• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi ya da sevgilisi yabancı olan var mı?

Buradaki yabanci hayranligini gorunce agzim acik kaldi, 'bu kadar mi olduk' dedim kendi kendime sonra uye olup bir seyler yazmak istedim. Yorumlarin hepsini okudum. Erasmus icin Italya'da 1 sene egitim gormus ve 2010'da Amerika'da calismis biri olarak bunlari yaziyorum. Gorduklerimin hepsi kulaktan dolma degil, TV dizilerinden alinti degil bizzat yurtdisindaki cogu sehirlerde karsilastigim izlenimlerdir.

1...... 'Askin dini, dili, milleti olmaz' dusuncesi cok yanlis. Oyle degil iste. Eger muslumansaniz yabanci erkek haramdir ve yabanci erkekler iliski yasayan ya da evlenen kisiler hakkinda acik ayetler ve hadisler vardir. (yabanci erkekten kastim = musluman olmayan erkekler)

* Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)

* İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir. [Mümtehine 10]

* Sual: Günümüzde Yahudi veya Hristiyan’la evlenmek caiz midir?
CEVAP
Müslüman bir kadının, Müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi, kesinlikle caiz değildir. Evlenmeye niyet ettiği anda imanı gider. (S. Ebediyye)

* Kâfire asla af yoktur
Allahü teâlâ, müminlerden dilediğinin günahlarını affedeceğini; fakat müşrikleri, yani kâfirleri asla affetmeyeceğini Kur'an-ı kerimde açıkça bildirmektedir. (Nisa 116)

* Müslüman olmayan herkes ebedi Cehennemdedir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Şüphesiz, kâfirlere Cehennem azabı ebedidir.) [Zuhruf 74]

Gayri mslimle evlenmek .:.: [url]www.dinimizislam.com :.:.[/url]

Daha nasil acik olsun dinimiz? O kadar dini butun olmamama ragmen bu hususa ozellikle dikkat ediyorum. 50 yillik evlilik icin (en iyimser rakamla) sonsuz hayattan vazgecmeyi sahsen mantikli bulmuyorum. Musluman oldugunu iddia eden bir kadinin musluman olmayan bir adamla evlenmesi Islam'da haramdir ve kisiyi dinden cikartir. Bunlar acikca belirtilmis.

2..... Konuya politik ve sosyal acidan bakarsak, evet efendim yurtdisinda Turk dusmanligi vardir. Yabancilarin Turkler hakkinda nasil dusundukleri de asikardir. Su anda kamuoyu yoklamasi yapildiginda Fransa, Yunanistan, Avusturya, Belcika, İsvicre, Finlandira ulkelerinin halklari siddetle Turkiye'nin AB uyeligine karsidir. Bunlar Turk kadinlarina gelince yatmaktan baska sey dusunmezler, o amaclarina ulasana kadar ya beklerler ya vazgecip baska dala konmaya giderler. Avrupa'da bariz sekilde Turk dusmanligi vardir, onlarin dininden ve kulturunden olmadigimiz surece de bu suregelmektedir.

Burada nice Erasmus'la gelen Turk kizlarini goruyorum, Turkiye'deki aile ve cevre baskisindan kurtulur kurtulmaz kendilerini Fransiz, İtalyan olsun da camurdan olsun mantigiyla tipi 5 para etmez yabancilarin kucagina atiyorlar. Bu tipteki Fransiz İtalyanlar'a Turkiye'de 'kro' deniliyor ama etiketi yabanci olunca haliyle bizim kizlarin dibi dusuyor. Yoksa Osman'dan, Cemil'den farklari yok. Hatta bizim Turk erkekleri daha cok sahipleniyor, kiskaniyor, ilgileniyor, siir yaziyor. Hesap bile odetmiyor. Burada o yok. Bugun yatayim ertesi gun toz olayim dusunceleri var.

Ne yazikki Turkiye'de sevgilisini birakip buraya gelen kizlar, Turkiye'deki sevgililerine 'ayh opturmem, ayh dokundurmam' tarzinda yaklasirken burada bekaretlerini kaybetmekten hic cekinmiyorlar. Dedim ya aile baskisindan kurtulan kizimiz birden boyle ortama atilinca gozu donmustur, gozu kararmistir cunku cevresindeki herkes yabancidir ve bu sekilde yasiyordur. Kendini Avrupali hissetme cabasi icindedir, he bir de ''bakin benim Fransiz sevgilim var, İtalyan sevgilim var'' havasi atma pesindedir. Fransa ve İtalya gormemis insanlarimiz da bu havayi gorunce imremektedirler.

Kizlarimizin bu yanilgiya dusmelerinin sebebini yurtdisini gormemis olmalarina bagliyorum, gormekle de olmaz bir sure yasamalari gerek gozlemlesinler imrendikleri Fransizlarin, Yunanlarin, İtalyanlarin hayatlarini. Neredeyse hepsi birbirini aldatiyor. ''benim sevgilim aldatmiyor'' demesin kimse, senin ruhun duymuyordur.

En cok uzuldugum sey de Turkiye'deki sevgilisini, nisanlisini burada heves ve ozentilik ugruna elin yabancisiyla, sunnetsiziyle, hristiyaniyla aldatan kizlarimiz. Ben hic dinle alakasi olmayan biri olmama ragmen butun bunlari gordukten sonra muhafazakar kesildim neredeyse, kendime sasiyorum...

3..... Elbette ki her ulkede oldugu gibi Turkiye'de de siddet, tecavuz olaylari yasaniyor. Diger ulkeler gulluk gulistanlik mi saniyorsunuz? Work and Travel ile 2010'da gittigim Amerika'da beyaz atletli bir adam hamile karisini sokakta kovaliyordu yakalasa dovecek oldurecek kim bilir. Amerika'da laf atilmiyor mu? Uyusturucu kullananlar pesinize takilmiyor mu? İsteyen bana mesaj atabilir hangi ulkelerde tecavuz daha cok, kadina siddet daha fazlaymis İNGİLİZCE kaynaklariyla beraber cevaplarim sorunuzu.

Bence bizim insanimiz yabancilari CNBC-E dizilerindeki gibi saniyor. Bu alcaklik duygusunu atlatalim, Turk oldugumuzdan gurur duyalim. Arastiralim ogrenelim. Hersey toz pembe degil, kimse de bizim icin olup olup dirilmiyor tek amaclari yatmak. Gerek kisa gerek uzun vadede. Sozde 'askini' ebedi hayata, dinine tercih edenlerin de kendi bilecekleri is.

Saygilarimla

Arkadaşım kimse buraya yabancı erkekleri övmeye gelmedi yabancı erkeklerle evli olan yada sevgilisi olanlar deneyimlerini anlatıyorlar sadece sen kendini fazla kaptırmışsın :) burda yabancılarla evli olan çoluk çocuğa karışmış bir sürü kadın var hiç birşeye saygın yoksada evlilik kurumuna saygın olsun sen evlenme yabancı erkeklerle yada sevgilinde olmasın çokta takmıyoruz yani :) sadece sen yurtdışı görmedin yada orda vakit geçirmedin yabancı bir erkekle sırf özenti için evlenmedim ben seviyorum arkadaşım aşığım seviyor ve seviliyorum düşüncelerini kendine sakla ve istediğin gibi yaşa hayatını sen türk erkeğiyle evlen nasıl istiyorsan biz böyle çok mutluyuz ve cennete gidip gitmeyeceğimide Allahtan başka kimse bilemez sen kendine bizim ahiretimizi dert etme lütfen iyi ve mutlu yaşa...

Buradaki yabanci hayranligini gorunce agzim acik kaldi, 'bu kadar mi olduk' dedim kendi kendime sonra uye olup bir seyler yazmak istedim. Yorumlarin hepsini okudum. Erasmus icin Italya'da 1 sene egitim gormus ve 2010'da Amerika'da calismis biri olarak bunlari yaziyorum. Gorduklerimin hepsi kulaktan dolma degil, TV dizilerinden alinti degil bizzat yurtdisindaki cogu sehirlerde karsilastigim izlenimlerdir.

1...... 'Askin dini, dili, milleti olmaz' dusuncesi cok yanlis. Oyle degil iste. Eger muslumansaniz yabanci erkek haramdir ve yabanci erkekler iliski yasayan ya da evlenen kisiler hakkinda acik ayetler ve hadisler vardir. (yabanci erkekten kastim = musluman olmayan erkekler)

* Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)

* İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir. [Mümtehine 10]

* Sual: Günümüzde Yahudi veya Hristiyan’la evlenmek caiz midir?
CEVAP
Müslüman bir kadının, Müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi, kesinlikle caiz değildir. Evlenmeye niyet ettiği anda imanı gider. (S. Ebediyye)

* Kâfire asla af yoktur
Allahü teâlâ, müminlerden dilediğinin günahlarını affedeceğini; fakat müşrikleri, yani kâfirleri asla affetmeyeceğini Kur'an-ı kerimde açıkça bildirmektedir. (Nisa 116)

* Müslüman olmayan herkes ebedi Cehennemdedir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Şüphesiz, kâfirlere Cehennem azabı ebedidir.) [Zuhruf 74]

Gayri mslimle evlenmek .:.: [url]www.dinimizislam.com :.:.[/url]

Daha nasil acik olsun dinimiz? O kadar dini butun olmamama ragmen bu hususa ozellikle dikkat ediyorum. 50 yillik evlilik icin (en iyimser rakamla) sonsuz hayattan vazgecmeyi sahsen mantikli bulmuyorum. Musluman oldugunu iddia eden bir kadinin musluman olmayan bir adamla evlenmesi Islam'da haramdir ve kisiyi dinden cikartir. Bunlar acikca belirtilmis.

2..... Konuya politik ve sosyal acidan bakarsak, evet efendim yurtdisinda Turk dusmanligi vardir. Yabancilarin Turkler hakkinda nasil dusundukleri de asikardir. Su anda kamuoyu yoklamasi yapildiginda Fransa, Yunanistan, Avusturya, Belcika, İsvicre, Finlandira ulkelerinin halklari siddetle Turkiye'nin AB uyeligine karsidir. Bunlar Turk kadinlarina gelince yatmaktan baska sey dusunmezler, o amaclarina ulasana kadar ya beklerler ya vazgecip baska dala konmaya giderler. Avrupa'da bariz sekilde Turk dusmanligi vardir, onlarin dininden ve kulturunden olmadigimiz surece de bu suregelmektedir.

Burada nice Erasmus'la gelen Turk kizlarini goruyorum, Turkiye'deki aile ve cevre baskisindan kurtulur kurtulmaz kendilerini Fransiz, İtalyan olsun da camurdan olsun mantigiyla tipi 5 para etmez yabancilarin kucagina atiyorlar. Bu tipteki Fransiz İtalyanlar'a Turkiye'de 'kro' deniliyor ama etiketi yabanci olunca haliyle bizim kizlarin dibi dusuyor. Yoksa Osman'dan, Cemil'den farklari yok. Hatta bizim Turk erkekleri daha cok sahipleniyor, kiskaniyor, ilgileniyor, siir yaziyor. Hesap bile odetmiyor. Burada o yok. Bugun yatayim ertesi gun toz olayim dusunceleri var.

Ne yazikki Turkiye'de sevgilisini birakip buraya gelen kizlar, Turkiye'deki sevgililerine 'ayh opturmem, ayh dokundurmam' tarzinda yaklasirken burada bekaretlerini kaybetmekten hic cekinmiyorlar. Dedim ya aile baskisindan kurtulan kizimiz birden boyle ortama atilinca gozu donmustur, gozu kararmistir cunku cevresindeki herkes yabancidir ve bu sekilde yasiyordur. Kendini Avrupali hissetme cabasi icindedir, he bir de ''bakin benim Fransiz sevgilim var, İtalyan sevgilim var'' havasi atma pesindedir. Fransa ve İtalya gormemis insanlarimiz da bu havayi gorunce imremektedirler.

Kizlarimizin bu yanilgiya dusmelerinin sebebini yurtdisini gormemis olmalarina bagliyorum, gormekle de olmaz bir sure yasamalari gerek gozlemlesinler imrendikleri Fransizlarin, Yunanlarin, İtalyanlarin hayatlarini. Neredeyse hepsi birbirini aldatiyor. ''benim sevgilim aldatmiyor'' demesin kimse, senin ruhun duymuyordur.

En cok uzuldugum sey de Turkiye'deki sevgilisini, nisanlisini burada heves ve ozentilik ugruna elin yabancisiyla, sunnetsiziyle, hristiyaniyla aldatan kizlarimiz. Ben hic dinle alakasi olmayan biri olmama ragmen butun bunlari gordukten sonra muhafazakar kesildim neredeyse, kendime sasiyorum...

3..... Elbette ki her ulkede oldugu gibi Turkiye'de de siddet, tecavuz olaylari yasaniyor. Diger ulkeler gulluk gulistanlik mi saniyorsunuz? Work and Travel ile 2010'da gittigim Amerika'da beyaz atletli bir adam hamile karisini sokakta kovaliyordu yakalasa dovecek oldurecek kim bilir. Amerika'da laf atilmiyor mu? Uyusturucu kullananlar pesinize takilmiyor mu? İsteyen bana mesaj atabilir hangi ulkelerde tecavuz daha cok, kadina siddet daha fazlaymis İNGİLİZCE kaynaklariyla beraber cevaplarim sorunuzu.

Bence bizim insanimiz yabancilari CNBC-E dizilerindeki gibi saniyor. Bu alcaklik duygusunu atlatalim, Turk oldugumuzdan gurur duyalim. Arastiralim ogrenelim. Hersey toz pembe degil, kimse de bizim icin olup olup dirilmiyor tek amaclari yatmak. Gerek kisa gerek uzun vadede. Sozde 'askini' ebedi hayata, dinine tercih edenlerin de kendi bilecekleri is.

Saygilarimla

Yani kusura bakmayın da hayatımda gördüğüm en saçma, en genellemelerle dolu yazıyı yazmışsınız. Bu kadar saçmasını da ilk kez gördüm. Allah'tan, kitaptan bahsediyorsunuz da onca insanı nasıl aynı kalıba sokup da hepsini bir değerlendiriyorsunuz, bu hak değil mi?

Burada kimse "yabancı erkekler bambaşka, türk erkekleri berbat" demedi. Her ülkede iyi ya da kötü kadınlar/erkekler vardır. İnsanlar kendilerince tecrübelerini paylaşıyorlar.

1. Dinden bahsedeceksek... Keşke herkes dine tam anlamıyla uysa ama alkol içen insan dolu bu memleket, alkol de haram dine göre. Asla da kınamıyorum ve eleştirmiyorum. Herkesin kendi hayatı, kendi seçimleri.

Öyle müslüman kocalar var ki zina da ediyorlar, alkol de alıyorlar, küfür de ediyorlar. Öyle de gayrimüslim kocalar var ki eşlerine doğru düzgün davranıyorlar. Din elbette önemli ama din insan olmayı garantilemiyor ne yazık ki.

2. Türk düşmanlığından bahsetmişsiniz. Ve yabancı erkeklerin tek dertlerinin yatmak olduğunu söylemişsiniz. Öncelikle bu iğrenç bir genelleme. Tanıdığım pek çok Türk kız & yabancı erkek çiftler var ve beraberlikleri evlilikle sonuçlananlar dolu aralarında. Derdi Türk kızıyla yatmak olan yabancı erkek de vardır elbette ama tek derdi yatmak olan Türk erkekleri de var.

Ben de yurt dışında uzunca bir süre yaşadım ve Erasmus'la oraya yurt dışına çıkıp orada tanıştıkları erkeklerle beraber olan, çıkan, evlenen kızlar gördüm. Gayet de yakışıklı, uzun boylu, kibar yabancı erkeklerle beraber olan Türk kızı az değil. Ayrıca yurt dışına çıktığı az bulunduğu ülkenin en beğenilmeyen kızlarıyla "nefes alsın yeter" mantığıyla beraber olan Türk erkekleri de var.

Kaldı ki diyelim Türkiye'deki beğenilmeyen Osman'la, Cemil'le beraber olmuyor, gidiyor oradaki sizin tarif ettiğiniz çamurlarla beraber oluyor. Bundan kime ne? Beraber oluyorsa o kız, o adam onun için çekicidir. Dileyen de dilediğini çekici bulabilir. Bir şekilde çekici bulmasa zaten merak etmeyin işi olmaz.

Ama zaten bu dediğiniz sırf genelleme. Türk kızı genelde anasının gözüdür, gider en tatlı erkekleri bulur ki bulanları dolu. Bir sürü örnek gösterebilirim.

3. Türkiye'de olunca "ay öptürmem, ay dokundurmam" diyen kız, yurt dışına çıkınca beğendiği erkeklerle beraber oluyor tarzı bir şeyler demişsiniz. Belki bunun da nedeni evlenmeden öptüren kızları fişleyen Türk erkekleridir. Kendi kız kardeşinin hayatına sınırlandırmalar getirip de bulduğu her kıza sulanan, beraber olduğu kızları fişleyen Türk erkeği sayısı ne yazık ki az değil. Tabii ki de bu anormal adamlardan uzak durabilir bir kız, bu gayet doğal. Yurt dışında ise bu tarz bir ikiyüzlülük yok işte.

4. Özentilik demişsiniz. Yıl olmuş 2014, ne özentiliği Allah aşıkına? :) Herkes herşeyin farkında. Kaldı ki özentilikten yabancı erkek tercih etse bile bir kız, o kız mutluysa bize söz düşmez. Ama bu dediğiniz de zaten içi boş bir genelleme. Almanya'da iyi eğitim almış Türk kızları genel olarak yabancı erkekleri tercih ediyorlar. Konu hakkında istatistik vardı, bulunca ekleyeyim. Zaten Almanya'da yıllarını geçirmiş kız neye özensin?

5. Elin sünnetsizi, elin yabancısı demek ne demek ya hu? Bir insan müslüman değilse insandan saymıyor musunuz? Ve şunu da belirtmek istiyorum. Hazır sünnet lafı açılmışken. :) Sünnet olmak sünnettir, farz değil. Yani bir müslüman illa ki sünnet olmak zorunda değil, sünnet olursa ne ala ama müslüman olmak için şart değil. Gelenek olduğu için şart zanneden çok insan var. Bunu da şu açıdan yazayım dedim, belki yabancı sevgilisi müslüman olacak kızlar vardır, sünneti problem ediyorlardır, o yüzden.

6. Kimse salak değil hanımefendi ya da beyefendi... Herkes her şeyin farkında. Nerede tecavüz ve suç oranı ne oranda, nerenin kültürü ne şekilde artık herkes biliyor.

Son olarak şunu demek istiyorum... Ne her yabancı erkek kötüdür ne de her Türk erkeği iyidir. Türk erkeğinin de yabancı erkeğin de iyisi de kötüsü de var.

Ve iki kişi birbirlerini seviyorlarsa milliyetin hiçbir önemi yok. Son yıllarda Türk kızları İsveçli, Amerikalı, Alman, Koreli vs pek çok ülkeden erkekle evlenmeye başladı. Hatta en son Japon bir beyle evlenmiş bir Türk kızı gördüm. Adı Sergül Kato, internette videolarını bulabilirsiniz. Eşiyle olan videolarını izleyin. Bu kızla bu adam zaten evlenmeliymiş, birbirleri için yaratılmışlar dersiniz. :)

Ben İsveç'te yaşadım uzunca bir süre ve çok yakışıklı, çok efendi İsveçli erkeklerle evli birkaç Türk kız tanıyorum. Eğer müsaade ederlerse onların fotoğraflarını eklerim buraya. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar, buna benzer bir konu açıldı mı daha önce bilemiyorum fakat gerçekten merak ediyorum. Yabancı bir erkekle evli olmanın avantajları ve dezavatajları nelerdir? Türk erkeklerine göre olumlu olumsuz yanları nedir? Bilen ya da düşüncelerini paylaşmak isteyen herkesin birşeyler yazmasını rica ediyorum. Kadınlara nasıl davranmaları gerektiğini daha mı iyi biliyorlar? Özellikle avrupalı erkekler daha mı anlayışlı, romantik?:sm_confused:

sevgilim olmadı ama bir sürü arkadaşım oldu Türkiyeye döndüğümde türk erkeklerine soğudum! kadınlara karşı saygılılar araba sürerken arkada oturuyodum hafif taşın üstünden geçti arkasına dönüp özür diledi. kendimi özel hissettim. türkiyede bayanların yanında küfür ediliyo terbiyesiz konuşuluyor ama orda çok kibar düşünceliler. kısa gentleman :)) kültür seviyesimi atalarındanmı görmüşler bilemem benim düşüncem türkiyede bastırılmış duygular ve azgınlaşmış erkekler kadınları sadece sex objesi olarak gördüğünden duygularımız olduğunu anlayamıyolar konuşmayı bilmiyolar geride kalmışız bu konuda. tecrübelerime dayanarak söylüyorum . 100 den fazla yabancı arkadaşım oldu içlerinden bir tanesi bile faydalanmaya çalışmadı. türkiyede tam tersi bi bira içirip atmaya çalışırlar öyle iğrençlerki kızları önce içirirler sarhoşluğundan yararlanırlar. ülkemi seviyorum ama erkeklerin gelişmesi öğrenmesi gerek yabancılardan çok şeyyy var :) bayanlar saygıyı hak ediyor.

Benim eski erkek arkadasim yabanciydi oofff fazla rahatlarda turkiye de yasaya yasaya ogrenmisti kulturumuzu bazen kiskanclik yapiyordu turk erkeklerine gore daha durustler yalan konusmazlar icleri dislari bir oluyo ornegin biz kizla konusuyorsa konusuyorudm derler. Tabii benim gozlemledigim buydu diger arkadaslarinki daha farkli olabilir kisiden ksiiye degisir :)

ya gecen bir arkadasım anlattı..erasmusla okuluna gelen bir italyan erkek bundan hoşlanmış buna ulaşmış konuşmaya başlamışlar kızda oldukca hoslanmış ..konuştukca baya bi baglanmışlar ve sevmişler..fakat erkek bir saatten sonra cinsellik yaşamak istemiş..kız ise kabul etmemiş 'burası türkiye bendebu kültürde büyüdüm burda evlenmeden olmaz yapamam 'demiş..oglanda bir güzel anlatmış .türkiyedeki erkeklerin aldatma oranı ve kendi ülkelerindeki aldatma oranıyla alakalı..geldiginde tabi birkaç türk erkek arkadasta edinmiş hepsini aldatıyor yada gözü dışarda görünce oldukca sasırmış ve onlardan sevgililerimiz bizi o konuda tatmin edemedikleri için neyapalım cevabını almış....demiş oğlan ben okulu bitirmedden evlenemem ,e hersey güzel gitti iki yıl sonra evlenecegiz belki ama o iki yıl cinsellik olmadan nasıl yaşayayım.. şuan bir erkek bulup iki yıl ilişki sürdürüp bu ilişki sürecinde sana sadık kalabileceginimi sanıyorsun illaki aldatacaktır.ha sen yakalarsın yakalayamazsın o ayrı demiş...vede kızla görüşmeyi kestiler..

alakalı mı konuyla bilmiyorum anlatasım geldi.. ama cok mantıklı abi yaaaa...
canım çocuğun söylediğinde de bir haklılık payı var kesinlikle.eskiden bu sorun olmuyormuş örf adet ve dini sebeplerle erkeler kendilerini tutuyorlarmış ama şimdi dört bir yandan cinsellik bombardımanına tutuluyoruz,bir de malum internet var şimdi,haliyle erkekler de cinsellik istiyor ama problem şu ki aynı zamanda da bir doğu ülkesiyiz biz ve kadınlarımızın üstünde inanılmaz bir baskı var söz konusı cinsellik olunca bu nedenle Türk erkekleri cinsel anlamda tatmin olamadıkları için evliliği cinselliğe vize gibi görüyor evlendikten önce de sonrada da hep gözü dışarıda kalıyor sürekli neler kaçırdığını düşünüyor.Bir süredir ABD'de yaşıyorum ve orada bir kez daha buna şahit oldum,oradaki erkekler ergenliklerinde bırakıyorlar bu bizim Türk erkeğinin cinsel anlamda olgunlaşmamış hareketlerini ve orta sınıf için konuşuyorum birçoğu 30larına geldiğinde yaşayacağını yaşamış oluyor ve gözü doyuyor ve artık durulmak,çoluk çocuğa karışmak,evlenmek istiyorlar ve kesinlikle çok daha sadık oluyorlar eşlerine

Yani kusura bakmayın da hayatımda gördüğüm en saçma, en genellemelerle dolu yazıyı yazmışsınız. Bu kadar saçmasını da ilk kez gördüm. Allah'tan, kitaptan bahsediyorsunuz da onca insanı nasıl aynı kalıba sokup da hepsini bir değerlendiriyorsunuz, bu hak değil mi?

Burada kimse "yabancı erkekler bambaşka, türk erkekleri berbat" demedi. Her ülkede iyi ya da kötü kadınlar/erkekler vardır. İnsanlar kendilerince tecrübelerini paylaşıyorlar.

1. Dinden bahsedeceksek... Keşke herkes dine tam anlamıyla uysa ama alkol içen insan dolu bu memleket, alkol de haram dine göre. Asla da kınamıyorum ve eleştirmiyorum. Herkesin kendi hayatı, kendi seçimleri.

Öyle müslüman kocalar var ki zina da ediyorlar, alkol de alıyorlar, küfür de ediyorlar. Öyle de gayrimüslim kocalar var ki eşlerine doğru düzgün davranıyorlar. Din elbette önemli ama din insan olmayı garantilemiyor ne yazık ki.

2. Türk düşmanlığından bahsetmişsiniz. Ve yabancı erkeklerin tek dertlerinin yatmak olduğunu söylemişsiniz. Öncelikle bu iğrenç bir genelleme. Tanıdığım pek çok Türk kız & yabancı erkek çiftler var ve beraberlikleri evlilikle sonuçlananlar dolu aralarında. Derdi Türk kızıyla yatmak olan yabancı erkek de vardır elbette ama tek derdi yatmak olan Türk erkekleri de var.

Ben de yurt dışında uzunca bir süre yaşadım ve Erasmus'la oraya yurt dışına çıkıp orada tanıştıkları erkeklerle beraber olan, çıkan, evlenen kızlar gördüm. Gayet de yakışıklı, uzun boylu, kibar yabancı erkeklerle beraber olan Türk kızı az değil. Ayrıca yurt dışına çıktığı az bulunduğu ülkenin en beğenilmeyen kızlarıyla "nefes alsın yeter" mantığıyla beraber olan Türk erkekleri de var.

Kaldı ki diyelim Türkiye'deki beğenilmeyen Osman'la, Cemil'le beraber olmuyor, gidiyor oradaki sizin tarif ettiğiniz çamurlarla beraber oluyor. Bundan kime ne? Beraber oluyorsa o kız, o adam onun için çekicidir. Dileyen de dilediğini çekici bulabilir. Bir şekilde çekici bulmasa zaten merak etmeyin işi olmaz.

Ama zaten bu dediğiniz sırf genelleme. Türk kızı genelde anasının gözüdür, gider en tatlı erkekleri bulur ki bulanları dolu. Bir sürü örnek gösterebilirim.

3. Türkiye'de olunca "ay öptürmem, ay dokundurmam" diyen kız, yurt dışına çıkınca beğendiği erkeklerle beraber oluyor tarzı bir şeyler demişsiniz. Belki bunun da nedeni evlenmeden öptüren kızları fişleyen Türk erkekleridir. Kendi kız kardeşinin hayatına sınırlandırmalar getirip de bulduğu her kıza sulanan, beraber olduğu kızları fişleyen Türk erkeği sayısı ne yazık ki az değil. Tabii ki de bu anormal adamlardan uzak durabilir bir kız, bu gayet doğal. Yurt dışında ise bu tarz bir ikiyüzlülük yok işte.

4. Özentilik demişsiniz. Yıl olmuş 2014, ne özentiliği Allah aşıkına? :) Herkes herşeyin farkında. Kaldı ki özentilikten yabancı erkek tercih etse bile bir kız, o kız mutluysa bize söz düşmez. Ama bu dediğiniz de zaten içi boş bir genelleme. Almanya'da iyi eğitim almış Türk kızları genel olarak yabancı erkekleri tercih ediyorlar. Konu hakkında istatistik vardı, bulunca ekleyeyim. Zaten Almanya'da yıllarını geçirmiş kız neye özensin?

5. Elin sünnetsizi, elin yabancısı demek ne demek ya hu? Bir insan müslüman değilse insandan saymıyor musunuz? Ve şunu da belirtmek istiyorum. Hazır sünnet lafı açılmışken. :) Sünnet olmak sünnettir, farz değil. Yani bir müslüman illa ki sünnet olmak zorunda değil, sünnet olursa ne ala ama müslüman olmak için şart değil. Gelenek olduğu için şart zanneden çok insan var. Bunu da şu açıdan yazayım dedim, belki yabancı sevgilisi müslüman olacak kızlar vardır, sünneti problem ediyorlardır, o yüzden.

6. Kimse salak değil hanımefendi ya da beyefendi... Herkes her şeyin farkında. Nerede tecavüz ve suç oranı ne oranda, nerenin kültürü ne şekilde artık herkes biliyor.

Son olarak şunu demek istiyorum... Ne her yabancı erkek kötüdür ne de her Türk erkeği iyidir. Türk erkeğinin de yabancı erkeğin de iyisi de kötüsü de var.

Ve iki kişi birbirlerini seviyorlarsa milliyetin hiçbir önemi yok. Son yıllarda Türk kızları İsveçli, Amerikalı, Alman, Koreli vs pek çok ülkeden erkekle evlenmeye başladı. Hatta en son Japon bir beyle evlenmiş bir Türk kızı gördüm. Adı Sergül Kato, internette videolarını bulabilirsiniz. Eşiyle olan videolarını izleyin. Bu kızla bu adam zaten evlenmeliymiş, birbirleri için yaratılmışlar dersiniz. :)

Ben İsveç'te yaşadım uzunca bir süre ve çok yakışıklı, çok efendi İsveçli erkeklerle evli birkaç Türk kız tanıyorum. Eğer müsaade ederlerse onların fotoğraflarını eklerim buraya. :)

sevgilim olmadı ama bir sürü arkadaşım oldu Türkiyeye döndüğümde türk erkeklerine soğudum! kadınlara karşı saygılılar araba sürerken arkada oturuyodum hafif taşın üstünden geçti arkasına dönüp özür diledi. kendimi özel hissettim. türkiyede bayanların yanında küfür ediliyo terbiyesiz konuşuluyor ama orda çok kibar düşünceliler. kısa gentleman :)) kültür seviyesimi atalarındanmı görmüşler bilemem benim düşüncem türkiyede bastırılmış duygular ve azgınlaşmış erkekler kadınları sadece sex objesi olarak gördüğünden duygularımız olduğunu anlayamıyolar konuşmayı bilmiyolar geride kalmışız bu konuda. tecrübelerime dayanarak söylüyorum . 100 den fazla yabancı arkadaşım oldu içlerinden bir tanesi bile faydalanmaya çalışmadı. türkiyede tam tersi bi bira içirip atmaya çalışırlar öyle iğrençlerki kızları önce içirirler sarhoşluğundan yararlanırlar. ülkemi seviyorum ama erkeklerin gelişmesi öğrenmesi gerek yabancılardan çok şeyyy var :) bayanlar saygıyı hak ediyor.[/

kesinlikle katılıyorum canım sana ben de bir süredir ABD'de yaşıyorum ve bir İrlandalı ile evliyim.Bizdeki kadın algısı ile onlarınki çok farklı.Bizim toplumuzda kadına bir birey olarak saygı duyulmuyor,illa ya birinin karısı olacak ya annesi.orada insanlar sizin düşüncelerinize ve duygularınıza da saygı gösteriyorlar.cinsellik konusu da öyle zira bastırılmadığı için bizdeki gibi kendini abazanlık şeklinde göstermiyor.Evet seksüeller ama asla ve asla birçok türk erkeği gibi kadını seks objesi gibi görmüyorlar(geneli için konuşuyorum) ve türkiyede birçok erkek aşk konusuna çok sığ bakıyor ve ne yazık ki dış görünüşle sınırlandırıyor.Kadına bir birey gözüyle bakamadığı için,ne müzikten hoşlanır,ne kitap okur umursamıyor ve sonuç olarak kadını aldattığında dahi vicdan azabı çekmiyor çünkü onun gözünde Ayşe,Fatma,Merve değil dünya üzerindeki 3.5 milyar kadından yalnızca biri aldattığı kadın.
(bunlar benim gözlemlerim tabi canım:15:)

Son düzenleme:
ben bu insanlari gercekten anlamiyorum bu kadar yobaz olmaya gerek yok.kimsenin dini yasadigi seyler sizi baglamaz.sonucta kimse kimse yerine cehennemde yanmayacak degil mi ?

ayrica nasil soylersiniz musluman olmayan herkes cehennnemlik diyeboyle sacma bisi var mi?ozaman niye diger dinler var ?niye 4 buyuk kitap var?bazi insanlar sirf konusmak icin konusuyor gercekten ve konuyu saptiriyor !

Sevgilim alman ve birbucuk yildir beraberiz. Eglenmeye birlikte gideriz öyle bu aksam erkek erkege takilicam demiyor zaten arkadas ortamimizda herkes sevgilisini yaninda götürür. Elimi cebime attirmiyor öyle herkesin dedigi gibi alman isi hesap ödemiyoruz ona göre erkek adam ödermis hesabi. Cekinmeden beni ailesiyle tanisitirip benim ailemle de tanisti. Anneme türkce Anne diyor anneannemin onu sapir supur öpüp sevmesine bir sey demiyor. Kadin erkek estiligini biliyor ama bana agir isler yaptirmiyor. Pisirik degil korumasini kollamasini biliyor. Hani tipik alman dersiniz ya alakasi yok. Iliskimizin ilk aylarinda hastaligimdan dolayi odasina kustum da onu temizledi igrenmeden.

~

Kızlar, buna benzer bir konu açıldı mı daha önce bilemiyorum fakat gerçekten merak ediyorum. Yabancı bir erkekle evli olmanın avantajları ve dezavatajları nelerdir? Türk erkeklerine göre olumlu olumsuz yanları nedir? Bilen ya da düşüncelerini paylaşmak isteyen herkesin birşeyler yazmasını rica ediyorum. Kadınlara nasıl davranmaları gerektiğini daha mı iyi biliyorlar? Özellikle avrupalı erkekler daha mı anlayışlı, romantik?:sm_confused:

Benim sevgilim İngiliz diğerlerinin aksine kıskançtır ama aynı zamanda bana sonsuz güvenir. giydiğim kıyafetlere asla karışmaz eğer ben mutluysam onun için sorun yok. ama diğer erkeklerden kıskanır beni, çevremde fazla erkek arkadaşım olmasını istemez. 1 yıldır beraberiz ve şimdiye kadar büyük bir problemle karşılaşmadık.
Ben ona Türkiyeyi anlattım, kendisi baya ilgili kültürümüze ve tarihimize. Osmanlıları çok iyi bilir mesela. Yemeklerimizi çok sever :)) o da bana kendi kültürünü anlatır.
olumsuz yönü şu (pek olumsuz mu bilemiyorum) kendisinin adı Ben. Türkiyeyi ziyarete gelince ufak anlaşmazlıklar oluyo adından dolayı yanlış anlamalar felan :44:

Benim de İspanyol bir sevgilim vardı. İlk başta çocukla ilgili hiçbir şey düşünmüyordum, tanıştığımızın ilk günü bana İspanyolca argo cümleler öğretti, ben bilmiyordum gerçi argo içerdiğini. Neyse ne. Daha sonraki hafta sürekli yanıma geldi, arkadaşlar dedi bu çocuk senden hoşlandı dikkat et, ne zaman olmasan seni soruyor dediler. Daha sonra ben de biraz ısındım kendisine. Ama kendini olduğundan biraz farklı gösterdi, biz başlarken bağlanmak yok sadece burada yaşananlar burada kalır dedik. O dedi hatta biz ayrılırken sarılarak ayrılıyoruz filan dedi. Ama hiç benle konuşmadı sonra. Kıskançlık olarak belli etmiyordu sadece onu gördüm. Bir çocukla gitsem, öpsem sarılsam anında konuşmayı kesip bana bakıyordu. Ancak benle birlikte olmak istedi, bakire olduğumu bildiği halde. Ben de bu konuda görüşlerimi söyledim. Belki hiç evlenmem ancak sevdiğim biriyle olmasını isterim diledim. Uzun uzun konuşmadık bu konuyla ilgili ama son konuşmamızda dediği şey, sen istesen bile ben senle birlikte olamam dedi. Bir daha da konuşmadı, ülkeyi vaktinden önce terk etti. Sonra ben İspanyol kız arkadaşıma sordum, ayrıldıktan sonra sarılmadık diye. O da biz öyle yapmıyoruz bazen çok kötü kavga ederiz dedi. Güzel bir anıydı.

Benim eşi siyahi. Afrika kökenli fakat yıllardır yurt dışında yaşamış. 1 sene görüştükten sonra evlenme kararı aldık. Daha önce Kürt, Türk ve Arap erkekleriyle ilişki yaşamış olan biri olarak şu şekilde bir yorum yapabilirim ki ilişkimde gerçekten her konuda saygı görüyorum. Hiç bir şekilde ne giyiyorum, kısa kollu mu giydim, çok mu süslendim, bu saatte kim aradı, ne yapacaksın edeceksin tarzında bir sorgulama ile karşılaşmadım. Mesela Türkiye'den gelen biri olarak ilk defa bana dürüstçe istediğim arkadaşımla görüşürüm bunu da senden saklamama gerek yok çünkü yanlış bir şey yapmıyorum dediğinde çok şaşırmıştım. Biz Türkiye'de kadınlar genellikle erkek arkadaşımızın tepkisinden korktuğumuz için bazı şeyler, söylemeyiz ya da saklarız, korkarız tepkilerinden kaybetmekten (gerçi herkes için aynı şey geçerli olmaya da bilir). O açıdan kafam çok rahat, istediğim arkadaşımla, kadın erkek olsun görüşebiliyorum. Dürüst olmanın ne demek olduğunu onunla öğrendim diyebilirim. En önemlilerinden biri de ne zaman konuşmak istesem ya da bir derdim olsa saatlerce oturup beni dinleyebilir. i İyi bir dinleyicidir ve olayları çok iyi analiz eder.
Bir de genelleme yapmak doğru mudur bilmem ama, benim eşimim daha farklı sevgisini gösterir. Diğer erkek arkadaşlarım gibi her gün seni seviyorum demez sokaktayken sürekli sarılıp elimi tutup öpmez. Önceleri çok yadırgamıştım ama sonradan fark ettim ki aşkını farklı şekilde gösteriyor, sürekli öperek sevgi sözcükleri ile değil de, benimle çok zaman geçirerek, dinleyerek, benimle iletişim kurarak, ihtiyacım olduğunda ve zor durumda olduğumda beni destekleyerek. O yüzden yabancı erkeklerin daha çok davranışlarıyla sevgilerini gösterdiklerini düşünüyorum.
Aynı zamanda yabancı erkekler eğer sizinle birlikte olmayı hele ki evlenmeyi istemişse bunu gerçekten isteyip sizi seçmiş olmasından kaynaklanır diyebilirim. Çünkü gerçekten Türkiye'deki gibi aile, toplum baskısı ile karşılaşmış durumda değillerdir. Etraflarında oldukça fazla alternatif vardır, evlenmek zorunda ya da ciddi bir ilişki kurmak zorunda da değillerdir. Eğer sizinle beraber iseler sizi gerçekten seviyor ve sizinle olmayı özgür iradesiyle ve tüm benliğiyle seçmiş olduğunu söyleyebilirim. Çünkü onlar için evlilik ya da çoluk çoçuğa karışmanın pek önemi de yoktur.
Ha bir de kayınvalide kayınbaba görümce gibi derdiniz olmaz çünkü yabancı erkek anne-baba ve eş konusundaki ayrımı çok iyi yapar.
Eğer kıskanç biriyseniz yabancı sevgiliniz ya da eşinizin özgürlüğüne düşkün olması sizin için sorun yaratabilir. Arkadaşlarıyla istediği gibi buluşması canınızı sıkabilir. Bir de her konuda fazla objektif olabilirler. Siz yanlış bir şey yaptıysanız sırf siz onunla birliktesiniz diye sizi kayırmaz, haklıdan yana olur. Manipulasyon pek işe yaramaz.
Ortak bir diliniz yoksa alışana kadar yanlış anlaşılmalar olacaktır.
Ben her zaman bir sıkıntım da olsa Türk biriyle birlikte dahi olsam aynı sıkıntıyı yaşardım o yüzden yabancı olmasının kavgalarımızla bir alakası olmadığını düşünürüm. Her insan farklıdır karakter ve kişilik olarak. Tabi ki kültürel açıdan farklılıklar ve farklı düşünüş şekilleri olacaktır. Ama Türk biriyle birlikteyken de olmuyor mu ki? İlişkiler ister yabancı ister yerli biriyle olsun her zaman kompleks yapılardır. O yüzden temel olarak yabancı biriyle birlikteyken de elinizden geldiğince karşınızdakine güvenmeli sabretmeli ve bıkmadan usanmadan konuşup iletişim kurmaya çalışmalısınız.

Back
X