Erkek İnfertilitesi Eşi Oligoastenoteratospermi Olanlar Burda Buluşalım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
lütfen eşi bu şekilde olnlar yazsın.mesela ben 2 haftadır keçiboynuzu kürü pekmezi fındık badem bal polen karışımlı arada çörekotu(morfolojiyeiyi geliyormuş)veriyorum.iinşallah sayı ve hareketlilik artar.Allah çocuk isteyen herkese versin.

eşim 2 gün önce sperm testi vermişti ve bugün sonucu aldık ve çooook üzüldüm doktor sperm sayısı artmadan aşılama dahi yapamayız dedi değerlere birde siz bakın arkadaşlar:
volüm 2
ph 7.6
konsantrasyon 600.000
motilite %40
prg.hızlı %4
prg.yavaş %20
yerinde %16
hareketsiz %60
tpmss 48.000

sperm konsantrasyonu yetersizliği nedeniyle morfolojiyede bakılamamış.........bazı arkadaşlar bu tür testleri yorumlamakta uzman oluyorlar aranızda bunu açıklayabilecek bi arkadaş varsa sevinirim,,,,,,,

benim eşimdede ne yazıkki oligoazospermi var
tam 5 senedir çocuk istiyoruz dr varikoselde var dedi
ameliyat şart dedi eşimde düzelicek umuduyla hiç düşünmeden
ameliyat oldu üzerinden tam 1,5 sen geçti bu arada biz
terntal,l-arginie,evicap,klomen gibi ilaçlar ve keçiboynuzu kürü
aktardan alınan bi kaç tane macunlar denedik ama olmadı olmadı:çok üzgünüm:
hala hiç bi değişiklik yok he bu arada bide tüp bebek denemem var
ne yazıkki oda negatif:çok üzgünüm: hala sabırla bekliyorum
duyduğum herşeyi deniyorum uğraşıyorum ama hala herşey aynı
Rabbim inşallah artık nasip eder bizede evlat o kadar yoruldumki artık
Allah evlat hasretiyle yanıp tutuşan herkese bebişini bağışlar inşallah:Saruboceq: :Saruboceq:

Aymesşm görünce yazmadan edemedim :teselli:
içten diliyorum bunu dilerim en kısa zamanda hamile haberini duyarız
:Saruboceq:

benim eşimdede OLİGOASTENOTERATOZOOSPERMİ çıktınormal yolla hamile kalabilirmiyim.şuan çok kötüyüm.her şey rabbimden ne yapalım.dua edin arkadaşlar.

mrb sena nur...bize de aynı teşhis konuldu..hangi doktora gittin ve sonuç olarak ne söyledi size..moralini bozma sakın..biz doktorun verdiği ilaçları kullanıyoruz şuan..doktorumuz hiç umutsuz konuşmadı..iki ay sonra daha ii sonuçlar göreceğimize inanıyorum dedi..ağustos sonunda kontrol var..şuan normal yolla çok zor..ama önemli olan tedaviye aksatmadan devam etmek..kullandığınız ilaç var mı?

arkadaşlar eşimin ultrasyon sonuçlarını aldık doktora gösterdik varikosel yok dedi.bizde kendimizi varikosel vardır diye hazırlamıştık.doktor morfolojiyi düzeltecek şu an hiç bir ilaç yok dedi.( hormanlardada bir problem yok ) bize gene tüp bebek dedi.sperm var,varikosel yok,hormanlar iyi amaaa sorun morfoloji. vücut bir şekilde spermleri doğru üretmiyor işte.. açıkçası ne yapacağımızıda bilmiyoruz...:çok üzgünüm:

Bence eşine kesinlikle havuç kürü uygula morfoloji en uygun o bence. 3 ay boyunca yatmadan yarımsaat önce 1 bardak havuç suyu içine de 1-2 damla sıvıyağ. İnşaallah faydasını görürsün.

mehtaperkan teşekkrür ederim yorumun için bakalım kürlerin hepsini deneyeceğiz,hareketlilik içinde keçiboynuzunu deneyelim diyoruz..şu an aç karına inicir yediriyorum.incir bile çok farkettiriyor...havucu kürünüde deneyeceğim..artık işimiz kürlerle..kaydirigubbakcemile5

arkadaşlar benim eşimede aynı teşhis kondu..tüp bebek tedavisine başladık eşimin sperm değeri 1 milyon..test yaptırdıktan sora biyologlar hemen dondurmuşlar spermi düşük çıktığı için..ama burda okuyunca bütün motivasyonum bozuldu açıkcası..tüp bebekte şansımız ne kadar bilmek istiorum..bu şekilde olup hamile kalan varmı aranızda???? lütfen yardımcı olurmusunuz çok moralim bozuldu.tedavide 6.günüm bugün :SSS ama motivem kalmadı resmen..

3.aşılamadaki sperm değerleri

aşılama 09/07/2010 da yapıldı

cinsel perhiz : 3 gün

renk ve koku : normal

Kıvamı : viskoz

Volüm(ml) : 2,5

likefikasyon süresi(dk):35

sperm konsantrasyonu(/ml): 18milyon

Motilite (%) : 25

progresyon tipive(%)%5(+3),%10(+2),%10(+1)

Normal morfoloji :1

aglutinasyon : _

Yuvarlak hücre :bol lökosit

hazırlanması sonrası

sperm konsantrasyonu(/ml) : 4.500.000

volüm (ml) : 0,9

motilite (%) :100

progresyon tipi %40(+4),&40(+3),%20(+2)

normal morfoloji :

(normal morfolojide hiçbir değer yazmıyor)

kruger kriterlerine göre

bu 3. aşılamanın değerleri 1. ve 2. de sadece sayı daha ii 35 milyon ve 28 milyon sayı

geçtiğimiz temmuzda eşime varikosel(solda grade 1 varikosel) teşhisi koyuldu ve 26 temmuz 2011de ameliyat oldu ameliyat öncesi spermiogram yapılmadı teşhis elle koyuldu

ameliyattan 6 ay sonra 26 ocakta yapılan spermiogram sonucu

özel smyrna tüp bebek merkezinde

görünüm : opak beyaz

volüm :3 ml

viskozite : _

likefaksiyon süresi : 20dk.

konsantrasyon 4.000.000/ml

motilite : 20%

progressif motilite (+4 veya a) :0%

non progressif motilite (+3 veya b) :10%

yerinde motil(+2 veya c) : %10

immotil (+1 veya d) :80%

total progressif motil sperm sayısı :1.200.000

normal morfoloji :0.00%

aglütinasyon : _

lökosit : 1.000.000/ml

morfoloji analizi (krugers strıct criteria)

normal morfoloji :0.00%

total amorf : 75.00%

hafif amorf :1.00%

şiddetli amorf :74.00%

round head :1.00%

pin head :2.00%

büyük baş : 3.00%

küçük baş :2.00%

uzun baş :3.00%

duplike baş 1.00%

sitoplazmik droplet :5.00%

serbest baş :1.00%

boyun ve orta kısım anomalileri:2.00%

kuyruk anomalileri:5.00%

NOTLAR: oligoastenoteratospermi

not: şiddetli baş anomalisi gözlendi

Merhabalar eşimin sperm testini değerlendirebilir misiniz?

normal yollarla gebe kalabilirmiyim acaba? ya da aşılama - tüp bebekle hamile kalma şansım var mı?

şimdiden teşekkür ederim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

TEST NETİCE REFERANSLAR
SPERMĠOGRAM STANDART ( ) WHO&KRUGER ( x )
EJAKÜLAT ( x ) ANİ DİLÜSYON ( )
BULGULAR """"""" NORMAL DEĞERLER
Abstinans Süresi : 4 gün ( C.İ ) """""" 2 gün - 7 gün
Viskosity : Az Yapışkan """"" Az Yapışkan
Volüm : 3.2 cc """"" > 2 cc
Renk : D.Beyaz """"" D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan """"" Gri-Opalasan
pH : 7.28 """"" 7.2 - 8.0
Kan : Yok """" yok
İrin-Partikül : Yok """" yok
Fruktoz : ---- """" < 13 umol/ejekülat
Yuvarlak Hücre : % 14 ( lökositler,epiteller,germ hücreleri ) """"< % 50
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: %- Yavaş İleri Hareketli: % 12 Yerinde Hareketli: % 12
Hareketsiz : %76

İmmotilite : %76 ( HAREKET ETMEYEN ) """" < %50
Likefaksiyon : 30 dk. """" < 60 dk.
1.cc deki Sperma : - """" >30-80 milyon/ml
Total Sperma : *<5.000.000 """" (makler counting camber) 70 -250 milyon/ejekülat
Sperm Mar (IgG) : - """" < 22.0
Vitalite : %55
H.O.S Test : %52 """" >% 60 Normal %50-59 Şüpheli
(Hipo Ozmolar Şişme Testi) """" < %50 Anomali

Lökosit : 410.000 / ml """" < 1.000.000 /ml
Eritrosit : Negatif """" Negatif
Aglütinasyon : Negatif """" Negatif
Retrograd Ejakl. : -
Pellet : -
--------------------------------MORFOLOJ&#288;(D-Q)----------------------------------------
WHO(Dünya sağlık Örgütü)Criteria
Normal yapı : %46 Anormal Yapı : %54 """"" > %50 Normal
KRUGER STR&#288;CT CR&#288;TER&#288;A
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı :33
Normal Yapı : % 10 """"" % 0 - 4 Kötü Prognoz (GEBELİK % 7,6)
Anormal Yapı : % 90 """" % 4-14 İyi Prognoz (GEBELİK %49,4)
""""" > 14 Normal Morfoloji (GEBELİK%88,3 )
YORUM : Ş.OLİGOSPERMİ
Mikroskopi : Her sahada 1-2 yuvarlak hücre, 1-2 lökosit görüldü. Eritrosite rastlanmadı.
Sperma hücreleri morfolojik yapı bakımından anormal gözlendi.3 saatlik inkübasyon sonucu normal dışı yavaşlama
ve ölü sayısında artış gözlenmedi.
__________________________________________________ __________________________________________________ _____________
Not: Laboratuvarlarımızda spermiogram testi &#8220;WHO&#8220;( Dünya sağlık Örgütü )ve Kruger normlarına uygun
tekniklerle,&#288;solate spermiogram kitleriyle yapılmaktadır.Testler bilgisayar destekli uygulanmaktadır.
* ANORMAL OLANLAR

canım hiz spermi olmayanlar gebe kalabiliyor biz niye kalmayalım ..ALLAH nasip eder inşallah u duyguyu bizlere benim eşim de de oligosastenoteratospermi teşhisi konuldu 3 yıldır evlıyım ama hiç umudumu kaybetmiyorum.. Allahım nasip edicek biliyorum hissediyorum.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. tüp bebek yaza deniyeceğim suan caksır suyu ve keçi boynuzu kullanıyor. yakın bır komsumuz da aynı şekide bu kürü uyguladı ve 4 ay sonra gebe kaldı onun eşin de de aynı sorun var dı bizde kullanmaya başladık bakalım ne olur.. sakın canını sıkma ve umudunu kaybetmee

biz çok fazla kür denemedik.. ama eşim 1 sene tedavi gördü.. bebişimiz olmadı.. mayısta tüp bebek tedavim var.. ne olur dua edin arkadaşlar...

slm arkadaşlar eşimde sperm azlığı var hareketlilik morfoloji falan hepsi düşük bendede polkistik over var ne yapcamıbilmiyorum aceba normal yolla yada ilçla gebe kalabilirmiyim?
tüp bebek baya masraflı daha 7 aylık evliyimneyapsam???????????

mrb arkadaslar bnm esimde oligoastenoteratosspermi. arada bunu agızlarından cıkarıyorlarda onu da oyle anladım. 1 sene evel varikosel ameliyatı oldu esim sperm sayısı fena degil ama degisiyor, morfoloji 1, hareketli yok denecek kadar az harketsiz 80-93 arası degisiyor son testlerde. simdi uroloji doktorumuz tüp bebek dedi onu deneyecegiz. bizim gibi erkek faktoru etkin olup aranızda tüp bebekle cocuk sahibi olanınız varmı? biz ankaradayız onerebileginiz yerler nereler? birde daha yeni kaan aydos gittik. o dna hasar testi istedi sonucunu almadık, doktoru tanıyan, giden memnun olanınız varsa ögrenmek isterim.
Allah hepimizin yüzüne bir gün gülecektir , işallah sağlıkla ve hayırlısıyla bebeklerimizi tez zamanda kucaklarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…