Eşim ailem ve bebeğim

Bilmiyorum ama ailenin tavrı bana çok zalimce geldi. Neyin kini 5 senedir bitmedi. Aile dediğin evladını her hatasıyla kabul edip bağrına basar. Kaldı ki ortada bir hata da yok.

Ailesinin tavırlarına müdahale edemez insan ama kendi tavrıni değerini kendi belirler.

Anne babama düşkünümdür, gözümden sakınırım onları ama beni, benden dolayı eşimi yok sayan onlar dahi olsa mesafe koyarım. Bende 10 yaş küçük kardeşim bana niye hamile kaldın diyecek bende daha sonra onun ayak işlerini yapacağını tabiri caizse.

İnsanın kendine saygısı olmalı.

Son düzenleme:
Ailesinin tavırlarına müdahale edemez insan ama kendi tavrıni değerini kendi belirler.

Anne babama düşkünümdür, gözümden sakınırım onları ama beni, benden dolayı eşimi yok sayan olar dahi olsa mesafe koyarım. Bende 10 yaş küçük kardeşim bana niye hamile kaldın diyecek bende daha sonra onun ayak işlerini yapacağını tabiri caizse.

İnsanın kendine saygısız olmalı.
Doğru söylüyorsunuz insanın bir duruşu olmazsa böyle on yaş küçük kardesi bile kendinde konuşma hakkı bulur.

Peki siz niye arayıp öğreniyorsunuz size karşı bu kadar duyarsız ve hatta saygısız olan kardeşinizin bir dediğini iki etmiyorsunuz?
Bana bu konu fake gelmeye başladı. Elle tutulur hiçbir sebep yok aile 5 yıldır kin tutuyor. Buna rağmen kız her planda ailesinin yanında. Her bayram istenmeyen eşini evde bırakıp gidiyor. Ve bu bir rutin. Sonra kardeşime hamileyim diyor. Kız bebekle ilgilenmiyor ama günde defalarca onla konuşup tüm angarya işlerini yerine getiriyor abla olarak. Birde koca var maşallah sabır küpü. Eşi bebeğini ailesine söyleyemiyor ama adamda tık yok.
Bunun gibi bir çok olay var yazmaya üşendiğim. Eminim bu konu fake. Çünkü öteki türlüsünü benim aklım kabul edemez. Bir insan kendine ve ailesine bunu yaşatmak için zekadan yoksun olması gerek. Karnındaki çocuğa bile saygısı yok konu sahibinin
Bu konu fake değil emin olabilirsiniz hamilelik dışında da pek çok sorun sıkıntı yaşadım ben ailemle evlenene kadar çok güzel geçinşrdşk ben bursada tek yaşıyordum annem kardeşim her fırsatta benimleydğler gezelim yiyelim içelim ama nasıl ki eşimi beğenmedi küçümsedi annem inanılmaz değişti ve ben de 5 yıldır ortasını bulamadım şükür ki annem haklı çıkmadı ve eşimle hiç problem yaşamadık hatta azönce konuştuk istersen yarın ben babanı arayayım söyliyeyim belki de düşündüğün gibi tepkileri olmayacak torunları sonuçta dedi eşim

Bu konu fake değil emin olabilirsiniz hamilelik dışında da pek çok sorun sıkıntı yaşadım ben ailemle evlenene kadar çok güzel geçinşrdşk ben bursada tek yaşıyordum annem kardeşim her fırsatta benimleydğler gezelim yiyelim içelim ama nasıl ki eşimi beğenmedi küçümsedi annem inanılmaz değişti ve ben de 5 yıldır ortasını bulamadım şükür ki annem haklı çıkmadı ve eşimle hiç problem yaşamadık hatta azönce konuştuk istersen yarın ben babanı arayayım söyliyeyim belki de düşündüğün gibi tepkileri olmayacak torunları sonuçta dedi eşim
Bu kadar dışlanmaya eşiniz ne kadar sakin ben ariyim falan diye. Kimse yıllardır evine giremediği, istenmediği bu kadar yüzüne vurulan bir ortamda, eşine körkütük aşıkta olsa bu kadar alttan almaz.

Evet sakin ama nereye kadar sürer annemle bizim problemimiz eşim babamı çok sever ama babam da maalesef annemin baskısında eşim diyor ki torun sonuçta bu onların da hakkı belki de bu bebek o buzları erştecektşr beni sevebilecektir annen

Bundan sonra dik duracağım bebeğim ve eşim için yıllardır belki düzelir düzelir dedim hiç bir şey değişmedi
Yani duramazsanız çocuğunuz ezilir, sizden daha çok üzülür. Hiçbir çocuk anne babasının güçsüz göründüğü bir ortamda mutlu olamaz.

Evet sakin ama nereye kadar sürer annemle bizim problemimiz eşim babamı çok sever ama babam da maalesef annemin baskısında eşim diyor ki torun sonuçta bu onların da hakkı belki de bu bebek o buzları erştecektşr beni sevebilecektir annen
Anneniz eşinizi sevmesede olur saygı duysun yeter. Esinize saygı duysun, size saygı duysun. Saygıdan bi haber bir insanın sevebilmesi çok zor çünkü.

Eşiniz de bu kadar iyi niyetli olmasa keşke görüldüğü üzere pek işe yaramıyor.

Ya evet ben dik duramadıkça eşim de bana bişey demedikçe uzadı gitti belki de ben onlara karşı tavrımı koysam annemler alttan alıcaktı ama onlar beni kaybetme korkusu yaşamadılar hiç

Kızlar hepinizin bayramı kutlu olsun dün akşam anneme ve babama msj atarak söyledim çünkü söylemeden gidemedim onlara ve sonuç yine gidemiyorum annem hiç dönüş yapmadı ama babam desene bizlere zehir olacak bir bayram geçireceğiz verecek cevap bulamıyorum bitmiş durumdayım yazmış ben şimdi kalkıp eşimi bırakıp tabiki gitmiyorum bu bayram

Merhabalar kızlar. Kısaca bahsedip sadece birkaç fikir alarak rahatlamak istiyorum. 5 yıllık evliyim ama evliliği biraz problemli oldu ailem eşimi istemedi düğüne katılmadı falan ve 5 yıldır evimize gelmiyorlar ben annemlere gidiyorum farklı şehirlerdeyiz zaten ben ayda bir kez gidip haftasonu dönüyorum. Bebeğim yoktu ama artık düşünmeye başladık ve hamile kaldım 5 haftalık hamileyim annemlere henüz söylemedim nasıl tepki vereceklerini bilemiyorum çünkü ne evime geliyorlar ne eşimle konuşuyorlar bugün söylemeyi düşünüyorum ama oof of
Evlisin artık eee bebek şaşırtmamalı. Bi de bebek evlenmek gibi değil. Seviniyorlar.

Kızlar hepinizin bayramı kutlu olsun dün akşam anneme ve babama msj atarak söyledim çünkü söylemeden gidemedim onlara ve sonuç yine gidemiyorum annem hiç dönüş yapmadı ama babam desene bizlere zehir olacak bir bayram geçireceğiz verecek cevap bulamıyorum bitmiş durumdayım yazmış ben şimdi kalkıp eşimi bırakıp tabiki gitmiyorum bu bayram
Haydaaa... E evlendikten sonra ayda bir gitmişiniz zaten. Boşanmanız umudunu mu taşıyorlardı ki... Toruna sevinilir. Hatta aralar torun olunca düzelir genelde.

Eğer aileniz söylediğiniz gibi insanlarsa anneniz yani ben olsam eşimi muhattap dahi etmem ne o öyle insanların okumuş okumamış anlayışına hayranım nerden bilebiliyolar istedikleri gibi biriyle evlenseydin mutlumu olcaktın eğer ben bu şekilde huzursuz oluyosam bi 5 yıl daha kendim konuşmazdım yani ne bu böyle şaşırıyorum sadece

Bayramın kutlu olsun.
Babanin yazdigi mesajı ağzım acik okudum.
Yerinde olsam gitmezdim

Ya annem daha modern hep öyle bir aile hayal etti muhtemelen kayınvalidemin konuşması falan da biraz kaba ama iyi niyetli saf bir kadın 5 yıldır her türlü desteği gördük kendilerinden maddi manevi pazar masrafını yok mesela ya da marketten deterjan yağ vs alırken bize de alır ben çalışıyorum diye bana misafir gelicek olsun pasta börek vs. Yapar benden alın der geçen de küçük Bi odam var oranın halısı yoktu eski Bi halı koymuştum Bi ara gidip halı alıcam falan dedim baktım akşam üzeri evin kapısında halı gitmiş almış bırakmış şimdi şalvarına kabalığına falan takılmam ben bu insanın niyeti iyi

Nasil üzüldüm bu bölümü okuyunca.Sizin hic vicdaniniz bu iyi niyetli insanlara karsi sizlamiyor mu?Kayinvalideniz gibi bir insani bulmak neredeyse imkansiz.Esiniz de cok iyi niyetliymis.Asil görgüsüz ve kaba olan sizin aileniz.Siz de esinizi ve aliesinini savunamadiginiz icin suclusunuz.Bir an önce kendinize gelin.

Yuh.
Asla görüşmem onlar gelmedikçe.
Siz de eşinizi etmeyin artık.

Hayatınız için toksik bir kişi toksiktir. Bu kişi anne de olsa da baba da olsa arkadaş da olsa. Kesip koparmalısınız bütün bağınızı. Kendinizi ve bebeğinizi korumak için.

Bu forumda bir sürü konu, kötü niyetli anne baba, sevgisiz anne baba okudum ama sizinkiler kadar gaddar ve kindarını okumamıştım.

Adınıza çok üzüldüm ama eşiniz gibi bir adamla evlendiğiniz, onun ailesi iyi olduğu için ve bebeğiniz olacağı için de sizin adınıza sevindim şimdi.

Geriye bakmayın. İleriye bakın hep. Heryerden engelleyin anne baba ve kardeşinizi. Bırakın onlar size ulaşmaya çalışsınlar.

Annene hamile oldugunu soyle. Sonrada evine gitmeyi birak. Cocukla gelemiyorum de. Gelirlerse nenala yok toruna ragmen hala evine ayak basmaz sana uzak dururlarsa da ben olsam annem babam yok sayar hayatima oyle devam ederim.

İyi bayramlar. Ailenizin tutumu akıl alır gibi değil, insan torunu olacağını öğrendiği zaman neden bayramı zehir olsun ki! Ayrıca evleneli 5 sene olmuş, bebek haberini zaten beklemeleri gerekiyordu, demek ki aileniz hala sizin boşanmanızı hayal ediyorlardı, bebeğin olması hayal kırıklığına neden oldu yazık gerçekten.

Aileye yeni katılacak küçücük bir bebeğe bile sevinemeyen insanlar öz aileniz bile olsa görüşmeyin, aileniz son derece bencil, kindar, katı yürekli insanlar. Çocuğunuz doğduğunda bile huzur vermeyecekler belli ki, her fırsatta çocuğunuzu babasına benzetip laf sokacak kabiliyette insanlar. Çocuğunuz ve kendi sağlığınız İçin ailenizle görüşmeyi bırakın. Kardeşinizin hiçbir işiyle ilgilenmeyin, sizin aileniz eşiniz ve çocuğunuz onlara sıkı sıkı sarılın

Bundan sonra aynen dediğiniz gibi yapıcam ne kadar gaddar olsalar böyle davransalar da annem babam kardeşim sonuçta diyordum hep bu bayram zor geçicek biraz ama bebeğim için beni enazından 3 kişi kabul etmeliler artık

Back
X