• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim 2. Çocuğu istiyor

aycaa11

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2021
295
147
18
Merhaba hanımlar 1 tane kızım var 2 yaşına girecek eşim çocuk istediğini söyledi ama iş hayatı ev çocuk derken çok yoruluyorum ben aslında tek kızım yeter diyorum sizce haksızlık mı yapıyorum .Dünya her geçen gün zorlaşıyor .Hersey bayanın üstünde bakımı vs gerçekten çok zorlandım şimdiye kadar.Eşim yorgunum diyip kenara çekildiği oluyor .Yardım ederim diyor ama çok inanmıyorum olmadı işten ayrıl diyor .Tekrar uykusuz geceler düşünemiyorum .Erkekler ne kadar yardım etse de bence yarım yamalak yardım ediyorlar

Ben nacizane fikrimi söyleyim canım oğlum 9 aylık olmamıştı kızıma hamile olduğumu öğrendim ki isteyerek oldu gerçi ilk aydan olacağını düşünmemiştim ama oldu evet çok yoruluyoruz uykusuz kalıyoruz psikolojik olarak çok yıpranıyoruz ama sonrası için çok güzel eğer ileride bir çocuk daha düşünüyosan ve şuan kızının yaşı küçük diye istemiyosan sonrası daha zor olabilir benimkilerin arasında tam 18 ay var ikiz gibi büyüdüler diyebilirim ama şimdi 9 ve 10 yaşındalar veeee çok rahatım ikisi birden büyümüş oldu şimdi 3. İstiyoruz ve inan 2.de bu kadar korkmuyodum çünkü rahatım şuan çocuklarımın dışarıdan bi arkadaşa bile ihtiyacı yok bi de senin kıza bi kız kardeş gelse kız kıza el ele erkek de olsa aynı gerçi ama birbirlerine destek de olurlar inşallah neyse ben çok uzattım hakkını helal et ama benim fikrim kızanlar olur belki tek çocuk tek kalır bu hayatta bana göre iyi akşamlar
eşinizin kazancı çok iyi herhalde çocuk bez fiyatlarından haberiniz var mı

eşinizin kazancı çok iyi herhalde çocuk bez fiyatlarından haberiniz var mı
Tabi ki var ayrıca 2 çocuğumu da şımarık her istediği olan çocuk olarak yetiştirmediğim için zorlanmıyoruz ihtiyacı olan herşey alınır eline de genelde para vermem beslenmesine hafta en fazla 2 kez o da evde okulda yiyebileceği bisey yoksa kendim yaparım ve de eşimin kazancına gelince çok da iyi değil ama doğru zamanda doğru yere giderse kazanılan idare edilir diye düşünüyorum ayrıca da konuyu açan hanımefendi masraf hayat pahalı vs. gibi şeyler söylediğini hatırlamıyorum maddi durum 2. Çocuğa el verisli değil ise zaten önermem eşinin yardım etmemesi tek başına bakacağı ve 2 çocukla çok yorulacagini belirtmiş ben 3. Çocuktan sonra 4. De isterim diye düşünüyorum eşimin maaşı hayat şartları vs.kimseyi ilgilendirmez ki ben soran arkadaşla muhatap olup direk msjına cvp verdim saygılar iyi akşamlar

Merhaba hanımlar 1 tane kızım var 2 yaşına girecek eşim çocuk istediğini söyledi ama iş hayatı ev çocuk derken çok yoruluyorum ben aslında tek kızım yeter diyorum sizce haksızlık mı yapıyorum .Dünya her geçen gün zorlaşıyor .Hersey bayanın üstünde bakımı vs gerçekten çok zorlandım şimdiye kadar.Eşim yorgunum diyip kenara çekildiği oluyor .Yardım ederim diyor ama çok inanmıyorum olmadı işten ayrıl diyor .Tekrar uykusuz geceler düşünemiyorum .Erkekler ne kadar yardım etse de bence yarım yamalak yardım ediyorlar
Valla ben de isterdim ama doğum sonrası süreci kaldirabilecegimi dusunmedigim için yapmıyorum. Halsizlik meselesi kadar da gereksiz bir mesele yok. Neyin haksızlığı ortada bir şey yok. Belki kardeşiyle kanlı bıçaklı olacak öyle düşünürsek çok saçma noktalara gideriz. Ben kendimde bir insanı daha yetiatirebilecek mental olarak güç bulamıyorum. Yoksa ben de isterim kardeşi olsun. Siz hazır hissediyorsanız neden olmasın

Kesinlikle öyle benimde oğlum var hiç düşünemiyorum ikinci çocuğu, hem maddi hem manevi. Stres çalış maddiyat derken hala doğum sonrası kilomdayim nerdeyse bide üstüne ikinci çocuğu dogurursam bilemiyorum :) tamam çocuk güzel şey ama kadınlar çok yıpranıyor.
Köye gittiğimizde eşimin tarafi hep çalışmıyor musun diyor ikide bir calista eşine destek ol. 13 yıldır çalışıyorum zaten :) eşim bana destek olamıyor maalesef bende simdi evdeyim 2 aydır.
Çalışan bayan her zaman daha çok yoruluyor erkek genelde kadın gibi stres olmuyor eve gelince hop köseye çekiliyor arada işin ucundan tutuyor ama kadın gibi değil malesef

Valla ben de isterdim ama doğum sonrası süreci kaldirabilecegimi dusunmedigim için yapmıyorum. Halsizlik meselesi kadar da gereksiz bir mesele yok. Neyin haksızlığı ortada bir şey yok. Belki kardeşiyle kanlı bıçaklı olacak öyle düşünürsek çok saçma noktalara gideriz. Ben kendimde bir insanı daha yetiatirebilecek mental olarak güç bulamıyorum. Yoksa ben de isterim kardeşi olsun. Siz hazır hissediyorsanız neden olmasın
Evet bende aynı dusunuyorum belki kanlı bıçaklı olacaklar. Benim 2 kardeşim var hiç görüşmüyoruz nerdeyse. Ablam bir tuhaftır asla sohbet edemezsiniz. Eşimin abisi eşini aldattı bir kadınla gitti kendine başka bir ilde yuva kurdu sulalede kimseyle görüşmüyor.
Şimdi bizde bu senaryolar olduğu için eşimle ikimizde diyoruz ki kardeşimiz var da ne oldu.

Evet bende aynı dusunuyorum belki kanlı bıçaklı olacaklar. Benim 2 kardeşim var hiç görüşmüyoruz nerdeyse. Ablam bir tuhaftır asla sohbet edemezsiniz. Eşimin abisi eşini aldattı bir kadınla gitti kendine başka bir ilde yuva kurdu sulalede kimseyle görüşmüyor.
Şimdi bizde bu senaryolar olduğu için eşimle ikimizde diyoruz ki kardeşimiz var da ne oldu.
Ama insan anne olmayı içinde yeniden bir canlının büyümesine tanıklık etmeyi özlüyo. Yani yok çocuk kardeşiz olmaz ,yok paylaşmayı bilmez vs vs bunlar safsata sadece ben değil işin uzmanları da böyle söylüyor. Siz o gücü kendinizde buluyo musunuz ona bakın

Ben nacizane fikrimi söyleyim canım oğlum 9 aylık olmamıştı kızıma hamile olduğumu öğrendim ki isteyerek oldu gerçi ilk aydan olacağını düşünmemiştim ama oldu evet çok yoruluyoruz uykusuz kalıyoruz psikolojik olarak çok yıpranıyoruz ama sonrası için çok güzel eğer ileride bir çocuk daha düşünüyosan ve şuan kızının yaşı küçük diye istemiyosan sonrası daha zor olabilir benimkilerin arasında tam 18 ay var ikiz gibi büyüdüler diyebilirim ama şimdi 9 ve 10 yaşındalar veeee çok rahatım ikisi birden büyümüş oldu şimdi 3. İstiyoruz ve inan 2.de bu kadar korkmuyodum çünkü rahatım şuan çocuklarımın dışarıdan bi arkadaşa bile ihtiyacı yok bi de senin kıza bi kız kardeş gelse kız kıza el ele erkek de olsa aynı gerçi ama birbirlerine destek de olurlar inşallah neyse ben çok uzattım hakkını helal et ama benim fikrim kızanlar olur belki tek çocuk tek kalır bu hayatta bana göre iyi akşamlar
Ya vücudun yenilenmesi için 2 yıla ihtiyacı varken birkaç ay arayla üst üste hamile kalmak bayağı riskli. Anne veya çocuklardan biri mesela hasta olsa diğeri direkt ihmal edilmek zorunda kalıyor tamam şanslıymışsınız siz bir problem olmamış ama bir kumar gibi bu.

Ya vücudun yenilenmesi için 2 yıla ihtiyacı varken birkaç ay arayla üst üste hamile kalmak bayağı riskli. Anne veya çocuklardan biri mesela hasta olsa diğeri direkt ihmal edilmek zorunda kalıyor tamam şanslıymışsınız siz bir problem olmamış ama bir kumar gibi bu.
Çok şükür hiç bir risk olmadı sezeryan olmasına rağmen bakımında da sorun yaşamadım onda da şanslıydım sanırım çok uslulardı hala öyleler bilsem ki öyle olacak yine üst üste yaparım ve eşim sağolsun desteğini esirgemedi o yüzden de biraz rahattım arkadaş fikir istediği için bende fikrimi beyan ettim herkes aynı fikirde olmayabilir tabi saygı duyuyorum

Bunları keşke daha önceden görebilsek ama malesef yaşamadan bilemiyoruz biz 7 kardeşiz 5 erkek 2 kız ben en küçükleriyim 1 abim rahmetli oldu şuan 6 kardeş kaldık hepimiz evliyiz abilerim eşleri ablam eniştem benim eşim hep görüşürüz hiç bir sıkıntı olmadı bunca zaman çok şükür hep destek oluruz birbirimize mesela en büyük abim babam gibidir ablam annem gibi eşimde aynı şekilde 7 kardeşler onlarda da aynı kayınlarım eltilerim abilerim eşleri enişteler kocaman bi aileyiz şahsen ben tek çocuk olmak istemezdim şanslı kısımdayım bu konuda ve çocuklarımın hem halası hem teyzesi amca ve dayıları ve de an güzeli bi sürü boy boy kuzenleri

Ev işleri zaten yorucu üstüne bir bebek bakımı eklenince iyice zorlaşıyordur. Eğer kendini hazır hissetmiyorsan sırf eşin istiyor diye sakın yapma çünkü tüm sorumluluk belli ki sana kalacak

Bence tek çocuk çok kötü bir şey Allah korusun anne babaya bir şey olunca o çocuk hayatta yalnız kalıyor. Allah bir şekilde rızkını veriyor yeter ki olsun . İki üç çocuk çok çocuk değildir tabi 6-7 yapanlara da saygımız var ama iki çocuk iyidir bence

her zaman eşinizin isteklerini değil kendinizi düşünün biraz içinizde en ufak bir şüphe varsa yapmayın eşinizin ilk çocukta davrandığı gibi davramcağına eminseniz kendinizi kötü hissetmenize bile gerek yok

Ama insan anne olmayı içinde yeniden bir canlının büyümesine tanıklık etmeyi özlüyo. Yani yok çocuk kardeşiz olmaz ,yok paylaşmayı bilmez vs vs bunlar safsata sadece ben değil işin uzmanları da böyle söylüyor. Siz o gücü kendinizde buluyo musunuz ona bakın
Kesinlikle ben çocuk yapmaya karşı değilim hatta çok severim uykusuz kalmak mesela bana zor gelmez. Hatta oğlumun ikiz olmasını çok istemiştim. Ama işte şartlar. Evde oturup çocuk doğurup yipranip maddi manevi ağlamak yerine yapmamayi tercih ediyorum

Bence tek çocuk çok kötü bir şey Allah korusun anne babaya bir şey olunca o çocuk hayatta yalnız kalıyor. Allah bir şekilde rızkını veriyor yeter ki olsun . İki üç çocuk çok çocuk değildir tabi 6-7 yapanlara da saygımız var ama iki çocuk iyidir bence
Bunun bir garantisi yok ama. Hatta size şunu örnek vereyim bir tanıdığım 4 çocuğu var. Abi kardeşini vurmuş abi hapiste kardeş mezarda. Abla evden kaçmış kaldı 1 çocuk.

He böyle olmasa bile belki dayanak olmayacaklar birbirlerine. Sırt dönecekler buda olabilir illa ki anne babaya bir şey olursa yalnız kalmaz diye bir kural yok maalesef.

maddiyatınız uygun mu? bakıcı kres kıyafet mama ıkı cocuk ıcın karsılayabilir misiniz? bunun gibi soruların cevabı evetse esınıze de guvenıyorsanız bence yapın. Ama bundan once esiniz size ıkı cocuga da bakabılmeyı kanıtlamalı bence:)

poncik tarafları hariç maddiyat olarak bilgi verebilir misiniz?

Bez ve mama fiyatlarina bakın eşinizle

Valla eşiniz yardım etmıyorsa ve etmicekse yapmayın bakıcak olan sizsiniz.bu tür adamların benciliğini anlıysmıyorum doğrusu.bütün ömrümüzü çocuklarımıza afıyorz resmen onlara kolay geliyo.annelik anca mezarda bitiyo koca cocuk olsada hep düşğnüyü anne çocuğunu çok zor

Valla eşiniz yardım etmıyorsa ve etmicekse yapmayın bakıcak olan sizsiniz.bu tür adamların benciliğini anlıysmıyorum doğrusu.bütün ömrümüzü çocuklarımıza afıyorz resmen onlara kolay geliyo.annelik anca mezarda bitiyo koca cocuk olsada hep düşğnüyü anne çocuğunu çok zor
Annelik içgüdüsü var ya işte bu hormon bizi bitiriyor babalar gibi olamıyoruz malesef

Hiiç acele etme canım kızın da küçük biraz kendine gel sanada yazıkk.. erkek yardım ederim der üstüne atar inanma

Back
X