Eşi sevgilisi gemi adamı olanlar bakabilir mi

Benim abim kaptan. Şöyle oluyor. Gemisine göre değişiyor elbette.
Bazı gemiler internet anlaşmalı oluyor ki çok pahalı oluyor bu internet. Anca whatsapp email görüşmeleri mümkün.
Bazı gemilerde bu anlaşma olmuyor maalesef. Anca yanaştıkları limanda bir yer bulurlarsa görüşebilirler. Ama tabi de bu da çok sık olmaz.
kaçıoncı kaptan ? süvari mi? hangi okuldan ?

Limana çıkma süreleri çok belirsiz oluyor belli bir süresi yok yani.
Mesela bu sene gittiğinde abim Fransa'ya giremediler liman dolu olduğu için.
İngilterer açıklarında 5 gün demirde kaldılar.
İnterneti nasıl kullandığına bağlı. Sadece whatsapp ı yazı için falan kullanacaksa her gün görüşebilirsiniz.
Ama dediğim gibi geminin internet anlaşmalı olması lazım. Her gemide uydu anlaşması yok.
Ondan dolayı çıktığı 2 sefer sırasında mesela liman harici hiç haber alamadık. Ve bu yaklaşık bir ay sürdü.

Hadi ya.. size de Allah kolaylıklar versin

süvari eşiyim evet. camiada sevilen ve bilinen bir çiftiz ama iletişim konusu bizde cok rahat çnkü geminin patronu eşim. biz her türlü görüşürüz. lakin gemiye katılan 2.3.4. ler ister güverte ister makineci olsun pek rahat edemezler. stajer ise o da pek rahat edemez.
eder de bizim gibi degil.

Stajyer olacak benimki of of

Benim dikkatimi çekenler "gemi adamı,iletişicez" :işsiz:

Gemi adamı cüzdanı aldıkları için normal bir kelime kullandığımı düşünüyorum.

Iletismek de sevdigim bir kelimedir. Tesekkürler

Eşi sevgilisi gemi adamı olan var mı başlığını yarım saattir Eski sevgilisi gemi adamı olan var mı diye okuyorum:olamaz:
Bir insan neden birilerinin eski sevgilisi ile mukayeseli konu açarki diye düşünerek konuyu okudum:olamaz:
Uzak mesafeli ilişki zor olacaktır.. Kolaylıklar dilerim sizlere..
zor degil.

Bir dönem uzak yol kaptanları ve deniz adamları ile uzun zaman geçirmiştim.

Kurt bir denizci "Denize çıkmak tüm doğumlara ve ölümlere geç kalmaktır" demişti.

Zor iş.

Sürekli biraz yarım kalmışlık hissiniz olacak.

Benim eşim denizci değil ama madenci. Bizde de uzun süreli ayrılıklar var (hatta evlendiğimizden beri bir ev kurup eşya dahi almadık, herkes kendi eski düzeninde devam ediyor bekar evi stayla) ama yurtdışında da olsa iletişimimiz kesilmez hiç. Sizinkisi bizimkinden de yıpratıcı olacaktır.

Sorunuz hakkında fikrim yok ancak kolaylıklar ve sabır dilemek istedim.
denizci eşi olmak asla yıpratıcı degildir.

Piri reisten değil. Yeni mezun, mühendis. Staj icin cikacak henüz belli degil bir şey ama ayarlar ayarlamaz çıkacak kesin..

Firma adi bilmiyorum ki hic, cok yabancıyım konuya. Sudan çıkmış balık gibiyim. Bir yandan iletisim ne durumda onu anlamaya çalışıyorum, hic yok iletisim dediler 100 mb internet 50 dolar dediler vs vs.. konusmak zor oluyor 15 gün konusmadigimiz oluyor dediler..

Aslında şu aşamada iletisim kurmak zor mu, ne sıklıkla oluyor onu öğrenip ona göre üzülmek istiyorum :)
hee daha cıkmamış.
şimdi stajer oldugu için biraz zorlanır ama genede kendi telefonu ile zaten görüşürsünüz. yalnız vardiya usulu yaptıkları için istedigin zamanda yada o dk sana cevap veremez yada yazamaz.
tabi hangi denizlerde calışascagı da önemli. acık denizde cıkarsa gemi inte4rnet zaten bulunur. ama bu tellere bazen kapsar bazen kapsamaz. yeni teknoloji ile gemilerde artık cogunlukla inernet bulunuyoır.
ayrıca gemi telsiz telefonları var. türksat uydu sistemi ile vaglı ama stajer buna kolay kolay ulaşmaz :)
acık denizde sen cocugu azıcık unutacaksın.
geminin limanda kalsa veya yanaşma süresi : limandan limana,gemiden gemiye , yükten yüke değişir.
bazen bakarsın 1 saat içinde yükü boşaltır tekrtar kalkarlar ( konteynr gemilşer ) bi bakarsın limana bile giremezler ( hava olur sıra olur bekletirler ) ama karaya yaklaştıkları itibaren teller cekmeye başlar.
tek ama tek ikazım : ve lütfen göz ardı etme. staj eğitimi için orada oldugundan asla aşırı rahatsız etme. ögrenmesi gereken cok şey var. aklını birde sen meşgul etme.
başka soru

Piri reisten değil. Yeni mezun, mühendis. Staj icin cikacak henüz belli degil bir şey ama ayarlar ayarlamaz çıkacak kesin..

Firma adi bilmiyorum ki hic, cok yabancıyım konuya. Sudan çıkmış balık gibiyim. Bir yandan iletisim ne durumda onu anlamaya çalışıyorum, hic yok iletisim dediler 100 mb internet 50 dolar dediler vs vs.. konusmak zor oluyor 15 gün konusmadigimiz oluyor dediler..

Aslında şu aşamada iletisim kurmak zor mu, ne sıklıkla oluyor onu öğrenip ona göre üzülmek istiyorum :)
he birde hangi okul onu yaz ? ama cidden yaz. benm eşim ist. teknik ünü. gemi güverte bölü. mezunu. tabi bayya eski mezun :D

hee daha cıkmamış.
şimdi stajer oldugu için biraz zorlanır ama genede kendi telefonu ile zaten görüşürsünüz. yalnız vardiya usulu yaptıkları için istedigin zamanda yada o dk sana cevap veremez yada yazamaz.
tabi hangi denizlerde calışascagı da önemli. acık denizde cıkarsa gemi inte4rnet zaten bulunur. ama bu tellere bazen kapsar bazen kapsamaz. yeni teknoloji ile gemilerde artık cogunlukla inernet bulunuyoır.
ayrıca gemi telsiz telefonları var. türksat uydu sistemi ile vaglı ama stajer buna kolay kolay ulaşmaz :)
acık denizde sen cocugu azıcık unutacaksın.
geminin limanda kalsa veya yanaşma süresi : limandan limana,gemiden gemiye , yükten yüke değişir.
bazen bakarsın 1 saat içinde yükü boşaltır tekrtar kalkarlar ( konteynr gemilşer ) bi bakarsın limana bile giremezler ( hava olur sıra olur bekletirler ) ama karaya yaklaştıkları itibaren teller cekmeye başlar.
tek ama tek ikazım : ve lütfen göz ardı etme. staj eğitimi için orada oldugundan asla aşırı rahatsız etme. ögrenmesi gereken cok şey var. aklını birde sen meşgul etme.
başka soru

Çok tesekkur ederim :) size özelden yazdım :)

denizci eşi olmak asla yıpratıcı degildir.
Denizci eşi olmak açısından söylememiştim, uzak kalmak, kafana esince atlayıp gidip görememek vb açılardan söylemiştim. Ben de eşimle paralel ama ondan ayrı bir hayat sürüyorum ama konu sahibinin bahsettiği iletişim sıkıntısını göz önünde bulundurmuştum. Siz de hak verirsiniz ki sevgilisinin eşiniz gibi bir süvari olması için önünde uzun bir yol var ve bu süre zarfında her zaman rahat rahat görüşemeyebilirler ve bu durum ilişkilerini zorlayabilir.

Eşinizle aynı okuldan mezun eski bir süvarinin sahibi olduğu bir kurumda çalışmıştım bir dönem, ailesi ve çocuklarıyla olmak istediği için artık karada olduğunu söylerdi.

Asla denizciler veya aileleri hakkında yanlış anlaşılmak istemem.

Merhabalar...Benim esimde gemilerde çalıştı güverte bölümünde..İlk bi ay zorluk yasayabilirsin ama sonra alisiyosun kendini oyalanacak şeyler buluyorsun...Bu zamanda iletişimde sıkıntılar olacağını zannetmiyorum..Zira eşim sürekli gemideki arkadaşlarıyla görüşüyor WhatsApp görüntülü olarak..

Eşi sevgilisi gemi adamı olan var mı başlığını yarım saattir Eski sevgilisi gemi adamı olan var mı diye okuyorum:olamaz:
Bir insan neden birilerinin eski sevgilisi ile mukayeseli konu açarki diye düşünerek konuyu okudum:olamaz:
Uzak mesafeli ilişki zor olacaktır.. Kolaylıklar dilerim sizlere..
Yanliz degilsin:bicak:

Denizci eşi olmak açısından söylememiştim, uzak kalmak, kafana esince atlayıp gidip görememek vb açılardan söylemiştim. Ben de eşimle paralel ama ondan ayrı bir hayat sürüyorum ama konu sahibinin bahsettiği iletişim sıkıntısını göz önünde bulundurmuştum. Siz de hak verirsiniz ki sevgilisinin eşiniz gibi bir süvari olması için önünde uzun bir yol var ve bu süre zarfında her zaman rahat rahat görüşemeyebilirler ve bu durum ilişkilerini zorlayabilir.

Eşinizle aynı okuldan mezun eski bir süvarinin sahibi olduğu bir kurumda çalışmıştım bir dönem, ailesi ve çocuklarıyla olmak istediği için artık karada olduğunu söylerdi.

Zorlu bir süreç elbette. Herkesin dayanma esigi de farkli oluyor sanırım. Ben tamamen metak ettigim icin soruyorum, nasıl bir kurumdu o ne üzerineydi

Merhabalar...Benim esimde gemilerde çalıştı güverte bölümünde..İlk bi ay zorluk yasayabilirsin ama sonra alisiyosun kendini oyalanacak şeyler buluyorsun...Bu zamanda iletişimde sıkıntılar olacağını zannetmiyorum..Zira eşim sürekli gemideki arkadaşlarıyla görüşüyor WhatsApp görüntülü olarak..

Ne mutlu onların ailelerine :)

bildeniz mi ?

Benim dikkatimi çekenler "gemi adamı,iletişicez" :işsiz:
tc kurallarına göre gemide görev yapan herkese ulaştırma bakanlıgınca, bölgedeki liman başkanlıklarında gemi adamı cüzdanı cıkartılır. ister kadın ister erkek.

Zorlu bir süreç elbette. Herkesin dayanma esigi de farkli oluyor sanırım. Ben tamamen metak ettigim icin soruyorum, nasıl bir kurumdu o ne üzerineydi
Bahsettiğim kurum denizcilik eğitimleri, gemi adamlığı sertifikaları, yat kaptanlığı üzerine bir yerdi. Ben alanımla ilgili dönemsel olarak çalışıyordum kendileriyle.

Hayır değil, Batı Ege'de bir yer.

Hadi ya.. size de Allah kolaylıklar versin

Stajyer olacak benimki of of

Gemi adamı cüzdanı aldıkları için normal bir kelime kullandığımı düşünüyorum.

Iletismek de sevdigim bir kelimedir. Tesekkürler
Gemi adamı dendiğini bilmiyordum.öğrenmis oldum,teşekkürler.ancak iletismek kullanılmadığı için garibime gitti sadece.

Bahsettiğim kurum denizcilik eğitimleri, gemi adamlığı sertifikaları, yat kaptanlığı üzerine bir yerdi. Ben alanımla ilgili dönemsel olarak çalışıyordum kendileriyle.

Hayır değil, Batı Ege'de bir yer.
hım kesin biliyorumdur :D sen özelden yaz. hatta abim bile olabilir...

Bu arada eşimin gemide çalıştığı zamanlara gidip geldim sayenizde..Ayrı bi tadı vardı o gunlerinn...Şimdi karada çalışıyor..Kendisi de özlüyo gemi trafikten gemilere bakıyor her akşam..

Farklı bir tutku sanırım deniz. Bikac kisiden daha duymustum bunları :)
Ne güzel birliktesiniz artık :)

Back
X