Erkek İnfertilitesi Eşi Oligoastenoteratospermi Olanlar Burda Buluşalım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

babygame

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009
76
0
86
51
İzmir
eşimin spermiyogram testinin sonucunda oligoastenoteratospermi yazıyor.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen beni bilgilendiri misiniz?

canım öncelikle allah sabır versin benim eşimde oligoazospermi
seninkini bilmiyorum ama oligo denmesinin sebebi yapı bozuklugu demek spermlerde yapısal şekil bozukluklarının olması...........

OLİGOASTENOTERATOZOOSPERMİ: Hem hareket hem de morfolojik yapı yönünden normal değerlerin altında olan sperm örnekleri için kullanılır.

canım öncelikle allah sabır versin benim eşimde oligoazospermi
seninkini bilmiyorum ama oligo denmesinin sebebi yapı bozuklugu demek spermlerde yapısal şekil bozukluklarının olması...........

Umarım en kısa zamanda bebişini kucağına alırsın. Doktora gittiğimizde ameliyat şart dedi. Bu hafta eşim tekrar test yaptıracak, bakalım ne olacak. Siz ne tür bi tedavi uyguluyorsunuz

Umarım en kısa zamanda bebişini kucağına alırsın. Doktora gittiğimizde ameliyat şart dedi. Bu hafta eşim tekrar test yaptıracak, bakalım ne olacak. Siz ne tür bi tedavi uyguluyorsunuz

canım benim eşim de varikosel ameliyatı falan oldu ama sonuç hiç degişmedi.
biz şimdi 2. tüp bebek tedavisine gidene kadar keçiboynuzu kürünü deniyoruz.duana canı gönülden amin diyorum.Rabbim sizede hayırlısından bir evlat versin inşaallah....ŞenizŞenizŞeniz

Benim eşimde de aynı sorun var bizim sayımız 50.000 ve hareket %10 sağ testis inmemiş. doktorumuz l-argine,evicap ve trental verdi 2 ay sonra tekrar gelin dedi. ayrıca ben evde havuç suyu ve keçiboynuzu suyu içiriyorum. İnşaallah faydasını görürüz. Niye ameliyat dedi size doktor sorun tam olarak neymiş?

Tam olarak bilmiyorum. İnsan doktordayken herşeyi anlıyayım derken aslında hiçbirşey anlamıyor. Benimki de o hesap. Perşembe günü tekrar test yaptırıcaz, artık daha detaylı konuşuruz doktorla.

Tam olarak bilmiyorum. İnsan doktordayken herşeyi anlıyayım derken aslında hiçbirşey anlamıyor. Benimki de o hesap. Perşembe günü tekrar test yaptırıcaz, artık daha detaylı konuşuruz doktorla.

merak ettim teşhis oligospermi ama sayı kaç?

merak ettim teşhis oligospermi ama sayı kaç?

Volum 3 CC
Likefaksiyon (dk) 15
Viskozite N
pH 7.5
Aglütinasyon YOK
Sperm sayısı/ml 15.000.000
Motilite (%) %20 (a+b)
TMSS 9.000.000
Yuvarlak hücre 1x10

Normal sperm % 3
Baş aoomalisi % 71
Boyun anomalisi % 6
Kuyruk anomalisi % 20

Sonuçlar bu.

sayı kötü değil bence hele de bizimkiyle kıyaslanınca... normal yolla da hamile kalabilirsin en kötü ihtimal aşılama olur bence.

sayı kötü değil bence hele de bizimkiyle kıyaslanınca... normal yolla da hamile kalabilirsin en kötü ihtimal aşılama olur bence.

İki yıldır uğraşıyoruz olmadı. Kızıma da çok zor hamile kalmıştım zaten. 7 aylık bir uğraş sonunda hamile kalabilmiştim. Doktorumuz şu aşamada aşılamanın da hiçbir işe yaramayacağını söyledi. Kafamız çok karıştı.

hem sayi hem hareket hemde yapi bozuklugu olanlar icin kullaniliyor ama sayiniz cokda dusuk degil ins dogal yoldan hamile kalabilirsin

OLİGOASTENOTERATOZOOSPERMİ: Hem hareket hem de morfolojik yapı yönünden normal değerlerin altında olan sperm örnekleri için kullanılır.

HEM HAEREK HEM SAYI HEM DE MJORFOLOJİSİ BOZUK DEMEK... Benim esimde de ayni problem cikti ve malesef normal yolla imkansiz asilama da oyle gorunuyor.. ama tup bebekle sans oldukca yuksek cunku Allaha sukur spermlerimiz var ya hic olmasaydi...

sizin sperm sayısı bizimkinden fazla :) :) dr. Ile gorustukten soraki glismeleri de yazarmisin cnm

sizin sperm sayısı bizimkinden fazla :) :) dr. Ile gorustukten soraki glismeleri de yazarmisin cnm

bugün gittik doktora. Film ve hormon testi istedi. Sayılarınız çok düşük dedi. Kesin birşey de söylemedi ama. Sanırım sonuçlara bakıp öyle değerlendirecek. Doktorların ağsından lafı cımbızla alıyoruz valla. Varikosel çok yüksek değil dedi ama bilmiyorum. Tüp bebek falan derse çok maliyetli, yaptıramayız sanırım. Hakkımızda hayırlısı.

Allah herkese bir evlat nasip etsin inşallah.

bizde de var aynı problem.
sayı 27.000.000/ml ama hareketlilik ve morfoloji düşük.
varikosel yok, vitaminler, keçi boynuzu, fındık ceviz bal badem derken serseme döndük :)
sonuçları kopyaladım aşağıya, napmak lazım bilmiyorum...

VOLUM: 5 CC 2-8 cc

Renk: Sarı – Beyaz

Likefaksiyon Süresi 30 dak

Sperm Sayısı: 27 milyon >20 milyon

Motilite: %60 >%30

Morfolojik Analiz: %5

geçen hafta doktora gittik. Sonuçlara baktı. Varikosel çok yok dedi. Kanda gizli şekere bakılsın dedi. Birde eşim şişman zayıflaması lazım dedi. Bunlar değerlerin düşmesine sebep olabilirmiş. Off offfff

benim eşimdede OLİGOASTENOTERATOZOOSPERMİ çıktınormal yolla hamile kalabilirmiyim.şuan çok kötüyüm.her şey rabbimden ne yapalım.dua edin arkadaşlar.

eşimdede sperm testinde Oligoastenoteratospremi sonucu çıktı.ilk başta ne olduğunu anlamadık.bizede direk tüp bebek dediler.tabiki burdaki çoğu arkadaşların yazdıklarını okuyunca bizde bir üroloğa giitik.Doktor hormon testi ve ultrasyon istedi.varikosel var gibi dedi.bu arada eşime sabahları aç karına incir yediriyorum daha sonrada keçiboynuzu kürüne başlayacağız.İşallah bir faydasını görürürüz.:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…