Eşim 2. Çocuğu istiyor

aycaa11

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2021
295
147
18
Merhaba hanımlar 1 tane kızım var 2 yaşına girecek eşim çocuk istediğini söyledi ama iş hayatı ev çocuk derken çok yoruluyorum ben aslında tek kızım yeter diyorum sizce haksızlık mı yapıyorum .Dünya her geçen gün zorlaşıyor .Hersey bayanın üstünde bakımı vs gerçekten çok zorlandım şimdiye kadar.Eşim yorgunum diyip kenara çekildiği oluyor .Yardım ederim diyor ama çok inanmıyorum olmadı işten ayrıl diyor .Tekrar uykusuz geceler düşünemiyorum .Erkekler ne kadar yardım etse de bence yarım yamalak yardım ediyorlar

Ben de ayni durumdayim. 6aylik kizim var. is hayati yetmez gbi bir de ev isleri artik yıldım. Bebegimiz olmadan once de bana yardim ederim diyordu ama smdi agzinda bir laf "bebek seni istiyor 🥴" bi yarim saat kucagina birakiyorum is donusu. O da kostura kostura yemek yapayim diye azcuk dinleneyim diyorum hoop bebek kucagimda yine😆🥴
İnanma derim. İyice bir dinlen,bu dunyada yalniz kalmamasi icin kardesinin olmasi muhim gibi gorunuyor ama mental olarak saglikli bir anneye sahip olmasi daha onemli✌🏻

Aman bakmayın siz ona. Eşim de zamanında 4 çocuk istediğini söylemişti. Sen doğuracaksan istersen 10 tane bile yaparız dedim. Mesajı anlamış olacak ki iki çocuğumuzun kararını da bana bırakmıştı 😅

Ben de ayni durumdayim. 6aylik kizim var. is hayati yetmez gbi bir de ev isleri artik yıldım. Bebegimiz olmadan once de bana yardim ederim diyordu ama smdi agzinda bir laf "bebek seni istiyor 🥴" bi yarim saat kucagina birakiyorum is donusu. O da kostura kostura yemek yapayim diye azcuk dinleneyim diyorum hoop bebek kucagimda yine😆🥴
İnanma derim. İyice bir dinlen,bu dunyada yalniz kalmamasi icin kardesinin olmasi muhim gibi gorunuyor ama mental olarak saglikli bir anneye sahip olmasi daha onemli✌🏻
Çalışan anneler hem para kazansın hem ev işi yemek çocuk vala erkekler bayanlar gibi değil olan varsa da bize denk gelmez

Kendi psikoojinizi en iyi siz bilirsiniz .Kaldırabileceğinize inanmıyorsanız yapın.Eşinize yada başkasına asla güvenmeyin,bakmazlar.İkinci çocuktan sonra bir süre yıpranacağınız yüksek ihtimal.
Eşler hep ister boşverin kendi iç sesinizi dinleyin
Benim kız 16 sında. Eşimi yıllardır oyalıyorum🤣 ilkokula başlayınca,ortaya başlayınca, liseye başlasın bir hele şimdide diyorum üniversiteye gitsin şurda 1.5 yılı kaldı...🤣🤣40 lık yaparız diyorum.. Kızıyor bazen ama umurumda değil hayat benim vücut benim doğuracak bakacak olan benim..o yüzden karar verecek olan sizsiniz eşiniz değil.Kaldıki bu hayat şartlarında 2 çocuk oldukça zor.Allah kalbinize göre versin ..sevgiler💓

Kendi psikoojinizi en iyi siz bilirsiniz .Kaldırabileceğinize inanmıyorsanız yapın.Eşinize yada başkasına asla güvenmeyin,bakmazlar.İkinci çocuktan sonra bir süre yıpranacağınız yüksek ihtimal.
Eşler hep ister boşverin kendi iç sesinizi dinleyin
Benim kız 16 sında. Eşimi yıllardır oyalıyorum🤣 ilkokula başlayınca,ortaya başlayınca, liseye başlasın bir hele şimdide diyorum üniversiteye gitsin şurda 1.5 yılı kaldı...🤣🤣40 lık yaparız diyorum.. Kızıyor bazen ama umurumda değil hayat benim vücut benim doğuracak bakacak olan benim..o yüzden karar verecek olan sizsiniz eşiniz değil.Kaldıki bu hayat şartlarında 2 çocuk oldukça zor.Allah kalbinize göre versin ..sevgiler💓
Eskiler nasıl bakmış bilmiyorum ama şimdiki çocuklar çok zor hele çalışan anne olmak daha zor tüm yük anne de

Eskiler nasıl bakmış bilmiyorum ama şimdiki çocuklar çok zor hele çalışan anne olmak daha zor tüm yük anne de
Eskiler yanı hepsi demeyelim ama bir çoğu çocuğa bizim verdiğimiz hayatı sunmuyordu... hayat daha kolaydı galiba..Bırakın tablet telefon pc.. .bisiklet almak bile lüxtü ..tetris her çocukta yoktu yada şu tv bağlantılı oynanan mario tarzı oyunlar..
Ben ilk hamburgerimi 12 yaşında yemiştim mesela..ilk 15 yaşında sinemaya gittim..avm alışverişi yoktu pazardan alınırdı kıyafetler..aman aman harçlık bile verilmezdi..beslenmemizi evden götürürdük.. şimdikiler asla öyle değil.Kızıma haftalık 100 lira ile idare etmesini söylüyorum.Malum kriz dönemi idareli olmakta fayda var..tmm diyor bir bakmışım eve yemek siparişi gelmiş ..
Anne kozmatikler bitti al anne onu al anne bunu al...yetişmek zor hakikaten.
Birde kedimiz var onun ayrı masrafları...Onlarca can var kapıda beslediğim...varda var..
O yüzden 2. Çocupu düşünmem pek mümkün değil

Merhaba hanımlar 1 tane kızım var 2 yaşına girecek eşim çocuk istediğini söyledi ama iş hayatı ev çocuk derken çok yoruluyorum ben aslında tek kızım yeter diyorum sizce haksızlık mı yapıyorum .Dünya her geçen gün zorlaşıyor .Hersey bayanın üstünde bakımı vs gerçekten çok zorlandım şimdiye kadar.Eşim yorgunum diyip kenara çekildiği oluyor .Yardım ederim diyor ama çok inanmıyorum olmadı işten ayrıl diyor .Tekrar uykusuz geceler düşünemiyorum .Erkekler ne kadar yardım etse de bence yarım yamalak yardım ediyorlar
yarın çocuk doğunda akşam çocuk zırladığında çocuğu sustur deyip poposunu yatan tiplerdense bacım sen çocuk yapma :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Erkeğin yaptığı tabi mükemmel olmaz ama yine de şükür. Yaptığı kardır. 😅
Çalışan bir kadınsın desteksiz ikinci çocuk olmaz tabi. Çözümde bulmuş çalışma diyor. Tek maaş Geçinebilcek misiniz böyle.

Birde şöyle bir kısır döngü var. Bakıcı veya kreş ücretleri, 2 çocukla temizlik aksıyor temizlikçi parası flan maaş puff uçuyor. 4 binden aşağı kazanıyorsan çalıştığına değmiyor. Çocuklarda başkalrının elinde büyüyor.

Valla ben geçineceğimizi bilsem hiç çalışmak istemiyorum. 😬🤪

Bende onu diyorum ev iş bebek aşırı yoruyor erkekler ev işinde bayan gibi sorumluluk almıyor ki
Cnm birazda senin elinde ay sana diyene kadar ben 10 kere yaparım. Dersek olmaz o iş. Ufak ufak iş kitle. Beğenmezsende ona çaktırma arkadan düzeltirsin. Cesareti kırılmasın. Beceremiyom diye bahane bulmasın. Böyle böyle alıştır.

Bnm Kv de triplerde ayüü bu bekarken hiç bi iş yapmazdı. Gömleğini yerden kaldırmazdı diyo. Çalışan eş alsın eve çift maaş girsin diye deli oluyodu kv. Bu da sonuçları işte 😁😁

Çalışan anneler hem para kazansın hem ev işi yemek çocuk vala erkekler bayanlar gibi değil olan varsa da bize denk gelmez
Benimde oğlum 1.sinifa başladı, okul saatleri zaten iş saatlerine uymuyor eşim yoğun çalışıyor bazen de geceye sarkabiliyor baktım bundan fayda yok çıktım işten .

Okuldan servisle anneme gelecek ben iş çıkışı annemden çocuğumu alıp eve gecicem ödevler ev işi yemek vs. Dedim kusura bakma eger ki sende ortak olacaksan devam edeyim ise yoksa birakicam mecbur bırak dedi.

Kocanız bakacaksa bebeğe doğur 2 daha ver eline. Sanki marketten elma sipariş ediyor. Neler çekiyoruz hamilelik sürecinde en ufak fikirleri yok anca istiyorlar.

Eskiler yanı hepsi demeyelim ama bir çoğu çocuğa bizim verdiğimiz hayatı sunmuyordu... hayat daha kolaydı galiba..Bırakın tablet telefon pc.. .bisiklet almak bile lüxtü ..tetris her çocukta yoktu yada şu tv bağlantılı oynanan mario tarzı oyunlar..
Ben ilk hamburgerimi 12 yaşında yemiştim mesela..ilk 15 yaşında sinemaya gittim..avm alışverişi yoktu pazardan alınırdı kıyafetler..aman aman harçlık bile verilmezdi..beslenmemizi evden götürürdük.. şimdikiler asla öyle değil.Kızıma haftalık 100 lira ile idare etmesini söylüyorum.Malum kriz dönemi idareli olmakta fayda var..tmm diyor bir bakmışım eve yemek siparişi gelmiş ..
Anne kozmatikler bitti al anne onu al anne bunu al...yetişmek zor hakikaten.
Birde kedimiz var onun ayrı masrafları...Onlarca can var kapıda beslediğim...varda var..
O yüzden 2. Çocupu düşünmem pek mümkün değil
Kesinlikle öyle benimde oğlum var hiç düşünemiyorum ikinci çocuğu, hem maddi hem manevi. Stres çalış maddiyat derken hala doğum sonrası kilomdayim nerdeyse bide üstüne ikinci çocuğu dogurursam bilemiyorum :) tamam çocuk güzel şey ama kadınlar çok yıpranıyor.
Köye gittiğimizde eşimin tarafi hep çalışmıyor musun diyor ikide bir calista eşine destek ol. 13 yıldır çalışıyorum zaten :) eşim bana destek olamıyor maalesef bende simdi evdeyim 2 aydır.

Benimde oğlum 1.sinifa başladı, okul saatleri zaten iş saatlerine uymuyor eşim yoğun çalışıyor bazen de geceye sarkabiliyor baktım bundan fayda yok çıktım işten .

Okuldan servisle anneme gelecek ben iş çıkışı annemden çocuğumu alıp eve gecicem ödevler ev işi yemek vs. Dedim kusura bakma eger ki sende ortak olacaksan devam edeyim ise yoksa birakicam mecbur bırak dedi.
bundan dolayı kadınlar kariyer yapamıyor en büyük yalan ise hem kariyer yaparım hem çocuk ,tabi söze kargalarda gülüyor
ondandır para güç erkekte her zaman kadında hep mutfakta dünyadan gelişmelerden uzak o_O:hamarat::hamarat::hamarat::hamarat::hamarat::hamarat::lülülü:

bundan dolayı kadınlar kariyer yapamıyor en büyük yalan ise hem kariyer yaparım hem çocuk ,tabi söze kargalarda gülüyor
ondandır para güç erkekte her zaman kadında hep mutfakta dünyadan gelişmelerden uzak o_O:hamarat::hamarat::hamarat::hamarat::hamarat::hamarat::lülülü:
Tabi cnm ya bide iş yeri de sıkıntı çıkarıyor.
Tıkır tıkır çalışıyon sonra hoop hamilelik.
Hamile kaldığımda ben sevinçten havalara uçtum ama müdürüm bana dedi ki sen düşünmediğini söylemiştin ben şok oldum dedi. Öyle bişey söylemedim.evli barklı kadınım birgün olacaktı dedim. Bende şok oldum. Nasıl böyle düşünür. 😲 Sanki öcüyüm herkesin suratı asıldı. Çok şükür Allah yüzüne baktı bir kere olsun midem dahi bulanmadı.

Heryerden baskı bu çocuklar nasıl büyüyecek. Ben bilmiyorum hepside bi ananın evladı 😶🤭

Ben nacizane fikrimi söyleyim canım oğlum 9 aylık olmamıştı kızıma hamile olduğumu öğrendim ki isteyerek oldu gerçi ilk aydan olacağını düşünmemiştim ama oldu evet çok yoruluyoruz uykusuz kalıyoruz psikolojik olarak çok yıpranıyoruz ama sonrası için çok güzel eğer ileride bir çocuk daha düşünüyosan ve şuan kızının yaşı küçük diye istemiyosan sonrası daha zor olabilir benimkilerin arasında tam 18 ay var ikiz gibi büyüdüler diyebilirim ama şimdi 9 ve 10 yaşındalar veeee çok rahatım ikisi birden büyümüş oldu şimdi 3. İstiyoruz ve inan 2.de bu kadar korkmuyodum çünkü rahatım şuan çocuklarımın dışarıdan bi arkadaşa bile ihtiyacı yok bi de senin kıza bi kız kardeş gelse kız kıza el ele erkek de olsa aynı gerçi ama birbirlerine destek de olurlar inşallah neyse ben çok uzattım hakkını helal et ama benim fikrim kızanlar olur belki tek çocuk tek kalır bu hayatta bana göre iyi akşamlar

Back
X