Buradaki yabanci hayranligini gorunce agzim acik kaldi, 'bu kadar mi olduk' dedim kendi kendime sonra uye olup bir seyler yazmak istedim. Yorumlarin hepsini okudum. Erasmus icin Italya'da 1 sene egitim gormus ve 2010'da Amerika'da calismis biri olarak bunlari yaziyorum. Gorduklerimin hepsi kulaktan dolma degil, TV dizilerinden alinti degil bizzat yurtdisindaki cogu sehirlerde karsilastigim izlenimlerdir.
1...... 'Askin dini, dili, milleti olmaz' dusuncesi cok yanlis. Oyle degil iste. Eger muslumansaniz yabanci erkek haramdir ve yabanci erkekler iliski yasayan ya da evlenen kisiler hakkinda acik ayetler ve hadisler vardir. (yabanci erkekten kastim = musluman olmayan erkekler)
* Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)
* İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir. [Mümtehine 10]
* Sual: Günümüzde Yahudi veya Hristiyan’la evlenmek caiz midir?
CEVAP
Müslüman bir kadının, Müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi, kesinlikle caiz değildir. Evlenmeye niyet ettiği anda imanı gider. (S. Ebediyye)
* Kâfire asla af yoktur
Allahü teâlâ, müminlerden dilediğinin günahlarını affedeceğini; fakat müşrikleri, yani kâfirleri asla affetmeyeceğini Kur'an-ı kerimde açıkça bildirmektedir. (Nisa 116)
* Müslüman olmayan herkes ebedi Cehennemdedir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Şüphesiz, kâfirlere Cehennem azabı ebedidir.) [Zuhruf 74]
Gayri mslimle evlenmek .:.: [url]www.dinimizislam.com :.:.[/url]
Daha nasil acik olsun dinimiz? O kadar dini butun olmamama ragmen bu hususa ozellikle dikkat ediyorum. 50 yillik evlilik icin (en iyimser rakamla) sonsuz hayattan vazgecmeyi sahsen mantikli bulmuyorum. Musluman oldugunu iddia eden bir kadinin musluman olmayan bir adamla evlenmesi Islam'da haramdir ve kisiyi dinden cikartir. Bunlar acikca belirtilmis.
2..... Konuya politik ve sosyal acidan bakarsak, evet efendim yurtdisinda Turk dusmanligi vardir. Yabancilarin Turkler hakkinda nasil dusundukleri de asikardir. Su anda kamuoyu yoklamasi yapildiginda Fransa, Yunanistan, Avusturya, Belcika, İsvicre, Finlandira ulkelerinin halklari siddetle Turkiye'nin AB uyeligine karsidir. Bunlar Turk kadinlarina gelince yatmaktan baska sey dusunmezler, o amaclarina ulasana kadar ya beklerler ya vazgecip baska dala konmaya giderler. Avrupa'da bariz sekilde Turk dusmanligi vardir, onlarin dininden ve kulturunden olmadigimiz surece de bu suregelmektedir.
Burada nice Erasmus'la gelen Turk kizlarini goruyorum, Turkiye'deki aile ve cevre baskisindan kurtulur kurtulmaz kendilerini Fransiz, İtalyan olsun da camurdan olsun mantigiyla tipi 5 para etmez yabancilarin kucagina atiyorlar. Bu tipteki Fransiz İtalyanlar'a Turkiye'de 'kro' deniliyor ama etiketi yabanci olunca haliyle bizim kizlarin dibi dusuyor. Yoksa Osman'dan, Cemil'den farklari yok. Hatta bizim Turk erkekleri daha cok sahipleniyor, kiskaniyor, ilgileniyor, siir yaziyor. Hesap bile odetmiyor. Burada o yok. Bugun yatayim ertesi gun toz olayim dusunceleri var.
Ne yazikki Turkiye'de sevgilisini birakip buraya gelen kizlar, Turkiye'deki sevgililerine 'ayh opturmem, ayh dokundurmam' tarzinda yaklasirken burada bekaretlerini kaybetmekten hic cekinmiyorlar. Dedim ya aile baskisindan kurtulan kizimiz birden boyle ortama atilinca gozu donmustur, gozu kararmistir cunku cevresindeki herkes yabancidir ve bu sekilde yasiyordur. Kendini Avrupali hissetme cabasi icindedir, he bir de ''bakin benim Fransiz sevgilim var, İtalyan sevgilim var'' havasi atma pesindedir. Fransa ve İtalya gormemis insanlarimiz da bu havayi gorunce imremektedirler.
Kizlarimizin bu yanilgiya dusmelerinin sebebini yurtdisini gormemis olmalarina bagliyorum, gormekle de olmaz bir sure yasamalari gerek gozlemlesinler imrendikleri Fransizlarin, Yunanlarin, İtalyanlarin hayatlarini. Neredeyse hepsi birbirini aldatiyor. ''benim sevgilim aldatmiyor'' demesin kimse, senin ruhun duymuyordur.
En cok uzuldugum sey de Turkiye'deki sevgilisini, nisanlisini burada heves ve ozentilik ugruna elin yabancisiyla, sunnetsiziyle, hristiyaniyla aldatan kizlarimiz. Ben hic dinle alakasi olmayan biri olmama ragmen butun bunlari gordukten sonra muhafazakar kesildim neredeyse, kendime sasiyorum...
3..... Elbette ki her ulkede oldugu gibi Turkiye'de de siddet, tecavuz olaylari yasaniyor. Diger ulkeler gulluk gulistanlik mi saniyorsunuz? Work and Travel ile 2010'da gittigim Amerika'da beyaz atletli bir adam hamile karisini sokakta kovaliyordu yakalasa dovecek oldurecek kim bilir. Amerika'da laf atilmiyor mu? Uyusturucu kullananlar pesinize takilmiyor mu? İsteyen bana mesaj atabilir hangi ulkelerde tecavuz daha cok, kadina siddet daha fazlaymis İNGİLİZCE kaynaklariyla beraber cevaplarim sorunuzu.
Bence bizim insanimiz yabancilari CNBC-E dizilerindeki gibi saniyor. Bu alcaklik duygusunu atlatalim, Turk oldugumuzdan gurur duyalim. Arastiralim ogrenelim. Hersey toz pembe degil, kimse de bizim icin olup olup dirilmiyor tek amaclari yatmak. Gerek kisa gerek uzun vadede. Sozde 'askini' ebedi hayata, dinine tercih edenlerin de kendi bilecekleri is.
Saygilarimla
Arkadaşım kimse buraya yabancı erkekleri övmeye gelmedi yabancı erkeklerle evli olan yada sevgilisi olanlar deneyimlerini anlatıyorlar sadece sen kendini fazla kaptırmışsın :) burda yabancılarla evli olan çoluk çocuğa karışmış bir sürü kadın var hiç birşeye saygın yoksada evlilik kurumuna saygın olsun sen evlenme yabancı erkeklerle yada sevgilinde olmasın çokta takmıyoruz yani :) sadece sen yurtdışı görmedin yada orda vakit geçirmedin yabancı bir erkekle sırf özenti için evlenmedim ben seviyorum arkadaşım aşığım seviyor ve seviliyorum düşüncelerini kendine sakla ve istediğin gibi yaşa hayatını sen türk erkeğiyle evlen nasıl istiyorsan biz böyle çok mutluyuz ve cennete gidip gitmeyeceğimide Allahtan başka kimse bilemez sen kendine bizim ahiretimizi dert etme lütfen iyi ve mutlu yaşa...