunuz
Benim eşimde de aynı sorun var bizim sayımız 50.000 ve hareket %10 sağ testis inmemiş. doktorumuz l-argine,evicap ve trental verdi 2 ay sonra tekrar gelin dedi. ayrıca ben evde havuç suyu ve keçiboynuzu suyu içiriyorum. İnşaallah faydasını görürüz. Niye ameliyat dedi size doktor sorun tam olarak neymiş?
Tam olarak bilmiyorum. İnsan doktordayken herşeyi anlıyayım derken aslında hiçbirşey anlamıyor. Benimki de o hesap. Perşembe günü tekrar test yaptırıcaz, artık daha detaylı konuşuruz doktorla.
merak ettim teşhis oligospermi ama sayı kaç?
Volum 3 CC
Likefaksiyon (dk) 15
Viskozite N
pH 7.5
Aglütinasyon YOK
Sperm sayısı/ml 15.000.000
Motilite (%) %20 (a+b)
TMSS 9.000.000
Yuvarlak hücre 1x10
Normal sperm % 3
Baş aoomalisi % 71
Boyun anomalisi % 6
Kuyruk anomalisi % 20
Sonuçlar bu.
sayı kötü değil bence hele de bizimkiyle kıyaslanınca... normal yolla da hamile kalabilirsin en kötü ihtimal aşılama olur bence.
OLİGOASTENOTERATOZOOSPERMİ: Hem hareket hem de morfolojik yapı yönünden normal değerlerin altında olan sperm örnekleri için kullanılır.
volum 3 cc
likefaksiyon (dk) 15
viskozite n
ph 7.5
aglütinasyon yok
sperm sayısı/ml 15.000.000
motilite (%) %20 (a+b)
tmss 9.000.000
yuvarlak hücre 1x10
normal sperm % 3
baş aoomalisi % 71
boyun anomalisi % 6
kuyruk anomalisi % 20
sonuçlar bu.
sizin sperm sayısı bizimkinden fazla :) :) dr. Ile gorustukten soraki glismeleri de yazarmisin cnm
hem sayi hem hareket hemde yapi bozuklugu olanlar icin kullaniliyor ama sayiniz cokda dusuk degil ins dogal yoldan hamile kalabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?