Eşi yabancı olup farklı kültüre alışmaya çalışmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim Esim de Misir'li 🤭
Kultur olarak evet aileye duskun oluyorlar ama esim sinirlarini cok guzel cizebilen bir insan. Umarim sizin sevgiliniz de oyledir.
Ya evet hem sınırını çok iyi çizer gerçekten hem de arayı iyi idare eder. Bana laf ettirmez bunu deneyimledim bizzat🙄😂
Çok yumuşak bir insandır ya gerçekten çok şanslıyım o konuda. İki tatlı söze hemen tav olur. Çok romantiktir. Ailesiyle bir sorunum olacağını sanmıyorum zaten ne kadar göreceğim kendi ailesi de öyle iç içe yaşayan insanlar değiller. Benim korkum ülke değişikliği ihtimali sadece:mad: Yani gel Almanya’da yaşayalım da dese istemiyorum ben Türkiye’de kalmak istiyorum. Siz Mısıra gittiniz mi bu arada benim erkek arkadaşım gitti resimlerden gördüm bayıldım 😻 Gezmeye asla hayır demem:confused:

Eşe bağlı bir durum
Yemekte önemli yani başlarda canım cicimken sonralarda her yaptığın yemeğe bu ne biçim yemek niye bunu koydun şunu koydun boşanma sebebidir yani
Beğenmediği yemek olunca mutfağa girer yiyecek hazirlarsa kendine sorun yok
Yani herşey saygı gerektiriyor aslında mesele yemekte değil ama zıttı olursa bir yemek uğruna boşanabiliyorsun

Eşim etçi, ben sebzeci. Bir müddet sonra iki taraf da ortak bir yerde buluşuyor, endişe etmeyin. Başka bir arkadaşım da Arnavut, eşi doğulu. Biri içli köfte yapmaya başladı, diğeri pırasalı börek yemeğe.

Esim Ispanyol. Biz asya kitasinda bir ulkede yasiyoruz.
Yemek konusunda sorun yasamadik cunku esim Turk yemeklerine bayiliyor. Ben hic yapmadigim halde karniyarik, islim kebabi tarifleri falan ogrenip yapti kac defa :) Bizim anlasamadigimiz nokta asya yemeklerinden cok hoslanmamasi esimin. Ben de haftada 1 yiyorum disaridan o gun esim de kendi istedigi bir sey yiyor. Yeni evliyseniz zamanla duzene oturur yemek aliskanliklari. Buzlugu aktif kullanirsaniz siz istediginiz yemegi yaptiginizda esiniz buzluktan istedigini yer. Biz her yaptigimiz yemegin bir porsiyonunu buzluga atariz. Boylece hem her gun yemek yapmak zorunda kalmiyoruz hem de o gunku yemegi begenmeyen buzluktan secip yiyor.

Benimki de yabancı hatta az çok aynı kültürlerinden diye bilirdim ama İranlılar Arap kategorisine girmiyormus ☺️ Ben evli değilim ama yılın belli zamanları beraber yaşıyoruz. Yemek yapmayı çok sevdiğim için hallettim o konuyu gerçekten nerede et orada bizimkiler🙄
Benim tek sorunum evlenince nerede yaşayacağız, insallah ben de memleketimde kalırım çok şanslısınız. Çünkü benim erkek arkadasımda aile bağımlılığı yok, yani buraya gelir bir ay kalır babası da annesi de en fazla bir kez ararlar, kendi büyükannelerine ayda 1-2 giderler ama babaya aşırı saygı var. Dini hassasiyetleri çok fazla. İstanbul’da sevgilimi idare edebilsem de, onların ülkesinde kalırsak idare edebilir miyim bilmiyorum. Benim hakkımda bir şey derler mi bilmiyorum. Onu da ben gidince anlayacağım😂 Siz nasıl hallettiniz gelenek görenekleri? Düğün falan yaptınız mı?
Ìran a tasinirsaniz mutlu olabirmisiniz bilmem çünkü iranda olan yönetim cok agir kadınların hakki yok gibi birsey ..

Ya evet hem sınırını çok iyi çizer gerçekten hem de arayı iyi idare eder. Bana laf ettirmez bunu deneyimledim bizzat🙄😂
Çok yumuşak bir insandır ya gerçekten çok şanslıyım o konuda. İki tatlı söze hemen tav olur. Çok romantiktir. Ailesiyle bir sorunum olacağını sanmıyorum zaten ne kadar göreceğim kendi ailesi de öyle iç içe yaşayan insanlar değiller. Benim korkum ülke değişikliği ihtimali sadece:mad: Yani gel Almanya’da yaşayalım da dese istemiyorum ben Türkiye’de kalmak istiyorum. Siz Mısıra gittiniz mi bu arada benim erkek arkadaşım gitti resimlerden gördüm bayıldım 😻 Gezmeye asla hayır demem:confused:
Ne güzel :KK51:

Benim esim de cok yumusak, merhametli, duygusal bir insan.
Her kararima saygi duyar, her açıdan beni destekler. Ben de kendimi cok şansli hissediyorum.

Mısır'a hic gitmedim malesef. Tam bir ulkede ev kurduk evlilige adapte olduk derken, baska ulkeye geldik. 2020 yazi gideriz diyorduk pandemi cikti, nasip olmadi. Gormek istedigim oyle cok yeri var ki :KK37:

Bastan Türkiye disinda yasamak bana da zor geldi ama ilk 1.5 yil 2 ayda 1 Turkiye'ye gelip en az 1 ay kaliyordum.:KK6:
Zaten evlendikten sonra 3 yilda 2 ulke degistirdik. Ilk baslarda zor olsa da insan zamanla alisiyor. Bence farkli ulke fikrine tamamen kapali olmayin. 😁

Sinirlari cizmesini bilen bir insan ise ailesi ile sorun yasamazsiniz muhtemelen. Zaten genel olarak gordugum kadariyla Turk aileleri gibi degiller.. Ailelerin çoğu çocuklarinin hayatina saygi duyuyor.
Oyle gelini ezeyim,benim sozum gececek tarzi bir yaklasim hic gormedim ne cevrede, ne de esimin ailesinde. 😁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X