• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi tek oğlan olan bayanlar,yorumlarınızı bekliyorum..

Evet eşi ailenin tek erkeği olan yada birde görümcesi olan bayanlar,sizinde kv ve kp ile sürekli bir arada olma zorunluluğunuz,kendi hayatınızı yaşayamamanız,aşırı müdahalelerle karşılaşmanız,hep yanlarında olmanızı istemeleri,baskılar,cehaletler,sapkınlıklar,saplantılar...bu tarz problemler yaşıyormusunuz yoksa sorun bendemi benmi büyütüyorum anlayamıyorum,paylaşabilrmisiniz..

Benim de eşim tek oğlan Allah'a şükür pek sorun yaşamıyorum bu konuda. Bir de görümcem var.

Annemle kayınvalidemin yaşadığı şehire gidince bi gün onlarda kalıyorsak bigün kendi annemlerde kalırız. Yada kaç gün kalacaksak ikiye böleriz :) Herşeyimize karışma durumları yoktur pek. Zaten onlar başka yerde biz başka yerdeyiz ve iyi ki öyleyiz arada görüştüğümüz için kıymetimizi biliyoruz birbirimizin :) 2 mesafelik yerdeyiz ama her zaman gelin demezler kayınvalidem aslında oğlunu hep görmek ister :) ama siz ne zaman gelebilirseniz o zaman gelin kendinize göre ayarlayın der. Zaten yeni evliyiz burası sıcak olduğu için gelmek istemiyorlar. Sürekli gelin diye davet ediyorum ama sıcaklar geçsin öyle diyo kayınvalidem.

Kayınvalidemle 3-4 günde bir konuşuruz. Eşimi de hep işteyken arar pek akşamları aramaz rahatsız etmek istemediği için sanırım. Eşim pek ailesini aramıyor aslında sürekli arasa onlarda arar yani aramasını bekler kayınvalidem ama oğlu öyle olmadığından kadın napsın ona uyuyor işte. :27:

Birazda eşlerin bu konuda katkısı çok bence mesela eşim herşeye ailesini karıştırmaz, sürekli onlara fikir danışmaz ikimiz karar veririz çoğu şeye.

Son düzenleme:
eşim tek erkek çocuğu ve 1 görümcem var....
melek annem oğlunu hiç aramaz sormaz gelmez gitmez senede 2 sefer anca
biz 2 haftada 1
oğlunu üstüme attı resmen
benimde eşim gibi oğlum olsa ne arar ne sorarım siniriylemi uğraşcam
ama melek annem beni çookkk uyarmıştı kızım çok sinirli fevri diye
aramızda bikaç kere büüyk kavgalara şahit oldu haksızdım 1inde
direk oğlunun üzerine yürüdü
yalnızkende benimle konuştu kızım haksızdın ama bidaha yapma diye
kişilikle alakalı galiba...

benim eşimde tek erkek ve sorunlar diz boyu :) eşimi zamanında dr götürmedikleri için eşimin çocuğu olmuyor buna ky nin verdiği cevap peşine düşüp paramı saçıcaktım sen baktım kp nin cevabı oğlumun parası var olmazsa olmasın çocuğu görümcek tam fena biz seni istemedikki abim sevdi aldı hakkatende öyle oldu evlenirken gelip beni evden bile çıkarmadılar 6 yıllık evliyim ilk 2 yılı kabus gibiydi her yönden uğraştılar üstelik ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama hiç fark etmiyor bir telefon tamamdır ama eşimi çok sevdim şimdi düşünüyorumda nasıl dayanmışım nasıl çekmişim çok şükür şimdi eşimde bende aileleri kapının dışında bırakmayı becerdik artık onlar yüzünden kavgamız yok aramız gayet iyi gel gelelim yıllardır her fırsat bulduğunda tüm tatillerde hop kaynanatörün yanına gidiyoruz susuyorum sayılı gün geçer diyorum geçiyor :) biraz o biraz ben alttan alıyoruz orta yolu bulup gidiyoruz
içimde ailesine karşı çok büyük nefret var ölseler su vermem nefretim öfkem çok büyük onlarında bana öyle aramızda kalın bir duvar var ama bi gün biri o sınırı aşıcak ve duvar yıkılcak :) umarım ilk adım atan ben olmam içim doğrulmuyor onlara yıllardır ailesiye bu şekilde ilişkilerim eşimde mutlu bende mutlu önceden olsa nasıl yaparsın nasıl edersin derdi şimdi aman onlarda hak etmiş diyor geçiyor aslında benimde uğraşacak halim kalmadı olan oldu biten bitti diyip geçiyorum

söylediğiniz tanıma uyanlardanım bende eşim tek erkek ablasıvar 10 yıllık evliyimhiç öle özel bişiler yapamadık bundan sonrada yapabıleceiğimizi sanmıyorum hep dıyorum zaten ben 1 kişiyle değil 3kişiyle evlenmişim

Bence tek erkek çocuk olmakla alakası yok. Benim arkadaşımın eşi tek çocuk değil, kaynı görümceleri var, eşi büyük çocuk da değil, ama bir sürü sorun yaşıyor

benim görümcem yok,bol miktarda kaynım var.ama bu durum tek erkek çok erkekle ilgili değil arkadaşların da bahsettiği gibi.

eşim evin uysal çocuğu,ne denirse,ne istenirse koşa koşa yapan cinsten.büyük kaynım asi,lafta dünyayı kurtarır ama icraat vakti

geldiğinde hep işi olur.1 saatlik mesafede oturur,ayda 1 gelir,baş tacı olur.(bazen ayda bir bile gelmez) biz haftada bir gideriz,

surat çekeriz,durmadan sitem duyarız vs...

ama ben takmıyorum,evliliğimin ilk zamanlarında oldukça fazla müdahale etmeye çalıştılar,tavrımı koydum,surat assalar da kabul-

lendiler artık.zırt pırt arayıp gelin demezler,gittikleri her yere çanta gibi bizi taşımak istemezler.isterler de gitmeyeceğimi de

bilirler:)

eni evlisin sanırım,baştan nasıl tutturursan öyle gider,arayı bulmaya çalışsan iyi olur.

canım benim eşim de tek erkek. bir sürü de ablası var. ama ben o tür sorunlar yaşamıyorum. annesi eşime çok düşkün ama eşim annesine daha doğrusu ailesine pek düşkün değil, o yüzden sıkıntı çıkmıyor. iyiyiz biz çok şükür. oyüzden tekçocukluktan ziyade karakter farkı sanırım.

beni anlatmışsınız resmen:)eşim de tek erkek ve ayrıca amcası dayısı da yok yani bizim oğlumuz olmazsa soyadları bitiyor(2 tane kızımız var bu arada:) evliliğimizin ilk yılında kabullenemediler her tatilde öğrenci gibi yanlarına itmemizi istediler,ilk yaz gittik kv. oğlunu öpücüklerle uyandırmaya girdi odaya:)ben odada değildim ama kordordan gördüm bi garip oldum..eşim kızdı napıyosun ya anne dedi:)bi daha yapmadı..hatta kv. ile ilk tartışmamız eşimin telefonda hastayım anne demesinden 5 dk. sonra oldu..beni telefona isteyip 'oğluma niye iyi bakamıyorsun'demesiyle bende film koptu..
neyse gel zaman git zaman 7 yıl oldu evliliğimiz artık onlar da kabullendi..nasip bu ya onların da farkında olmadan yaptıkları katkılarla benim memleketimden ev aldık ve yerleştik:))baştan böyle bi düşüncem yoktu bi evin bi oğlu tabi gidicem kv. memleketine diyordm ama durumlar,olaylar öyle bir gelişti ki hala düşünüp şaşırıyorum...ilk başta o evi satacaksıznı diye sinir krizi geçiren kv. boşatacam diyen kayınbaba(konuşmuyorum kendisiyle) biz onlardan 5 kuruş almadan 200 bin liraık ev aldık diye millete hava basıyorlarmış sağda solda.. çocuklarıma annem bakıyor şimdi..kv. de de rahatına bakıyor..buraya gelselerdi bakamazdım iyi oldu anası büyütsün çocuklarını diyormuş..
annemin de benim de bi şikayetişim yok çok şükür:))umarım siz de kurtulursunuz benim gibi ne diyelim

eşim tek erkek bide görümcem var ama hasta yani eşim tek çocuk gibi bişey biz eşimin ailesinede benim ailemede aynı mesafede oturuyoruz evlerimizin arası 5-10dk her ikisinede yakın olunca gelip gitmelerde çok fazla oluyo haftanın 2 günü benim aileme 2 günün eşimin ailesine gidiyoduk sonra bize bişey kalmıyo kendimize vakit ayırmaya ben artık çok sıkılmıştım bigün oraya git bigün oraya:37:yaklaşık 2 ay oldu karar aldık eşimle hatfada 1 olsun artık bizde alıştık onlarda alıştı diye.
zaten kayınpeder oraya her gidişimizde eve gelirken sorardı bize bidaha ne zaman gelceniz:36: bu kararı aldıktan sonra kendilerine uzun bi açıklama yaptık anlasınlar diye biz 2 tarafında gönlünü yapmaya çalışıyoruz yakın olduğu olduğu için zor oluyo sizde haklısınız anne baba olarak ama bizede hak verin bi sürü şey söyledik kp gönül istiyoki şimdi gelin 2-3 gün sonra yine gelin dedi bende diğer taraftadaa anne baba var onların gönlüde öyle istiyo o zamanda biz evimizde duramıyoruz dedim.kp çok özlüyomuş bizi görmeden duramıyomuş evin içinde duramıyomuş kv engelliyomuş rahatsız etme onları diye:37: kv öle anlatıyo. sonra kv sizde haklısınız ben size hak veriyom ama babanızın siz göreceği geliyo dedi:36: o günden beri her gidişimizde önce kv siz gelmiyonuz bi hafta oldu geleli bide yakınız diyipduruyo kp her zaman gelin böyle :36: sanki o kadar konuşmayı başkasına yaptık onlara değil o konuşmaları hiç duymamış gibi davranıyolar.en son dün yine dedi kv bi haftadır gelmiyonuz diye öyle kararlaştırdık annemlerde haftada 1 gidiyoz sizede dedim hiç bişey demiyo:36: sanki biz yurtdışından gelmişiz yıllardır görüşmüyomuşuz gibi davranıyolar :36: biliyorum beni seviyolar eşimden asla ayırmazlar içlerinde fitne fesat yok ama bu kadar abartmak niye hiç canım gitmek istemiyo zoraki gidiyorum susunda ağız tadıyla oturlım ama yok. allahtan eşim ana kuzusu değil çok şükür onları dinlemiyo dinleseydi ordan hiç evimize gelemezdik zaten:37:
benim aileme gelince onlar hiç bizamN demedi demezde illede bize gelin yok siz bize hiç gelmiyonuz diye onlara bu haftada bir gitme kararımızla ilgili hiç bişey söylemedik bile zaten

sen yine bir haftada bir gidiyomuşsun canım biz aynı binadayız ve istiyolar yatmadan yatmaya evimize çıkalım ilk zamanlarda öyle oldu evliliğimin 8.ayındayım ve 2 aydır filan kendi evimdeyim hep onlarlaydık çanta gibi nereye gitseler yanlarındaydık.bana gelene gidene geleceğe hatta yedirip içeceğime kadar kaynanam karar verirdi işine gelirse hadi bugün evinize erken çıkın bilmem ne .bide küçük görümcem var onu bize bırakıp gezmelere gitmeler falan,oda zaten şımarık abisini benden kıskanır ondan bile nefret ettirdiler beni yaa..şimdi gelip gitmyrm aramızda hiç iyi değil eşim için arada bir ama mesafemi koydum haa elinden gelse hala karışacak okadarda yüzsüzdr ama asla izin vermem

sen yine bir haftada bir gidiyomuşsun canım biz aynı binadayız ve istiyolar yatmadan yatmaya evimize çıkalım ilk zamanlarda öyle oldu evliliğimin 8.ayındayım ve 2 aydır filan kendi evimdeyim hep onlarlaydık çanta gibi nereye gitseler yanlarındaydık.bana gelene gidene geleceğe hatta yedirip içeceğime kadar kaynanam karar verirdi işine gelirse hadi bugün evinize erken çıkın bilmem ne .bide küçük görümcem var onu bize bırakıp gezmelere gitmeler falan,oda zaten şımarık abisini benden kıskanır ondan bile nefret ettirdiler beni yaa..şimdi gelip gitmyrm aramızda hiç iyi değil eşim için arada bir ama mesafemi koydum haa elinden gelse hala karışacak okadarda yüzsüzdr ama asla izin vermem

altlı üstlü otursaydık biz aynı öyle olurduk zaten kesin zamanında 2katlı evin sadece 1. katını alabilmişler çok şükür :32: 2. kat başkasına ait

altlı üstlü otursaydık biz aynı öyle olurduk zaten kesin zamanında 2katlı evin sadece 1. katını alabilmişler çok şükür :32: 2. kat başkasına ait

bizimkilerinde bir hayali varmış büyük ev alıp birlikte oturmakk kaynanam ilk evlendiğim sıralarda söylüyordu..Allah yazdıysa bozsun dedim :)

Ahh ahh benim eşim de tek erkek bir ablası var kv ve kp sorunum yok şimdilik :)) evlerimiz yakın, kendim istediğim için nerdeyse her gün giderim yatmaya eve geliriz ama görümcem bayramlarda ve yaz tatillerinde gelir.Her geldiğinde de ortalığı karıştırır,gider.kv den kaynanalık görmüyorum ama görümcem aratmıyor.

tek erkek..hatta tek çocuk.. hiç bir sorunda yok şükür..
olunca oluyor olmayınca olmuyor..aman aman bir düşkünlük yok olmadıda hiç bir zaman..
aksine benim üstüme düşerler çok fazla kv tarafı..
sanırım bu aileden kaynaklı..
aileden aileye değişiyor demek ki..
sevgiler:34:

Son düzenleme:
kayınvalidem gecici olarak bizde kalıyor.. gecen esimle onlar yanında tartısmıstık..ertesi sabahda kayınvalidemle..sonra itiraf etti ..

anne sırf oglunla tartıstıgım için benim üzerime geldin demi dedim

oda sende birgün anne olucaksın oglumun üzerine benim gözümden haksız yere üzmüssen gitmişssen bende onu korurum ister istemez senin üzerine giderim dedi..

cok iyi ama cocukları soz konsu olunca degişiyor.. ama bende bir annenin kızıyım gurbette :(

Son düzenleme:
kayınvalidem gecici olarak bizde kalıyor.. gecen esimle onlar yanında tartısmıstık..ertesi sabahda kayınvalidemle..sonra itiraf etti ..

oda sende birgün anne olucaksın oglumun üzerine benim gözümden haksız yere üzmüssen gitmişssen bende onu korurum ister istemez senin üzerine giderim dedi..

cok iyi ama cocukları soz konsu olunca degişiyor.. ama bende bir annenin kızıyım gurbette :(

biz de bazen kv yanında tartışırız tamam uzatmayın diye ikimize birden söylerler ya da hiç karışmazlar.kvnin davranışı yanlış bence onun karışmaması lazım sonuçta eşinle sen barışırsınız ama o zamanla seni kendinden soğutur bence yani ben olsam eşimle her tartışmada bide kv ile kötü olmam istemem onu ilgilendiren bişey yoksa karışmamalı eşler bi şekilde orta yolu buluyor

Son düzenleme:
Benim eşim de tek erkek ve bir görümcem var. Sorun yaşamıyorum çok şükür, eşim sağ olsun ailesini hiçbir işimize karıştırmaz. Aynı şehirde oturuyoruz ancak onlar bi uçta biz diğer uçta, arada 2 saatlik mesafe var. Evlendiğimden beri ayda 1 kere gidiyorum kv nin evine.
Arkadaşların bahsettiği gibi ilk başlarda sürekli telefonda ne yemek yiyorsunuz, güzel yemek yapabiliyor mu diye soruyorlardı eşime, benim karım yapar da güzel olmaz mı cevabını 3-4 kere alınca bir daha soramadılar.. Yani bence her şey erkekte bitiyor kızlar. Adamları eğitmek lazım :)

Benimki de tek erkek.. :)
Bizde işler, aa bir gelinimiz var onu da el üstünde tutalım diyedir.. Bir de benim adam, biraz sinirli ondan korkuyorlar..
Annesi söyledi zaten biz senle besmeleli konuşuyoruz kızım, bizim deli yanlış anlamasın da parlamasın diye belki düğünden sonra düzelir he dedi.. :))
İçimden inşallah düzelmez dedim.. :)

Babamlar gene 2 erkek. Eltiler, babannem, görümce falan aynı binadayız.. Aynı bahsettiğiniz şeyler oluyor, vallahi bıkkınlık getiriyor mıc mıc hep yanyana.. :/
Erkek sayısıyla değil, erkek tavrıyla da alakalı biraz yaa..

Benim nisanlimda tek erkek cocuk ve evlenince istanbulda ailesinden uzakta yasyacagiz. Daha dogrusu biz tanismadan once bu senenin basinda istanbula standi ve burada tanistik. Benm ailemde burada icim de hep korku var.. nisandan sonra da bu korkyu destekleyecek olaylar gecti basimdan. Her tatilde bizi yanlarina cagirilarsa fzlsn diye korkuyorum bu zamana kadar teyzemlerde dahi kalmamis birisiyim cok cekingenim. Ve bazi olaylardan sonrada ailesinden sogudum acikcasi.. nisanlima korkularimdan bahsettim anca bayramdan bayrama goruruz bizimkileri onda da sadece umarlar bana gel git diyemezler dedi.. bekarken istediim gibi istedigim yerde tasadim evlenince hic karisamazlar dedi.. ama yine de hem forumda okuduklarimdan hemde kv min konustuklarindan korku geldi.. belki annesi oyle gorunmek istedi agirlik koymaya calisti ama bn onlara gire yasamak istemiyorum isin kotu yani ikimiz de ogretmeniz ve iki ay tatilimiz var meslege baslarken en cazip olan yani bu olay yuzunden bogdu.. tatil olur olmaz cikin gelin falan derlerse nisanlim simdiden orada sikildigini soyledi ama wvlenince degisirse diye korkuyorum..

biz de bazen kv yanında tartışırız tamam uzatmayın diye ikimize birden söylerler ya da hiç karışmazlar.kvnin davranışı yanlış bence onun karışmaması lazım sonuçta eşinle sen barışırsınız ama o zamanla seni kendinden soğutur bence yani ben olsam eşimle her tartışmada bide kv ile kötü olmam istemem onu ilgilendiren bişey yoksa karışmamalı eşler bi şekilde orta yolu buluyor

eşim varken karısmıyor zaten ..eşim işe ky görev basına :)eşime anlatıyorum sabır diyor 2 aylıgına geldikleri için gücendirmeyelim aynı evdeyiz ya evlendigimi bazen unutuyor diyor... bende gün sayıyıyorum artık napıyımmm.

Back
X