Eşim abartmıyor mu?

Bana mi soruyorsunuz kisisel olarak anlayamadim ancak genel cevap vereyim.

Duzenli makyaj yapan insanin 1 renk ruju olmasi gercekci degil. Veya makyaj konusunda sabit bir tarzi vardir, atiyorum renksiz veya kirmizi ruja takintilidir o sebeple yoktur.

Bu baslikta allik, ruj ve farla ilgili bir seyler okudum ve cok sasirdim acikcasi. Kimsenin makyaj yapmasi gerekmiyor ancak gozlem yetenegi de dusuk bana gore. Ben sadece etrafima bakarak bu soruya cevap veriyorum.

Alligin da 60 cesit tonu olur, rujun da. Alligin moru mu olur denmis, tabi ki olur. Bronzu olur, turuncusu, kirmizisi, pembesi, seftalisi vs. Mesela yesil kiyafete de yesil far surulmez ama o ayri bir hikaye.

Burada sorun su ki, siz kendi kisisel tercihinizi genele yayiyorsunuz. Siz makyaj yapmiyorsunuzdur, sevmiyorsunuzdur ama bu sizi ilgilendirir. Makyaj da erkekler sevsin diye mi yapiliyor ki erkekler sevmiyor demissiniz. Ki yine yanlis bir genelleme.

Bunun 3 cesit pirince ne gerek var demekten farki yok. Ben dolma da yapmiyorum, yasemin pilavi da. Ama birine 3 cesit pirince ne gerek var demem komik olur. Kaldi ki bu kisisel bakim; yalnizca kisiyi ilgilendirir.

Bunu makyaj gerekli mi tartismasina dondurmeye gerek yok. Yeterince gozlem yaparsaniz dogru makyaj yapan kisilerin 3 ruju olmadigini gorursunuz. Bir kere bunlar birbiriyle kombine edilen seyler 1 cesit ruj olmasi bazi renk kombinasyonlarini felakete surukler en basit mantikla.

Yani ben sayı sormuştum esasen evet

Zira işte iki tonu eksik olsa hayatında önemli bir eksik olmaz

Bir de sizin anlattığınız düzenli uyumlu makyaj yapanın da eksiği bir tane çıkar birden çeşit çeşit alma ihtiyacı olmaz ki

Bu kişisel bakım demişsiniz ya işte onu diyoruz hep reklam diye kişileri özden uzaklaştırır ambalaja yöneltir diye

Doğru makyaj yapanın sadece 3 ruju olmasa da konu sahibi profesyonel manken değil ki ne önemi var

Bu arada konu 3 çeşit pirinç aldım eşim gereksiz üç çeşit pirinç alacağına kıyma da alsaydın dedi anlamıyor benim çeşit çeşit istediğimi, cimri mi acaba diye olsa idi de aynı şeyi yazacaktım

Adam cimri değil sadece tüketimde gerekliliğe, işleve önem veriyor derdim

Saç maskesinden kreminden neden üç tane alıyorsunuz mesela. o_O
Bir de böyle Çifter Çifter alınan şeyler hep çöpe gidiyor bende niyeyse ben artık frenliyorum kendimi. O rujlar allıklar hiiiiç bitmiyor. :KK37:
Bence eşin cimri değil, sen biraz israfçı gibisin sanki evlenince birden açılmış gibisin. :p

Bence esiniz cimri degil yani size ek kart cikartmis sonucta alisveris yapabilmeniz icin. Eger cimri olsaydi boyle bisey yapmazdi size az miktarda para verirdi ve sizde bu saydiklarinizi alamazdiniz.

Sizin biraz dikkat etmeniz gerekir yani cok krem kullanirsan sacina daha iyi gelir diye bisey yok. Birer birer alin hepsini tek tek deneyin hangisi daha iyi geliyorsa onu kullanin

Sizde iki cesit degil'de bir cesit alin.. esinizin aldigi maasi bilemem, ama kadinin ekonomik ozgurlugu olmasi sart.. esiniz cimri degil bence, sadece israf etme diyor sana.. iki alacagina bir al, onu bitir birdaha al demeye getiriyor.. gereksiz seylere para verme diyor.. ben bu sekilde anladim esinizin tepkilerini..

Aynen bende böyle anladım konu sahibi :) bunlar falan sorun olmasın aranızda. Hiç huzur bozmaya gelir mi? Eşin sana haftalık veya aylık harçlık versin, sende ihtiyaçlarını öyle al. Bunları falan kafana takıp da üzülme bile. Eşin'in sana dediğini kötü yöne çekiyorsun, sonra inanıp üzülüyorsun. Can sıkma, bak yakında hal olur herşey. .

Saç maskesinden kreminden neden üç tane alıyorsunuz mesela. o_O
Bir de böyle Çifter Çifter alınan şeyler hep çöpe gidiyor bende niyeyse ben artık frenliyorum kendimi. O rujlar allıklar hiiiiç bitmiyor. :KK37:
Bence eşin cimri değil, sen biraz israfçı gibisin sanki evlenince birden açılmış gibisin. :p
Haklisin. bende bakim urunleri almistim. cok yapacakmissim gibi birde 2 set birden aldim 1-2 kere kullandim sidmi çoğunun tarihi gecmis attim. 160 euro verdim birde.ondan sonrada dahada birsey almadim.
Kullanmadifim okadar urune birsuru para verdim. ALLAHTAN bekarken aldim. alip kullanmadigimda hakli olarak esim kiziyor.
Bende kiziyorum kendime. :)
UGrasmasini sevmiyorum. hergun hergun kim ugrasacak :) temizleme jeli, kil maskesi, bilmem ne kremi goz kremi vsm 4-5 tane hepsini sabah aksam ust uste yapiliyordu. aman 2 gun sonra biktim :)
Secret age miydi neydi ikbal gurpinar yapiyodu reklamini. o kadina guvenip almistim ama yuzum kizariyodu hep. biraktim.

Aynı üründen birkaç tane alıyorsanız bence eşiniz haklı. evde yeterince saç kreminiz varsa neden yenisini ekliyorsunuz ki elinizdekileri bitirin. ha ruj da çeşitlilik olur ona bir şeydiyemem.

Konu sahibi bana kizma...
Belki omcedende boyleydin simdi esin diyince zoruna gidiyor olabilir. ama ben gercektende esinde bir cimrilik yada baslikta yazdigin gibi abartma goremedim.
Belkide yanlis soru soruyorsunuz.
Bukadar almakla ben mi abartiyorum diye sormalisiniz belkide.
Tabiki herkesin aliskanligi standardi farkli farkli. diyorum ya belki bekarliktada boyle alis veris yapiyordunuz. adamin aliskan olmadigi birseyde olabilir.

Ama cimri adam abartan adam ek kart cikarmaz.
Bak benim esim tutumludur. ben çalısip kredinkarti alcam desem bile sana kredi karti yok der. cunku biliyor onume geleni almak istiyorum. basina gelecekleri biliyor :))) ne kredi kartini verir nede bana cikarttir ama beni parasiz birakmaz.

Eşiniz cimri değil
Bu devirde tek maaşla geçim zor
Ayrıca sağlığınız için zararlı şeyler aldıklarınız
Çeşidi azaltmanız hayatınızda bir eksiklik yaratmaz
Size 10-20 lira bir şey değil gibi gelir ay sonunda yekün tutar
Ben istediğimi alamayacak mıyım şeklinde serzenişiniz bana eşinizden beklentilerinizin biraz fazla olduğunu düşündürdü
En azından çalışmaya başlayana kadar bu tür masraflarınızı kısabilirsiniz
Maddi olarak tek başına her şeye yetmek inanın çok zor bir durum, sevgiyle evlendiğiniz eşinize biraz iktisatlı olarak yardımcı olmak size bir şey kaybettirmez.

Evlilikte bu çok ufak bir sorun bence emin olun...çokta önemsemeyin bence.cimrilikle alakası yok..belkide bakım yapmanızı istemiyordur...eşiniz kıskanç mı...?

Back
X